Şimdi Ara

Japon traktör üreticisi Yanmar, Avrupa üretim üssü olarak Türkiye'yi seçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon traktör üreticisi Yanmar, Avrupa üretim üssü olarak Türkiye'yi seçti
    1912 yılında kurulan Japon iş makinesi ve motor üreticisi Yanmar, üretim için gözünü Türkiye’ye dikti. Geçen sene İzmir’in Torbalı ilçesinde traktör üretim tesisi inşa eden Yanmar, şimdi de Avrupa’daki bütün tarım operasyonlarını sonlandırarak Avrupa faaliyetlerini tamamen Türkiye’ye taşıma kararı aldı.

Yanmar, İzmir Torbalı’daki tesisinde Yanmar ve Solis markalı traktörlerin üretimini yapıyor. Tesisin üretim kapasitesi kısa sürede üç katına çıkarak yıllık 7 bin adede ulaştı. Üretilen traktörler hem yurt içinde hem de yurt dışına satılıyor.

Japon üretici Yanmar; traktörler, marina tekneleri ve kuru yük gemileri için motor üretiyor. Yanmar, deniz ve tarımda güçlü olduğu için İzmir’e yatırım kararı aldı. Avrupa’daki tarım operasyonları sonlandırıldı. Avrupa’da ve Türk ülkelerinde kullanılacak bütün Yanmar traktörler Türkiye’de üretilecek.

Türkiye’de üretimin yanında Ar-Ge çalışmaları da yapılacak. İzmir’deki Ar-Ge merkezi, Yanmar’ın dünyadaki 7’inci Ar-Ge merkezi olacak.

Japon traktör üreticisi Yanmar, Avrupa üretim üssü olarak Türkiye'yi seçti

Neden Türkiye?

Yanmar Türkiye Tarım İş Kolu ve İş Geliştirme Direktörü Murat Balkan Kanbir, Türkiye’nin dünyada ekonomi büyüklüğüyle 16’ncı sırada ve traktör pazarında ise 4’üncü sırada olduğuna vurgu yaptı. Yüksek nüfusun yanı sıra ülkemizin jeopolitik konumunun avantajıyla Avrupa, Asya ve Afrika’ya ulaşabilecek konuma olduğunun altını çizdi.

Kanbir, “Yanmar’ın böyle bir pazarda olmaması düşünülemezdi. Çünkü Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi ve 4. büyük traktör pazarı. 80 milyondan fazla nüfusa sahip. Avrupa yaşlanan nüfusuyla Türkiye ile kıyaslanamaz bile. Türkiye jeopolitik konumuyla Avrupa, Asya ve Afrika’ya ulaşabilecek noktada.Eğitim ve tecrübeli personel var. Bütün otomotiv devleri burada üretim yapıyor. Onun için herkes bu pazarında olmak, yetişmiş elemandan yararlanmak istiyor. Yanmar, 100 yıllık uzun vadeli yatırım yapıyor. Yanmar’ın ikinci 100 yılında Türkiye de var.” dedi.

Ayrıca Bkz.Çinli otomotiv devi Chery, Samsun’da fabrika kurabilir: Düzenleme yapıldı

Tarım ekipmanları da üretiliyor

Yanmar’ın alt markalarından YTAgri markasıyla Türkiye’de tarım ekipmanları üretiliyor. Üretilen ekipmanlar Türkiye’den Japonya, Kore ve Tayland gibi deniz aşırı ülkelere gönderiliyor.

YTAgri’nin ürettiği yerli ekipmanların Yanmar içindeki payına vurgu yapan Kanbir, ”Türkiye’den Yanmar Japonya, Yanmar Kore ve Yanmar Tayland gibi deniz aşırı ülkelere ekipman gönderiyoruz. 2019’da 9 bin dolarla başlayan bu operasyon geçen yıl 10 milyon doları aştı. Nisan ayından bu yana 1.600’ün üzerinde ekipman satışı gerçekleştirdik. 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl Japonya’ya Türkiye’nin yaptığı tarım ekipmanları ihracatının yüzde 60’ını tek başına Yanmar Türkiye yaptı. Dünyada 250 bin Yanmar marka traktör var. Hepsinin arkasına Yanmar ekipmanı vermek istiyoruz” dedi.

Yanmar restoran açacak

Japonya’da Yanmar’ın kendine ait bir restoranı bulunuyor. Çiftçilere destek vermek için hayata geçirilen bu restoranda kullanılan domatesinden buğdayına kadar tüm malzemeler, Yanmar traktörleri kullanan çiftçilerden satın alınıyor. Türkiye’de 2026 yılında faaliyete geçmesi planlanan Yanmar Türkiye restoranında, Türkiye’de Yanmar traktörleriyle ekilen ve hasat edilen malzemeler ile yemek hazırlanacak.

Türkiye’de otonom traktör üretilecek

İzmir’deki üretim tesisinde Solis marka traktörler, Yanmar YM serisi ve Yanmar SA serisi traktörler üretiliyor. Yakın zamanda Yanmar YT serisi otonom sürüş özelliğine sahip traktörlerin üretimi de yapılacak. Bu traktörlerle büyük arazilerde iş gücünden tasarruf edilerek insansız şekilde ekim ve hasat yapılabilecek.

Kaynak:https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/traktor-ussu-izmir-japon-devi-yanmar-turkiyeyi-hedef-secti-1074219

• Hayırlara vesile olsun.

