Şimdi Ara

Japon traktör üreticisi Yanmar, Avrupa üretim üssü olarak Türkiye'yi seçti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

rekabet edemiyorsun, dolayısıyla ucuza geliyor. gıdaya da koysunlar hemen vergi! o zaman tarımda hemen gelişiriz.  

• Bizim elektrikli traktorumuz var .. Japon.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Marsa gidenler tarıma en çok yatırım yapanlardır aynı zamanda. Tarımda kendi kendine yetmeye çalışıyor tüm dünya ülkeleri. Türkiye o konuda çok iyi bir noktada. Tarım bitirdiler battı çiftçi diyenlere inanan koyunları bilemem ama tarım üretimi son 20 yılda kaç kat artmış araştırabilirsiniz, koyun olmaktan memnun olanlar için sorun yok.

Asgari ücret demişsiniz önceki mesajda da, yılbaşında 750 dolar olur diye düşünüyorum. Geçen yıl da 580 dolardan başladı, kurla 500 dolara kadar düştü, 750 ile başlasa 650 ye kadar düşebilir. Asgari ücret ucuz diye yatırım geldikçe asgari ücret artar. Çin 20 yıl önce günlük 1 dolardan işçi gönderiyordu Türkiye'ye. 5 yıl içinde 1000 doları da görebilir çünkü talep arttıkça fiyat artar, hiç şaşmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin, Japon, Singapur, Tayvan filan derken bunlar gerçekten inanılmaz çalışkan ve müteşebbis. Hindistan, Pakistan, Endonezya gibi nüfusu büyük ülkeler biraz daha ekonomik olarak güçlendiğinde Abd artık eski hegemonyasını sürdüremeyecek.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Çin'in 20 yıl önce 1 dolardan işçi gönderdiğine dair kaynak var mı?

O zaman haberlere çıkmıştı, 2000 lerin başında, günlük 1 dolar maaş için çinden gelen işçiler diye.

2010 yılına ait haberde 2 dolara yükselmiş.

patronlardunyasi
    Türkiye'de günlüğü 2 dolara çalışan 20 bin Çinli işçi varmış - Türkiye'de İş Dünyası
    https://www.patronlardunyasi.com/turkiyede-gunlugu-2-dolara-calisan-20-bin-cinli-isci-varmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Kasım 2024; 12:52:25 >
  • Burda üretilirse, Biz Avrupa'dan ucuza alabilirmiyiz acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

En stratejik sektör tarımdır. Araba üretmezsen ölmezsin ama tarım yoksa açlıktan ölürsün

• Bunca zaman durduğu kabahat Türkiye'de 10 deniz aracından 8 tanesinde yanmar motor var en çok sattığı ülke Türkiye çıksa şaşırmam köylerde tarla sulama motorlarında patpat denilen el yapımı teneke arabalardada çok gördüm yanmar motoru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_a -- 17 Kasım 2024; 1:57:19 >
  • bkaragorn B kullanıcısına yanıt

Japonya'da ortalama maaş ne kadar ona bakacaksın. Şu bizim paramız orada değerli geyiğini artık yapmayın. Bir sürü ekonomik gösterge var baktığını şey tamamen yanlış nokta. Ya da böyle ulu orta bu saçma düşünceleri yazmayın.

• zkurt86 kullanıcısına yanıt
    Aynı meblağdaki param ile aynı kalitedeki Almanya veya Amerika menşeili ürünü alamazken, Japonya menşeili ürünü alabiliyorsam benim param o ülkenin para birimine göre değerlidir. Ayrıca yazdıklarım benim sorumluluğundadır ve benim düşüncemdir. Senin düşüncen de senindir.

• japonyada aman aman bir refah yok kariyer,statü,iyi eğitim yapmayan çoğu gelişmiş ülkede geçim sıkıntısı çekiyor yine düşük maaşa çalışıyorsa özellikle nüfüsu çok olanlar .

youtubede kalifiyeli yazılımcı ,yüksek mühendis izleye izleye beyinler mavi ekrana düşmüş sizde sanki o tipler burada fak fakir bir çoğu alıyor 100.000 tl+ maaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Kasım 2024; 13:58:19 >
  • koray_a K kullanıcısına yanıt
    Sebebi uygun fiyatlı ve kaliteli olması

ironi yaptı arkadaş, halkın refahı yükselmedikten sonra çini geçsek nolcak.

• Saatliği 1.5/1.7 dolara çalışacak başka eşek ülke bulamadıklarından buraya geliyor hepsi.

Dalga geçtiğimiz Çin'den daha acınacak durumdayız işçilik, alım gücü ve hak konusunda.

• tümosanın işi zorlaşıyor ben tümosanın yanındayım.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Türkiye'de asgari ücret 17002 lira. Asgari ücretle çalışan milyonlar var. Japonya'da "aman aman" refah yoksa Türkiye'dekine ne diyeceksin?

• zkurt86 kullanıcısına yanıt

ben türkiyeye iyi demedim japonyada korede asgari ücrete çalışıp bir eli yağda bir elide balda bir yaşam yok, kimmiş o ayda 1000$ a sefa sürüyor, kirası faturası vergisi yok bunların dimi hayat bedava .

youtubede izliyorsunuz iyi eğitimli,kariyerli,statülü yada ün yapmış insanları orada herkes öyle sanıyorsunuz he he öyle aynen. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Kasım 2024; 14:45:12 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Türkiye'de yaşayan biri haliyle diğer ekonomileri karşılaştırırken baz alacağı yer Türkiye oluyor. Ekonomi teorilerinden bahsetmeden sizin anlayacağınız dilden her ülkenin fakiri, zengini var diyeceğim. Bugün DW'nin haberinde Almanya'da 600 bin evsiz var diyordu. ABD'de bir sürü evsiz olduğu biliniyor. Bir ülkenin refah seviyesine bakarken orta sınıfın refahına ve nüfusa oranına bakmak gerekiyor. Almanya'nın yıllardır orta sınıf refahı iyi seviyelerde, Almanya'yı Almanya yapan buydu. Kore-Japonya içinde orta sınıfın durumu iyi denilebilir.

Bu gelişmiş ülkelerde belki %10'luk kısım zar-zor geçiniyor, %1'lik kısımda sokakta yaşıyor. Bu durumun Türkiye projeksiyonuna bakarsak durum çok kötü halkın %40-50'si zor geçiyor. %30'u nereden geldiği belli olmayan paraya sahip. Kırgızistan'ı herkes fakir ülke diye bilir, orada bulunduğumda çok iyi kazanan insanlarla tanıştım. Şimdi bende aynı dar bakışla "Kırgızistan çok zengin yaw, youtube videolarına kanmayın" mı diyeyim?

• Gram altın alacaklarmış memleketten üstad

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.