Şimdi Ara

Jack Kablosu Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2. el elektro gitar aldım. sıfırında yanında geliyor mu bilmiyorum fakat bunda yollanmamıştı. Dün de amfim geldi onu sıfır almıştım belki onun içinden çıkar diye ümit ediyordum onda da yok Şimdi benim yapmam gereken tam olarak nedir? Gidip bi elektronikçiden uyduruk bi jack kablosu almam yeterli olur mu yoksa bu işin de bi kalite listesi vs. var mı? Varsa hangi markayı önerirsiniz f/p olarak?

• 3 lira filan git al.d
    Gitarla amfinizin markası nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne amfinin yanında ne de gitarın yanında jack kablosu gelmez, ayrı alman gerekiyor. Kesinlikle elektronikçilerden uyduruk bir şey alma, dip gürültüsü ve cızırtı yapar. Herhangi bir müzik marketten edinebilirsin. 15-20 liralıklardan değilde 35-40 liralık sağlam bir şey alırsan fazlasıyla iş görür. Ben uzun süredir Ibanez marka kullanıyorum, tahmin ettiğimden sağlam çıktı. Kırlin, Cort gibi markalardan uzak durmanı öneririm.
  • Gitar ibanez grg170dx, amfi line 6 spider IV 15.
    Dostum peki 10 liralıkla 50 liralık arasındaki fark ne oluyor? Açıkçası 400 lira verince amfiye bir ayda biraz sıkıntıya girdim. O nedenle sorunun cevabı önem teşkil ediyor

• Kablonun yalıtımı iyi olmazsa cızırtı yapar, bir süre sonra bu cızırtı olayı çok rahatsız edici oluyor. Ayrıca ayak altında kaldığı için sürekli deforme olma olasılığı çok yüksek. Tabi bir kaç ay idare etmek için bütçenin yettiği kadarlık bir şey al. Daha sonra mutlaka değiştir ama. Farkı bariz belli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leeu

Kablonun yalıtımı iyi olmazsa cızırtı yapar, bir süre sonra bu cızırtı olayı çok rahatsız edici oluyor. Ayrıca ayak altında kaldığı için sürekli deforme olma olasılığı çok yüksek. Tabi bir kaç ay idare etmek için bütçenin yettiği kadarlık bir şey al. Daha sonra mutlaka değiştir ama. Farkı bariz belli oluyor.

http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/imc-ibanez-dsc10l-bir-ucu-acili-ve-duz-jack-karg-153968625
    bu nasıldır dostum?

• quote:

Ne amfinin yanında ne de gitarın yanında jack kablosu gelmez, ayrı alman gerekiyor. Kesinlikle elektronikçilerden uyduruk bir şey alma, dip gürültüsü ve cızırtı yapar. Herhangi bir müzik marketten edinebilirsin. 15-20 liralıklardan değilde 35-40 liralık sağlam bir şey alırsan fazlasıyla iş görür. Ben uzun süredir Ibanez marka kullanıyorum, tahmin ettiğimden sağlam çıktı. Kırlin, Cort gibi markalardan uzak durmanı öneririm.

Direk markaya yönelik genelleme doğru olmamış.her markanın iyi ve kötü modelleri var.ben kirlin ve cort marka kabloları düzenli olarak sahnede kullanıyorum ve şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım.ama tutup ucuzuna da kaçmadım tabi model seçerek aldım ayrıca ibanezinde gayet kötü kabloları var fender in de.demem o ki markadan ziyade modele yönelmek daha iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: recko

quote:

Ne amfinin yanında ne de gitarın yanında jack kablosu gelmez, ayrı alman gerekiyor. Kesinlikle elektronikçilerden uyduruk bir şey alma, dip gürültüsü ve cızırtı yapar. Herhangi bir müzik marketten edinebilirsin. 15-20 liralıklardan değilde 35-40 liralık sağlam bir şey alırsan fazlasıyla iş görür. Ben uzun süredir Ibanez marka kullanıyorum, tahmin ettiğimden sağlam çıktı. Kırlin, Cort gibi markalardan uzak durmanı öneririm.

Direk markaya yönelik genelleme doğru olmamış.her markanın iyi ve kötü modelleri var.ben kirlin ve cort marka kabloları düzenli olarak sahnede kullanıyorum ve şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım.ama tutup ucuzuna da kaçmadım tabi model seçerek aldım ayrıca ibanezinde gayet kötü kabloları var fender in de.demem o ki markadan ziyade modele yönelmek daha iyi

Markaların iyi olan modelleri hakkında bilgi alabilir miyim biraz?

