Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü-IYTE merak ettikleriniz-sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
10
Favori
61.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar üniversite hakkında sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım merak ettiklerinizi sorularınızı sorabilirsiniz..

İyteyi merak eden, iytede okuMak isteyen, tercih listesine eklemeyi düşünen herkesin mutlaka okuması gereken sıkça sorulan sorular listesi ...

http://iyte.edu.tr/Bos.aspx?m=790

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekanikizm -- 1 Ağustos 2012; 13:45:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü: Merak Ettiklerin ve Soruların

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Hakkında

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), 1992 yılında İzmir'de kurulan bir devlet üniversitesidir. Teknoloji, bilim ve mühendislik alanlarında eğitim ve araştırmaya odaklanan üniversite, Türkiye'nin önde gelen teknik üniversitelerinden biri olarak kabul edilir.

İYTE'yi Seçmek İçin Nedenler

• Güçlü Akademik Kadro: İYTE, alanlarında uzmanlaşmış deneyimli akademisyenlere sahiptir.
    • Uluslararası Öğrenim Fırsatları: Üniversite, Avrupa ve diğer ülkelerdeki üniversitelerle uluslararası değişim programları sunmaktadır.
    • Modern Tesisler: İYTE, öğrencilerin eğitim ve araştırma ihtiyaçlarını karşılamak için son teknoloji tesislerle donatılmıştır.
    • Araştırma ve Geliştirme: Üniversite, yenilikçi teknolojiler ve çözümler geliştirmek için aktif bir araştırma programina sahiptir.
    • İş İmkânları: İYTE mezunları, Teknoloji Parkı gibi işbirlikçi platformlar sayesinde sektörde yüksek talep görmektedir.

Öğrenci Yorumları

İYTE öğrencilerinden gelen yorumlar genellikle olumludur ve üniversitenin akademik kalitesini, öğrenim olanaklarını ve sosyal yaşamını takdir etmektedirler. Öğrenciler, öğretim üyelerinin tutkulu ve destekleyici olduğunu ve üniversitenin gerçek dünya becerileri kazanmalarına yardımcı olduğunu belirtmektedirler.

Nasıl Bir Üniversitedir?

İYTE, teknoloji ve mühendislik alanlarında uzmanlaşmış bir araştırma üniversitesidir. Üniversite, öğrencilere yenilikçi ve zorlu bir öğrenim ortamı sunar. Öğrenciler, güncel teknolojiler ve endüstri trendleri hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatına sahip olurlar.

İYTE'ye Nasıl Girilir?

İYTE'ye giriş, merkezi sınav puanları ve lise not ortalamasına göre yapılır. Üniversite, teknoloji ve matematik alanlarında yetenekli öğrencilere öncelik verir.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yorumları

İYTE hakkında daha fazla bilgi edinmek ve öğrenci yorumlarını okumak için üniversitenin resmi web sitesini veya eğitim forumlarını ziyaret edebilirsin. İYTE, Türkiye'nin en iyi teknik üniversitelerinden biridir ve teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için mükemmel bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kampüs nasıl.Büyüklük bakımında?
    Hangi bölümü okuyorsun? Belki sitediğim bölümdür onunla ilgilide sorarım
    Yurt durumu nasıl? Eğitim nasıl demeyeceğim de eğitim için alt yapı nasıl? Olanaklar felan.Çalışma ortamı var mı?

Birde full ing değil mi? Sizi zorluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: araknafobia

Kampüs nasıl.Büyüklük bakımında?
    Yurt durumu nasıl? Eğitim nasıl demeyeceğim de eğitim için alt yapı nasıl? Olanaklar felan.Çalışma ortamı var mı?

ingılizce hazırlık var 1 sene boylelkle ogrenmiş oluyosun pek zorlanmıyosun yani
    yurt olarak tr nın en ıyı devlet yurtlarından bırıdır ıddaa edıyorum yurt kapasıtesi de bu yıl arttırılacak dıye duydum
    kampus cok buyuk bı alana kurulu denız manzarali bınalar oldukca genıs buyuk lab.lar ve Kutphane de gayet ıyi

• Hocam inşaat fakültesi bu yıl mı hizmete giriyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesemih

quote:

Orijinalden alıntı: araknafobia

Kampüs nasıl.Büyüklük bakımında?

ingılizce hazırlık var 1 sene boylelkle ogrenmiş oluyosun pek zorlanmıyosun yani
    yurt olarak tr nın en ıyı devlet yurtlarından bırıdır ıddaa edıyorum yurt kapasıtesi de bu yıl arttırılacak dıye duydum
    kampus cok buyuk bı alana kurulu denız manzarali bınalar oldukca genıs buyuk lab.lar ve Kutphane de gayet ıyi

yurt kapasıtesi de bu yıl arttırılacak ama Bilgisayar mühendisliği kontejyanını azaltmışlar bu nasıl bir tezat ya

• yurtlara genel olarak çok talep var o yuzden
    inşaat muhendisligi bu sene ılk defa acılacak ama fakultesı daha onceden vardı dıye bılıyorum
  • Peki oradan cıkınca ki iş imkanları?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o bakımdan da oldukça iyi hem is bulma konusunda hem akademık karıyer bakımından
  • hocam ben bu sene lys'ye girdim, mimarlık okumak istiyorum ve ytü ile iyte mimarlıkları arasında kaldım. İki fakülteyi de internetten araştırdım, iyte'nin eğitim kalitesi hakkında çok iyi yorum var ama iş bulma konusunda sıkıntı yaşamaktan korkuyorum, bu yüzden iyte'den ne kadar hoşlansam da hala kararsızım. Yardımcı olabilir misin bana? Mesela cv'mde yıldız teknik yerine iyte olması beni geri plana atar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightflame -- 27 Temmuz 2011; 2:24:05 >
  • Buraya gelen 735 numaralı ESHOT otobüsü ve şehrin belli yerlerinden kalkan servisler hâlâ var mı? En son geçen yıl bakmıştım; şu an ne durumda olduklarını bilmiyorum, merak ettim.

