Şimdi Ara

J. J. Abrams

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ancak eleştirilerim de var.
    Dizilerinde birbirine benzer senaryolar dikkati çekiyor. Benzer gizem, doğa üstü olaylar ve maalesef gereğinden fazla uzayan diziler. Dizilerin ilk sezonlarındaki performans sezonlar ilerledikçe düşüyor, izleyici ilgisi bariz düşüyor ve hayal kırıklığı oluyor. Lost'un sonu beklentileri karşılamadı ve ilk sezonlarındaki kıvam ilerledikçe bulunamadı. Fringe için de aynı şeyi düşünüyorum. Ve son örnek de revolution oldu. Dizinin yeni sezonunun çekilmemesine karar verildi, sonlandırıldı.

J. J. Abrams

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime Minister -- 13 Mayıs 2014; 12:19:37 >

• Believe ve Revolution da iptal edildi hayırlı olsun. Almost Human da daha önce iptal edilmişti. Bad Robot'un elinde sadece Person of Interest kaldı şuan.
  • O dediğiniz projelerin hiç birini J.J. Abrams yazmadı. Kendisi en son Fringe ikinci sezonu yazdı, Lost'un da 3. sezonunu yazdı. Son projelerinde sadece Yönetici Yapımcı (Executive Producer) görevini üstlendi. IMDB'den bakabilirsiniz, Written By ya da Writer kısımlarına bakın. J. J. Abrams o kadar yükseldikten sonra oturup dizilere vakit ayırmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

O dediğiniz projelerin hiç birini J.J. Abrams yazmadı. Kendisi en son Fringe ikinci sezonu yazdı, Lost'un da 3. sezonunu yazdı. Son projelerinde sadece Yönetici Yapımcı (Executive Producer) görevini üstlendi. IMDB'den bakabilirsiniz, Written By ya da Writer kısımlarına bakın. J. J. Abrams o kadar yükseldikten sonra oturup dizilere vakit ayırmaz.

zaten sadece senaryo yazarı diye lanse etmedim. yapımcı kimliği daha önde geliyor. ve bir yapımcı istediği senaryolarla çalışır hatta senaryolara da müdahil olur. abrams'ın yapımcılığını yaptığı dizilerin konsepti aşağı yukarı belli ve aşağı bir gidiş var.
  • ve wikipedia'dan aldığım tabloya bakılırsa hem lost hem de fringe dizisinde senaryo yazarı olarak da katkısı var.
  • Dizileri bir bir iptal olmaya başladı, beğendiğim bir yapımcı ama özellikle son dönem dizileri pek tutmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prime Minister

quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

O dediğiniz projelerin hiç birini J.J. Abrams yazmadı. Kendisi en son Fringe ikinci sezonu yazdı, Lost'un da 3. sezonunu yazdı. Son projelerinde sadece Yönetici Yapımcı (Executive Producer) görevini üstlendi. IMDB'den bakabilirsiniz, Written By ya da Writer kısımlarına bakın. J. J. Abrams o kadar yükseldikten sonra oturup dizilere vakit ayırmaz.

zaten sadece senaryo yazarı diye lanse etmedim. yapımcı kimliği daha önde geliyor. ve bir yapımcı istediği senaryolarla çalışır hatta senaryolara da müdahil olur. abrams'ın yapımcılığını yaptığı dizilerin konsepti aşağı yukarı belli ve aşağı bir gidiş var.

Amerika'da yapımcılar 2'ye ayrılır. Bir asıl yapımcı, Warner Bros. Paramount Pictures, 20th Fox gibi. Bu firmalar diziyi alır, kanallara pazarlar ve bunların senaryoya müdahale yetkisi vardır. Bu firmaların anlaştığı ikinci tip yapımcılar da Executive Producer'dir. Bu kişiler hiçbir iş yapmasa bile kadroda dururlar, çünkü yapımcı bunlarla anlaşmıştır filmin ve dizinin tutması için bu adamların ismi özellikle vurgulanır. Şimdi bu dizilerden birine dava açtınız; bu davayı ya bölüm bazlı açarsınız ya dizi bazlı. Bir tanesinde Created By (Yaratıcı) ve o bölümün yazarı (Written By). İkinci tip bir dava açtığınızda firmanın avukatı ve bütün ekip davaya katılır. Ama bu sefer yapımcı firma ve o dizide daha önce yazarlık yapmış kişiler.

Revolution'dan örnek verelim bütün bölümlere baksanız Story By kısmında bile J. J. Abrams'ı göremezsiniz. Çünkü bu adam diziye hiçbir katkı sağlamamış, sadece firmayla anlaşmalı olduğu için ismi yazılmış.

Dediğiniz gibi bu adamın yapımcı olduğu diziler hep birbirine benzer türdedir. Kendisinin bir ekibi var o ekiple çalışır, ancak J. J. Abrams şu anda Star Wars'ın senaryosunu yazmakla meşgul ve yönetmenliğini yapacak.

