Şimdi Ara

Japon Balığı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
29.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cikletci61

KARDEŞLER MERHABA.. YA BENİM AKVARYUMDA... Bİ UFAK KÖPEKBALIĞI Bİ JAPON 3 TANEDE LEPİSTES VAR MOTOR VAR YALNIZ GECE YATARKEN MOTORUN SESİ ÇOK ÇIKIYOR UYUYAMIYORUM ODAMDA .. MOTORU ÇIKARSAM BALIKLAR YAŞARMI SADECE GECE İÇİN UYANINCA TEKRAR ÇALIŞTIRIYORUM TABİ CEVAP LARSANIZ SEVİNİİRİM

Japon ile lepistes beraber yasamaz. Ya japonla ya da lepistesle devam edin derim.

Normalde filtrenin 24 saat calismasini oneriyoruz ama rahatsizlik verdigi takdirde yapacak bir sey yok

Saglikli hobiler.
  • 2 - 3 Günde bir değiştir suyunu bende vardı japon fanusta 2 tane baktım 5 yıl yaşadılar sonrada öldüler
  • balıklar yaşadıkları suda yeterince oksijen bulamadıkları için bu işi yaparlar hiçbir motoru yarım saattir çalışan bir akvaryumda bunu göremessiniz suyu değiştirmen gerekiyor yada sadece hava üfleyen motorlar var onlardan tavsiye ederim (fanusun 2 lt den küçükse büyütmeni tavsiye ederim)
  • Arkadaşlar bende bi ara japon baktım lapistes batım moli baktım çöpçü balığı vatos şimdide beta bakıyorum neyse konuya geçelim japon balığı fanusta bakılır ama zordur ! Bunu acemilerde yapabilir ilk balık besleyenlerde yapabilir ama suyunu 4-5 günde bir değiştirmek lazım akvaryum gibi değil ! Çünkü pompa yok Eziyet Diyenlerede söyliyeyim : Balığın Suyunu 4-5 Günde Bir Değiştirirsek Düzenli Havalandırma Olmuş Olur Yemini Tam Verirsekde balık yaşar ! sudaki oksijenler 4-5 idare ediyor zaten değiştirdiktemi tam olur ! ama tabi böyle 1-2 cm daki fanustada bakılmaz normal bir fanus yeter !

• Başka Birşey Varsa Sorabilirsiniz !
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.P.C

Arkadaşlar japon balığı besleyen varsa ben japon balığımı fanusta yaşıyor ve motor falan hiçbirşey yok yukarı çıkığ nefes almaya çalışıo sorun yaşarmı?

sorun yaşamaz arkadaşım ama dişsiz balık acaip kokar söyliyim :)
  • Fanusta balık yaşar diyenleri nezarette 24 saat geçirmelerini teklif ediyorum hemde hiç dışardan oksijen desteği almadan.

Fanusta balık belki ancak yaşar ama beslenmez.Büyümez mutlu olmaz üreyemez kısaca zindandaki bir insan gibidir.
    Japon balığı uygun bakıldığında 35 cm boya ulaşabilir bunu unutmayın fanusta nasıl gelişsin.
    Japon balığının 10-20 yıl arası yaşadığını unutmayın fanusta bu ömrü tamamlaması imkansız.

Maddi şartlar illaki fanusu gerektiriyorsa sık sık su değiştirilmez helede çeşme suyu helede istanbuldaysanız.
    Ancak suyun %20 ila %40 arası su değiştirilebilir.Değişen su ile yeni su aynı ısıda olmalı dinlendirilmiş su olmalıdır.
    Çünkü balığın suda yaşaması için uygun bakteri kültürü oluşmalıdır.Şarttır.
    Uygun ph değerindeki su olmalıdır şarttır.
    Su sıcaklığı doğal ortamındaki sıcaklıkta olmalıdır.
    Ani su ısı ve denge değişimleri balığı strese sokabilir hasta edebilir öldürebilir.

Balık beslemek balığın gerçek yaşam ortamını taklit etmek demektir.Bu yapılamıyorsa bu işe girilmez vebali var bir canlıya eziyet ve ölümüne sebebiyet vermek.
    Balık diye canı yokmu ?

Balık akvaryumda ve uygun ölçülerdeki akvaryumda beslenir.
    Uygun filtre ve su şartları hazırlanır.
    Oksijen içinde hava motoru veya suyu üstten akıtıp dalgalandıracak akıntı lazım.
    Uygun ısıdaki akvaryumda beslenir.
    Türüne uygun kaliteli yemlerle beslenir.

Bunlar sağlanamıyorsa balık beslemek zorunda değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 14 Eylül 2012; 20:56:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

Fanusta balık yaşar diyenleri nezarette 24 saat geçirmelerini teklif ediyorum hemde hiç dışardan oksijen desteği almadan.

Fanusta balık belki ancak yaşar ama beslenmez.Büyümez mutlu olmaz üreyemez kısaca zindandaki bir insan gibidir.
    Japon balığı uygun bakıldığında 35 cm boya ulaşabilir bunu unutmayın fanusta nasıl gelişsin.
    Japon balığının 10-20 yıl arası yaşadığını unutmayın fanusta bu ömrü tamamlaması imkansız.

Maddi şartlar illaki fanusu gerektiriyorsa sık sık su değiştirilmez helede çeşme suyu helede istanbuldaysanız.
    Ancak suyun %20 ila %40 arası su değiştirilebilir.Değişen su ile yeni su aynı ısıda olmalı dinlendirilmiş su olmalıdır.
    Ani su ısı ve denge değişimleri balığı strese sokabilir hasta edebilir öldürebilir.

