Şimdi Ara

Jant boyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni araç aldık ancak aldığımız kişi jantları kendisi spreyle siyaha boyamis. Biz de siyah jant istemedik temizletelim dedik 500 tl fiyat verdiler. Jantlar temizlenicek ve tekrar boyanacakmis. Fiyat çok fazla geldi. Bu boyayı nalburdan falan aldığımız bir şeyle çıkarabilir miyiz? Boya tam olarak nasıl bilmiyorum ama plastidip değil. Fotoğrafta görüldüğü gibi pek te iyi boyayamamis zaten. Jant boyası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Valla jantın dibine kadar inmek istiyorsan dot3 hidrolik yağı dök yeterli gelir. Orjınal boyasını bile kaldırır altından güzelce durular tekrar boyarsın. Yada direk ince zımpara ile hafif pürüzletip astar atarsın astara tekrar zımpara atıp düzeltir üstüne boyanı atarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Valla jantın dibine kadar inmek istiyorsan dot3 hidrolik yağı dök yeterli gelir. Orjınal boyasını bile kaldırır altından güzelce durular tekrar boyarsın. Yada direk ince zımpara ile hafif pürüzletip astar atarsın astara tekrar zımpara atıp düzeltir üstüne boyanı atarsın.

Hocam peki alttaki boyaya zarar vermeden yani tekrar boyamaya gerek kalmadan sökmenin bir yolu var mı?
  • Bir insan evladı, bu kadar kötü bir boyama şekli ile aracını kullanmak ister ki?
  • Zaten kaybedecek bir şeyiniz yok alın bir kutu tineri yavaş yavaş silmeye başlayın.Belki alttaki boyaya zarar vermeden ulaşırsınız.Belkide komple silersiniz bir jantcıya gidip 200 liraya gayet rahat boyatabilirsiniz
  • Fotoğraf küçükken ne gerek var boyayı değiştirmeye diye düşündüm ama büyütünce hak verdim :)

2 sene önce yetkili serviste tek jantı boyatmaya 50 tl falan vermiştim herhalde. Çizik vardı. Ama sonuç olarak hepsini boyadılar. Sökme-takma-balans için de ayrı ücret yazmışlardı galiba. Faturası duruyordur hala.
    Ama sizin janttaki boya kötü ve dalgalı duruyor. Direk üstüne kat atamaz. Zımpara ile çıkarsa ekstra iş vs.

Şimdi bir bendeki janta bakıyorum, bir de sizdekine. Gerçekten çok kötü duruyor!

Jant boyası Jant boyası

• İşinin ehli bir boyacıya boyatın;zira aracı vezir de eden rezil de eden bir unsur jant mevzusu;çizik felan varsa zımpara kumlama felan da yapar,sıfır gibi çıkar.

Fiyat olarak ortalama 300'den başlar jant mevzusu gıldır gıcık işlere göre artar.Boyanın kalitesi de önemli,hangi marka boya kullanack onu da öğrenin.Kaporta kadar jant işinde de çoğu boyacı ucuza kaçıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jant Yamulması
    10 yıl önce açıldı
    Jant Kapağı Boyama
    8 yıl önce açıldı
    Arabanın renginde tavan kaplama
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugatti1907

quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Valla jantın dibine kadar inmek istiyorsan dot3 hidrolik yağı dök yeterli gelir. Orjınal boyasını bile kaldırır altından güzelce durular tekrar boyarsın. Yada direk ince zımpara ile hafif pürüzletip astar atarsın astara tekrar zımpara atıp düzeltir üstüne boyanı atarsın.

Hocam peki alttaki boyaya zarar vermeden yani tekrar boyamaya gerek kalmadan sökmenin bir yolu var mı?

Malesef öyle bir imkan yok hidrolik yağı ile uğraşmak istemezsen en temizi üstüne astar atıp kuruduktan sonra 1200 zımpara ıle zimparayı ıslatıp ıslatıp zımparalıcan astar puruzsuz şekle geldimi üstüne istediğin rengi atıcaksın sıfır gibi çıkar ama baya uğraştırıcaktır emin ol zımparaya nekadar özenirsen jantın okadar kusursuz olur

• Boyacılarda boya söken malzemeler var. Daha önce boya sökme işlemi için bir sıvı vardı boyanın üzerine sürüp 5 dk sonra ne var ne yok çıkartıyordu. Boyacıya danışmakta fayda var. Sadece boyama işlemi için 250-300 arası boayabilirler.
  • Hangi şehirdesiniz bilmiyorum, sanayi sitelerinde kumlamacılar olur veya dökümhane de çalışan bir tanıdığınız varsa rica ederseniz boyalı kısmı kumlayabilir. Kumlama süresi kısa olsun (2 dakika) gerekirse iki kere kumlayın ama uzun süre kumlama janta zarar verebilir. Daha sonra elektrostatik toz boya atan bir yerde boyatabilirsiniz..
  • Daha önce amatör boyama işleri yaparken , boya tam çıkmadan boya atma gibi bir durum sıkıntı yaşatıyordu. Boyayı tam çıkarmak için aşağıdaki gibi bir ürünaldık. Boya ne kadar sağlam olursa olsun mükemmel bir şekilde çıkartıyor. Sadece boyasız yüzey kalıyor.

http://urun.n11.com/oto-boya/mxs-profesyonel-boya-sokucu-102771-P130509337?cid=604001&gclid=CMm-urW4qtECFdXnGwodCCAOKw&gclsrc=aw.ds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi III I II III I I -- 5 Ocak 2017; 10:9:29 >
  • bu şekilde boyayanda zevk yokmuş.
    pişman olup aracı satmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.e.r.d.a.r.d -- 5 Ocak 2017; 13:54:46 >
  • Bende bir kaç gün önce bu jant boyama olayını araştırıyordum en kötü yer 500 lira dedi bana göre bu gereğinden fazla bir para araştırdım Plasti dip diye bir sıvı kaplama ürünü buldum istediğiniz renge sıvı şekilde boyama usulü uygulayıp dilediğinizde kolayca sökebiliyormuşsunuz 135 liraya aldım yaklaşık 3 saatte uyguladım kuruttum bugun gidip taktıracağım jantı ben mat siyah yaptım ama farklı seçeneklerde var eğer dedikleri gibi dayanıklı ise bence boyama çok gereksiz. Şu siteden aldım >http://www.plastidip.com.tr/

Not; ben aldım ama kafamda hala deli sorular var mesela jant ısınınca ne olacak acaba eriyecekmi sorusu hala muamma takınca göreceğiz bunu göz önüne al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaLminSSaH -- 5 Ocak 2017; 13:50:20 >

• Bence pamuk gibi yumuşak bir malzemeye tiner döküp yavaş yavaş boyalı yerlerin üzerinde gezdirin ama janta zarar da verebilir garantisi yok
    Ben de aracımın jantlarını mat siyaha boyadım >http://www.plastidip.com.tr/ den almıştım. Çok iyi durumda yaklaşık bir yıldır hiç bir şey olmadı. Isınma olayını ben de sordum 93 dereceye kadar dayanıyormuş
    Bence hiç öyle pahalı alengirli işlerle uğraşmayın ürün epey iyi çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.