Bu adamın o dizide söz hakkı var ama hiç karışmıyor, bizzat kendisi bile üretse diziyi birkaç bölüm ya da sezon sonra terkediyor. Bu yüzden dizilerde bu başarısızlığa mahkumdur ve hep mahkum olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    J
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapımcı ve Dağıtım işlerini birbirine karıştırmışsın dostum. Bu konu hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığın belli. Saydığın Warner Bros. Paramount Pictures, 20th Fox gibi şirketler film dağıtımcılarıdır ve yapım işlerine karışmazlar. Ayrıca bu şirketlerin dizilerle bir alakası da olamaz dediğim gibi bu şirketler film dağıtımcılarıdır.

J.J. Abrams'a gelecek olursak. Zaten bu dizileri onun yazmadığının farkındayız ve eleştirimiz bu konu hakkında değil zaten. J.J Abrams ve kurduğu yapım şirketi Bad Robot tüm bu başarısız dizilerin yapımcılarıdır. Yazmak-yönetmek hariç tüm işer Abrams'ın elinde yani. Abrams onay vermese ve parasını yatırmasa bu dizilerin pilot bölümleri bile çekilemez zaten. Burada bizim eleştirimiz Abrams'ın kötü tercihlerine.

Anlayacağın asıl yapımcı-yapımcı gibi saçma bir ayrım olamaz. Saydığın şirketler en fazla bu yapımlara ortak olabilir onda bile dediğim gibi bu firmalar dizilerle ilgilenen firmalar değil. Bir senarist ya da senarist grubu yazar, bir yapımcı, yönetmen, cast, mekan vs bulup diziyi yapar, yayınlayacak bir kanal bulur ve iş biter. Lakin bir yapımcı film yapıyorsa, bir de bunu tüm sinemalara dağıtabilecek bir dağıtım şirketine ihtiyaç duyar.

J.J Abrams'ın ismi firmayla anlaşmalı olduğu için mi yazıyor yani? Sadece bu sebepten? Adam zaten kendi kurduğu yapım şirketiyle bir de anlaşıyor muymuş? Güldüm.

• Amerika'da ki sistem hakkında çok bilgili olmadığım doğrudur. Ama Missing dizisi İstanbul'da çekildiğinde çekime gitmiştim, sete almadılar bir güvenlik görevlisi ile görüştüm yapımcı ve senaristi sorduğumda Disney-Stephen Shill demişti. HIMYM dizisinin sonunda bakarsanız 20th Fox yazıyor. Person Of Interest'te ise Warner Bros. yazıyor. Bunların dağıtım ve film şirketi olduğunu biliyorum. Ama adamın dediğiyle böyle bir mantık kurmuştum. Bad Robot'un sahibinin J. J. Abrams olduğunu biliyorum. Yabancı dizilerde Executive Producer ve Producer kısmı olduğunu da görüyorum. Kesin dediğim gibi değildir, yanlış biliyorsam öğrenmiş oldum.
  • Ne kadar dizilerin somunu getiremesede büyük bir adam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Star Wars'ta ki performansı merakla beklenen şahıs..
  • Amerikan kanallarında yayınlanan dizilerin maliyetinin fazla olması nedeniyle, bir yapımcı bu yükü karşılayamıyor. Dizilerin büyük kısmında bölümlük yapımcılar yer alır. Bazen yönetmenler bu görevi üstlenir. Aslında bunlar yapımcı değil, yatırımcıdır. Belli bir sermaye koyar ve yaptığı anlaşmaya göre, faiziyle parasını geri alır.

Abrams'ın projelerdeki rolü tartışılabilir. Bir projede isminin geçmesi, onu birinci adam yapmaz. Revolution üzerinden değerlendirirsek, proje 42 bölüm çekilmiştir. Abrams 30 bölüm yapımcı olarak görev almıştır. Ortaya çıkan işi sürekli üstlenmeyen adam, senaryoya neden müdahale etsin? Abrams'ın bu projedeki rolü, kar ortağıdır.

Warner Bros, 20th Fox, Paramount PicturesŽ, gibi firmalar, projenin kanala maliyetini ödemekle yükümlüdür. TRT yeni bir dizi yayınlamaya başladığında, sözleşmeyi yapımcıyla imzalar ve yapımcı kanaldan alacaklı olarak görünür. Amerika'da ise, yapımcılar sözleşmeyi kanalla yapamıyor. Onun yerine bu firmalarla anlaşıyorlar. Alacaklarını oradan tahsil ediyorlar. Profesyonel bir ödeme sistemi kurulmuş. Bizdeki profesyonel değil mi? Oyuncuların yada set çalışanlarının aylarca maaş alamadığını biliyoruz.

Sonuç olarak, iş batsa bile Abrams para kazanıyor. Kariyerini lekelediği görüşünü savunanlar olabilir. Abrams'ın bu süreçten sonra, uzun soluklu 3 dizi yazacağına bile inanmıyorum. Orta sınıf işlere para yatırarak kariyerini devam ettirecektir. Sektöre imzasını attığı işleri zaten var. 10 tane Lost yazamazsın. Çok istesen de olmaz. Abrams da bunun farkına varmış, planlarını ona göre yapıyor...

• Person of Interest'e bir şey olmaz umarım.
  • Prison Break'ı unutma bro

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.