Şimdi Ara

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: 'İlk milli ve elektrikli tren kısa süre sonra raylarda'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: 'İlk milli ve elektrikli tren kısa süre sonra raylarda'

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin yeşil dönüşüm vizyonuna dair bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamaları esnasında en çok dikkat çeken detaylardan biri de elektrikli tren oldu.

"Milli ve Elektrikli Tren Yakında Raylarda"

Karaismailoğlu, 2003 ve 2020 yılları arasında demir yolu yatırımları için 212 milyar lira harcama yapıldığını belirtirken milli ve elektrikli trenden güzel haberi de verdi. Söylediğine göre tasarım hızı saatte 176 kilometre, işletme hızı ise 160 kilometre olacak olan milli ve elektrikli trenin üretimi için çalışmalar tamamlanmış durumda. 

Ayrıca Bkz.Hepsiburada hisseleri çöküşte: Kabus sürüyor

Karaismailoğlu ne yazık ki net bir tarih paylaşmadı ancak şu ifadeleri kullandı: "Trenlerimiz çok kısa süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.". Ayrıca Karaismailoğlu demir yollarının, karbon emisyonunun azaltılmasında çok önemli bir ulaşım sistemi olduğunu söyledi ve şu ifadeleri paylaştı: "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) 2025 yılına kadar tükettiği enerjinin yüzde 50’yi aşkın kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacağız. 2021 yılı itibarıyla, TCDD hatlarının 5 bin 753 kilometresi yani yüzde 45'i elektrikli hale getirildi.".

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bakan-karaismailoglu-yesil-kalkinma-hedeflerimize-hizli-adimlarla-ilerliyoruz/2420331

• Ankara'ya otobüsle gitmiş, sonrasında meraktan dolayı yüksek hızlı trenle geri dönmüştüm. Şunu söyleyeyim, nah hızlı anasını satayım. Dümdüz arazide, yani kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde 230 km hızı gördü en fazla, o da 30 saniye ya vardır ya yoktur.
    Abi bir tane ev bilmem ne görmeye dursun hız bir anda 50 70 arasına düşüyor. Şehre geldimi 60 70 km bile hız hikaye. Ulan bir bunaldım bir bunaldım sormayın. Anadolu yakasına 7 saatte geldik molasız. Ulan ben molalarla beraber, Ankara'ya otobüsle 6,5 saatte Avrupa yakasından gittim. Birde sanki Boeing uçağındaymışız gibi yiyecek içecekten bir fahiş fiyat istiyorlar, şaşırır kalırsınız.
    Aradım otobüs firmasını, kendinize haksızlık ediyorsunuz, bunlar kendine Yüksek Hızlı Tren diyorsa, siz Hiper Hızlı Otobüs Firmasınız dedim.
    Rezillik ya, utanma arlanma da yok bunlarda.
  • he raylarda. hatta %100 Türk yapımıdır bir de. :)))

• Göklerde, raylarda, yollarda.

• 160 ne ya 250-300 falan beklerdim.

• Demir ağlarla ördüler ülkeyi valla helal olsun. Sırada İzmir-Ankara hızlı tren var.
    Malûm kesim yine kahrolacak izleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ak parti ibb adayı adil karaismailoğlu yazın bir kenara.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ankara'ya otobüsle gitmiş, sonrasında meraktan dolayı yüksek hızlı trenle geri dönmüştüm. Şunu söyleyeyim, nah hızlı anasını satayım. Dümdüz arazide, yani kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde 230 km hızı gördü en fazla, o da 30 saniye ya vardır ya yoktur.
    Abi bir tane ev bilmem ne görmeye dursun hız bir anda 50 70 arasına düşüyor. Şehre geldimi 60 70 km bile hız hikaye. Ulan bir bunaldım bir bunaldım sormayın. Anadolu yakasına 7 saatte geldik molasız. Ulan ben molalarla beraber, Ankara'ya otobüsle 6,5 saatte Avrupa yakasından gittim. Birde sanki Boeing uçağındaymışız gibi yiyecek içecekten bir fahiş fiyat istiyorlar, şaşırır kalırsınız.
    Aradım otobüs firmasını, kendinize haksızlık ediyorsunuz, bunlar kendine Yüksek Hızlı Tren diyorsa, siz Hiper Hızlı Otobüs Firmasınız dedim.
    Rezillik ya, utanma arlanma da yok bunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 15 Kasım 2021; 12:36:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sol arka civata yerli değilmiş. Hemen karalamalıyım.

• Tamam hiç olmamasından iyidir de, Fransa, Japonya' daki gibi 400-500 km/s lik trenler bekliyoruz.

• Umit_22 kullanıcısına yanıt
    Arabayla istanbul'dan nizami 5saat 15dk'ya gidebildiğim bir yeri daha ucuza 4.saat 30dk'ya gidiyorsam bunu adına rezillik diyemezsin arkadaş az mantık lı yorum yapın haysiyet celladısınız.
    Hızlı tren elbet ucuz olmalı hitap kitlesi belli zaten. bunun hızlısı da olur ama maliyeti işletmesi şuankinin 3 katı olursa giden sayısı azalır. ne yani araçlarda yolda çeşitli sebeplerle hızı düşünce aynı şeyi konusuyormuyuz.

• Bir yerli üretim kelimeis geçen haberi de içeriğine dair bir bilgiyi kıyas ederek yorumlayın ne sıkılmaz insanlarsınız yahu.
    Size kalsa hiç bir şey yapılmasın, şimdi ampülden haber bunlar diyeceksiniz de sizin benzerlerinizden ne haber duyduk ne iş becerdiniz ki? %400 zammı TV'de açıklayan güvencin bey'in döneminde ne oldu? yada eleştirmediğiniz taraftan heykel haberlerini hiç konuşmuyorsunuz.
    Tamam yapma etme beceriniz yok bari yapana tukaka yapmayın.

• hizmet yok diyemedikçe muhalefet :)

• Devletin yerinde olsam . Memleketin her yerine Sadece ray döşer ve özel firmalara sefer yapması için izin verir hattı kiralarım.

• Umit_22 kullanıcısına yanıt
    bende yer bulamıyorum hızlı trende demek bu kadar insan sizden akılsız yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siemens’ten aldık bayağı set artık ihtiyacımız kalmayacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önce bi halkalı seferlerini açabilsinler de ondan sonra tren yaparlar. Sözde bakım adı altında 1 yıldır avrupaya geçemiyor tren.

• ulayrason U kullanıcısına yanıt

Bu meret tanıtıldığında 3 saat 15 dk süresi ile reklam yapıldı.

Ben bindiğim de ilk zamanlarıydı. Ben başımdan geçeni anlatıyorum yalan mı söyleyeceğim.

Ayrıca talebin çok olması tamamen fiyat politikası ile alakalı. Ekonomi bu hale gelmişken millet tabiki en uygun bilete hücum edecek.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: 'İlk milli ve elektrikli tren kısa süre sonra raylarda'
    Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: 'İlk milli ve elektrikli tren kısa süre sonra raylarda'geyve medya
    Ankara - İstanbul Arası Hızlı Tren Fiyatı Belli Oldu
    https://geyvemedya.com/ankara-istanbul-arasi-hizli-tren-fiyati-belli-oldu/
  • vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
    ayrıca artık seri üretim haline geçip her yerde ürettiğimiz ürünleri görmeye başlasak çok güzel olacak.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.