|
Jandarma için ilk parti GÖKBEY helikopter teslimatları tamamlandı
-
-
Hayırlı olsun...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı uğurlu olsun da, keşke;
7/24 otomatik dağ bayır devriye atıp, yapay zeka ile görüntüleri yorumlayıp, şüpheli durumları jandarmaya canlı bildiren ve otomatik şarj olan dron sürüleri de üretilse ve teslimatı yapılsa tüm Türkiye'ye çok daha faydalı bir iş olurdu. Çift kanallı iletişim yolu da eklersiniz. Dron'un altına minyatür megafon ve yakınlaştırma özellikli dron pervane gürültüsünün engellendiği birde mikrofon ekledin mi anonsta geçebilir Jandarma.
Bunun için önce fahiş fiyatlarla internet satan operatörlere (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom) aba altından sopa gösterilerek uygun fiyatlı uzun menzilli frekansta sınırsız 5g internet paketleri çıkarmaları lazım. Bunların milletimizi soymasına bir dur deyin artık. Yurt dışında sınırsız mobil internet gırla. Fiyatları da uygun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 14 Ocak 2025; 22:24:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Düşük frekans (yani uzun menzil) neredeyse 4g ile aynı hızda, insanların yoğun yaşadığı yerlerde yüksek frekans (kısa menzil) istasyonlar olacak ve yüksek frekanslıları çok sık yerleştirmek zorundalar, bu da bedava olmayacaktır, kısacası bence ucuz olmayacak, halen bile telefonlar doğru dürüst çekmiyor sen neyden bahsediyorsun :)
Bu arada konuyu nasıl mobil İnternete bağladın anlamadım, bende sonradan fark ettim. :)
Yapay zeka için merkezi bir bilgisayara görüntülerin anlık aktarılması lazım. Dron üstünde anlık görüntü işleyip yorumlamak zor ve maliyeti yüksek olur. Bunun yerine güvenli bir sistem tasarlanarak 5g ağını kullanmak daha mantıklı. Fakat tekrar düşününce; depremlerde bu dandik operatörlerin dandiklik seviyesini görmüş olduk. Hepside sınıfta kaldı belki iletişimsizlik sebebiyle ölümlere neden oldu hızlı yardım gidemedi. Askeri açıdan uzun menzilli 5g frekansları kullanımı daha pratik ve maliyeti düşük olur diye düşünüp iletişim ve görüntü aktarım kısmını mobil ağlara bağlamıştım. Ancak bu mobil ağlar, eğer bu yukarıda hayal ettiğim gibi bir dron sürüsü üretilecek olursa bunlar için sadece bir alternatif olmalılar. Çünkü bu dandik hizmet veren mobil operatörler en ufak bir doğa olayında çöküyorlar. Keşke Türkiye'nin kendi starlink'i olsaydı da bu operatörlere muhtaç kalmasaydık. İnsanın hayaline dahi ket vuruyor operatörlerin dandiklikleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 15 Ocak 2025; 8:36:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anlıyorum seni ama 5g de yüksek hızları sadece şehir merkezlerinde görebileceğiz, kırsalda olması teknik olarak imkansız gibi.
sanırım ilk partilerin motoru milli değil ama olacak sonraki partilerde
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hayırlı olsun...
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X