Şimdi Ara

DERİ ARAÇ DÖŞEMESİ KOLTUK TAMİR VE BOYAMA DENEMEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
25
Favori
22.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracımın deri döşemelerinin tamirinin ve boyanmasının zamanı geldiği için araştırma içerisine girdim. Fiyat olarak 3500TL -4000 TL civarlarında bir tutar olunca kolları sıvamak gerekti. Kendim uzunca araştırmalar yapıp, aracımın deri döşemelerini ve tamirini yapmaya karar verdim.

Kesinlikle doğru veya yanlışlığını iddia etmiyorum. Hayatımda ilk defa böyle bir işe kalkıştım ve cidden zorlandım. Fakat başladıktan sonra yarım bırakma gibi bir lüksüm yoktu ne yazık ki. Sonuç olarak da, eski kötü görüntüsünden kurtuldu.

Türkçe yeterince kaynak bulamadım. Genel olarak yabancı forumları okuyarak, videoları izleyerek kendimce doğru/yanlış bir yol çizdim. Ve belki birilerine bir faydası olur düşüncesiyle konu açmaya karar verdim. Forumda paylaşmak ilk aşamada aklıma gelmediği için çok fazla fotoğraf çekmedim. Umarım elimdekiler fotoğraflar yardımcı olur.

Öncelikle kullandığım malzemeler;

1) Boya öncesi temizlik sıvısı (Yağ, ter, kirden arındırma işlemi için)
    2) Boya çatlak kremi (Sıvı deri)
    3) Aracın döşeme rengine uygun deri boyası (Firmaya koltuk başlığını gönderdim ve uygun renkte boya hazırlandı.)
    4) Boya sonrası bakım sıvısı
    (Bu ilk 4 ürün paket halinde 265 TL)
    5) 600-800-1000-2000 zımpara (1 tanesi yaklaşık 4 TL. Onu da 6 ya bölerek kullandım.)
    6) Plastik ressam spatulası seti (19 TL) (Kırtasiyeden aldım. Metal olana gerek hissetmediğim için plastik aldım.)
    7) Sıva süngeri (Boyamada kullanmak için) (2 TL) (Yaklaşık 8 eşit parçaya bölüp kullandım.)
    8) Muayene eldiveni (Elimi boyamamak için) (22 TL)
    9) İzopropil Alkol (Bu çok önemli değil çünkü boya öncesi temizlik sıvısı da aynı işi görüyor.)

Aracın arka koltuğunun oturulan kısmını söküp eve çıkardım. Daha rahat çalışabilmek ve ilk denemem olduğu için.

Nasıl bir durumla karşılaşacağımı bilmiyordum (Bu gerilmek için gerçekten iyi bir sebep). Önce IPA ile sildim ne var ne yok çıkardı, boya da dahil. Ardından boya öncesi temizlik sıvısı ile temizledim.

Temizlik öncesi ve sonrasındaki fotoğraflar; (Sağdaki ufak kısım deneme boyası )

Sonrasında deri çatlak kremi ya da deri sıvısı denen kremle, ressam spatulası yardımıyla yavaş yavaş derin ve kılcal çatlakları tamir ettim. Sanırım herkes bir sıvacıyı çalışırken görmüştür. İşlem onun gibi. Sıvayı sürüp fazlalıkları alıyorsunuz. Koltuğun normal kısmıyla aynı seviyeye geliyor.

İlk tamir ve çatlak kapatma işlemi ardından, deri kremi kısmen emiyor. O yüzden 1 gün bekledim. Ve kontrol ederek ihtiyaç olan yerlere 2. Katı uyguladım. Ardından sırasıyla 500 – 1000 ve 2000 zımpara ile bastırmadan zımparaladım ve pürüzsüz bir yüzey elde ettim.

Çatlak kapatma sonrası ne yazık ki fotoğraf çekmemişim.

Ve 1 gün daha bekleyip, 1. katı boyadım. Bu ilk kat olduğu için boyayı sürerek değil, derinin boyayı daha iyi emmesi için hafif hafif vurarak uyguladım. Tamir yapılan yerler diğer kısımlara göre daha zor kapanıyor. Saç kurutma makinesi ile kuruttum.

Maalesef arada fotoğraf çekmediğim için aracın üzerindeki fotoğrafı paylaşabiliyorum. Toplam 4 kat uygulama yaptım. Sonrasında 1 gün bekleyip bakım sıvısı uyguladım.