• quote:

Orijinalden alıntı: %100

Gitar ibanez grg170dx, amfi line 6 spider IV 15.
    Dostum peki 10 liralıkla 50 liralık arasındaki fark ne oluyor? Açıkçası 400 lira verince amfiye bir ayda biraz sıkıntıya girdim. O nedenle sorunun cevabı önem teşkil ediyor

Güle güle kullanın hocam harika ikili olmuş gitarı nerden, ne kadara aldınız ben de o modeli düşünüyorum ama amfiye o kadar veremem 10 w ibanez filan alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gogogo.

quote:

Güle güle kullanın hocam harika ikili olmuş gitarı nerden, ne kadara aldınız ben de o modeli düşünüyorum ama amfiye o kadar veremem 10 w ibanez filan alırım.

Sağolasın. sahibinden.comdan get sistemi ile 400 liraya aldım. Güvenemiyordum aslında pek de satan arkadaş on numara biri çıktı. gitarın jelatinleri falan bile duruyor şu an o derece. Baya da yardımı dokundu nasıl öğrenebileceğim vs. konusunda.
    Amfiyi de 400 e aldım fakat 300 lira ayırabilirsen aynı model satan birine yönlendirebilirim. Ben o elemandan alacaktım sıfırdı o amfide fakat eleman dore music için akort yapma işlemi vs. yapınca hediye olarak vermişler, o arkadaştakinin garantisi yoktu. 100 lira fazla vereyim garantisi olsun istedim açıkçası.

• quote:

quote:

quote:

Sağolasın. sahibinden.comdan get sistemi ile 400 liraya aldım. Güvenemiyordum aslında pek de satan arkadaş on numara biri çıktı. gitarın jelatinleri falan bile duruyor şu an o derece. Baya da yardımı dokundu nasıl öğrenebileceğim vs. konusunda.
    Amfiyi de 400 e aldım fakat 300 lira ayırabilirsen aynı model satan birine yönlendirebilirim. Ben o elemandan alacaktım sıfırdı o amfide fakat eleman dore music için akort yapma işlemi vs. yapınca hediye olarak vermişler, o arkadaştakinin garantisi yoktu. 100 lira fazla vereyim garantisi olsun istedim açıkçası.

Çok iyi almışsınız gitarı benim bütün butçem 600 tl olduğu için amfiye o kadar para ayıramıyorum. Bu arada get sistemi ne oluyor sahibinden.com la alakam yoktur da .d

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok iyi almışsınız gitarı benim bütün butçem 600 tl olduğu için amfiye o kadar para ayıramıyorum. Bu arada get sistemi ne oluyor sahibinden.com la alakam yoktur da .d

guvenli e-ticaret. Parayı ürünü aldıktan sonra satıcının hesaba yolluyorlar. memnun kalmazsan iade edebiliyosun. ben de max. 700 e çıkarım diyodum ama dolar şu an uçuk olduğu için hele ki sıfır düşünüyosan zor gibi. Ben de pek anlamam dediğim gibi yeni giriyorum işin içine ama alırken araştırdığım kadarıyla durum bu. İkinci el düşünüyosan bişeyler olur tabi.

• Gitar kablosu gitarın kendisi kadar önemli bir parçadır..

1-Uyduruk gitar kabloları manyetik ekranlama yapamaz dı? blendajları kötüdür bu durum amfide dip gürültüye sebep olur 2- hepsinden önemlisi ucuz yollu gitar kablolarında kullanılan bakır ve kalay karı?ımı dü?ük olduğu için yüksek omaj yani direnç gösterirler iletkenlik dereceleri dü?ük olur bu da gitarın tonlamasına direk olarak olumsuz yönde etki eder ses boğuk ve ruhsuz olur

3-ucuz kablolarda kullanılan jaklar da zamanla paslanmaya ve canlı uç kısımlarında temassizlik yapmaya ba?lar gitarı çalarken çatırtı çuturtuya sebep olur seste kopmalara neden olur

Bu sebeplerden ötürü 10-15 tl lik kablolardan uzak durulması 30-35 tl ye markalı kablolar alınması hatta imkan dahilinde fender performance fender custom shop veya dimarzio gibi hii end kablolar alınmasını tavsiye ederim.. Ucuz kablolarla markalı kablolar arasında bariz ton ve kalite farkı var bizzat kendim ucuz yollu kablodan fender custom shop kabloya geçince bu farkı anlamı? oldum 90 tl gibi bir fiyata sahip fakat ömürlük ve oldukça kaliteli kayıpsız pırıl pırıl ton isteyenler deneyebilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.