• Güzel ama ne kadarlık bir yatırım olacak rakamda verselerdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Haberde tüm Avrupa'daki üretiminin tamamının sonlandırıp ülkemize kaydırılacağına göre miktar büyük olsa gerek.

• gun kullanıcısına yanıt
    Aslında geçen senenin haberi gibi. Geçen sene faaliyette idi ve pazar payları %2.7 gibi bir şey. Orta vade planları %10 idi.
    Şuan Türkiye'de montaj yapıyor. Üretimi de Türkiye'ye kaydırırsa ve Türkiye'deki üreticilerden tedarik sağlar ise çok çok daha iyi olur.

Bu firma özelinde değil. Bölgedeki yapılaşmalar tarım arazileri üzerinde. Tabi öncesinde arsa niteliği değiştiriliyor. Yanına fabrika dikilmiş bir tarla bir süre sonra o da aynı kaderi paylaşıyor.

• Neyse ki Japon Yeni, TL’nin ~5’te 1’i; bu sayede kaliteli Japon ürünleri ülkemizde uygun fiyata alınabiliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaragorn -- 14 Kasım 2024; 19:28:11 >
  • Asgarî ücrete zam yapılmazsa yatırımlar artar, 25 yıla çini geçebiliriz.
    Biraz sabır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkaragorn B kullanıcısına yanıt

düz mantık olmayalım kurla herseye deger biçemezsin.

• Ben olsam bende tr'ye taşırım firmamı ucuz işçilik kölelik herşey bu ülkede.

• Traktör pazarı açısında nasıl Türkiye dünyada dördüncü olabiliyor o kadar nüfus-toprak açısından daha büyük ülkeler varken çok garip geldi. Tarlaların çok bölünmüş olması mı sebep acaba.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bkaragorn B kullanıcısına yanıt
    Ama alım güçleri de TR'nin 50 katı, o nasıl olacak :)

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    50 katı mı?
    az olmuş ya. 100 katı de.200 katı de.
    Ne kadar çok büyük yalan söylersen o kadar iyi olur.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Evet öyle, satın alma gücü sıralamasında Dünya’da 4. ve bu sayede denizaşırı ülkesinden yatırım yapabiliyor. Kur sayesindeyse, muadili yabancı markalara kıyasla, çiftçimize daha ekonomik fiyatlar sunacağı kanısındayım.

• Türk Traktör için kötü haber diye yorumladım.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

olumlu yönler:

rekabet artışı

teknoloji ve bilgi transferi

yatırım ve istihdam

tedarik zinciri girişimi

olumsuz yönler:

rekabetin artması

pazar payı kaybı

fiyat rekabeti

yerli firmaların kapanması

vergileri yükseltilir, yerli firmalar korumaya alınır, işçinin haklarının korunması sendikaydı sandukaydı filan derken bir süre sonra da üretim yeri yurt dışında başka bir yere taşınır. avrupa denmiş ama bence hikaye. avrupa hariç, geri kalan bölgelerden çarpa bildiği kadar çarpar, sonra gider diye düşünüyorum. avrupada var zaten en az 8 tane tarım araçları üreten firma. bu nasıl bir rekabettir ben anlamıyorum. Japon traktör üreticisi Yanmar, Avrupa üretim üssü olarak Türkiye'yi seçti 

• Millet marsa gidiyor bizde dünyada yerleşik hayata geçip tarım yapacağız.

Burada ürettiğimiz traktörleri marsa ihraç ederiz belki

• Colda kullanıcısına yanıt

Modern tarım tekniklerine yatırım yapıp ülkeyi kaliteli, organik tarımın merkezi haline getirirsek bu ülkeyi kurtarır. İnsanlar beslenmeye her yıl daha fazla para harcamak zorunda.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

devlet desteği olmaksızın yatırımı kim yapacak? koç mu, sabancı mı? bence büyük iş. bizde tarım gelişmiş durumda mı diye bir soru sorsak? gelişmiş olsaydı, üretim tekniklerine yönelik tarım araçları da gelişmiş olurdu. bu konuda avrupa lider görünüyor. biz avrupaya tarım ürünlerini ihraç edersek eğer, içeride insanlar aç kalır. fiyatlar uçar, ev kiralarına benzer. satılık ev olur ama kimse de ev alamaz misaline benzer. niye? çünkü ihracat daha fazla para getirecektir çiftçiye. yerel insanlar olarak da bize kalitesiz ya da iade edilen tarım ürünlerini yemek düşer. gereçekten çok da karamsar değilim ama espiri de değil hani. Japon traktör üreticisi Yanmar, Avrupa üretim üssü olarak Türkiye'yi seçti 

• Ülkede işçilik ucuz, hukuk sıkıntı, en ufak işleri olsa belediyeye biraz para verip yaptırırlar, ilk 1 sene işçilerin yıllık izin hakkı bile yok bu ülkede

Sömürü düzeni kurmak isteyen bir firma için en güzel ülke burası, millet de bu tip haberlere neden seviniyor fikrim yok sanki adamlar Türkiye aşığı olduğu için buraya yatırım yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 15 Kasım 2024; 10:14:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Bir daha alışverişe çıktığında aldığın bakliyatın, etin ve diğer gıda ürünlerinin menşei neresi bir bakmanı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.