Şimdi Ara

Japon Yeni, İsvicre Frangı, İsveç Kronu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birincil olarak japon yenini takip edeceğim. İsviçre frangı ve isveç kronu hakkında hiçbir fikrim yok.
    Japon yeni için ana konu falan da göremedim.
    Bugün baktığımda 3,019 faladı sanırım. Son 1 yılda baya artmış. TL olarak baktığım için olabilir jpy/usd olarak inceleyeceğim.
    Kısacası japon yeni hakkında yatırım tavsiyelerinizi buradan yazar mısınız? Alıp satan illa ki vardır forumda.

---------------------
    ---------------------
    ---------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luck runs out -- 30 Kasım 2016; 18:54:47 >

• Nerden alim satim yapilmali makas nerede azdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeTeina kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı kullanmıyorum döviz bürolarıyla da uğraşmak istemediğim için enpara almıştım önceleri. Ama enparada usd altın eur seçeneği var sadece.
    Hesap işletim ücreti kesmeyen bir banka bulayım dedim. Öğrenci belgem olsaydı iş bankasına gidecektim. Gidemedim. KuveytTürkten hesap açtım. Kur marjlarını incelemiştim. Bazı bankalarınki sabit değil.
    Eğer kur marjını japon yeni için soruyorsanız ben de bilmiyorum. Bildiğim şey, kuveyttürkte japon yeni seçeneği var ama daha incelemedim.
  • Güncel, yatırım tavsiyesi alınır...
  • bu dediginin piyasadaki karsiligi forextir.
    aktif olarak takip ve trade etmekteyim.

usdjpy paritesinde asagi yonlu hareketler kismi kalir ve bayrak formasyonu olusursa yukari yonlu bir itki dalgasi daha gorebiliriz. fakat parite yukselisteki hiziyla tekrar bir dusus yaparsa o halde kismi yukari hareket sonrasi asagi yonlu bir itki dalgasi gorebiliriz.

tryjpy paritesi; istikrarli dusus trendi devam ediyor fakat dususler oncekiler kadar guclu degil. sahsi kanaatim asagi yonlu hareketler gorebiliriz. asagi trend kirilirsa da yukseli oncesi trend icine geri donusler gorebiliriz.

chfjpy paritesi ise gectigimiz gunlerde dusus trendini guclu sekilde kirdi. dususler alis firsati olarak degerlendirilebilir. fakat bu duzeltme hareketlerinin derin olabilecegi unutulmamali
  • Usd/try ve GAU/try (gram altın) uzun (hatta belki kısa) vadede kazandıracak, inanıyorum. :)

Hareketli borsalar beni yoruyor. Kumar gibi oynadım borsada çok kez, ve büyük miktarlar kaybettim

En son dolardaki artış da olumsuz etkiledi beni.

• @ak sakallı user
    Hocam forexte risk ve kazanç büyük oluyor bence. Ben minimum riskle kazanabildiğimi kazanmak istiyorum. Uzun vadede bile olsa.

@ZippoCH
    Kumar mantığıyla bakmıyorum aslında. İddaa da banko maç denir ya onun gibi olduğu anları yakalamaya çalışıyorum. Eğer o olmuyorsa bir miktar parayı ayırıp düşmekte olan birimden alıyorum. Yükselene kadar bekliyorum. Mesela altında 97 iken almıştım 116 da sattım. Kârım oldu olmasına ama daha fazla olabilirdi

Gerçi bu işlerde acemiyim şuan merak ettiğim. Japon Yeni genel bir düşüşte mi yoksa kısa düşüşler yüksek çıkışlar mı olacak. Alınmalı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Risk ve kazanç büyük oluyor mantığı yanlış. Tamamen risk ve para yönetimi. Bir işlemden beklediğiniz kar ile o işlem için göze aldığınız zararı da bilmelisiniz. Sadece risk ve para yönetimi de yetmez işlem yönetimi de bilmek gerekir.

Japon yeninin karşıt döviz olduğu paritelerde güçlü yükselişler var. Chfjpy paritesinde yarım saat once satış pozisyonuna girdim. Stop olması beni şaşırtmaz ama duşuş için teyitlerimi aldım.

Ayrıca usdjpy ve gbpjpy paritelerinde satış fırsatı arıyorum. Tabi bu yukselişin duracağı anlamına gelmez.

Yen değerlenir mi dersen trade eden birisi olarak usdjpy gbpjpy chfjpy gibi paritelerde long pozisyona girmek için yanlış zaman. Short denenebilir stoplar sürpriz olmaz fakat long için düşüş beklenmeli. Yani yen değer kaybetmiş durumda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.