Şimdi Ara

Jameson 505a 2500w amfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba başlıkta belirttiğim amfiyi kullanıyorum üzerinde ki ayarların nasıl yapılacağını bilmiyorum.4 adet oval 550w ve 440w olmak suretiyle bir adet subwoofer jbl gt5-12 1100w 275 rms besliyorum.Subwoofer amfinin arka çıkışlarının birinin artısı diğerinin eksisinden alınmış.550w ovaller ise ön çıkışlardan alınmış 440w ovaller 550w olanlara köprü yapılmış vaziyette yani amfiye 440w olan pioonerler için kablo gitmiyor.LG marka teyp kullanıyorum.

• wooxyme26 donanımhabere hoşgeldiniz.

tam olarak nasıl bir ayar istiyorsunuz? sesten memnun mu değilsiniz? daha çok bass ses mi istiyorsunuz? bu bilgiler lazım. böyle uzaktan uzağa ayar hakkında bilgi vermek yanlış olur, araç içinde dinlemek lazım. bu işte tecrübeli değilseniz bilen bir tesisatçı 5dkkda ayarlayabilir. ayrıca sağlıklı ses alabilmek için teybin equalizer ayarlarıda önemli aynı zamanda. ama anfi ayarlarını merak ediyorsanız forum.donanimhaber de açılmış birçok konu mevcut. anfi ayarları şeklinde aratın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Tesisatçıya götürdüğüm zaman ezbere bir ayar yaptı ve hoşuma gitmediği için kendim yapmaya karar verdim öncelikle tok bir ses istiyorum bas yoğunlukta olmalı teybimde bas tiz ve mid ayarları yapmayı biliyorum teyp üzerinde ki ayarlar konusunda bir problemim yok 4 kanallı amfi kullanıyorum ön 2 kanalda ovallar bağlı ve pürüzsüz temiz ve tiz ses alıyorum arkada ki iki çıkışa bağladığımda ise ovallere çok fazla bas yükleniyor benim istediğim subwoofer ile birlikte ovallarede bir nebze bas verebilmek aynı zamanda temiz pürüzsüz sesi korumak.Amfi üzerinden gain ayarlarını biliyorum fakat diğer ayarlar hakkında bir bilgim yok.Gerekirse resimlendirebilirim.
  • wooxyme26 W kullanıcısına yanıt
    Ezbere yapılan ayardan bende çok gıcık oluyorum.

Ben o işi yapmadığım halde, hoparlörlerin tek tek pil ile + ve eksi kontrol ederim... öyle bağlarım, sağ ve sol tek tek kontrol ederim..

Kendim yapardım ki herşeyi kendim yaptım,, dışarda araba ile uğraşmaya çekindiğim için (insanlar hep bana bakıyor gibi oluyor),, tamirciye gittim, beraber yaparız, bir iki sohbet ederiz diye..

Abi dedim, şu amfiyi sökelim, hoparlörleri drek teybin çıkışına bağlayalim..

Aciko dijital anfiyi arabanın göğüs altından söktük,,
    Hoparlörleri drek teybe bağlarken, öyle bağlıyor,,
    Abi dedim ++ eksi ??? Sesten belli olur dedi.
    Abi dedim,, sağın sesi soldan geliyor,,, önemlimi dedi..
    Abi dedim ben müzik dinliyorum dedim, stereo dinlemenin önemini bilen bilir,,, hoparlörün birisi ters bağlı ise , bası yutar,, peki ikisi ters bağlı ise,,, dimi yani..
    Neyse sonra ben yaparım diye düşündüm.

Sizin çözümü açıklıyorum,,

Anfide, gain ve Hpf Lpf ayar haricinde, frekans kesim ayarı vardır.

Lpf woofer bölümündeki frekans ayarını 50hz gibi değere düşürürseniz, woofer sadece çok derin titreşimli basları verir.. frekansı yükseltikçe yani 80hz den yukarı çıktıkça, müzikteki diğer sesleri ve basları da duyurur size,, ben sade bası severim, 60-70hz iyidir bence,,

Gelelim, Hpf mid bölümü frekans ayarına ,,,,
    Ovallere bass gitmemesi, sesin gereken yerden alınıp daha temiz çıkmasını sağlamak.

Ovallerdeki frenkas ayarı, mesela 150hz ye getirdik diyelim,, 150hz den aşağısındaki bası vermez,, siz bu ayarı düşürdükçe , ovaller bass vermeye başlar..
    Bunu ayarlarken iyi bir müzikte, teybin sesini %90 açın..
    Anfiden gain ayarını ovallere açın açın açın,, ses bozunca bırakın,, sonra bass almak istediğiniz frekansa kadar düşürün ovalleri,, bas verince, gain ayarını biraz düşmek gerekir tabi,, bu ayardan sonra,, isterseniz woofer ayarinida bu şekilde yapabilirsiniz fakat , prensip aynı olsa da, frekans ayarı ovallerin tam tersi, ondada istediğiniz bass tonunu alınca kimisi 40hz sever, kimisi 120hz sever,, ben 50-60hz severim, tabi woofer sağlam marka ise 40hz lere düşerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 8 Nisan 2017; 23:11:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim maalesef piyasada bu tarz insanlar çok tarih ettiğiniz şekilde yaptım ve şuan memnunum en azından bir şeyin mantığını öğrenmiş oldum teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.