Şimdi Ara

İzmirde üniversite öğrencisiyim sorularını alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
4
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olm sen tıp yerine bilg. müh seçtim diyordun 2 sene önce. izmir ne alaka

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya gencler özet geecıyorum hatun hakkaridede var ama siz cavusa bagımlıysanız huri cennetine düşseniz tırt zaten ılk seferde yapmaya bıle cesaret edemıyor ınsan utanıyor oyle pozisyon falanda unutun onlarda yok paso köpekleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burasıda konak ve karşıyakanın bir kısmı hariç çöp bir şehir
    daha 1 saat önce bakkala gittim giderken şahinli kekonun teki son ses bi şarkı açmış gidiyordu , gelirkende başak bir şahinci , gece motosiklette motor patlatan keko sesinden , etrafta ses bombası patlatanlardan uyuyamazsın. Buca chpde olduğu için kaldırım bulamazsın (öyle diyorlar siyasetle zerre alakam yoktur) sürücüler kaba yollar berbattır , araba sürmeye yürümeye korkarsın. Karşıdan karşıya geçerken normal bir hızda yürürken yolda sen yokmuşsun gibi gaza abanıp kendinizi kenara atmanızı beklerler. Üniversite önünde yaya geçidinde yol vermezler , hasanağa bahçesi keko doludur , arap görmeden gün geçiremezsin. Dolmuş şöforleriyle kavga etmeden gün geçeremezsin. Öğrenci 1.25 , gittiğim yol 1km 1.25 verince problem yok ama 5 10 20 falan ver direk 2.25 alıyorlar sonra isteyince dönüp üniformasız öğrenci 2.25 diyolar , lisede forma kalmadı adamlar insan değil öyle söyleyim hayattan soğuturlar.
    Bende yalan yok kızları ortamı biraz düşündüm , dedim cafelerde mağazalarda trip atanlarla gezeceğime 6 kişilik ortamda 2-3 kız olarak plaja gideriz kordonda yürürüz arkadaş oluruz diyordum bırak onu millet okula geldiğiyle kaçtığı bir oluyor , izmir dışından gelen kızlar hemen yurtlarına kaçıp sadece yurttaki kız arkadaşlarıyla ara sıra cafe için çıkıyorlar onun dışında sen gel gezelim desen gelmezler.
    Ankara mı İzmir mi ? Ankara , İstanbul mu İzmir mi ? İstanbul , İzmir mi Aydın mı ? aydın daki kızlar tam rüyalarınızdaki kızlar özellikle söke tarafına gittikçe iyice rahat oluyor çünkü o kuş adası havası hissediliyor. Burda zaten en fazla kordonda yürürsün adım başı para isterler , arap görmekten , iş yapan görmekten yürüyemezsin.

Olumlu cidden pekte bir yön yok yani , her bakkalda bira falan satılır , kıraathane falan seviyorsanız boldur , arkadaşlarınızla gidip batak ın dibine vurursunuz. Dokuz çeşmelerin etrafı kıraathane doludur kız erkek orda okey falan oynarsınız. Ben böyle ortamlardan nefret ettiğim için gitmem ara sıra oturur izlerim.

ama dediğim gibi ilk senemdi daha , ilk sene pek kimseyle tanışamazsın. Hazırlıkta Ydy binası (kız dolu) birde iibf nin 4. katı vardır (bacak kası yaptırır) beni iibf ye aldılar insan göremiyordur , alt katlar hep yaşı büyük insanlar millet evlenecek noktaya gelmiş kimseye bakıp edemezsin , kız sayısı desen çok az . Lise binasının önünde sigara içersin o kadar.

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Sen izmirlimisin yoksa başka şehirdenmi geldin

hocam yani ege yazabiliyosan yaz deü yazma diyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: maykılscofield

hocam yani ege yazabiliyosan yaz deü yazma diyosun
    bizde arkadaşla gelmeyi düşünüyoz ama okunmaz mı diyon hocam. çekincelerim var izmir hakkında
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

burasıda konak ve karşıyakanın bir kısmı hariç çöp bir şehir
    daha 1 saat önce bakkala gittim giderken şahinli kekonun teki son ses bi şarkı açmış gidiyordu , gelirkende başak bir şahinci , gece motosiklette motor patlatan keko sesinden , etrafta ses bombası patlatanlardan uyuyamazsın. Buca chpde olduğu için kaldırım bulamazsın (öyle diyorlar siyasetle zerre alakam yoktur) sürücüler kaba yollar berbattır , araba sürmeye yürümeye korkarsın. Karşıdan karşıya geçerken normal bir hızda yürürken yolda sen yokmuşsun gibi gaza abanıp kendinizi kenara atmanızı beklerler. Üniversite önünde yaya geçidinde yol vermezler , hasanağa bahçesi keko doludur , arap görmeden gün geçiremezsin. Dolmuş şöforleriyle kavga etmeden gün geçeremezsin. Öğrenci 1.25 , gittiğim yol 1km 1.25 verince problem yok ama 5 10 20 falan ver direk 2.25 alıyorlar sonra isteyince dönüp üniformasız öğrenci 2.25 diyolar , lisede forma kalmadı adamlar insan değil öyle söyleyim hayattan soğuturlar.
    Bende yalan yok kızları ortamı biraz düşündüm , dedim cafelerde mağazalarda trip atanlarla gezeceğime 6 kişilik ortamda 2-3 kız olarak plaja gideriz kordonda yürürüz arkadaş oluruz diyordum bırak onu millet okula geldiğiyle kaçtığı bir oluyor , izmir dışından gelen kızlar hemen yurtlarına kaçıp sadece yurttaki kız arkadaşlarıyla ara sıra cafe için çıkıyorlar onun dışında sen gel gezelim desen gelmezler.
    Ankara mı İzmir mi ? Ankara , İstanbul mu İzmir mi ? İstanbul , İzmir mi Aydın mı ? aydın daki kızlar tam rüyalarınızdaki kızlar özellikle söke tarafına gittikçe iyice rahat oluyor çünkü o kuş adası havası hissediliyor. Burda zaten en fazla kordonda yürürsün adım başı para isterler , arap görmekten , iş yapan görmekten yürüyemezsin.

