Şimdi Ara

James Donkey JD27GM144 27'' 1ms 144Hz (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
2
Favori
19.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Novitas

Merhaba, bende de aynı sorun var, monitörden adaptetive sync ve radeon üzerinden freesync açık şekilde monitör arayüzünde 72hz gösteriyor. Freesync kapatınca 144hz'ye dönüyor. AMD radeon menüsünden kontrol edince ikisinde de 144hz olduğunu görüyorum.
    Konuyla ilgili bir bilgiye ulaşan var mı arkadaşlar?
    Monitörü güncelleme için götürdün mü hocam? Ben götürmedim götürünce düzelir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • omaTR kullanıcısına yanıt
    Hayır monitörü güncellemeye götürmedim. Yalnız şöyle bir durum var.
    Freesync açık şekilde Monitörün arayüzünden 1920*1080/72 hz görünüyor fakat. AMD Radeonun menüsünden / ekran sekmesi / teknik özellikler kısmına gelince G.Refresh Rate (Hz)
    143.992 olarak görünüyor. Ayrıca yine freesync açıkken monitör arayüzünden 72 hz gösterirken,
    www.testufo.com
    TestUFO: Refreshrate
    https://www.testufo.com/refreshrate
    sitesinden test yaptığımda refresh rate'im 144hz olduğu görünüyor.
    Hangisine inanmak gerekir emin olamadım. Ayrıca monitörde 1 adet ölü piksel çıktı ama sadece siyah renkte görünüyor. Çok da beni rahatsız etmedi açıkçası. Ölü piksel için değişime göndermeyi düşünmüyorum ama şu refresh rate olayı kafamı kurcalıyor. Bu konuda mantıklı bir cevap bulamazsam yazılım yüklemesi için göndermeyi düşünüyorum.

Diğer kullanıcı arkadaşlar bu sorunu yaşıyor musunuz? Freesync açınca 144hz ye ayarlasanız da monitör arayüzünde refresh rate 72hz görünüyor mu?

• Novitas N kullanıcısına yanıt
    Bende de öyleydi 72 hertz gösteriyor 144 değil emin olabilirsiniz. Yazılımsal ğeoblem orda da baş gösteriyo. Yazılım güncellemesi için göndermenizi öneriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar servis iyi iyi dediniz ama adamlar beni mağdur ediyor.

Monitörümde 1 adet ölü piksel vardı. Ayrıca kutudan çıkan hdmi 2.0 kabloyla görüntü gelmiyordu ekrana. Ama ben bunları problem yapmadım. Displayport kablosu ile monitörü kullandım. Ama ürünü beğenmedim ve normal monitörlere göre fark olmadığını düşündüm 2-3 gün kullanıp. Bu yüzden ürünü iade talebiyle geri gönderdim. Firma kargoyu teslim aldıktan 3 gün sonra mesaj attım iadenin ne zaman yapılacağını öğrenmek için. Bana ürünün servis kontrolünde olduğunu belirttiler. Buna anlam veremeyerek tekrar mesaj attım iadenin hemen yapılması için. Gelen mesaj beni daha da şok etti. Çünkü mesajda ürünün kullanım sonrası sorun gördüğü yazıyordu. Bu yüzden servis kontrolü olmadan iadenin yapılamayacağı yazıyordu.

Bu üründeki ölü pikseli ben mi oluşturdum?
    Hdmi 2.0 bağlantısıyla görüntü gelmemesi benim suçum mu?

Durduk yere sattığı malların %50 sinden fazlası sorunlu olan bu firmadan alışveriş yaparak kendi moralimi bozdum.

Edit : Bu olanlardan sonra firmanın attığı mesajlar çelişkili. Neyin peşindeler anlamadım.

James Donkey JD27GM144 27'' 1ms 144HzJames Donkey JD27GM144 27'' 1ms 144Hz

Kargo takipte ürünün teslim alındığı görünüyor zaten 3 gün önce.

Edit 2 : Yogun, sacma ve anlamsiz bir mesajlasma trafigi sonunda para iadesini bugun yaptilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam Fisher 6600 -- 10 Aralık 2018; 18:7:36 >

• cumartesiden beri 24 inç olanını kullanıyorum, kaliteli bir dp kablo aldım. ölü piksel vs. de çıkmadı. toplamda 20 saat civarı denememde toplam 2 kere ekran karardı geldi. her yerde kontrol ettim freesync açıkken de 144hz değerini aldım ama hiç monitör arayüzünden kontrol etmemiştim. bu gün onu da deneyeceğim, haricinde bir sıkıntı olmadı çok şükür. ama yeni alacaklara önermem, kumar oynamaya gerek yok.
  • Hocam, yazilim guncellemesi sonrasi monitorun stabile ulasti mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Novitas

Hayır monitörü güncellemeye götürmedim. Yalnız şöyle bir durum var.
    Freesync açık şekilde Monitörün arayüzünden 1920*1080/72 hz görünüyor fakat. AMD Radeonun menüsünden / ekran sekmesi / teknik özellikler kısmına gelince G.Refresh Rate (Hz)
    143.992 olarak görünüyor. Ayrıca yine freesync açıkken monitör arayüzünden 72 hz gösterirken,https://www.testufo.com/refreshrate sitesinden test yaptığımda refresh rate'im 144hz olduğu görünüyor.
    Hangisine inanmak gerekir emin olamadım. Ayrıca monitörde 1 adet ölü piksel çıktı ama sadece siyah renkte görünüyor. Çok da beni rahatsız etmedi açıkçası. Ölü piksel için değişime göndermeyi düşünmüyorum ama şu refresh rate olayı kafamı kurcalıyor. Bu konuda mantıklı bir cevap bulamazsam yazılım yüklemesi için göndermeyi düşünüyorum.

