|
Japon traktör üreticisi Yanmar, Avrupa üretim üssü olarak Türkiye'yi seçti
-
-
Hayırlara vesile olsun.
-
Güzel ama ne kadarlık bir yatırım olacak rakamda verselerdi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haberde tüm Avrupa'daki üretiminin tamamının sonlandırıp ülkemize kaydırılacağına göre miktar büyük olsa gerek.
-
Aslında geçen senenin haberi gibi. Geçen sene faaliyette idi ve pazar payları %2.7 gibi bir şey. Orta vade planları %10 idi.
Şuan Türkiye'de montaj yapıyor. Üretimi de Türkiye'ye kaydırırsa ve Türkiye'deki üreticilerden tedarik sağlar ise çok çok daha iyi olur.
Bu firma özelinde değil. Bölgedeki yapılaşmalar tarım arazileri üzerinde. Tabi öncesinde arsa niteliği değiştiriliyor. Yanına fabrika dikilmiş bir tarla bir süre sonra o da aynı kaderi paylaşıyor.
-
Neyse ki Japon Yeni, TL’nin ~5’te 1’i; bu sayede kaliteli Japon ürünleri ülkemizde uygun fiyata alınabiliniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaragorn -- 14 Kasım 2024; 19:28:11 >
Asgarî ücrete zam yapılmazsa yatırımlar artar, 25 yıla çini geçebiliriz.
Biraz sabır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
düz mantık olmayalım kurla herseye deger biçemezsin.
Ben olsam bende tr'ye taşırım firmamı ucuz işçilik kölelik herşey bu ülkede.
-
Traktör pazarı açısında nasıl Türkiye dünyada dördüncü olabiliyor o kadar nüfus-toprak açısından daha büyük ülkeler varken çok garip geldi. Tarlaların çok bölünmüş olması mı sebep acaba.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ama alım güçleri de TR'nin 50 katı, o nasıl olacak :)
-
50 katı mı?
az olmuş ya. 100 katı de.200 katı de.
Ne kadar çok büyük yalan söylersen o kadar iyi olur.
-
Evet öyle, satın alma gücü sıralamasında Dünya’da 4. ve bu sayede denizaşırı ülkesinden yatırım yapabiliyor. Kur sayesindeyse, muadili yabancı markalara kıyasla, çiftçimize daha ekonomik fiyatlar sunacağı kanısındayım.
Türk Traktör için kötü haber diye yorumladım.
-
olumlu yönler:
rekabet artışı
teknoloji ve bilgi transferi
yatırım ve istihdam
tedarik zinciri girişimi
olumsuz yönler:
rekabetin artması
pazar payı kaybı
fiyat rekabeti
yerli firmaların kapanması
vergileri yükseltilir, yerli firmalar korumaya alınır, işçinin haklarının korunması sendikaydı sandukaydı filan derken bir süre sonra da üretim yeri yurt dışında başka bir yere taşınır. avrupa denmiş ama bence hikaye. avrupa hariç, geri kalan bölgelerden çarpa bildiği kadar çarpar, sonra gider diye düşünüyorum. avrupada var zaten en az 8 tane tarım araçları üreten firma. bu nasıl bir rekabettir ben anlamıyorum.
-
Millet marsa gidiyor bizde dünyada yerleşik hayata geçip tarım yapacağız.
Burada ürettiğimiz traktörleri marsa ihraç ederiz belki
Modern tarım tekniklerine yatırım yapıp ülkeyi kaliteli, organik tarımın merkezi haline getirirsek bu ülkeyi kurtarır. İnsanlar beslenmeye her yıl daha fazla para harcamak zorunda.
-
devlet desteği olmaksızın yatırımı kim yapacak? koç mu, sabancı mı? bence büyük iş. bizde tarım gelişmiş durumda mı diye bir soru sorsak? gelişmiş olsaydı, üretim tekniklerine yönelik tarım araçları da gelişmiş olurdu. bu konuda avrupa lider görünüyor. biz avrupaya tarım ürünlerini ihraç edersek eğer, içeride insanlar aç kalır. fiyatlar uçar, ev kiralarına benzer. satılık ev olur ama kimse de ev alamaz misaline benzer. niye? çünkü ihracat daha fazla para getirecektir çiftçiye. yerel insanlar olarak da bize kalitesiz ya da iade edilen tarım ürünlerini yemek düşer. gereçekten çok da karamsar değilim ama espiri de değil hani.
-
Ülkede işçilik ucuz, hukuk sıkıntı, en ufak işleri olsa belediyeye biraz para verip yaptırırlar, ilk 1 sene işçilerin yıllık izin hakkı bile yok bu ülkede
Sömürü düzeni kurmak isteyen bir firma için en güzel ülke burası, millet de bu tip haberlere neden seviniyor fikrim yok sanki adamlar Türkiye aşığı olduğu için buraya yatırım yapıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 15 Kasım 2024; 10:14:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir daha alışverişe çıktığında aldığın bakliyatın, etin ve diğer gıda ürünlerinin menşei neresi bir bakmanı tavsiye ederim.
Haberde tüm Avrupa'daki üretiminin tamamının sonlandırıp ülkemize kaydırılacağına göre miktar büyük olsa gerek.
|
Güzel ama ne kadarlık bir yatırım olacak rakamda verselerdi.
|
düz mantık olmayalım kurla herseye deger biçemezsin. |
Hayırlara vesile olsun.
|
Ama alım güçleri de TR'nin 50 katı, o nasıl olacak :)
|
Benzer içerikler
- tiktok para kazanma
- ses yükseltme programı
- e devlet"ten abonelik iptali
- whatsapp kendine mesaj atma
- instagram aktiflik kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X