Şimdi Ara

Nissan almera.ya lpg taktıranlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
29.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mathematic nickli arkadaş almeralar lpg ye çok ii uyum sağlıyor düşünmeden taktırabilirsin yüzde 30 tasarrufun olur.örnek 100 kmde benzin 9 lt lpg ise 11 litre yakar buda benzinde 35 ytl lpgde 23 ytl yapar.100 km de 12 lira avantan var yani .prformans kaybın yok diyuemem ancak almeralar zaten performans aracı deiil hissetmessin.marka önerim ben lovato kullanıyorum sen de ii bi yerde italyan taktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wenceremos81

mathematic nickli arkadaş almeralar lpg ye çok ii uyum sağlıyor düşünmeden taktırabilirsin yüzde 30 tasarrufun olur.örnek 100 kmde benzin 9 lt lpg ise 11 litre yakar buda benzinde 35 ytl lpgde 23 ytl yapar.100 km de 12 lira avantan var yani .prformans kaybın yok diyuemem ancak almeralar zaten performans aracı deiil hissetmessin.marka önerim ben lovato kullanıyorum sen de ii bi yerde italyan taktır.

Nissanın kasasına 1.6 motor küçük geliyor...
  • Almera 1,6 değil 1,5 motor, zaten spor kullanım ve performans aracı değil, aile otomobili, avantajını kısa süreli ivmelenme gerektiren durumlarda değil, uzun yol, stabil kullanım ve konforunda gösteriyor, uzun yolda 100-120 km hızın üzerinde araç kendine geliyor, daha iyi performans veriyor.

Şehir içi kullanımda LPG net %25 tasarruf (kullanılan benzin dahil), bu şehir dışı kullanımda %35-40'lara çıkar, LPG'ye iyi uyum sağlıyor, arıza ışığı yanmamalı, performans kaybı mutlaka olacak ama dediğim gibi zaten performans aracı değil, rahatsız etmemeli, 2005'de sıfır aldım aracı, 5 yıldır kullanıyorum, her türlü durumda kullandım, 56.000 km yaptım (3.000 km LPG ile), hatta kaza bile yaptım, her türlü sorularınızda yardımcı olabilirim.
  • Yaw ben tavsiye üzerine gittim arkdaşlar montajı yapan ustaya, hemde bi kac kişi (benim arkdaşlarım) tavsiye etmişti..benzer sorunlar onlarda da olmuş suan memnunlar.
    Ama yine de pişman oldum gibi arkdaslar yarın bi pc. sokucam aracı daha da vahim olanı yakıt tasarrufundan eser yok!!! ilk depo da 64 liralık gaz aldım 200 km.deyim suan ve kırmızı lamba (160 km.de) yandı bitmek üzere ne yani 320 lira mı yakıyo benzinde bile bu kadar değildi!..
    Biri beni rahatlatsın yoksa bunalıma gircem :))
  • kırmızı lambanın bir önemi yok, o sensörün konumu ile ve tankın şekli (simit, tüp) alakalı, sanırım düzgün çalışan gaz göstergesi de yoktur, konuyla teknik olarak ilgilenen arkadaşlar daha net yorum yapabilir.

İlk 100 km.de kırmızıyı yakıyorum ondan sonra 250 daha gidip, 350 km.yi tamamlıyorum.
  • Arabanız LPG' de ne kadar yakıyor topiğinde aracımla ilgili tüketimi yazmıştım.Arabayı daha çok eşim kullanıyor ve yoğun Antalya tarafiğinde.Litresi 2.08 liradan 50 liralık (24 lt yapıyor) LPG ile 200-240 km civarı menzile ulaşıyor.Aracımda 32 lt silindir tank kullanıldı ve arka koltukların arkasına tam uydu.LPG göstergesinde sıkıntı yaşamıyorum.Anncak motor arıza ışığı için şunu söyleyebilirim.Aracın oksijen sensörünnün değerlerine göre kalibrasyon yapılması gerekli.Sıkıntı etmeyin hepsi biraz çabayla çözülebilir.
  • almeralar kendi sınıfındaki araçlara oranla yılına göre 4-5 bin lira daha ucuz araçlar.dolayısıyla bu kadar konfor ve rahatlığı bu kadar ucuza alıyosanız biyerden bi dezavantajı olucak.varsın ivmelenmesi ağır olsun.
  • teşekkürler ederim..sanırım dediğin gibi bende de bianda (40-50 km içerisinde) yeşil göstergeler birbir azaldı ve kırmızıya gecmişti suan 220 km.deyim ve hala gazla devam ediyorum umarım dediğin gibi olur en iyisi yarın depo bitsede bitmesede dolduruyum(full.lüyüm) aradaki farkı yaptıgım km.ye bölüyim saglık olur sanırım? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terry85 -- 8 Mart 2010; 23:26:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinnitem1

