merhaba arkadaşlar acemi birliği manisa kırkağaç jandarma komando acemi birliği. son dönem de askere gidenler bilgi verebilir mi?
Burası nasıldır? (internette sırf olumsuz bilgiler verilmiş) jandarma ve komando arasında eğitim farkı var mı? Benim sevk belgesinde jandarma karakol eri yazıyor. elini kolunu sallayarak git diyenler var. Birçok şey veriliyor. sen yine de şunu al diyebileceğiniz bir şey var mı? acemi birliği kaç gün sürüyor? nakit para götürmeli miyiz? yoksa kantinde herşey kart ile mi alınır? katılım tarihi 04/08/2017 o gün en son kaça kadar gidebilirim? kimisi 4-5 gibi git demiş. Fark eder mi?
vs vs tavsiye ve bilgilendirmelerinizi bekliyorum...
Öncelikle Allah yardımcın olsun kardeşim. Acemiyi 2007'de orada yaptım. O yüzden vereceğim bazı bilgiler güncel olmayabilir, bunu dikkate al.
-- Eğitim farkı var gözüküyor ama orda jand. bölüklerindeki arkadaşlarımın dedikleriyle karşılaştırmıştık hiçbir fark yoktu.
-- ben tedbirli insanımdır. O yüzden yasak olmayan herşeyden çok sayıda götürdüm ve malzeme sıkıntısı hiç çekmedim. Elini kolunu sallayarak gidenler, eğitim aralarındaki istirahat saatlerini dinlenmek yerine kantin kuyruklarında geçirdiler.
-- götürürsen iyi olur diyebileceğim şeyler başlıca:
- asker çorabı, donu, atleti. (en az birkaç parça al)
- bot için silikon taban (şu an yasak mı bilmiyorum)
- sigara içiyorsan birkaç paket sigara ve birkaç çakmak (sigara tekel bandrollü olacak)
- bir miktar para
- gerekli telefon numaralarını bi kağıda yaz cüzdanında dursun.
oraya telefon, sim kart veya herhangi bir cihaz, kolonya, ayna, değerli eşya vs.. götürme.
-- Acemi eğitim orda 75 gün sürüyordu ama bazı durumlarda bu süre uzayabilir. Biz 82 gün yaptık.
-- şu anki para sistemini bilmiyorum ama eskiden, orda verdikleri bi karta para yüklüyordun ve kantinlerde bu kart ile alışveriş yapıyordun. Nakit başka hiçbi şekilde işe yaramıyordu.
-- birliğine katılmak için çok erken gitmene gerek yok ama 4'e 5'e de bırakma çok sıra beklersin.
Allah yardımcın olsun selametle git gel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
@cabriolet1981 bilgiler için teşekkür ederim, acemi birliğinin 28 gün olduğunu okudum. umarım öyledir.