Şimdi Ara

J7R-MOTORLU-RENAULT-ARACLARA-SIRALI-SISTEM-UYGULAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilindiği gibi Renault' un J7R motorlu modellerinde (SAFRANE-CONCORDE-ESPACE) Renix-Fenix yakıt besleme sistemi nedeniyle sıralı gaz enjeksiyon sistemi uygulamasında sıkıntılar yaşanmaktaydı. Benzin enjektörlerinin 3 Ohm gibi düşük omajlı olması ve pick-hold prensibiyle çalışması sorun yaratmaktaydı.
    Özel bir RENIX emülatör ve ekstra bir elektronik devre ile gazla çalışmada benzin ECU' su emüle edilmiş, benzin enjeksiyon sinyalleri kare dalgaya çevrilerek filitre edilmiştir.
    Kaynak:
    http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/J7R-MOTORLU-RENAULT-ARACLARA-SIRALI-SISTEM-UYGULAMASI-topic-11236.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhannn -- 19 Mart 2008; 21:13:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Bilindiği üzere bu araçların enjektörleri 4 ohm.un altındadır. mikserli sistem takıyorken bile bu araçlara normal emülatör yerine ''Renix'' emülatör kullanıyorduk, Böylece araçta chek engine lambası yanmıyor ve buna bağlı olarakta stop etme problemleri olmuyordu. Sıralı sistemlerdede enjektör uyutması aynı olması itibari ile sequent 24'e renix emülatör uygulaması (Haricen) yapılarak bu problem hallolmuş oldu ...Tüm sürücülerimize bu müjdeyi sizin aracılığınız ile vermiş olduk sevgi ile kalın efendim. Piknikte görüşmek üzere
  • biz 6 ay önce bahsedilen araclardan birine(concorde) sıralı sistem uygulattık sistem Zavoli
    ektsra bir elektronik devre yok
    sorunsuz bir şekilde çalışıyor

• Hocam ruhsatınız da motor tipi J7R şeklinde mi başlıyor saygılar.
  • Hocam, araç 1993 model R21 concorde TXE L483 kasa
    motor J7R-790 A bu motorda oksijen sensoru yok full grup olarak çalışıyor enjektör direnci 2,5 +- 0.5 ohm
    siemens-Renix

birde 1994 ve üzeri olan araçlarda L48C kasa olarak geçiyor
    bu kasaların motoru biraz farklı katalitik konvertor oksijen sensoru var

bu araç arkadaşıma ait sıralı taktırabilmek için bayağı araştırma yaptım
    BRC'den Kadir Bey'le görüştüm olur dendi izmir bayisi Erkan Çiçek'e yönlendirdi
    ama nedense Erkan çiçek dönüşüm konusunda oldukça isteksizdi

Bu nedenle araşırmalarıma devam ettim ve bu forum sayesinde Zavoli'nin bu işi yapabildiğini öğrendim
    temmuz ayında da dönüşüm yapıldı şuana kadar sanırım 8000 km civarında kullanıldı
  • Hocam hayırlı olsun o linkdeki diğer resimler de gözüküyor sanırım ek bir devre yerine yeni bir ECU kullanmışlar.
    Not:Aracınız da eğer sonda yok ise manuel ayarlanbilen sonda vardır ordan isterseniz aracınızın yakıtını düşürüp arttırabilirsiniz saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Hocam hayırlı olsun o linkdeki diğer resimler de gözüküyor sanırım ek bir devre yerine yeni bir ECU kullanmışlar.
    Not:Aracınız da eğer sonda yok ise manuel ayarlanbilen sonda vardır ordan isterseniz aracınızın yakıtını düşürüp arttırabilirsiniz saygılar

araç arkadaşıma ait mauel sonda varmı bilmiyorum
    ECU'nun içini bilmiyoruma ama dış görünüşü Zavoli'nin sitesindeki resimlerden(versiyon olarak) farkı yok
    bizden önce Espace'a dönüşüm yapmışlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nissan almera.ya lpg taktıranlar?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar dun renault 25 arac satın aldım kendısı ılk arabam oldu

benım aracımda j7r / 722 motor var

bu araca sıralı sıstem lpg taktırabılırmıyım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 8 Kasım 2009; 22:41:23 >
  • yardım yokmu yaa bu nası ıs sacma sapan bı konu acsaydım sımdıye 3 sayfa olmustu kesın
  • Sizin aracınızdaki motorda J/7R motordur dolayısı ile (İşi bilen bir marka ve servis tarafından) dönüşüm yapılabilir.
    Bu araçlarda enjektör omajları (Genel olarak) 4 ohm.un altında olduğundan ancak özel ECU lar ile çalıştırılabilir.

Sistemi bilmeyenler bu araçları mikserli olarak bile çalıştıramazlar.(Süekli chek engine lambaları yanar)

Amman haaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.