Olumlu cidden pekte bir yön yok yani , her bakkalda bira falan satılır , kıraathane falan seviyorsanız boldur , arkadaşlarınızla gidip batak ın dibine vurursunuz. Dokuz çeşmelerin etrafı kıraathane doludur kız erkek orda okey falan oynarsınız. Ben böyle ortamlardan nefret ettiğim için gitmem ara sıra oturur izlerim.

ama dediğim gibi ilk senemdi daha , ilk sene pek kimseyle tanışamazsın. Hazırlıkta Ydy binası (kız dolu) birde iibf nin 4. katı vardır (bacak kası yaptırır) beni iibf ye aldılar insan göremiyordur , alt katlar hep yaşı büyük insanlar millet evlenecek noktaya gelmiş kimseye bakıp edemezsin , kız sayısı desen çok az . Lise binasının önünde sigara içersin o kadar.
    Çok olumlu bir yorum deneyim hani her şey denk gelirde olursa ;

Atıyorum bornova da ege üniversitesinde olursunuz , arkadaşlarınızla bornova çarşıda yada metro ile böyle alsancak iskele tarafında ufak bir ev tutarsınız , kirayı artık 2-3-4 bölersiniz . Bu şekilde izmirle daha iç içe olursunuz hani alsancak iskelede oturan biri izmiri sever çünkü resimlerde gördüğü izmirdir , takılacak yeri vardır birde kızların sayıca çok olduğu bölümlerden birinde okuyorsa onlarla takılır , o sınıfta izmirli kız sayısıda biraz baskınsa diğer kızlarda onlara ayak uydurur , böylece evde , alsancakta bornova falan takılırsınız okulunuzu okursunuz ortamınızda olur böyle böyle okursunuz. Barlardan kız kaldırma işi yalan diyor bizim playboylar , zenginler spor arabayla gelip şişe açtırınca kızlar onlara gidiyor diyorlar. Bucaya cidden eğitim dışında gelmeyin , benim bir çok izmirli arkadaşım kayıt tarihine kadar bucaya gelmemiş öyle bir şey . Buca güzel olsa şuan ev arıyor olmam dostlar. Biz forum insanlarıyız çoğu insanın aylarda öğreneceği şeyi biz öngörüp ona göre önlem almaya çalışırız. Ben buraya ilk geldiğimde yaptığım yorumlara kızıyorlardı , beğenmediysen gelme falan tarzı şeyler diyorlardı objektif yorumlarıma şimdi hepsi destekliyor . Tınaztepe buca da ve daha birde bucanın en en dibinde , buca merkeze 30-45dk . 1 yol var zaten 1 gidiş 1 geliş o da genelde trafik oluyor . Kiralar gereksiz pahalı . Kampüs hayatı olmaması berbat özellikle aile ile kalanlara , gene bir çılgınlıkla üçyolda bornovada falan oturursanız okul sonrası tatil günleri falan oralarada el atarsınız. İzmirde ulaşım genel olarak güzeldir ama bucada güzel değil işte bizimde işimiz bucada maalesef. Karşı yakadan konak mı yapacaksın feribot var izban var rahatça getirir yada konak bornova mı hemen atla metro ya 5 durak sonra falan in . (Metronun bornova durağı ege üni tıp la pc nin orası tam pc nin öni , bir sonraki durak ege üni , ege üni nin içine giriyor zaten . Kart yoksa giremiyorsunuz , deu da kart olmadan da girebiliyorsunuz . Yaşar üni tam bilmiyorumda ege ye giderken bir üni daha var o da fena değil konak 2 dk ege 2 dk metro önünde gökdelenlerin orda (bayraklı). Bucadan normal bir zamanda eshota binip konak a gitmeye çalışsam 1 saat sürer ve ayakta giderim. Bornovaya gitmeye çalışsam önce 0-1saat arası genelde 5dk ya gelmezde 40dk gelmez , beklerim . Sonra bi 45dk ayakta (otursanda 2 durak sonra yaşlılar biner , o kadar fazla yaşlı nüfus varki şaşırırsınız ) her neyse şirinyer izbana (yeni metro) sonra izban beklerim gelir 3-5 durak hilal e sonra izban dan metro ya geçerim metro beklerim metro gelir sonra metroya binip 6-7 durak gider bornovaya varırım. 1-1.5 saat sürer. Dokuz eylül le egenin arası 9km ama arabası olana diğer yollardan en konforlusu bu . Birde sabah direk anayoldan gelen var diyorlarda ben hiç denk gelmedim. Birde geliş var 1-1.5 saat. Misal bornovadaki bir öğrencinin bucayla işi olmaz adam en fazla konak a gezmeye gider o da metroya atlar 5dk ya varır . Zaten olamdı direk bornova da takılır bir sürü öğrenci var yabancı öğrenciler. Dokuz eylülde bucada bile takılcam deseniz 30dk-45dk şirinyere gitmeniz lazım şirinyerde 3-5 kumpirci 3-5 telefoncu 3-5 çakma saat satan yer ve lc mavi gibi bir kaç mağaza vardır. Bucadan sonra konak tünellerinden giden 1-2 otobüs 3dk ye konak a ulaştırır ama nato tarafından gidenler size 30dk daha arkadaşlık eder. Buca cidden güzel değil bi de okul bucanın uygun bir yerinde değil denize en uzak noktasında.

