Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü-IYTE merak ettikleriniz-sorularınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
10
Favori
61.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu sene tek tercihle bilgisayar mühendisliği yazacağım. Hazırlığı geçmem için neler tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_z_THE_END

Ben bu sene tek tercihle bilgisayar mühendisliği yazacağım. Hazırlığı geçmem için neler tavsiye edersiniz?

Hazırlığı geçmek için baya bir kendine güveniyor olman lazım kolay değil 1000 saat eğitim veriliyor neredeyse 1 senede bu yüzden ingilizceyi küçümsemeyin ha ingilizceniz 4*4 lüktür o zaman bişey diyemem. Ama ingilizce seviyeniz ileri düzeyde değilse fazla kasmayın derim bu sınavdan sonra 1 sene dinlendirin kendinizi
  • Kimya bölümü hakkında bilgi alabilirmiyim bu üniversitenin.%100 ingilizce iş imkanı ne olur felan
  • ingilizce kimya okumak türkçe okumaya gore cok daha kolaydır aslında.. zaten yogun bir hazırlık sınıftan sonra ingilizceyede aşinalığınız varsa cabuk kavrarsınız dersleri ve rahatca gecersiniz.

bu arada iyte kimyadan mezun olupta acıkta kalan kimse yok henuz. iş akademik kariyer vs olarak..
  • makina ve bilgisayar mühendisliği hakkında bilgi verebilir misiniz ? izmirin her yerine servis olanakları var mı bir de ulaşım sıkıntı olur mu yani teşekkürler.
  • izmirde çiğli gaziemir vs her yere servis var tabi ayda 200-250tl civarı servis parası verince gidilebiliyor ama yurttda kalabilirsiniz ayarlarsanız.. makine ve bilgisyar içinde ikisi oldukca farklı bolumlerdir. makinede okumak nedense heryerde zor oldugu halde iytede daha rahattır ama iytede hangi bolumu okursanız okuyun sonucta ege ve dokuz eylule gore biraz daha zorlacanacak ve sosyal imkanlardan bir nebzede olsa daha az faydalanacaksınız. fakat 5yıl sonunda cok guzel bir universiteden mezun olaraak ayrılacaksnız bunuda unutmayın kalite olarak izmirde su anda daha iyisi yok en azından katip çelebi iyteyi gecene kadar.
  • ege makinayla iyte makina arasındayım bende fakat İYTEnin eğitimi daha ii duyduğuma göre birde ingilizce olması ekstra gbi geliyor tek sıkıntı ulaşım.Mezun olduktan sonra iş bulma imkanı olarak daha mı ii olur iyteyi tercih etmek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekihan

ege makinayla iyte makina arasındayım bende fakat İYTEnin eğitimi daha ii duyduğuma göre birde ingilizce olması ekstra gbi geliyor tek sıkıntı ulaşım.Mezun olduktan sonra iş bulma imkanı olarak daha mı ii olur iyteyi tercih etmek?

İyte kampüsünü ege üni.nin yanına koy egeyi tercih eden adam kalmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

ingilizce kimya okumak türkçe okumaya gore cok daha kolaydır aslında.. zaten yogun bir hazırlık sınıftan sonra ingilizceyede aşinalığınız varsa cabuk kavrarsınız dersleri ve rahatca gecersiniz.

bu arada iyte kimyadan mezun olupta acıkta kalan kimse yok henuz. iş akademik kariyer vs olarak..

peki kardeşim ben ege kimya veya hacettepe kimya düşünüyodum sence hangisi bu 3ünden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qualif

quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

ingilizce kimya okumak türkçe okumaya gore cok daha kolaydır aslında.. zaten yogun bir hazırlık sınıftan sonra ingilizceyede aşinalığınız varsa cabuk kavrarsınız dersleri ve rahatca gecersiniz.

peki kardeşim ben ege kimya veya hacettepe kimya düşünüyodum sence hangisi bu 3ünden?

