Şimdi Ara

Jant ile ilgili yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 7,8 ay önce aracıma 18" jant aldım. Tabi jant alırken sadece 18" olmasına baktığım için bi hata yaptığımı farkettim.Aracın arka tekerler çamurlukla aynı hizada değil, yani nasıl anlatılır.. içeride kalıyo tekerler yani dışa doğru taşkın durmuyor. Benim istediğim ise araca arkadan bakıldığında arka tekerlerin normalden biraz daha kalın olmasıydı. Mesela şuan araca arkadan, çaprazdan felan bakıyorum, büyük lastik ama ince olduğu için çok komik duruyor emanet gibi. Sonuç olarak başka araçlarda aynı jantın geniş lastikli olanını görünce soğudum araçtaki janttan ve geniş lastikli olanla değiştirmeye karar verdim ama tekrar hata yapmak istemiyorum. Arka tekerlerin geniş olması için 18" jantın ölçüleri ne olmalı?

• aracınız modelini ve aldınıgınız lastiğin ölçülerini de yazsaydınız daha iyi yardımcı olabilirdim ama. eğer lastik hafif dısarıda dursun dersen araya spacer(flans) takabilirsiniz. ya da daha geniş lastik 225/235/245 taban ölçüleri olan lastikler işinizi görür.
  • Bu durumun jantla ilgisi yok. Geniş taban lastik gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

aracınız modelini ve aldınıgınız lastiğin ölçülerini de yazsaydınız daha iyi yardımcı olabilirdim ama. eğer lastik hafif dısarıda dursun dersen araya spacer(flans) takabilirsiniz. ya da daha geniş lastik 225/235/245 taban ölçüleri olan lastikler işinizi görür.

Aracım e90 3.16 Aldığım lastiklerin ebatıda şu şekilde.
    Ön : 225/40/18
    Arka: 255/35/18
    Bu sapcer dediğin şey nedir, nerde taktırabilirim ve kullanımında herhangi bi sürüş güvenliği açısından sıkıntı varmı?
    Ayrıca aracın fotosunu ekledim arka jantların nasıl içerde durduğunu daha iyi anlayabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: HmZ

quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

aracınız modelini ve aldınıgınız lastiğin ölçülerini de yazsaydınız daha iyi yardımcı olabilirdim ama. eğer lastik hafif dısarıda dursun dersen araya spacer(flans) takabilirsiniz. ya da daha geniş lastik 225/235/245 taban ölçüleri olan lastikler işinizi görür.

Aracım e90 3.16 Aldığım lastiklerin ebatıda şu şekilde.
    Ön : 225/40/18
    Arka: 255/35/18
    Bu sapcer dediğin şey nedir, nerde taktırabilirim ve kullanımında herhangi bi sürüş güvenliği açısından sıkıntı varmı?
    Ayrıca aracın fotosunu ekledim arka jantların nasıl içerde durduğunu daha iyi anlayabilirsiniz

Arkalar 255 taban oldukça geniş. Spacer jantla jantın bağlantı noktası arasına takılıyo genişlik sağlağarak lastiklerin daha dısarıda durmasını sağlıyor. İnternetten satın alıp herhangi bir lastikçide taktırabilirsiniz.

http://www.eliftuning.com/H-R-SPACER_6143.html#0

İz genişliğini arttırarak yol tutuşunu arttırır aracın. Sanayi işi spacer tehlikeli olabilir fakat H&R ve OMP gibi markaların ürünleri güvenilirdir. Bir sıkıntı yaratmaz.

• Teşekkür ederim ilgilendiğin için. Peki şimdi bu spacer lar aradaki mesafeyi açmak için ya, araca arkadan bakıldığında lastiklerin daha geniş görünmesini sağlayan ne? Çünkü arkadan bakıldığında lastik genişliği hiç 255 gibi görünmüyor. Gayet sıradan jant lastikler gibi görünüyor.
  • kafanıza takarak macera aramayın bence. sanayi işi çözümler gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.