Evde kalan gene ev arkadaşıyla eğlenir gezer tozar, yurtta kalanda yurt arkadaşının kafa yapısına göre takılır ama evde kalanlar tamamen iptal . 1.seen zaten arkadaş yok , yollar uzun , yetmez gibi buca dışındasın bide şirinyer üç kuyular ana hattının dışında oturuyorsan tam cehenneme geldin demek. İzmir pekte büyük bir şehir değildir , ankara ve istanbul la kapışamaz , bazıları antalya bursa falan burdan daha güzel diyor . Burda aradığınız olumlu her şey diğer şehirlerde de vardır , şüphesi olan gelmesin . Taşınırken çok masraf yaptık birde gazi hazırlığı geçmeme rağmen 1 sene daha oku diyor , en önemli nedende deu pc gazi pc den iyi o nedenle gazi ye gelmiyorum yoksa tercih hakkımda tekrar hakkımda tekrar gelse izmir kız gazi ülkücü diye düşünmek yerien hacettepe tıp da odtü de gazi de tobb da ankara tıp da okuyan arkadaşlarımın dediklerini dinler ankaraya giderim. Zaten bir çok arkadaşım ankarada boşuna çevremi yok etmiş oldum . Tek avuntumuz eğitim.

Bunlar yalan falan gibi gelebilir ama cidden izmirde aradığınızı bulmanız çok zor. Özellikle deu da , ege gene iyidir yani zaten yeri falan iyi olmasa türkçe eğitim veren pc ile deu pc aynı puanda olmaz. Deu ege nin yerinde olsa 450 leri var yani. Ege tıp okuyacaklar cennete hoş geldiniz çok süper , okula böyle mavi alt beyaz önlük birde mavi mi beyaz mı ne iş tshirt tarzı bir şeyle gideceksiniz. Her şey size 1dk . Pc de aynı ama ege pc türkçe falan eksikleri var.

• quote:

Çok olumlu bir yorum deneyim hani her şey denk gelirde olursa ;

Atıyorum bornova da ege üniversitesinde olursunuz , arkadaşlarınızla bornova çarşıda yada metro ile böyle alsancak iskele tarafında ufak bir ev tutarsınız , kirayı artık 2-3-4 bölersiniz . Bu şekilde izmirle daha iç içe olursunuz hani alsancak iskelede oturan biri izmiri sever çünkü resimlerde gördüğü izmirdir , takılacak yeri vardır birde kızların sayıca çok olduğu bölümlerden birinde okuyorsa onlarla takılır , o sınıfta izmirli kız sayısıda biraz baskınsa diğer kızlarda onlara ayak uydurur , böylece evde , alsancakta bornova falan takılırsınız okulunuzu okursunuz ortamınızda olur böyle böyle okursunuz. Barlardan kız kaldırma işi yalan diyor bizim playboylar , zenginler spor arabayla gelip şişe açtırınca kızlar onlara gidiyor diyorlar. Bucaya cidden eğitim dışında gelmeyin , benim bir çok izmirli arkadaşım kayıt tarihine kadar bucaya gelmemiş öyle bir şey . Buca güzel olsa şuan ev arıyor olmam dostlar. Biz forum insanlarıyız çoğu insanın aylarda öğreneceği şeyi biz öngörüp ona göre önlem almaya çalışırız. Ben buraya ilk geldiğimde yaptığım yorumlara kızıyorlardı , beğenmediysen gelme falan tarzı şeyler diyorlardı objektif yorumlarıma şimdi hepsi destekliyor . Tınaztepe buca da ve daha birde bucanın en en dibinde , buca merkeze 30-45dk . 1 yol var zaten 1 gidiş 1 geliş o da genelde trafik oluyor . Kiralar gereksiz pahalı . Kampüs hayatı olmaması berbat özellikle aile ile kalanlara , gene bir çılgınlıkla üçyolda bornovada falan oturursanız okul sonrası tatil günleri falan oralarada el atarsınız. İzmirde ulaşım genel olarak güzeldir ama bucada güzel değil işte bizimde işimiz bucada maalesef. Karşı yakadan konak mı yapacaksın feribot var izban var rahatça getirir yada konak bornova mı hemen atla metro ya 5 durak sonra falan in . (Metronun bornova durağı ege üni tıp la pc nin orası tam pc nin öni , bir sonraki durak ege üni , ege üni nin içine giriyor zaten . Kart yoksa giremiyorsunuz , deu da kart olmadan da girebiliyorsunuz . Yaşar üni tam bilmiyorumda ege ye giderken bir üni daha var o da fena değil konak 2 dk ege 2 dk metro önünde gökdelenlerin orda (bayraklı). Bucadan normal bir zamanda eshota binip konak a gitmeye çalışsam 1 saat sürer ve ayakta giderim. Bornovaya gitmeye çalışsam önce 0-1saat arası genelde 5dk ya gelmezde 40dk gelmez , beklerim . Sonra bi 45dk ayakta (otursanda 2 durak sonra yaşlılar biner , o kadar fazla yaşlı nüfus varki şaşırırsınız ) her neyse şirinyer izbana (yeni metro) sonra izban beklerim gelir 3-5 durak hilal e sonra izban dan metro ya geçerim metro beklerim metro gelir sonra metroya binip 6-7 durak gider bornovaya varırım. 1-1.5 saat sürer. Dokuz eylül le egenin arası 9km ama arabası olana diğer yollardan en konforlusu bu . Birde sabah direk anayoldan gelen var diyorlarda ben hiç denk gelmedim. Birde geliş var 1-1.5 saat. Misal bornovadaki bir öğrencinin bucayla işi olmaz adam en fazla konak a gezmeye gider o da metroya atlar 5dk ya varır . Zaten olamdı direk bornova da takılır bir sürü öğrenci var yabancı öğrenciler. Dokuz eylülde bucada bile takılcam deseniz 30dk-45dk şirinyere gitmeniz lazım şirinyerde 3-5 kumpirci 3-5 telefoncu 3-5 çakma saat satan yer ve lc mavi gibi bir kaç mağaza vardır. Bucadan sonra konak tünellerinden giden 1-2 otobüs 3dk ye konak a ulaştırır ama nato tarafından gidenler size 30dk daha arkadaşlık eder. Buca cidden güzel değil bi de okul bucanın uygun bir yerinde değil denize en uzak noktasında.

