Şimdi Ara

Bluetooth aparatı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Laptopumda kullanmak üzere Bluetooth 5.1 destekleyen kablosuz Kulak İçi kulaklık aldım. Telefonda kullandığımda sorunsuz bağlanıyor ve kullanabiliyordum. Laptopumda Bluetoothumu açıp cihaz ekle yapınca (Windows 10 kullanıyorum) cihaz aranıyor diyip ne cihaz bulundu diyor ne de bulunmadı diyor uzun Bi süre de bekledim ancak sürekli cihazı arıyor o şekilde. Driverleri sildim tekrar yükledim güncelledim vs ama maalesef değişen hiçbir şey olmadı. Kablosuz kulaklığı resetledim, telefonumdan da cihazı kaldırdım. Yine denedim olmadı. Ben laptopta kullanmak istiyorum. Dün gördüm, Bluetooth aparatları varmış. Usb şeklinde laptopa takılıyor. Onu alsam sorunum düzelir mi? Aygıt yöneticisinde de zaten Bluetooth var yani. İkinci bir Bluetooth driveri olunca laptopum sıkıntı çıkarmaz mı? Ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada kulaklığım Bluetooth 5.1 destekliyor fakat ben laptop için Bluetooth 4.0 sağlayan aparatı satın alsam sorun yaşar mıyım? Telefonum 4.0 teknolojisini sağlanmasına rağmen sorun yaşamadım.

• usb de olur 2. el wifi kartı alsanızda olur bazen wifi kartlarının bluetooth u bozulabiliyor. sadece wifi çalışıp bluetooth un çalışmaması gibi.

• 2 tane bluetooth olsa sorun olmaz en kötü notebook unkini aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktıktan sonra tanıtırsın o şekilde kullanırsın. Harici kaliteli bir bluetooth adaptör bulmak güç , ve kaliteli bir adaptöre ihtiyacın var . Eski nesil bluetooth cihazlarından uzak dur derim . Güncel bir usb bluetooth iş görebilir. Ancak öncesinde windows 10 dan kaynaklı bir sorun olup olmadığını araştırmanı tavsiye ederim özellikle hizmetler bölümünden bluetooth iile alakalı servisleri kontrol edip çalışıp alışmadıklarını kontrol edebilirsin. Eğer kolayına geliyorsa temiz bir format atıp bir de format attıktan sonra deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hipnoa

2 tane bluetooth olsa sorun olmaz en kötü notebook unkini aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktıktan sonra tanıtırsın o şekilde kullanırsın. Harici kaliteli bir bluetooth adaptör bulmak güç , ve kaliteli bir adaptöre ihtiyacın var . Eski nesil bluetooth cihazlarından uzak dur derim . Güncel bir usb bluetooth iş görebilir. Ancak öncesinde windows 10 dan kaynaklı bir sorun olup olmadığını araştırmanı tavsiye ederim özellikle hizmetler bölümünden bluetooth iile alakalı servisleri kontrol edip çalışıp alışmadıklarını kontrol edebilirsin. Eğer kolayına geliyorsa temiz bir format atıp bir de format attıktan sonra deneyebilirsin.

Hocam hizmetler bölümünden tam olarak ne yapmam lazım? Daha önce Bluetooth kullanmadığım için açıkcası çalışıp çalışmadığına bakmadım bile. Ancak anladığım kadarıyla birçok laptop kullanıcısında buna benzer Bluetooth sorunu varmış. Bluetooth 4.0 dark markalı Bi tane bulmuştum 40 liraya. Onu alıcam gibi duruyor hocam, yorumları da olumluydu. Ama onun 2 katı fiyatına 5.0 olanı da varmış. Bağlantı sorunu ya da ses ve görüntüde gecikme vs yaşanmamış 4.0 olanında. O yüzden açıkcası kararsız kaldım. Bir de biri yorum yazmıştı, 5.0 alan kişi 4.0lı cihazını tanıtamamış, bunun üzerine satıcıya mesaj atmış ve satıcı 4.0 alması gerektiğini söylemiş böylece bağlantıyı sağlamış. Ben de kararsız kaldım 5.0 için :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ZaalKoris vas Qwib-Qwib

usb de olur 2. el wifi kartı alsanızda olur bazen wifi kartlarının bluetooth u bozulabiliyor. sadece wifi çalışıp bluetooth un çalışmaması gibi.