Konum olarak İzmir'in içinden uzak olsa da, sağlam üniversitedir gerçekten. Tercih etmeyi düşünen arkadaşlara öneririm. :)
  • @nightflame ; iş bulma konusunda bi sıkıntı yaşayacağını sanmam şu yönden sanmam cv de nerden mezun olup olmadığına göre almıyorlar artık sadece yani iyte-ytü farkı çok da artı eksi katmaz sana ha dersin ki istanbul-izmir olanaklar avantajlar fark eder mi edebilir ama sonuçta cv sadece nerden mezun olduğunu belirtmez, niteliklerini, aldığın eğitimi, belge sertifikalarını, dil bilgini gösterir ki zaten işe alımda ön plana çıkan şeyler bunlardır..

ytü mimarlık hakkında pek bi bilgim olmadığı için bişey söylemem veya karşılaştırma yapmam pek sözkonusu değil ama iyte de her bölümde olduğu gibi mimarlıkta da eğitim dili ingilizce ve ben bunun sana yine pozitif etki yapacağını söyleyebilirim..

@:AlacaKaranlık: iyteye okul döneminde 736 ve 737 numaralı belediye otobüsleri geliyor biri üçkuyulardan biri urladan.. Dolmuşlar ise (urla-üçkuyular-çeşmealtı) yıl boyu devam ediyor ve okul dönemi biraz daha sıklaşıyor.

• peki srvisler var mı k.yakadan gelip gitmek istersek ve ücretleri ne kadardır?
  • k.yakadan yok sanırım vapurla alsancağa geçip ordan servise biniliyor galiba benim hazılıktaki hocam öyle yapıyordu.
  • ytü elektrk mi iyte makina mı yoksa ytü 2.ö makına mı
  • geçen gün çeşmeye giderken gördüm bu okulu. Çok kötü bir yerde. Kampüs içinde toplam 10 12 tane bina var. Ve o kadar kuytu yerdeki en yakın yerleşim alanına bir 15 20 dakika var. celal Bayar Üniversitesinin Muradiye Kampüsüne benziyor, hatta belki biraz daha kötü. Tek iyi yanı denize yakın olması. hemen yanından çevre yolu geçiyo zaten. marmara tarafından çeşme civarına giden herkes görür bu okulu. Eğitimine bişey diyemem ama yazmadan önce kampüsüne bir gidip bakın. İçinize sinmeden giderseniz oraya hergün gidip gelmek işkence olabilir sizin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan101 -- 30 Temmuz 2011; 22:57:14 >
  • senin gorduğun unı.nın 5te 1ymiş o zaman dostum ya da gözlerin pek iyi değil.
    kampus urlaya 15 dk uckuyulara 40 dk zaten urladan butun ıslerınizı halledeblrsnz
    unının içindekıler dahl çevrede toplam 4 tane cafe var bir uniye gore bu sayı az ama ögrenci sayisıda az zaten .
    Buraya gelcek adam ole haftaiçi unıden çıkayım gezeyım dolasayım havasında pek olamaz ki zaten bikaç sosyal aktıvıteye fln da katılrsanz derslerden vs. Pek vaktiniz de olmaz anca h.sonu gezip dolaşma şansnz var.
  • insan kendi üniversitesini kötülemez tabi. Ağzınla söylüyosun urlaya 15 dk. diye.. Zaten çevre yolunun dibinde. Bayıra karşı bir üniversite. Neyini abartmaya çalışıyosun anlamadım. Çevresinde en ufak yerleşim yeri yok. Dedim ya aynı cbü muradiye kampüsü gibi. eğitimine lafım yok çünkü bilmiyorum ama yer olarak çok kötü. inanmayan baksın aşağıdan çevresinde ot samandan başka ne var diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan101 -- 31 Temmuz 2011; 1:33:42 >

• ingilizce işlenmesi dersleri zorlaştırıyor mu ve benim ingilizcem pek parlak sayılmaz %100 ingilizce benim gibileri kasmaz mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ozan101

Abartmaya çalıştığım yok üni.yi sadece yoldan gördüğünle anlatıyorsun ki bu yanlış. 1.si yoldan gözüken kısım üni.nin bi kısmıdır sadece. 2.si hiçbir yerleşim yok demişsin yine yanılıyorsun bu da hiçbirşey bilmediğin anlamına geliyor üni.yle bitişik gülbahçe köyü var burda da market fırın berber vs gibi şeyler mevcut yani yerleşim yeri yok değil var.

üni. 35bin dönümlük bi alanda kurulu yani öyle gözle görülebilecek kadar bi yer değil,

gönül isterdiki heryer ağaçlık çimenlik olsun fakat bu yönden kısıtlı çünkü daha 6-7 yıldır bu bölgede eğitim veriyor üni, çevresine bakarsanız da hep büyümekte olan ağaçları görürsünüz bunun sıkıntısını biz çekiyoruz ama bi 10-20 sene sonra gelecek öğrenciler için muhteşem bi yer olacak.

@TeenLion

dostum hazırlık sınıfı var tabiki, burdan kuruna göre eğitim alıyosun bir sene benimde ingilizcem yok denecek kadardı fakat bak bitirdik hazırlığı bi sıkıntı yok yani o konuda.

• Yeri çok güzel bence.Çeşmeye yakın,İzmir'e sürekli servis gidiyor.Şehirden uzak olması daha iyi bence.

Yurtdışı bağlantılarının da çok sağlam olduğunu duydum.Tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.