Şimdi Ara

Nissan almera.ya lpg taktıranlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
29.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb.lar 1 hafta oldu aracımı alalı ilk arabam ve biraz üzerine titriyorum. Almera 1.5 Tekna aldım ruhsatını cıkartmadım belki lpg takdırırım diye 1-2 haftam var karar vermek için (1 ay süresi varmış ruhsatı cıkarmak için). Benim sorum özellikle nissan kullanıcılarına;

1. Almera.ya lpg takdırsam ne gibi sıkıntı yaşarım. Genelde sehiriçi kullanıcam arada bir ist.-esk. uzunyol belki, yakıt olarak cok fark olurmu ki değer mi takmaya?

2. Bir kac forum sitesinde yaptıgım araştırmalara göre özellikle rölanti konusunda sıkıntılar yasanıyomus hatta sık sık istop etme sorunundan bahsettiler, arabanın rölantısı düşüyormuş ve titreme yapıyomuş (özellikle yokuşlarda), hatta motorda elektirik aksamına zarar verdiğinden bahsedenler var, nissan.ın elelktirik aksamı da pahalı malum..neyse konuyu toparlamam gerekirse;

Nissan almera 2005 model 52.650 km.de suan araç; yılda 7-10 bin km. yaparım ve 2-3 sene kullanmayı düşünüyorum lpg. taktırmaya değer mi yoksa orjinalliğini bozmasam mı? Bilgilendirme yapan arkadaşlara şimdiden cok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terry85 -- 2 Mart 2010; 19:38:52 >

• Arkadaşım 2006 almera ya BRC taktırdı çok memnun.4 ay oldu Sadece bir kere ayar için uğradı izmir 2A ya.Kronik bi sıkıntıdan bahsetmedi şimdilik.Mutlu mesut biniyor arabasına
  • TEŞEKKÜRLER.. yakıtı masrafını ne kadar düşürmüş bilginiz var mı ? lpg.den önce ve sonra ?
  • imzadaki araç benim ve lovato sıralı sistem takılı herşeyiyle çok memnunum.ayrıntı istersen seve seve cevaplarım
  • İmzamdakş araç, Landirenzo kit. 1 Ocakta taktırdım, son derece memnunum, ne motorda tekleme, ne stop etme, ne rolanti düşüklüğü ve ne de motor arıza ışığı (nazar değmesin!!)

Sanırım bizim araç LPG'ye iyi uyum sağlıyor.

Tasarrufa gelince, gaza geçene kadar kullandığım benzin dahil net %24.

Başka sor varsa seve seve cevaplarız.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar; lpg takdırma konusunda hala kafam karışık aslında: yılda ortalama 7-10 bin km. yaparım ama almera cok yakıyo gibi geldi..yol bilgisayarı 8-9. dan aşşagı inmiyo (uzun yolda 6 ortalama) hatta bi ara 10-14 arası değişiyodu :)) sizin benzinlide değerler nasıldıydı şimdi nasıl cok fark var mı?
    Kısacası ben 2-3 sene kullanırım gibi geliyo bu aracı değecek kadar yakıt tasarrufu sağlarmıyım acaba? yoksa hiç bozmasam mı aracın orjinalliğini!

Bu arada; Atikerin kampanyası varmış 900. e 9 taksit...markaya takılma önemli olan montaj diye tavsiye aldım çevremden atiker düşünüyorum ve iyi bir montajcı arıyorum...bilgilendirmelerden dolayı tekrar cok teşekkür ederim ;)
  • arkadaş malesef bu tüketim değerleri almeraların en büyük handikapı.ama 3 sene sonra satarım diyosan ben ce hiç taktırma.zaten 10000 anca yapıyosun.1.5 senede kiti anca amorti edeceksin(lovato taktırdığını varsayıyorum).aracın kaybettiği değerde cabası.eline bişey geçmez yani. ama illaki iyi bi montaj istasyonu arıyosan candan mühendislik ümraniye yi tavsiye ederim atiker montajıda yapıyolar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiesta'ya lpg
    12 yıl önce açıldı
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bugün takdırdım atiker sıralı;)
  • benim motor lambası yanıyo..bi kac depo.dan sonra söner dediler..Motora yeni bir yakıt girdiği için mi acaba takdırdıgım yerde normal oldugu söylendi ama bilen arkdaş var mı motor lambasının yanması normal mi ilk bi kac depoda?