Evde kalan gene ev arkadaşıyla eğlenir gezer tozar, yurtta kalanda yurt arkadaşının kafa yapısına göre takılır ama evde kalanlar tamamen iptal . 1.seen zaten arkadaş yok , yollar uzun , yetmez gibi buca dışındasın bide şirinyer üç kuyular ana hattının dışında oturuyorsan tam cehenneme geldin demek. İzmir pekte büyük bir şehir değildir , ankara ve istanbul la kapışamaz , bazıları antalya bursa falan burdan daha güzel diyor . Burda aradığınız olumlu her şey diğer şehirlerde de vardır , şüphesi olan gelmesin . Taşınırken çok masraf yaptık birde gazi hazırlığı geçmeme rağmen 1 sene daha oku diyor , en önemli nedende deu pc gazi pc den iyi o nedenle gazi ye gelmiyorum yoksa tercih hakkımda tekrar hakkımda tekrar gelse izmir kız gazi ülkücü diye düşünmek yerien hacettepe tıp da odtü de gazi de tobb da ankara tıp da okuyan arkadaşlarımın dediklerini dinler ankaraya giderim. Zaten bir çok arkadaşım ankarada boşuna çevremi yok etmiş oldum . Tek avuntumuz eğitim.

Bunlar yalan falan gibi gelebilir ama cidden izmirde aradığınızı bulmanız çok zor. Özellikle deu da , ege gene iyidir yani zaten yeri falan iyi olmasa türkçe eğitim veren pc ile deu pc aynı puanda olmaz. Deu ege nin yerinde olsa 450 leri var yani. Ege tıp okuyacaklar cennete hoş geldiniz çok süper , okula böyle mavi alt beyaz önlük birde mavi mi beyaz mı ne iş tshirt tarzı bir şeyle gideceksiniz. Her şey size 1dk . Pc de aynı ama ege pc türkçe falan eksikleri var.

Alıntıları Göster
    Gençler genel olarak soruların cevabı yazdıklarımdır ben kimseye gel veya gelme diyemem sadece gerçekleri anlatıyorum. Ankaradakilerde diyorki sürekli kar falan var gri şehir dışarı çıkılmıyor , olabilir oranında eksileri vardır onları sadece söyleyemem yada artılarını. Dokuz eylül ün bahar şenliği yapmadığını tam tepeye diklemesine kurulduğunu falan söyleyebilirim. Yada beni o kadar çalışıp gelmeme rağmen hazırlıkta iibf ye attıklarına derslerimi sabah öğlen değilde öğlen gece yaptığını bu nedenle çevre yapamamış olamamı yazdığım dilekçeleri okumadıklarını okuttuğumda hiç sallamadıklarını hazırlıkta o kadar çok kişiyi bıraktıklarını öyleki change de protesto başladığını cafelerin darphane gibi para basarken sizi ikinde 6 ile gece 2 arası çalıştırıp 20 lira verip yolladığını . Her gün 5 kişiyi laf olsun diye kovduğunu milletin bunları bildiği halde oralarda sürekli bir çok para harcamalarını anlatabilirim. Burda öyle şirket falanda yok yani izmirde staj falan yapan kaç kişi vardır ? burda plaza falan görmezsiniz. 3-5 gökdelen var onlarda residans veya otel.

Son olarak aile mi yurt mu öğrenci evi mi derseniz her türlü ev gençler özellikle dostlarla . Zerre sıkılmazsınız , sorumluluk almayı öğrenirsiniz hiçbir şey bilmeden her şeyi yaparsınız . Gece 3 de soğan halkası yakar 3.30 da fifa atar 4 de starwars izler 6 da yanmış soğan halkasını yer 7 de ev de top oynar 8 de yatar 10 da kalkar a 101 den pizza alıp gelirsiniz , çok açım dersiniz alışveriş yapıp gelirsiniz 5 saat pişti atar dizi izler top falan oynarsınız yemeği sonra yer çöpe ayda 1 atarsınız , her türlü yemeği bir şekilde yaparsınız . Gezeceğinizde kimle gideceğiniz bellidir kimseyi aramanız ayarlamanız gerekmez . Lise arkadaşlarınızla falan eve çıkarsanız zaten bir şekilde her yerde eğlenirsiniz. Gecenin bir saati eve 2 saat otobüs mesafesinde olsanız otobüs olmasa bile orda bankta yatarsınız otel bulursunuz arkadaş arasınız olmada sohbet muhabbet sabaha karar eve yürürsünüz. Kan bağı olmayan kardeşliktir rahatlıktır , kız bulursanız ev müsait olur arkadaşınıza gelme derseniz bulur bir yer size uygunluk sağlar , paranız yoksa veya onun yoksa lafını bile etmezsiniz , çok yer çok içersiniz lafını etmez tadını alırsınız. Özellikle 2 kişi kalanlar baya 3+1 e çıksa bile salonda veya oda olarak belirledikleri asıl yerde birlikte ayrı kanepelerde uyurlar o kadar rahattır , diğer odalara gidip kendinizi o da kurmaya ihtiyaç duymazsınız . Milletin uyurken sizin saat kavramınız olmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 9 Temmuz 2016; 1:30:49 >

• İzmirli kızlar İstanbul'da üniversite okumaya gidiyor diyorlar bu ne kadar doğru ? Çok azı sanırım kalıyormuş İzmir'de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • He izmirin kızları da dh erkekleri gelse ünide bizi götürse diyolardı assfdhfghdfg gidin gidin izmirde 7 24 grup vardır zaten sahdfshg
    Ege tıp hakkında daha fazla bilgi verebilir misin ben yazmayı düşünüyorum il için ?