Arabanız LPG' de ne kadar yakıyor topiğinde aracımla ilgili tüketimi yazmıştım.Arabayı daha çok eşim kullanıyor ve yoğun Antalya tarafiğinde.Litresi 2.08 liradan 50 liralık (24 lt yapıyor) LPG ile 200-240 km civarı menzile ulaşıyor.Aracımda 32 lt silindir tank kullanıldı ve arka koltukların arkasına tam uydu.LPG göstergesinde sıkıntı yaşamıyorum.Anncak motor arıza ışığı için şunu söyleyebilirim.Aracın oksijen sensörünnün değerlerine göre kalibrasyon yapılması gerekli.Sıkıntı etmeyin hepsi biraz çabayla çözülebilir.

teşekkürler yarın hemen gidip kalibrasyon ayarını sorucam maontaj yapan yere ;)
  • Arkadaşım bir cihaz bağladı oksijen sensörüne, oradaki elekrik,direnç voltaj neyi kontrol etti bilmem ama iyi kalibrasyon ile çözülmeli.
  • bence biraz havaalrın ısınması beklenmeli.yakıt sarfiyatı konusunda hava değişimi lpgli araçlarda oldukça farkettiriyor.mart ayının ortalarına doğru ideal tüketim eğerlerine ulaşırsınız.zira şu aralar benzinide çok tüketir aracınız.
  • sonunda benim de motor arıza ışığı yandı...

akü bitti, bir kere vurdurduk, hemen ertesi gün de kapı bile açılmadı, tamamen biten eküyü değiştirdik bilmiyorum bağlantısı var mıdır ama sonunda biz de yaktık ışığı

ilk fırsatta DEM-AL'e gidip baktıracağım...
  • geçmiş olsun inşallah lpg sistemini beyni zarar görmemiştir.nazar değdi resmen.pysaki gayet memnundunuz
  • sorma arkadaş resmen nazar değdi, oysa nazar değmesin diye diye yazmıştım her şeyi...
  • Arkadaşlar dün 2005 model Nissan Almera Tekna araç aldım.Lpg taktırmak istiyorum bir an önce.Bana kesinlikle motor arıza lambasını yakmayacak ve bunu garanti edebilecek bi marka önerirseniz sevinirim.İzmir-Çeşme'de yaşıyorum mecburen İzmir'de taktırıcam.
  • valla bende lovato var 6000 km oldu hiç sorun yok..
  • Uzun araştırmalarım sonucu çok şükür ki kararımı verip lpg'yi aracıma taktırdım.Türkiye'nin neresinde olursanız olun size tek bir firma önericem bu konuyla alakalı.İzmir çınarlı karakolunun karşısında Zavoli Bayii ''YSF'' oto gaz Mehmet Ali usta...Arıza lambam yanarmı diye o kadar korkuyordum arıza lambası yanmıcak dedi garanti verdi.Araç çekişten düşer diye korkuyordum,en ufak bi değişiklik yok zaten bununda garantisini vermişti ustamız.Bazı yerlerde elemanlarına yaptırır ustalar montaj işini.Ama burada usta direkt kendisi montajı yapıyor ve bazıları gibi 4 saatte sallama değil. Aracı sabah 09'da teslim ettim akşam 19 gibi montaj yeni bitmişti.Bu işlerde işçilik ve montaj çok önemli.Daha çok genç olmasına rağmen 2500 araca lpg takmış usta Porsche Cayenne'den tutunda aklınıza gelebilecek her markaya kadar dediğine göre.Ki zaten sitelerinde montaj resimleride var.Ben ordayken sadece aynı gün 3 tane Bmw geldi randevu almaya.Ve montaj bitti kalibrasyon ayarları falan için uğraşıyordu ben bir defa daha doğru bir karar verdiğimi anladım o anda İngiliz lpg firmasından ustamızın ayağına kadar firmanın sahibi ve Türkiye distribütörü bayilik vermek için geldiler namınızı duyduk diyerek.Bu adam benim babamın oğlu değil reklam falanda yapmıyorum zaten İzmir'de bilinen bi usta,ayrıca geçmiş mesajlarımıda inceleyebilirsiniz konuyla alakalı.Mesajınız vasıtasıyla sadece piyasada hak eden işini layıkıyla yapan ustaların duyulmasında bi nebzede benim katkım olsun istedim.Bir defa daha güler yüzünüz,ilgi alakanız için teşekkürler YSF otogaz teşekkürler Mehmet Ali Usta...

• arkadaşlar selam 2005 teknam var.fren balatalarını değıstiricem ne takmalıyım .orjinali ne.
  • Burası sorunuzun tam yeri dğil ama TWR ya da TRW olacak.Ön arka 110 TL+işçilik.
  • Merhaba. Bende 2006 Almera 1.5 Tekna Sedan aracıma bugün lpg taktırdım sizin araç 100 km.de kaç lt lpg harcıyor acaba?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.