Balık beslemek balığın gerçek yaşam ortamını taklit etmek demektir.Bu yapılamıyorsa bu işe girilmez vebali var bir canlıya eziyet ve ölümüne sebebiyet vermek.
    Balık diye canı yokmu ?

Oksijen içinde hava motoru veya suyu üstten akıtıp dalgalandıracak akıntı lazım.

Yıllar sonra balık almak geldi içimden araştırma yapıyordum özellikle dh'dekiler ne diyor diye.

Bizim yıllar önce baktığımız balık fanusta motorsuz ''10 yıl'' yaşadı buna nasıl bir cevap vereceksin??

• 3-5 TLlik fanus motorları var küçük onlardan al 1 tane hem güzel bir görüntü veriyor alttan hafif hafif köpürcükler çıkınca
  • JAPON BALIĞI MOTORSUZ YAŞAR AMA LEPİSTES GİBİ ŞEYLER MOTORLU
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

quote:

Fanusta balık yaşar diyenleri nezarette 24 saat geçirmelerini teklif ediyorum hemde hiç dışardan oksijen desteği almadan.

Balık diye canı yokmu ?

Yıllar sonra balık almak geldi içimden araştırma yapıyordum özellikle dh'dekiler ne diyor diye.

Bizim yıllar önce baktığımız balık fanusta motorsuz ''10 yıl'' yaşadı buna nasıl bir cevap vereceksin??

japon balıkları dev boyutlara ulaşabilen balıklardır. 10 yıl yaşaması gibi bi durum söz konusu olsa bile balık büyüyüp fanusa ığmaz. japon balıkları için balık başına gerekn hacim 15 20 litredir. yani anlıyacağın 10 yıl yaşadıysa 10 yıl eziye etmişsin balıklara. şimdi ben seni ufacık bi hücreye koyup her gün yemeini versem sende yaşarsın. ama mutlu olamazsın psikolojin bozulur şimdi bu balık insanmı diyeceksin ve bende senin balıklar hakkında hiçbişey bilmediğine emin olucam. balıklar insan değil belki doğru ama onlarda bir canlı ve koca göllerde yaşayabilceklerken biz onları akvaryumlarda tutuyoruz. ama fnuslara kapatmıyoruz bu japon balıkları havasızda yaşarlar demek tam bi saçmalık akvaryumcuların para kazanmak için sizi kandırmasına izin veriyosunuz çok yazık BALIKLARA.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgarslan

quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

quote:

Balık diye canı yokmu ?

japon balıkları dev boyutlara ulaşabilen balıklardır. 10 yıl yaşaması gibi bi durum söz konusu olsa bile balık büyüyüp fanusa ığmaz. japon balıkları için balık başına gerekn hacim 15 20 litredir. yani anlıyacağın 10 yıl yaşadıysa 10 yıl eziye etmişsin balıklara. şimdi ben seni ufacık bi hücreye koyup her gün yemeini versem sende yaşarsın. ama mutlu olamazsın psikolojin bozulur şimdi bu balık insanmı diyeceksin ve bende senin balıklar hakkında hiçbişey bilmediğine emin olucam. balıklar insan değil belki doğru ama onlarda bir canlı ve koca göllerde yaşayabilceklerken biz onları akvaryumlarda tutuyoruz. ama fnuslara kapatmıyoruz bu japon balıkları havasızda yaşarlar demek tam bi saçmalık akvaryumcuların para kazanmak için sizi kandırmasına izin veriyosunuz çok yazık BALIKLARA.

Bence siz buna ''Bazı balıklar yaşar bazıları yaşamaz'' diye yorum yapmanız gerekirken hepsi yaşamaz nidasıyla bütün balıkların adına yorum yapmışsınız :) sonuç ta yaşıyor mu yaşıyor?

Zaten şu an 70x33 akvaryum aldım motorlu sistemi kuracağım akşama doğru.

• yaşıyormu yaşıyor mantığı tam bi saçmalıktır ve hobicilikten ayrı bir terimdir. bu sözü söyleyen asla hobici olamaz biz onları cani olarak nitelendiriyoruz. siz sadece kendinizi tatmin etmek için balık besliyorsanız bırakın hiç beslemeyin bence. bu arada 70*33 lük akvaryumda en fazla 3 veya 4 tane japon olur siz şimdi nasıl olsa yaşıyo diye 10 20 tane koyarsınız :))
  • T.P.C T kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben 2010 yılında bir japon balığı aldım.Yavru olarak almıştım ve hala yaşıyor.4 yaşında ilk başta küçük bir fanusa koydum sonra büyüdükçe fanus değiştirdim.Yani birşey olmaz.Düzenli yem verip suyunu değiştirirsen yeter. Ama balık alacaksan yavru almanı ve 2 taneden fazla almamanı tavsiye ediyorum fanusa koyacaksan.Benim balığım 1 tane mesala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgraa500 -- 10 Haziran 2014; 21:46:50 >
  • fanusta balık beslemeye tesvik edenler, ettirenler karşı çıkmayanlar ve bilgisi olmayadan besyelenleri bilgilendirmeden yaşar bişey olmaz diyenler, balık diyerek onlara resmen işkence çektirenler ve çektirtenler gerçekten yazıklar olsun biraz okuyun bilgilenin kendinizi o balık dediğiniz CANLI nın yerine koyun gerçekten yazık!!!!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.