• Karı kız diyenler henüz ergen olmalı

• quote:

1. Cevap ; Kız falan yok , izmirin kızları üniversiteyi ya istanbulda okur ya ankarada bazende diğer illerde . Bunun dışında izmirli kızlar genelde karşıyaka göztepe üçyol fahrettin altay gibi bölgelerde yaşar çok azı ege nin bulunduğu bornovada ve nerdeyse hiç biri dokuz eylül ün bazı kampüslerinin bulunduğu bucada yaşar. Buca zaten köydür beğenmezsiniz. İlk başta bir heyecanla herkes sevmeye çalışır ama 2. dönemden sonra sınıf arkadaşlarınızın sık sık buca tam bir köy izmir bir köy yada burası buca izmir değil dediğini duyarsınız , doğrudur buca ile konak vs teknik olarak 45dk dan daha uzaktır ve yol şehiriçi olduğu için çok yorar, %90 ayakta gidersiniz. Bana gelince ben lisedede kızlardan teklif alan biriydim üniversitede alıyorum bakanlar kesişenler oluyor izmirde çoğu kızın sevgilisi vardır genelde yakışıklıda değillerdir yani tipiniz kötüyse pek aldırmayın eğer insansanız birini bulabilirsiniz. İzmirde tabiki az da olsa izmirin kıza var ve kendini belli ediyor , genelde sıcak kanlı oluyorlar , gezmekten ,erkeklerle takılmaktan çekinmiyorlar, trip atmıyorlar , samimi oluyorlar. Liseden beridir sevgilisi olan izmirli kızlar kapılmış durumda. Bizim hazırlık sınıfında 23 kişiden 6 sı kız 17 si erkekti. Sonuç olarak bu sizde bitiyor ama ilk senenizde öyle bar falan pek beklemeyin biraz ortam otursun arkadaşlarınız sözde arkadaşlıktan çok yakın çevre olsun o zaman biraz daha iyi takılabilirsiniz. Eğer burda ortam hakkında daha çok merak ettiğiniz bir şey varsa açıp yazabilirsiniz. Şunu söyleyebilirim izmir dışardan görüldüğü gibi bir şehir değil baya diğer Türkiye şehirleri gibi kimse kimsenini üstüne atlamıyor yada kızlar direk girişmiyor , geçmişte sevgilisi olmayanlar sevgilisi olmamaya devam ediyor. İzmir LA değil çeşmeye bile 1 senede 1 kere gidersiniz ancak öyle dışardan göründüğü gibi hafta sonları gidilmiyor, 90km yol var arada galiba.

Pozitif olarak havalar ısındığından okulun son aylarında kızlar çok rahat giyinir , çok az kızı uzun bir etek veya pantolon giymiş görürsünüz. Hepsi süslenir püslenir. Kimi ince bir askılı ve destekli giyer altınada etek çeker gelir . Kimi şort t shirt gelir rahattır. Erkeklerde short t shirt veya short gömlek falan gezer. Ortam ilk sene çok zor belki ilerde bulursunuz.

1 yıldır dokuz eylüldeyim adam 1 yılımı özetlemiş resmen. ben de deu hakkındaki yanlısları düzeltim:

kızlar: sınıf 300 kişi kız erkek sayısı yarı yarıya diyebiliriz izmirli kız sayısı sanırım 6 idi. izmirli erkek sayısı da o civarlarda kısaca okulda izmirliler okumuyor. en çok ankaralı ve konyalı gördüm. izmirli kız izmirli kız derler de dokuz eylülde okuyorsanız izmirli kız göremezsiniz bile

şehir: daha doğrusu bizim buralar yani dokuz eylül tarafı bildiğin köydür okula giderken yürüdüğüm yolda kaldırım bile yok ve gecekondu dolu. izmir küçücük yer her yer birbirine yakın ne kadar uzak olabilir ki diyen kuzenimi hayatımdan sildim ona güvenip okulu görmeden gelmiştim konak'a mesafe 45 dakika buna trafik de eklenirse yurda giriş saatleri falan derken konak'a gidemiyorsunuz bile. he kişiden kişiye değişir ama şunu da ekleyeyim izmirli der ki buca çok kötü ama izmirin iç yerleri mükemmeldir türkiyenin en iyi yeridir falan filan ama bana sorarsanız oralar da çöp he tabiki köy diyemem ama istanbula kıyasla çöp.

gece hayatı: internette yapılan yorumlara ve bendeki izmir imajına kanıp ne umutlarla geldim 1. sınıflar için bir barda(bar demeye bin şahit ister) parti düzenlendi, ekşi sözlükte de köylünün biri işte bucada süper barlar clublar var gece hayatı buraya kaydı falan diyince bi halt sanmıştım, bileti satanlar arkadaşı kandırmışlar çok güzel ortam olucak vs. gittik toplam 8 kişi vardı.