Bu arada almeralarınız daki performans düşüşleri ne oranda..ivmelenmesi 4 ve 5 nci viteslerde hissedilir ölcüde yavaşladı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terry85 -- 4 Mart 2010; 21:57:40 >
  • almeramın ivmelenmesi zaten düşük olduğundan pek fark etmedim

hatta daha iyi oldu, eskisine göre daha temkinli kullanıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: terry85

benim motor lambası yanıyo..bi kac depo.dan sonra söner dediler..Motora yeni bir yakıt girdiği için mi acaba takdırdıgım yerde normal oldugu söylendi ama bilen arkdaş var mı motor lambasının yanması normal mi ilk bi kac depoda?

Bu arada almeralarınız daki performans düşüşleri ne oranda..ivmelenmesi 4 ve 5 nci viteslerde hissedilir ölcüde yavaşladı..

Forumları bayağı bi araştırmanız gerekiyor dostum. :))

1- Asla arıza ışığı yanmamalı
    2- Asla bu normal birşey değildir.
    3- Asla Motor arıza ışığı yanmamalı
    4- Asla performansınız düşmemeli
  • arkadaş biz sana italyan önerdikçe sen ucuzuna kaçıp atiker taktırmışın.arıza ışığı ben ve benim bildiim hiçbir almerada yanmadı. bu normal deil.pc ye taktırsan iyi olur.bu arada kim performans kaybı yok derse inanma .çok azda olsa yüksek viteslerde ivmelenme problemi oluyor ben de bunu 4000 devire gelince 5. vitese takmakta buldum çareyi.deneyimlerini merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terry85

benim motor lambası yanıyo..bi kac depo.dan sonra söner dediler..Motora yeni bir yakıt girdiği için mi acaba takdırdıgım yerde normal oldugu söylendi ama bilen arkdaş var mı motor lambasının yanması normal mi ilk bi kac depoda?

Motorun yakıta alışması gibi bir durum yok hocam en kısa sürede arıza koduna baktırın ve koda göre işlem yaptırın.
  • İmzamdaki aracımda birkaç kez yandı ama takan arkadaşım sorunu şu an için çözmüş görünüyor.Atikerin son bir kaç ay içersindeki ecu ve enjektörlerinde sıkıntı var.Umarım size denk gelmez ama aracınızdaki problemler devam ederse bunu da göz ardı etmeyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinnitem1

İmzamdaki aracımda birkaç kez yandı ama takan arkadaşım sorunu şu an için çözmüş görünüyor.

• Atikerin son bir kaç ay içersindeki ecu ve enjektörlerinde sıkıntı var.

Umarım size denk gelmez ama aracınızdaki problemler devam ederse bunu da göz ardı etmeyiniz.

EMİNMİSİNİZ SON BİRKAÇ AYDIRMI, YOKSA ÇIKTIĞINDAN BERİMİ ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

İmzamdaki aracımda birkaç kez yandı ama takan arkadaşım sorunu şu an için çözmüş görünüyor.

• Atikerin son bir kaç ay içersindeki ecu ve enjektörlerinde sıkıntı var.

Umarım size denk gelmez ama aracınızdaki problemler devam ederse bunu da göz ardı etmeyiniz.

EMİNMİSİNİZ SON BİRKAÇ AYDIRMI, YOKSA ÇIKTIĞINDAN BERİMİ ?

quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

Arkadaşım 2006 almera ya BRC taktırdı çok memnun.4 ay oldu Sadece bir kere ayar için uğradı izmir 2A ya.Kronik bi sıkıntıdan bahsetmedi şimdilik.Mutlu mesut biniyor arabasına

Malesef ki,
    ticari kaygı olmadan objektiflik bu olsa gerek

• Merhaba ben de almera düşünüyorum ve lpg taktıracağım. Almera 1.5 tekna şehirdışı 100 km de ne kadar yakıyor?
  • Hala LPG ye terfi etmediyseniz size TARTARİNİ öneriyorum. Bir kere taktırırsınız kafanız rahat eder. LPG taktırdığınızıbile unutursunuz. %40 civarı tasarrufunuz olur. İsterseniz servisimizi ziyaret ederek bir çayımızı içip yerimizi görebilirsiniz.

Saygılarımla.
  • Faruk bey edindiğim bilgiler doğrultusunda öyle söyledim.Bundan 2 yıl öncesi kötüydü.Bir ara düzelttiler ama son zamanlarda yine sıkıntılı.Bu sektörün içinde olanlar daha iyi değerlendirmeler yaparlar.
  • quote:

Faruk bey edindiğim bilgiler doğrultusunda öyle söyledim.Bundan 2 yıl öncesi kötüydü.Bir ara düzelttiler ama son zamanlarda yine sıkıntılı.Bu sektörün içinde olanlar daha iyi değerlendirmeler yaparlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.