Tabiki İyte Kimya derim ben.
  • Elektronik ve haberleşme müh . istiyorum
    geçen sene 21800 almış ben 18600 olur mu?
    eğitim benim için önemli o yüzden iyte diyorum
    Üniversiteye ulaşım süreleri ortalama ne kdar sürüyor?
    Enstitü oldugu için lab iyidir ve biz bu lab.lardan ne kdar yararlanıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _erdem_1

Elektronik ve haberleşme müh . istiyorum
    geçen sene 21800 almış ben 18600 olur mu?
    eğitim benim için önemli o yüzden iyte diyorum
    Üniversiteye ulaşım süreleri ortalama ne kdar sürüyor?
    Enstitü oldugu için lab iyidir ve biz bu lab.lardan ne kdar yararlanıyoruz?

Büyük ihtimalle girersin diye düşünüyorum

Ulaşım otobüs dolmuş servis özel araca göre değişiyor tabi üçkuyular-iyte 1 saat civarı urla-iyte 15 dk

Sene içinde derslerde birçok lab dersi oluyor buna göre de rapor proje yapılıyor lab imkanlarından yararlanabiliyosun yani..
  • merhaba. ben de iyte de okumak istiyorum fakat forumlarda okuduğum kadarıyla moleküler biyoloji ve elektronik gibi bölümler daha öne çıkıyor iyte de. Ben bilgisayar müh. hakkında bilgi almak istiyorum. labaratuvarları diğerleri kadar iyi midir vs. ayrıca enstitü olmasının diplomada bi değişiklik yaratıp yaratmadığını merak ediyorum. yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelinnnnns

merhaba. ben de iyte de okumak istiyorum fakat forumlarda okuduğum kadarıyla moleküler biyoloji ve elektronik gibi bölümler daha öne çıkıyor iyte de. Ben bilgisayar müh. hakkında bilgi almak istiyorum. labaratuvarları diğerleri kadar iyi midir vs. ayrıca enstitü olmasının diplomada bi değişiklik yaratıp yaratmadığını merak ediyorum. yardımcı olursanız sevinirim..

Merhabalar, ben de bu sene mf4'te 19789. oldum. İyte bilgisayarı yazacağım. Diplomanda düşündüğünün tam tersine enstitü yazsa bile ayrıcalık kazanır. O yüzden hiç düşünmeden yaz.
  • Merhaba. ben bu sene liseyi bitirdim iyte mbg düşünüyorum. Okulu bitirince yurtdışına çıkma imkanları nasıl? Bide ingilizce düzeyi nasıl?
  • İngilizce düzeyi Odtü, Boğaziçi, Bilkent ile aynı. Toefl'da sonuçta geçerlilik istiyor.

Eğitim bakımından
    ODTÜ= İTÜ = İYTE > Ege, Yıldız vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenro

Merhaba. ben bu sene liseyi bitirdim iyte mbg düşünüyorum. Okulu bitirince yurtdışına çıkma imkanları nasıl? Bide ingilizce düzeyi nasıl?

Bi tanıdığım Londra'ya staj yapmaya gitti. İyte 2. veya 3. sınıf MBG öğrencisi.
  • peki şehir ve bölge planlama nasıldır en son eski haberlerden mimarlık fakültesi ortadan ikiye ayrıldı tarzı haberler okumuştum hala öyle mi.Bir diğer sorum da sıralamam 75.500 geçen sene 66.600 ile almış olur mu olmaz mı bilmiyorum yine de yazıcam
  • Merhabalar, ben Odtü'de 3. sınıf öğrenciyim. İyte'de okuyan tanıdıklarım var. Eğitim konusunda gerçekten bize çok yakın olduklarını görüyorum. Tercih edecekler çekinmesin o konuda. Bence hakkettiği yerde değil şuan. İnsanlarımızın ne kadar bilinçsiz olduğunu düşünüyorum. Üniversite adaylarına başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizzy_spade -- 25 Temmuz 2012; 17:39:37 >
  • Arkadaşlar her türlü soruya, bilgiye, okuyanlara buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.facebook.com/iytetercihlertanitim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi correspondence -- 27 Temmuz 2012; 13:37:09 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.