Diğer kullanıcı arkadaşlar bu sorunu yaşıyor musunuz? Freesync açınca 144hz ye ayarlasanız da monitör arayüzünde refresh rate 72hz görünüyor mu?
    valla kontrol ettim bende dün gece, monitör arayüzünde 72hz yazıyor hakikaten. fakat oyunları 144hz'e ayarlayıp oynuyorum. bence monitörün arayüzünde bir sıkıntı mevcut. diğer her yerde 144hz'i görüyorum çünkü.

• Evet hocam bir stabil bir problem yok

• Hocam yazılımdan dolayı 144hz görüyosun ama 144hz vermiyo 72 veriyo emin olabilirsin. Tüm freesyncleri kapatıp dene monitörün arayüzü 144hz verir. Arayüz doğru gösteriyo yani onda bir problem yok.

• cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, monitörün OSD ekranında versiyonunuz kaç gözüküyor peki?
    "V049" olarak gözüküyor benimki.
  • Deity Kronos kullanıcısına yanıt
    Hocam işteyim akşam bakabilirim ancak.

• Deity Kronos kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kendi monitorumde baktım V54, Refresh Rate altta 66 hz yazıyor, bu ne demek oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr_2010

Hocam işteyim akşam bakabilirim ancak.
    Hocam baktığınız da yazabilirmisiniz benimki de V049.
  • Bu yazılım güncellemesini biz yapamıyor muyuz yahu? Tutup bunun için kargoyu gönderip geri gelmesini beklemekte bir risk sonuçta. Elden götüreceklere bir şey diyemem tabii ama benim için sıkıntı..

• Firma açıklamasına göre kullanıcıların yapabileceği bir işlem değilmiş.

Peki hediye ürünlerinizi gönderdiler mi ? Çünkü kendileriyle konuştuğumda onlar ayrıca gönderilecek diyolar da ne kadar doğru.
    Arkadaşlar ilk çıkan fresync monitörler 30-90 fps arasında çıktı fresync 2 ise 144 hz e kadar ekran da yırtılma olmadan akıcı bir şekildebelirli amd ekran kartlarıyla kullanabiliyorsunuz.Bu aralıklarla fresync de yırtılma olmadan kullanabilirsiniz monitörün arayüzündeki hz olayına takılmayın.Monitörünüz görüntü Bağdaştırıcısından veya ekran kartı driver ayarlarından 144 hz alabiliyorsanız monitörünüzde sorun yok demektir.Bilgisayarım aygıt yöneticisinden de monitörünüzün driverını güncelleştirebilirsiniz.
  • simdi baktımda benımde menüde 72 yazıyor hangisine inancaz acaba :D
  • Arkadaşlar eve gitmediğim için versiyona daha bakamadım ayrıca bakıp yazacağım kusura bakmayın.

Monitördeki freesync ile amd freesync başka amdnin bu freesynce destek vermesi ayrı bir olay. 144hze ayarlamış olsanız da monitör menüsünde 72hz yazıyosa 72hz veriyodur o an. Ufo teste girin 144fps ile 72fps aynı şekilde akıyor yani ufotest yazılımdan 144hz diye görüp 144fps veriyor ama monitör 72hz verdiği için aynı şekilde gözüküyor. En azından bende bu şekildeydi.

Önceki mesajlarımda direkt 144hz nasıl verdiğini yazmıştım. Amd freesync ve monitör adaptifi kapatmıştık. Tekrar ediyorum monitördeki freesync adaptif ve vesa freesync olarak geçiyor amd ile alakası yok. Amd’nin desteklemesi ayrı. Bunu da şöyle söyleyeyim elimde amd freesync monitör de var ve sabit hz veriyor değişken değil ama bu monitör adaptif açıkken ayarlı hz değerinin altına düşünce otomatik şekilde verilen fpse göre hz’i değiştiriyor.

Yazılımı güncellenmiş monitörde de güncellenmemiş monitörde yaptıklarımın aynısın yapınca 72 değil 144hz almaya başladım menüde.

Monitördeki freesync fpse göre hz değiştiriyor. Amd ya da gsync hze göre fps sabitliyor. 144hz’e ayarladınız monitörü diyelim orası belirleme noktası oluyor. Ekran kartı 144fps ve üstü verecek kapasitedyse 144e kitliyor kendini. Ekran kartı 144fps altı verecekse monitör verilen fpse göre hz’i değiştiriyor sürekli. Farklı monitörler ve farklı ekran kartları ile denedim elde edilen sonuç budur

• quote:

Orijinalden alıntı: UltrAslan_06

Arkadaşlar ilk çıkan fresync monitörler 30-90 fps arasında çıktı fresync 2 ise 144 hz e kadar ekran da yırtılma olmadan akıcı bir şekildebelirli amd ekran kartlarıyla kullanabiliyorsunuz.Bu aralıklarla fresync de yırtılma olmadan kullanabilirsiniz monitörün arayüzündeki hz olayına takılmayın.Monitörünüz görüntü Bağdaştırıcısından veya ekran kartı driver ayarlarından 144 hz alabiliyorsanız monitörünüzde sorun yok demektir.Bilgisayarım aygıt yöneticisinden de monitörünüzün driverını güncelleştirebilirsiniz.
    Aygit yoneticisi ile firmanin kendi yazilim guncellemesi ayni degil sanirim?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.