eğitim: belki ikinci öğretim olmamızdan kaynaklıdır eğitimi çöp. sadece iki hoca yoklama açıyor onlar da sene başında mümkünse okula gelmeyin kartı arkadaşınıza verin çünkü sınıf mevcudu oturacak yer sayısından fazla dedi. gerçekten de ilk haftalar son 10 dakika giderseniz oturacak yer olmadığı için evinize dönüyordunuz. diğer hocalara gelirsek yoklama bile açmıyorlar derslere üçbeş kişi gider onlar da boşuna gider genelde derste anlattıklarının sınava bir katkısı olmaz bazısı da dersi bile anlatmaz ordan girer burdan çıkar, okula gidip her derse girmenizin sınav notunuza katkısı %20 ise geçmiş yılın sorularını alıp onlara çalışmanın katkısı %80'dir. boşuna okula gitmeyin bile. bir iktisatçı var başka iktisatçı görmedim ama bence gayet iyi anlatıyor dersi kaynamıyor adam gibi ders anlatan tek kişi o bide ilk dönem bir işletmeci vardı bu iki ders dışında derse girmek zaman kaybı. eğitim istiyorsanız gelmeyin tek yapacağınız son hafta çıkmış soru alıp ezberlemek o dönem bitmeden ezberlediklerinizi unutmak olcak. he sanmayın çok kolay çıkmış soruya bak geç hayır hem çan hem 50 ortalaması var çok zorluyorlar sınavda iyi notlar beklemeyin.

barınma: sakın okulun yurdunda kalmayın ayrıntıya gerek yok beni dinleyin sakın öyle birşey yapmayın. özel yurtları bilemiyorum kalmadım. ev kiraları 750-900 lira eşyalı ama eve çıktığınız insana dikkat edin ruh hastası kafadan kontak sayısı cidden fazla hayatımın hiçbir yerinde bu kadar sorunluyu deliyi bir arada görmedim.

deu'ya gelmemeniz için diğer aklıma gelen nedenler:
    -okula okulun öğrencileri tarafından okulun içine bomba atıldı ertesi gün aynı yerde sınava girdik
    -bu yıl tıpta okulun zorlugundan dolayı intihar eden öğrenciler oldu
    -sınıfta tanıdığım birçok insan ilk dönemin sonunda yurdun depozitosunu alamayacagını bile bile okulu bırakıp gitti şu anki bütün arkadaşlarım okuldan nefret -ediyor
    -sınavlar cidden zor alttan ders almadan geçmek hayal gibi yatay geçişi falan hayal bile etmeyin ortalamanız düşük olacak
    -yazın yaşanmaz burda bu anlatılmaz su an gidin anlarsınız evden çıkıp bakkala gidemezsiniz sıcaktan, yaz okuluna falan kalırsanız okulu bırakın daha iyi
    -tv'leri izlerken dikkat ederseniz her gün bucadan bir haber olur. bir gün teröristler yakalanır bir gün bir suç vs ben size bu sene en akılda kalan haberleri söyliyim
    internet cafede baltalı kavga vardı baya bir izlenmişti o kavga bucada oldu
    atalay filiz buca'da saklandı bir öğrencinin evinde falan kalmıstı o ev burdaydı o internet cafe burdaydı
    sahibindende bir ilan vardı baya konusulmustu kız öğrenciyle bir gün iliskiye girmek sartıyla evini kiraya veren ev sahibi bucadaydı.

biz gelirken kimse kötü birşey yazmamıştı yok izmirmiş sonuçta yok izmir süpermiş izmire yakınmış falan filan adamlar resmen biz geldik gidemiyoruz bi halt ettik millet de gelmezse okulun puanı düser mezun olunca saygınlıgı azaları falan diye düsünerek yalan söylüyor gelip gelmemek sizin kararınız buyrun gerçekler.

• Dostlar arkdaşın dediklerinide okuyun hatalarım varsa düzeltmiş olabilir. Zaten yorumlarımın dogrulugunu objektifliğinia arkadaşta desteklemiş. Eğer şimdi bi izmirli gelde beğenmiyorsanız gidin falan derdi.

Ya bakın en basidinden kendi başıma geleni anlatayım ; bu sene hazırlıkta ilk dönem basitti a2 b1 işlendi yavaştık ama okul beni öğlene attığı için zerre sosyalleşemedim , diğer bölüm arkdaşlarım ydy de idi adamlar sabah geliyor öğlen çıkıyor ara ara geziyordu biz akşam çıkıp eve yurda gidiyorduk. Binada yaşıtımız kimse yoktu. Ben sene başında buca hakkında gerçekleri yazdım diye buca da facebooktan falan beni tehdit edenler oldu izmirin insanı o kadar kibar vs vs değil yani. Kendi şehrim olsa adam toplar giderdim ama burda kimseyi tanımıyorum engelledim geçtim.

Daha 10 gün önce ailem beni okuldan alma eşiğindeydi . Geçmiş konulara bakarsanız merkezi geçiş hakkında konu açtım gazi ye geçmek için 2 gün sonra 40 üzerinden finalde 22 aldığım(millet 15 20 aldı) sınavda bütte kat kat daha zor sordular eve geldim dedim kaldım tabi tepki gösterdiler , artık nasıl bir şanssa daha zor sınavdan 65 için 26 lazımken 26 aldım ve geçtim yoksa halim şuan çok yaştı yds falan hazırlanıyordum , merkezi sistemle gaziye geçsem orada hazırlık koymuş falan(muafiyette verirdim galiba) birde merkezi sistem kışın falan galiba başvurusu. Puanların iyi diye ygs ye girdim orda puan kötü geldi sonra lys ye büte çalışmaktan giremedim. Yani geçen seneki puanla tercih olayımda yalan oldu. Şuan şansıma geçmesem daha zor olan bütü kim bilir ne haldeydim ve dediğim gibi çok az geçen oldu . Uludağ uni de ege uni de %90 85 le geçer bizde 85 alan ancak yıldız koleji falan yada %100 ingilizce eğitim veren bir yerden çıkmıştır. Netteki en zor seçenekli toefllardan daha zor.