Ya Bluetooth aç kapa yapılabiliyor cihaz bile arayabiliyor ama arayıp duruyor, ne bulundu diyor ne bulunmadı diyor. Acaba yazılımsal bir şey olabilir mi? Şuan maalesef format atamam, birçok dosyam var yedekleyemiyorum. WiFi bağlanabiliyor. Bluetooth sıkıntılı olsaydı aygıt yöneticisinde üstünde ünlem işareti falan olurdu. Aygıt yöneticisinde gayet temiz de duruyor :)

• hocam ben size sadece yaşadığım sorunu anlattım wifi çalışırken bluetoothun yüklü olup aygıt bulamadığı driverları yüklü olduğu halde.sorunda wifi kartından çıktı değiştirdim bluetooth çalıştı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth kulaklık tavsiyesi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wintousb kur WinToUSB İndir - Gezginler bu usbden direkt açılan windows... yazılımsal olup olmadığını anlarsın

iso için Windows 10'u İndirin (microsoft.com) sayfasına git ve aracı indir. isoyu bilgisayarına kaydet

(10) WinToUsb - Usb'den Çalışan Windows - YouTube

• quote:

Orijinalden alıntı: ZaalKoris vas Qwib-Qwib

hocam ben size sadece yaşadığım sorunu anlattım wifi çalışırken bluetoothun yüklü olup aygıt bulamadığı driverları yüklü olduğu halde.sorunda wifi kartından çıktı değiştirdim bluetooth çalıştı.

Hocam diyelim ki benim de WiFi kartından kaynaklı olsun. Şayet ben o Bluetooth aparatını alırsam sorunum düzelir mi yani artık Bluetooth ile cihazlarımı tanıtabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: potti34

wintousb kur WinToUSB İndir - Gezginler bu usbden direkt açılan windows... yazılımsal olup olmadığını anlarsın

iso için Windows 10'u İndirin (microsoft.com) sayfasına git ve aracı indir. isoyu bilgisayarına kaydet

Hocam bugün denemeye çalışacağım. 16 gb flashım var. Bu işlem için yeter mi?

• DrDex kullanıcısına yanıt

yeterli

• quote:

yeterli

Tamam o zaman hocam ben bugün win10 64 bit kuracağım. Şayet Bluetooth çalışırsa mecbur format atmak gerekecek. Denediğimde size tekrar yazarım, teşekkür ederim.

• quote:

wintousb kur WinToUSB İndir - Gezginler bu usbden direkt açılan windows... yazılımsal olup olmadığını anlarsın

hocam merhaba. bugün dediğiniz programları ve videoyu açtım. ancak maalesef benim şansızlığım, flashım hata verdi. ilk defa böyle oldu. disk biçimlendirdim ardından flashım açılmadı ve şöyle oldu.

Bluetooth aparatı hakkında

en iyisi bluetooth aparatı almak :D hocam aklımda şu var ama fiyatı da ucuz durunca bi kıllanmadım değil . bluetooth 5.1 destekliyor benim kulaklığım. gidip bluetooth 4.0 destekleyen aparak alsam bilgisayara taksam kulaklığımda herhangi bir ses kayması sorunu vs yaşar mıyım? telefonum bluetooth 4.0 destekliyor ve bu kulaklığımda hiçbir ses kayması sorunu yaşamadım. bilgisayarda da aynı şekilde performans alır mıyım?

BUNLAR 5.0

https://www.amazon.com.tr/Kablosuz-Bluetooth-Receiver-Al%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1-%C3%87al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r/dp/B08MLB8V7P/ref=pd_sbs_7?pd_rd_w=XEeqx&pf_rd_p=621a093d-b17f-4c81-9298-b1314874c165&pf_rd_r=X9VTT3NMCYM4Q7WWKQ3G&pd_rd_r=f061f903-da64-409c-9146-ead1472b210a&pd_rd_wg=tWonZ&pd_rd_i=B08MLB8V7P&psc=1

https://www.amazon.com.tr/Dark-Bluetooth-Dongle-Al%C4%B1c%C4%B1-DK-AC-BTU50/dp/B08X7BXKG3/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=bluetooth+5.0+adapt%C3%B6r+dark&qid=1616941511&sr=8-1

BUNLAR 4.0

https://www.amazon.com.tr/Tp-Link-UB400-TP-Link-Bluetooth-Adapt%C3%B6r/dp/B07NQ5YGDW/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=3Q9BW16IK44AG&dchild=1&keywords=bluetooth+5.0+adapt%C3%B6r&qid=1616941365&sprefix=bluetooth+5.0%2Caps%2C217&sr=8-1

https://www.amazon.com.tr/Dark-Bluetooth-V4-0-Dongle-DK-AC-BTU40/dp/B07CSSRTBV/ref=sr_1_2?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=bluetooth+5.0+adapt%C3%B6r+dark&qid=1616941511&sr=8-2

Hocam hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDex -- 28 Mart 2021; 17:27:58 >

ben 5 öneririm. yenilik iyidir.

• quote:

ben 5 öneririm. yenilik iyidir.

hocam peki 4 ile 5 arasında ne tür farklar var mesela? ses görüntü uyumu açısından ve bağlantı kopması açısından ne tür farklar var? ben veri aktarımı için değil sadece video izlemek ve müzik dinlemek için alacağım.

• quote:

Teşekkürler hocam 👍

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.