|
Türkiye'nin en büyük enerji depolama anlaşması Rolls-Royce ile imzalandı
-
-
quote:
Anlaşma kapsamında 132 MWh kapasiteli Batarya Enerji Depolama Sistemi (BESS) tedarik edilecek
Kısaltma sehven BESS olarak yazıldı sanırım
-
ingilizlerle bir anlaşma... yahu biz çanakkale savaşını ülke olarak bunlara karşı vermedik mi? bu ne lahana turşusu bu ne perhiz...
-
Ticaret başka bir şey kardeşim.
------
yakın tarihten örnek:
Ferdinand Porsche, Alman Nazi Partisi üyesidir ve Vosvos'un tasarım ve üretim mühendisi kendisidir. Bu görevi de ona Adolf Hitler vermiştir.
Porsche markasını düşün mesela. Hitleri övmek suç ama Porsche'u övmek gurur kaynağı. çünkü biri ticari faaliyet ve Almanya'nın işine yarıyor.
Nazi partisi yıkıldı, bugün bile Almanya'da Nazi ve Hitler'i övmek suçtur. Fakat Hitlerin, yaptırdığı tüm ürünleri bir Alman markası saymak onları gururudur.
Bence doğrusu da bu olmalı. çünkü ülkeler, ticari faaliyetleri ile fakir yada zengin sınıfındalar ve halkın durumu da buna bağlı.
Bunu bizim muhalefet anlamaz. onlar bu kafa yok. geçtiğimiz yıllarda, Bayraktar firmasına, siha'lara "dokunacağız" diyen 6'lı masadan biri idi. Kapasite bu onlarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 15 Ocak 2025; 21:26:31 >
-
Uyarı için teşekkürler ancak firma da biz de bilerek o şekilde (BESS- Battery Energy Storage System) kullanıyoruz. Küresel olarak kabul gören bir kısaltma.
-
Fotograf çözünürlüğü neden düşük ? Hangi çağda yaşıyoruz ? 4K monitör çağında. Fotoğrafta ortadaki uzun boylu gri giysili adam rolls royce elemanı mı diye bakayım dedim bakamadım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Büyük ihtimal öyle, çünkü sulak alanda yetişmiş belli.
-
Daha önce BEDS kısaltmasına denk gelmiştim. Açılımı Türkçe yazılınca kısaltmanın İngilizce olabileceği aklıma gelmedi açıkçası.
Zaten enerji sektörünün kısaltmaları beni benden alıyor. Her terim isim tamlaması gibi, hepsinin de kısaltması var. Dam, dpp, mcp... Ve bizde bu terimlerin Türkçe kısaltmaları kullanıldığı için terimler iyice farklılaşıyor. Dolayısıyla bilmeyen biri için bu kısaltmalar kimi zaman çok anlaşılmaz oluyor :)
-
yani diyorsunuz ki yarın bir gün yine bir savaş çıksa ingilizler ile, bizim onlara kazandırdığımız para mübah öyle mi? ticaret yapacak dünyada başka bir şirket bulunamadı gittiler ingilizler ile anlaştılar: bu işler böyle olur, yavaşça size sokulurlar sonrada darbeyi indirirler, yerli ve milli nerde kaldı?
-
kardeşim şaşırttın beni. hiç bir alakası yok bu dediklerinin. barış zamanı ile savaş zamanı birbirinden farklı şeyler. devlet insan değildir. insan ilişkilerine benzemezler. boşuna endişeleniyorsun bence.
-
Yanlış örnek olmuş. Bahsettiğin "noolacağk" eylemleri nedeniyle savaş sonrasında (vakti geldiğinde yani), Porsche'a çöküldü. Öyle n'olacağ denmedi. Keşke daha doğru bir örnek seçeydin.
-
yanlış bilgi veriyorun.
aksine, Hitler'in kurdurmuş olduğu Volkwagen AG'nin de kurucuları arasında ve yöneticisi olmuştur. Hitler devrildikten sonra VW çöpe mi gitti yoksa, Almanya onu daha mı büyüttü? kritik soru bu.
-
İkinci dünya savaşı da dahil ülkeler savaşırken bile ticaret yapmışlardır. Hatta askeri ürün taşımayan ticari gemiler vurulmazdı.
Ama İngilizlere güvenmek doğru mu derseniz değil. Değil de nükleer işini Rus'a vermek olacak iş mi? Çinli'ye fabrika kurdurmak? Terör sevicisi amerikalıdan silah almak.
Liste çok ama çok uzun. Çok afedersin seve seve bazı şeyler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi gelir biri, bunu otomobil firmasıyla karıştırır.
-
Rolls Royce deyince ilk akla ne gelir ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim aklıma uçak motoru şirketi geliyor.
-
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ticaret başka bir şey kardeşim. ------ yakın tarihten örnek: Ferdinand Porsche, Alman Nazi Partisi üyesidir ve Vosvos'un tasarım ve üretim mühendisi kendisidir. Bu görevi de ona Adolf Hitler vermiştir. Porsche markasını düşün mesela. Hitleri övmek suç ama Porsche'u övmek gurur kaynağı. çünkü biri ticari faaliyet ve Almanya'nın işine yarıyor. Nazi partisi yıkıldı, bugün bile Almanya'da Nazi ve Hitler'i övmek suçtur. Fakat Hitlerin, yaptırdığı tüm ürünleri bir Alman markası saymak onları gururudur. Bence doğrusu da bu olmalı. çünkü ülkeler, ticari faaliyetleri ile fakir yada zengin sınıfındalar ve halkın durumu da buna bağlı. Bunu bizim muhalefet anlamaz. onlar bu kafa yok. geçtiğimiz yıllarda, Bayraktar firmasına, siha'lara "dokunacağız" diyen 6'lı masadan biri idi. Kapasite bu onlarda. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X