Yola gelirsek bak ramazanda gece kordon tarafı serin olur insan dolu olur biz hiç gidemedik o tarafa. İzmirde 20.50 de olduğu için 22 de binsen 23 de varırsin geri gelemezsin yani araba şart. Şuan ailem bile bunu kavradı izmirde araba şart diyorlar.Yaz geldi şimdi izmirin kızları tatile Antalyaya falan gitti yani gene izmirde değillerm Aileleri özgürlük sağladığı için şehirlerinde durmazlar. Arkadaşın dedigini aynen diyenler var , konak falan biraz iyi ama orada öyle güzel değil yani. Dokuz Eylüle cidden gelmeyin ya hani kampüsü olsa isterse şehre 3 saat olsun ama yok kampüs te yok iyi bir konumdada degil cifte bela. Diyorlarki pc de tekleri sabah ciftleri gene 13-14 de alacaklarmış , öyle bir durumda ne yaparım cidden bilmiyorum. Puanımı yakmış olmasam cidden gazi düşünürdüm , ülkücüdür vs dedim ankara da kız yok deniz yok dedim belki şimdi kızılayda vs takılmak arkdaşlarımla gezmek varken buca köyüne tıkıldım kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 9 Temmuz 2016; 12:56:16 >

• quote:

Dostlar arkdaşın dediklerinide okuyun hatalarım varsa düzeltmiş olabilir. Zaten yorumlarımın dogrulugunu objektifliğinia arkadaşta desteklemiş. Eğer şimdi bi izmirli gelde beğenmiyorsanız gidin falan derdi.

Ya bakın en basidinden kendi başıma geleni anlatayım ; bu sene hazırlıkta ilk dönem basitti a2 b1 işlendi yavaştık ama okul beni öğlene attığı için zerre sosyalleşemedim , diğer bölüm arkdaşlarım ydy de idi adamlar sabah geliyor öğlen çıkıyor ara ara geziyordu biz akşam çıkıp eve yurda gidiyorduk. Binada yaşıtımız kimse yoktu. Ben sene başında buca hakkında gerçekleri yazdım diye buca da facebooktan falan beni tehdit edenler oldu izmirin insanı o kadar kibar vs vs değil yani. Kendi şehrim olsa adam toplar giderdim ama burda kimseyi tanımıyorum engelledim geçtim.

Daha 10 gün önce ailem beni okuldan alma eşiğindeydi . Geçmiş konulara bakarsanız merkezi geçiş hakkında konu açtım gazi ye geçmek için 2 gün sonra 40 üzerinden finalde 22 aldığım(millet 15 20 aldı) sınavda bütte kat kat daha zor sordular eve geldim dedim kaldım tabi tepki gösterdiler , artık nasıl bir şanssa daha zor sınavdan 65 için 26 lazımken 26 aldım ve geçtim yoksa halim şuan çok yaştı yds falan hazırlanıyordum , merkezi sistemle gaziye geçsem orada hazırlık koymuş falan(muafiyette verirdim galiba) birde merkezi sistem kışın falan galiba başvurusu. Puanların iyi diye ygs ye girdim orda puan kötü geldi sonra lys ye büte çalışmaktan giremedim. Yani geçen seneki puanla tercih olayımda yalan oldu. Şuan şansıma geçmesem daha zor olan bütü kim bilir ne haldeydim ve dediğim gibi çok az geçen oldu . Uludağ uni de ege uni de %90 85 le geçer bizde 85 alan ancak yıldız koleji falan yada %100 ingilizce eğitim veren bir yerden çıkmıştır. Netteki en zor seçenekli toefllardan daha zor.

Yola gelirsek bak ramazanda gece kordon tarafı serin olur insan dolu olur biz hiç gidemedik o tarafa. İzmirde 20.50 de olduğu için 22 de binsen 23 de varırsin geri gelemezsin yani araba şart. Şuan ailem bile bunu kavradı izmirde araba şart diyorlar.Yaz geldi şimdi izmirin kızları tatile Antalyaya falan gitti yani gene izmirde değillerm Aileleri özgürlük sağladığı için şehirlerinde durmazlar. Arkadaşın dedigini aynen diyenler var , konak falan biraz iyi ama orada öyle güzel değil yani. Dokuz Eylüle cidden gelmeyin ya hani kampüsü olsa isterse şehre 3 saat olsun ama yok kampüs te yok iyi bir konumdada degil cifte bela. Diyorlarki pc de tekleri sabah ciftleri gene 13-14 de alacaklarmış , öyle bir durumda ne yaparım cidden bilmiyorum. Puanımı yakmış olmasam cidden gazi düşünürdüm , ülkücüdür vs dedim ankara da kız yok deniz yok dedim belki şimdi kızılayda vs takılmak arkdaşlarımla gezmek varken buca köyüne tıkıldım kaldım.
    Her şey bir yana ankarada veya istanbulda devlet veya tam burslu bir üniversiteye geçsem mi diye düşünüyorum şuan , merkezi tercih hakkında pek bir bilgim yok ama zaten taşınıp masrafa gireceğiz hiç değilse 4 sene daha şu cehennemi çekmeyeyim .

