Şimdi Ara

Jabra Elite 85t Aldım (Amazon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Neredeyse geçtiğimiz yazdan bu yana kulaklık arayışındaydım. Herkesin bir kulaklıktan beklentisi farklı olabilir. Burada pek çok arkadaşımızın yaş itibariyle benden genç olduğunu düşünerek, en azından bizim yaş skalamızda bir müzik dinleyicisi ve kulaklık kullanıcısının beklentileri pek çoğunuzdan farklı olacaktır. Değerlendirmemi okurken bunu gözardı etmemenizi öneririm.

Teknolojik herhangi bir cihazı satın alırken, sıradan günlük alışverişlerimde, hatta ikili ilişkilerimizde dahi kriterlerimi minimum seviyede tutuyorum. Bu da beni fazla seçici yapmıyor.

Uzun yıllar çokuluslu bir şirkette çalıştım. Burası uluslararası bir alandı ve dünyanın 72 milletinden insanla tanışma fırsatım oldu. 17 ülke, 60'dan fazla şehir gezdim, pek çok kültürü yakından tanıdım. Burada kısa bir eleştiri getirmek istiyorum, biz türk halkı olarak maalesef çok fazla mükemmeliyetçiyiz. Tabi diğer dünya ülkelerinden daha korunmacı bir kültürle büyütülmemiz, çok iyi ekonomiye sahip olmamamız gibi etkenler de var bunun nedenleri içinde. Örneğin bu çalıştığım kurumun sattığı ürünler için sadece türk müşterilerden ve oldukça komik şikayetler alırdık.

Almak istediğim kulaklıklar bluetooth ve kulakiçi olduğu için haliyle kulaklıkları bir teknoloji markette ya da distribütör şirkette deneyimleme fırsatı bulamadım. Bu yüzden araştırma kısmı biraz uzun sürdü.

Geçtiğimiz yaz ayından bu yana kriterlerim çerçevesinde 3-4 kulaklık hakkında pek çok tanıtım ve inceleme videoları izledim. Hatta yakın arkadaşım olan Mert Gündoğdu youtube'da bu kulaklıkların tamamına inceleme videosu çektiği için kendisiyle kulaklıkların performansları hakkında konuşabilme fırsatım oldu. Neydi bu kulaklıklar?

1) Sennheiser Momentum True Wireless 2/3
    2) Sony WF1000mx4
    3) Jabra Elite 85t

Kısaca arkadaşlar bir kulaklıkta benim için en önemli kriterleri sıralamam gerekirse;

- Sahne genişliği
    - Dengeli bir kulaklık olması
    - Frekans aralığı
    - Sibilans sonrunu yaşanmaması
    - Sürücü büyüklüğü
    - Ergonomi

Tüm bu kriteri göz önüne alarak yaptığım değerlendirmede 11 Kasım tarihinde Amazon'daki indirimden de faydalanarak 2.299 lira gibi bir fiyata Jabra Elite 85t Titanyum Siyah kulaklığı satın aldım (Satıcı Amazon'un Kendisi)

Şimdiye kadar edindiğim izlenimlere göre ses kalitesi oldukça dengeli, doyurucu bir bas, makul düzeyde vokal derinliği, berrak bir zil ve tiz performansı, beni tatmin edecek düzeyde bir ses yüksekliği yakaladım.

Hatta test ederken çok farklı türlerde müzik tarzlarına ait parçalar dinledim.

Elektro Gitar ve Davul performansı için;

1) Metallica - Enter Sandman
    2) Hoobastank - The Reason
    3) The Offspring - The Kids Aren't Alright
    4) Nickelback - How You Remind Me
    5) Radiohead - Creep

Bass Performansı için;

1) Prodigy - Smack My Bitch Up!
    2) Faithless - Innadadance (Meduza Remix)
    3) Linkin Park - In The End ( Mellen G & Tommee Profitt Remix)
    4) Jery Spoon - Desert Tales
    5) 2Pac - Hail Mary (Botan Beyaz Cover)

Enstürman için bazı klasik müzik parçaları yanında akustik için Kenny G, Dido, Sting, Adele'e ait akustik performansları;

Tiz ve ziller için ise, Die Antword, Yanni, B.B Coleman, Gypsy Kings'e ait parçalar dinledim

Unutmadan bu parçaların tamamını spotify premium üzerinde denedim.

Hepsinde şu ön planda diyemeyeceğim. Zaten başta belirttiğim gibi "dengeli" bir kulaklık arıyordum. Tek eksik bulduğum kısmı bir tık daha ses yüksek, vokaller de daha canlı olabilirdi.

Kulaklık teknolojisinde sanki hepsi çok iyi olmuyor. Dengeli işler ortaya koymak için mutlaka bir şeylerden feragat edilmesi gerekiyor gibi. Ses yüksek olmuyorsa güçlü bir bass oluyor. Tizler kötüyse, vokaller çok iyi oluyor. Sahne geniş ise bir bakıyorsunuz sibilans var. Bilmiyorum belki de ben yanlış düşünüyorum.

Çekim mesafesine gelince, arka odamdan 10 metre uzaklaşıp mutfağa gittiğimde ses seviyesi düşüyor, öyle çat diye ses kesilme olayı yok.

Telefon görüşmesi sadece 1 kez yaptım. Karşı taraf sesimin gayet net geldiğini iletti, hatta yeni telefon mu aldın falan diye sordu. Ancak görüşme yaparken sanki dışarıdaki sesin tamamı karşı tarafa gidiyordu. Sanırım ANC özelliği kapalıydı. Onu da sol kulaklık üzerindeki tuşa 1 kez basarak aktif edebiliyorsunuz.

Youtube'da video izlerken kesinlikle senkron sorunu yaşamadım.

Ergonomi olarak öyle kulaktan düşecek gibi değil. Malzeme kalitesi çok iyi. Kulağı ağrıtmıyor, aynı zamanda kulakta da sırıtmıyor boyut olarak. Kutu içinden çıkan uygun silikonlarla en iyi ses performansını yakalayacaksınızdır.

Genel olarak performansına puan vereceksem 10 üzerinden 8 veririm. 1 puanı ses seviyesinden, 1 puanı da vokallerden kırdım.

Ancak iyiki de almışım diyorum. İlk kez çünkü bir TWS bluetooth kulaklık kullanıyorum. Bilmiyorum bu segmentten başlayarak doğru mu yaptım.

Sorusu olan arkadaşlar varsa seve seve yanıtlarım. Okuduğunuz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 14 Kasım 2022; 2:16:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İnceleme yapıyorsan spotify değil de Deezer HiFi ile yapmanı öneririm.
    Ben Audio Technica kulaklıklarımla aradaki farkı anlayabiliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • man utd kullanıcısına yanıt
    Bugün deezer indirip hifi ses özelliğini aktif ettim. Spotify'la arasında bir fark hissedemedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hayırlı olsun hocam, ben de 26 ağustosta jabra 75t almıştım annem geçen gün yerde görmüş yeğenlerimin oyuncağı falan sanıp çöpe atmış direk. Bin liraya almıştım şimdi 1600 lira. elimde kutusu kaldı :((

Samsung buds2 almayı düşünüyorum, bazı yorumlarda sesi az çıkıyor konuşmalarda iyi değil falan diyorlardı kullanan var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.