Şimdi Ara

Chery, Avrupa’daki üretim üsleri arasında Türkiye’yi de saydı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Chery’nin Uluslararası Başkanı Zhang Guibing, medya mensuplarına yaptığı sunumda Avrupa bölgesindeki üretim üsleri arasında İtalya ve İspanya’nın yanı sıra Türkiye’yi de saydı. Bu ayın başında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Chery ile devam eden yatırım görüşmelerinde son aşamaya gelindiğini ifade etmişti. 

Chery, Türkiye'yi de saydı

Çin’in Wuhu şehrindeki merkezinde gerçekleştirilen sunumda Chery’nin Uluslararası Başkanı Zhang Guibing, şirketin yurtdışı pazarlara açılma stratejisine değindi. Sunum esnasında gösterilen haritalarda Chery’nin Avrupa’da seçtiği üç üretim üssü olarak İspanya, İtalya ve Türkiye sayıldı.

Guibing, geçtiğimiz Eylül ayının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmeye Bakan Kacır da katılım sağlamıştı. Bununla birlikte geçtiğimiz dönemde Chery’nin fabrikanın kurulacağı yer için Samsun ve Manisa’yı değerlendirdiği ve artık imzaya çok yakın oldukları ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz haftalarda bir Chery yetkilisi ise Türkiye yatırımı için ortak girişim (joint venture) modelinin de masada olduğunu belirtti: "Türkiye yatırımımızın ortaklı ya da yüzde yüz kendimizin olması konusunu henüz karara bağlamadık. Fakat, ortaklık konusunda kapımız herkese açık." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Bkz.Otomobiller için “ciddi” bir ÖTV artışı yaşanabilir

Türkiye plug-in hibrid ve elektrikli araç tesisi yatırımları için arazi tahsisi, kapsamlı vergi indirimleri ve çeşitli destekler sağlıyor. Yatırım destek programı yılda en az 150.000 adet üretim gerektiriyor ve ayrıca yatırımcının belirli sayıda aracı yerel pazarda gümrük vergisinden muaf olarak satmasına izin veriyor. Ek olarak Türkiye’de üretim yapan firmalar Avrupa Birliği'nin Çin'den gelen elektrikli araçlar için hazırladığı ek gümrük vergilerinden de kurtulmuş oluyor.

Kaynak:https://www.bloomberght.com/chery-den-turkiye-yatirimi-vurgusu-2362774

•  "Ek olarak Türkiye’de üretim yapan firmalar Avrupa Birliği'nin Çin'den gelen elektrikli araçlar için hazırladığı ek gümrük vergilerinden da kurtulmuş oluyor."

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Umarım sadece AB değilde bizde kurtuluruz Çinli araçlara getirilen ek vergiden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk sermayesinin ortak olmadığı yatırımı "işgal" olarak görüyorum. İstihdama ihtiyaç duysak da tek mesele o değil.

• Sert grup, işbilmezler umarım kaçırtmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 21 Ekim 2024; 20:15:10 >
  • Hadi hayırlısı, Fakat güzel bir yorum var, Türk sermayesi de bu yatırımların içinde olsa iyi olurdu aslında.

• Chery yedek parça sıkıntısı var mı yok mu ? herhangi bir parçayı tedarik edilebiliyor mu ?

• Umarım içten yanmalı araçları içinde bir teşvik vermezler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Diyelim ki Kocaelinden İtalya'da alp dağlarına gitmek istediniz.

Kaç kez içten yanmalı / jet motorlu araç, kaç kez pilli araç kullanacaksınız?

Bakırköyden Pendik'e denizyoluyla gitmek istediniz.

Pilli vapur ile mi gideceksiniz?

Şu anda medeniyetin temeli içten yanmalı motorlardır. Beğenmeyebilirsiniz ancak gerçek bu. İlerde de böyle kalacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye yatırım yapan markalardan utan Volkswagen

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Yok zaten şu anda içten yanmalı sistemler çok baskın ve kolay.

Kocaeli’nden Alp dağlarına kim arabayla gider bilmem ama Edirne - Erzurum filan mümkün çünkü tek şarj şirketleri var .

Avrupa’dada kredi kartı geçiyor şarj makinalarında.

Vapur için batarya kullanıyor Norveç, feribot içinde. Zira ağırlık sorunu zaten yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.