Araç üzerindeki hali;

Eski ve yeni görünümler; (Biraz karışık oldu kusura bakmayın)

Umarım faydalı bir konu olmuştur. Yine yardımcı olabileceğim bir soru olursa, bilgim elverdiğince cevaplamaya çalışırım.
    İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: karekulak

Merhaba. Güzel çalışma olmuş. Araç bmw mi?
    Asıl sorum şu deri boyasını hangi firmadan aldınız?

Hatta bütün ürünlerin markalarını ve aldığınız yerleri yazarsanı daha çok bilgi verir
    Merhaba hocam. Araç Volvo. Kullandığım ürünler Derby marka. Kendi sitelerinden iletişime geçtim ve WhatsApp görüşmesi için telefon numarası verdiler. Satış öncesi ve sonrası ilgililer. Benim görüştüğüm telefon numarası 0505 028 92 20. Bu telefon numarası ile WhatsApp'dan görüşebilirsiniz.

Ressam spatulası seti kırtasiye
    Sünger, zımpara hırdavatcı

Başka yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
    Sebebi de artık o tarz işlerle uğraşan insanların buradaki bazı olumsuz yorumlardan bıkması, gereksiz troll mesajların olması.
    Adam konsoldaki yapışkanı nasıl sökerim diyor, kezzap dök diyen var...

Ülkemizde forum kültürü yok. Bilgi paylaşımı kalmadı. Paylaşana da gereksiz eleştiriler yapılıyor.

Bir şeyi nasıl yaparım diye araştırıyorum kulaktan dolma bilgiler dışında bir şey çıkmıyor, yabancı forumlara geçiyorum oradan buluyorum.

Konu sahibi arkadaşın da emeklerine sağlık. Çok güzel sonuç elde etmiş
    Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Deri Koltuk Tamir ve Boyama: Bilmeniz Gerekenler

Araçlarınızdaki deri koltuklar, konfor ve lüksün vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak zamanla, aşınma, solma ve yıpranma kaçınılmazdır. Bu gibi durumlarda, deri koltuklarınızı tamir ve boyamak, onların ömrünü uzatmanıza ve aracınızın görünümünü iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Araba Deri Koltuk Boyama Yorumları

Araba deri koltuk boyama hizmeti almadan önce, yapılacak işlemler ve sonuçlar hakkında fikir edinmek için online yorumları okuyabilirsiniz. Bu yorumlar, farklı şirketlerin çalışma kalitesi, kullanılan malzemeler ve müşteri memnuniyeti seviyeleri hakkında değerli bilgiler sağlayabilir.

Deri Koltuk Boyama Yorumları

Özellikle deri koltuk boyama işlemiyle ilgili yorumları arayarak, belirli teknikler, renk seçenekleri ve maliyetler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu yorumlar, beklentilerinizi karşılayacak ve hayal kırıklığı yaşamayacağınız bir hizmet sağlayıcısı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Araç Deri Koltuk Boyama Fiyatları

Araç deri koltuk boyama fiyatları, işin kapsamına, kullanılan malzemelere ve boyama tekniğine bağlı olarak değişebilir. Küçük onarımlar için daha düşük fiyatlar öderken, tam boyama veya özel renk eşleştirme işlemleri daha maliyetli olabilir.

Oto Deri Koltuk Boyama

Oto deri koltuk boyama, aracınızın iç kısmına yeni bir görünüm kazandırmanın etkili bir yoludur. Profesyonel bir otomotiv boyacısı, orijinal deri rengini tamir edebilir veya arabanızın iç dekoruna uyacak yeni bir renk uygulayabilir.

Araç Koltuk Boyama

Araç koltuk boyama işlemi sadece deri koltuklarla sınırlı değildir. Kumaş veya vinil koltuklarınız da solduysa veya yıpranmışsa, bunları onarmak ve yeniden boyamak mümkündür.

Deri Koltuk Boyama Rehberi

Eğer kendin yap projelerine meraklıysanız, deri koltuk boyama için adım adım rehberler bulabilirsiniz. Ancak, profesyonel bir sonuç için deneyimli bir deri boyacısına danışmanız önerilir.

Bu bilgiler, araç deri koltuklarınızın tamir ve boyası hakkında bilinçli kararlar vermenize yardımcı olacaktır. İster küçük bir onarım ister tam bir boyama olsun, deri koltuklarınızı yeniden canlandırarak aracınızın konforunu ve estetiğini artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tebrikler... Emek verilip yapılan her iş değerlidir. Sizin sonuçta gayet başarılı olmuş güle güle kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • On numara işçilik harika olmus.. Eline saglik..

