Şimdi Ara

Jant Kapağı Boyama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Clio 4 jant kapağımı sprey boya ile mat siyah boyamıştım.
    Fakat 2 kat sıktığımdan zamanla bazı yerlerdeki boyalar çıktı.

Tekrardan boyamak istiyorum. Zımpara ile nasıl bir işlem uygulamalıyım ?
    Su zımparası diyorlar fakat normal zımparadan farkı ne ?
    İlk boyamamda zımpara sürttüm biraz ama daha da çizilir gibi oldu jant kapağı.

Yol gösterebilecek olan var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jant Kapağı Boyama: Kapsamlı Bir Kılavuz

Aracınızın görünümünü uygun maliyetli bir şekilde değiştirmek mi istiyorsunuz? Jant kapaklarınızı boyamaktan daha iyi bir seçenek olamaz. İster plastik ister metal olsun, jant kapaklarınızı evde kolayca boyayabilirsiniz.

Jant Kapağı Boyama Süreci

İşte jant kapaklarınızı boyamak için adım adım bir kılavuz:

• Malzemeleri toplayın: Jant kapağı boyası, astar, zımpara kağıdı, boya fırçası ve sprey aplikatörü.
    • Jant kapaklarını hazırlayın: Jant kapaklarını araçtan çıkarın ve iyice temizleyin. Kir ve yağları gidermek için zımpara kağıdı kullanın.
    • Astar uygulayın: Bir astar tabakası, boyanın jant kapağına daha iyi yapışmasını sağlar. İnce bir astar tabakası uygulayın ve kurumasını bekleyin.
    • Boya uygulayın: Jant kapağı boyasını fırça veya sprey aplikatör kullanarak uygulayın. İnce katlar halinde boya uygulayın ve her katın kurumasını bekleyin.
    • Son Kat Uygulayın: Boyama işlemini tamamladıktan sonra, jant kapaklarını korumak için bir son kat uygulayın.

Plastik Jant Kapağı Boyama

Plastik jant kapaklarını boyama, metal jant kapaklarını boyamaya benzer. Ancak, plastik jant kapakları için özel olarak tasarlanmış bir boya kullanmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca, plastiğin boyayı emmediğinden daha fazla kat uygulamaya hazır olun.

Jant Kapağı Boyası Seçimi

Jant kapakları için özel olarak tasarlanmış bir boya seçmek önemlidir. Bu boyalar, jant kapaklarının zorlu hava koşullarına dayanmasını sağlayan dayanıklı bir yüzey oluşturur. Sprey, fırça veya rulo şeklinde çeşitli boya türleri mevcuttur.

Jant Kapağı Boyama Seti

Bir jant kapağı boyama seti, jant kapaklarınızı boyamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri içerir. Bu setler genellikle astar, boya, son kat ve gerekli araçları içerir.

Jant Kapağı Boyanır mı?

Evet, jant kapakları, uygun malzemeler ve tekniklerle boyanabilir. Hem plastik hem de metal jant kapaklarını boyayabilirsiniz, ancak plastik jant kapakları için özel bir boya kullanmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • keşke bu plasti dip sprey boya ile boyasaydın ,hem geri çıkartılabiliyor ,hemde tamiri kolay

fiyatıda 35-40 tl arası

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/plastidip-orjinal-urun-400-ml-mat-siyah-247982435?rcp_action=rcpProductClicked

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jant kapağını orjinal alın, öyle kalsın. Kapak boyama işi çok çirkin ve basit duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo84

keşke bu plasti dip sprey boya ile boyasaydın ,hem geri çıkartılabiliyor ,hemde tamiri kolay

fiyatıda 35-40 tl arası

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/plastidip-orjinal-urun-400-ml-mat-siyah-247982435?rcp_action=rcpProductClicked

Hocam şimdi yapmak istesem nasıl çıkartabilirim sprey boyayı ?
    ve plastidip boya yollarda dökülmez mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gsigos

quote:

Orijinalden alıntı: memo84

keşke bu plasti dip sprey boya ile boyasaydın ,hem geri çıkartılabiliyor ,hemde tamiri kolay

fiyatıda 35-40 tl arası

Hocam şimdi yapmak istesem nasıl çıkartabilirim sprey boyayı ?
    ve plastidip boya yollarda dökülmez mi ?

sprey boyayı çıkartmanıza gerek yok ,plastidip boya kaplama olduğu için o boyayı kaplar , ayrıca kaplama olduğu için dökülmez sadece kaldırıma , taşa vs. sürtmeyin yeter ,eğer sürterseniz kaplama kalkar bu durumda ise kalkan yerin etrafından maket bıçağı ile kesin ve o bölgeye tekrar kaplama boyayı uygulayın bu kadar basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende pas vardı bende sprey boyayla boyadım. Pası çıkarmak için çamaşır suyu kullanmıştım. 2000 zımpara almıştım kullanmayınca babam el koymuştu.
    Eski boya tahminim tiner ile kolayca çıkar.
  • Plastik kapakmış ben demiri boyamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kapak için zımpara gibi işlemlere pek gerek yok en kötü aynısından bir set daha alır birine birşey olursa diğerini takarsın veya boyası çıkan yerlerin üzerinden geçersin benim gibi. 400Ml boya 4 kapağı boyayıp çizilen vs. yerlerin üstünden geçerek uzun süre ve zahmetsiz kullanılabilir.
  • tekzenden 100 ve 150lik zımpara aldım sırası ile uguladım sonra aldıgım sprey boya ile boyadım mis gibi oldu 2 tane 400ml sprey yetti
  • Su zımparası için 320 numara zımpara al,incesi içinde daha büyük numaralı birşey al 720 felan olabilir su ile bir sünger yardımıyla yapabilirsin.720 ile yaptıktan sonra yetmez diyorsan, pürüzsüz olmadıysa eğer daha ince bir zımpara daha yapabilirsin daha büyük numaralı zımpara ile.
    Boya öncesinde astar at tekrar zımpara yap ve sonrasında boyayı at dostum.
  • Bende zamanında mat siyah boyamıştım, mat siyaha zaafım var çok hoşuma gitmişti ben detaylı bir uygulama yaptım, sırasıyla yazayım belki işinize yarar.

- İlk olarak jantı bir güzel yıkayıp kuruladım.

- Daha sonra en sert su zımparasıyla ıslak zımpara yaptım (300'dü galiba) pürüzler düzelene kadar devam ettim.

- Tekrar yıkadım kuruladım.

- Sprey astar almıştım bir güzel astar attım. ( 2 kat )

- Çok kalın olan yerleri zımparala düzelttim. ( İnce iş, biraz ustalık istiyor. )

- Islak bezle sildim astar kalıntılarını temizlemek için.

- Nihayet 3 kat mat siyah boya attım.

- En üste de koruması için sprey vernik almıştım onu attım. ( Mat vernik alın yoksa parlak gösterir. )

Çoğu kişi sönük buldu ama aracınız beyaz ise çok hoş duruyor, foto bulursam atarım.

• Malesef normal zımpara ve ıslak zımparanın farkından ve nasıl kullanıldığından haberdar değilim :D
    Ayrıca 300-700 gibi numaralar ne ifade ediyor bilmiyorum :(
  • Yeni jant kapağı alıp plastidip yapın en temizi başınız ağrımaz sökmek isteyince de oyun oynarmış gibi söküyorsunuz kolayca
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.