• Beyler merhaba ben aöl mezunuyum sonradan fem oldu hatta , 3. Senem bu sene , babamın iyi bir işi olduğu için hep esnaflık yapabileceğim bir meslek istedim . Ecz ve mimarlık düşünürken bazı sorunlarda dolayı sınava 2 senedir hazırlanmadan girdim . Şimdi Ege de ziraat fakültesinden bir bölüm yazıp ziraat bayi açmayı düşünüyorum .
    Gelelim şehir meselesine .
    Ben hep ank ve esk gideceğim diye düşünüyordum . İzmir'de hep aklımdaydı . Gitmeyeceğim tek şehir İstanbul'du . Bu sene ziraat yazacağım kesinleşince baktım ki en iyisi Ege de . Şöyle bi düşündüm zaten düşük bir bölüm okuyacağım . Esk istemiyorum . Ankara ziraat iyi and Ankara pahalı ... Bu yüzden yıllardır Ankara isteyen ben İzmir olursa daha iyi olur diye tutturmaya başladım .
    Şimdi açık açık konuşup sorayım .
    Maddiyat var . Ev çok rahat tutarım . Ben düşük bir bölüm okuyacağım diye zaten çok boş zamanım olacak . Kız ve diğer sosyal ortamlarda da bol bol girmek istiyorum . Tipim düzgün , siz İzmir'de yaşamayı önerir misiniz ?
    Yani Ankara'yı bilenler ile İzmir İ kıyaslayınca sosyal ortam olarak ne dersiniz ?
    Ank daki arkadaşlarımın HEPSİ ki tıp okuyanda var hemşire olanda biz bir senede sıkıldık keşke Ankara yazsaydık diyorlar ? Ayrıca yapılacak şeyler hep aynı insan sıkılıyor diyorlar ? Doğru mu ? İzmir'de de çabuk sıkılıyor musunuz ?
    Çok büyük ikilemdeyim yav :S

• piribarbaros P kullanıcısına yanıt
    Derdin büyük kardeş, allah sabır versin

• piribarbaros P kullanıcısına yanıt
    Ankarada insan daha fazla ankara daha büyük bir metropol yani paran varsa ve kız bulabiliyorsan izmirde de ankarada da bulursun. Eğer 1500 lira kira paran 50bin lira araba paran varan varsa okuldan alakasız şekilde kız tavalama yeteneğin varsa bulursun ama bana 500 liraya ev bulucam araba yok üniversiteden sevgili bulup sonra onu evi götürürüm diyorsan boşa beklersin. Üniversite dediğimiz gibi anadoludan falan gelenlerle dolu , okul dışından bulman onun içinde o beceriye sahip olman gerekir. Bucada zaten izmirde olmadığın için çok zor ama ege de olursan kız bulunur . Ankarada da bulunur , türkiyede genelde amerikada ki gibi zannedilir izmir yani sevgilin olursa bir ilişki yaşayabileceğini düşünürsün aslında öyle değildir , ilişki yaşabileceğin kızlar genelde okullarda bulunmaz. İzmirde kaliteli mekan yok ki yada çeşme falan çok uzak gitmiyoruz ki buraya gelince sende gitmeyeceksin. Zannediyorduk ki izmirde izmirli kızlar olacak ve diğer kızlarda izmire geldik diye rahatlayacak , hafta sonları çeşmede kuş adasında akacağız falan ama öyle bir şey olmuyor . Okul açılırken parti vs yapacağız diyorlardı o da okulun girişinde 10 liraya falan broşür tarzı bir şey veriyorlardı ben utandım :D yani izmir de ankara ile aynı aralarındaki fark ankara daha büyük daha gelişmiş. Stajlar firmalar ,çeşitli insanlar hep orda .

• quote:

Ankarada insan daha fazla ankara daha büyük bir metropol yani paran varsa ve kız bulabiliyorsan izmirde de ankarada da bulursun. Eğer 1500 lira kira paran 50bin lira araba paran varan varsa okuldan alakasız şekilde kız tavalama yeteneğin varsa bulursun ama bana 500 liraya ev bulucam araba yok üniversiteden sevgili bulup sonra onu evi götürürüm diyorsan boşa beklersin. Üniversite dediğimiz gibi anadoludan falan gelenlerle dolu , okul dışından bulman onun içinde o beceriye sahip olman gerekir. Bucada zaten izmirde olmadığın için çok zor ama ege de olursan kız bulunur . Ankarada da bulunur , türkiyede genelde amerikada ki gibi zannedilir izmir yani sevgilin olursa bir ilişki yaşayabileceğini düşünürsün aslında öyle değildir , ilişki yaşabileceğin kızlar genelde okullarda bulunmaz. İzmirde kaliteli mekan yok ki yada çeşme falan çok uzak gitmiyoruz ki buraya gelince sende gitmeyeceksin. Zannediyorduk ki izmirde izmirli kızlar olacak ve diğer kızlarda izmire geldik diye rahatlayacak , hafta sonları çeşmede kuş adasında akacağız falan ama öyle bir şey olmuyor . Okul açılırken parti vs yapacağız diyorlardı o da okulun girişinde 10 liraya falan broşür tarzı bir şey veriyorlardı ben utandım :D yani izmir de ankara ile aynı aralarındaki fark ankara daha büyük daha gelişmiş. Stajlar firmalar ,çeşitli insanlar hep orda .
    kardeşim sen başka şehirde yaşıyorken dokuz eylülü kazandın ve ailenle birlikte mi izmire taşındın ?

• aynen kardeşim , babam 10 sene önce vefat ettiği için annemle kalmak durumundayım , eğer izmirli olsaydım pek olumsuz etkilemezdi ama başka şehirden geldiğim için olumsuzluklar size yazdıklarımdan daha çok yansıyor bana . Yurtta kalan herhangi birinden herhangi bir skor görmedim yada evde kalan herkesten , zaten o işlerin içinde olanlar becerebiliyor kız olaylarını. Bende işin içindeydim şehir değişince atıldım galiba :D aile araba alsa arkadaş evi falan dönülürde araba yokken bana imkansız çünkü gittiğim yerlerde kalamıyorum eve dönemem gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.