• Merhaba. Güzel çalışma olmuş. Araç bmw mi?

Hatta bütün ürünlerin markalarını ve aldığınız yerleri yazarsanı daha çok bilgi verir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karekulak

Merhaba. Güzel çalışma olmuş. Araç bmw mi?

Merhaba hocam. Araç Volvo. Kullandığım ürünler Derby marka. Kendi sitelerinden iletişime geçtim ve WhatsApp görüşmesi için telefon numarası verdiler. Satış öncesi ve sonrası ilgililer. Benim görüştüğüm telefon numarası 0505 028 92 20. Bu telefon numarası ile WhatsApp'dan görüşebilirsiniz.

Ressam spatulası seti kırtasiye
    Sünger, zımpara hırdavatcı

Başka yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• Hocam ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Forumda böyle kaliteli konuları özlemiştim.

• Gökhen G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Faydası olduysa ne mutlu :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel olmuş elinize sağlık. Benim merak ettiğim 1 2 konu var.
    1) Koltuğun dokusu öncekinden farklı mı? Boyanan yerler eskisine göre daha sert oldu mu?
    2) Güneşte kalınca, su dökülünce vs. gibi durumlarda boyayı salma gibi bir şey olur mu?
    3) Ön koltuklar daha çok kullanıldığından muhtemelen daha kötü durumdadır. Onları da bu şekilde yenilemeyi düşünüyor musunuz? teşekkürler
  • Deri koltuk güzel gösteriyor aracı ama böyle zahmeti de var. Elinize sağlık mükemmel olmuş.

• Scutigeromorpha kullanıcısına yanıt
    Doku olarak bir fark yok diyebilirim hocam. Önceki kirli haldeki kaygan yapısı azalmış durumda sadece. Zamanla yağ, ter, kir yapışması sonucu oluşan kaygan yapı.

Boya sonrası uygulanan bakım sütünde herhangi bir sorun olmadı. Su denemesini yaptım problemsiz. Fakat uzun dönem kullanımda nasıl bir durumla karşılaşırım inanın fikrim yok, bunu zaman gösterecek.

Ön koltuklar daha kötü durumdaydı bahsettiğiniz gibi. Ön yolcu koltuğunu tamamladım. Sadece sürücü koltuğu kaldı. Onun tamiratını yaparken çatlak giderici krem tükendi. Hafta içi yenisi elime ulaştığında devam edip, direksiyonu da boyayıp bitirmeyi düşünüyorum.

Problemlerden biri de aracı günlük kullanıyor olmam. Bir diğer problemse ön koltukları sökmemem/sökememem. Sitenin kapalı otoparkında ışıldakla yapıyorum. Bu hem alan konusunda hem de çalışma konusunda fazlasıyla zor. Ama uğraşmayı sevdiğim için sıkılmıyorum.

• youngeagle86 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam güzel fakat bakımı da koruması da zor. Umarım iyi bakabilirim ve bir süre böyle götürür

• Arabam yok ama öne çıkardım, emeğinize saygı duydum, umarım başkaları da faydalanır.

• Forum bir zamanlar bu konularla dolup taşıyordu. Şimdi ayda bi iki yürekli arkadaş anca bu konuları açıyor. Eline sağlık kardeşim

• karekulak K kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafları bunlar hocam

DERİ ARAÇ DÖŞEMESİ KOLTUK TAMİR VE BOYAMA DENEMEM DERİ ARAÇ DÖŞEMESİ KOLTUK TAMİR VE BOYAMA DENEMEM

• Valla konu başlığını görünce böyle birşey beklemiyordum. Elimize sağlık gayet güzel olmuş.

• Emeğinize sağlık çok güzel olmuş

• harika olmuş benimde bir iki yerde bu tip müdahaleye gerek duyuyor . elinize emeğinize sağlık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

İyi forumlar
  • Merhabalar, bende de sunu deri döşeme var koltuğun minder kısmında delik olmayan ama yüzeysel hasarlı sigara yanık izi var, sizce çatlak doldurucu ürün bu noktayı kapatabilir mi. Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu bu arada.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Delik olmayan kısımları kapatıyor hocam. Fakat suni deride nasıl olur bilmiyorum. Önceki mesajlarımda bir WhatsApp iletişim numarası paylaşmıştım. İsterseniz fotoğraflı olarak kendilerine sorun. Daha sağlıklı bir çözüm üreteceklerdir.
    Rica ederim faydası olduysa ne mutlu.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.