Şimdi Ara

Japonca ogreniyorum sorulari alayim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
5
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burnaldinho

quote:

Orijinalden alıntı: CorpseParty

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

saçım yok /kami ja arimasen dediğimiz zaman ateist oluyormuyuz

edit : jpncada tanrı saç ve kağıt sesteş kelimeler

Yok.
    Kullanilan kanji'ye gore degisiyor anlami, tanri icin genelde 女神(megami) kullaniliyor yinede.

女神 Goddess / Tanrıça demek. Bunu bile karıştırıyorsan daha çok yolun var gibi

Onu ogrenmedim aslinda, kanji level 2'deyim yani o kadar ilerleyemedim henuz. Animeden oyle aklimda kalmis..

Öğrenirsin yavaş yavaş, Zaten japonca evde öğrenilmesi zor bir dil değil. Eğer yabancı forumlara falan bakacak olursan öğrenen 10 kişiden 7-8i evde kendi halinde öğrenmiş insanlar zaten, bizim türk milleti çok abartıyor yabancı dil mevzusunu. Hele ki japonca %90 oranında ezbere dayalı bir dil yani kursa falan gitmene hiç gerek yok -gidersen daha rahat öğrenirsin tabi o başka-.

Şuan nasıl öğreniyorsun bilmiyorum fakat Kanjiyi öğrenmenin en doğru yolu yazarak & tekrar ederek düzenli çalışmak. Kendi yöntemimi örnek vereyim, yabancı ortamlarda da en çok tavsiye edilen bu oluyor zaten; Kendine bir defter al, "Haftaiçi" hergün 5er adet farklı kanjiyi "en az" 10 defa yaz, 10 defa romanjisini yaz, 10 defa anlamını yaz. (10 defa 女神, 10 defa Megami, 10 defa Tanrıça mesela). Eğer 10 defada aklında kalmıyorsa 15-20 de yapabilirsin. Haftasonu da bu 25 kanjiyi tekrar et, hepsini 5er defa tekrar yaz. Böylelikle ayda 100 kanji, yılda 1200 kanji öğrenmiş olursun. Zaten genel olarak bir japonca gazeteyi okuyabilmen için 2000-2500 kanji bilgisi yeterli olur. Bu sayede 1-2 yıl gibi bir sürede japoncayı öğrenebilirsin, biraz uzun gelebilir ama bunu kısaltmanın bir yolu yok maalesef. Günde 20 kanji öğrenmeye çalışsan da kafan almaz şekiller karışır, yavaş yavaş öğrenmekten başka çare yok bu dili. Kolay fakat zaman alıyor sadece.

japonca mi kolaydir çince mi ? + hangisini ogrenmek daha iyi olur uzak dogu civarlarina gittigimizde falan ?

• bende bi ara heves ettim bıraktım sonra hiyümeishi mi öyle bi kelime vardı anlamınıda unuttum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni95

Neden japonca

Japonlari severim ve dilleri Turkceye benzediginden dolayi ilgimi cekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Redlife35

internet üzerinden mi kursa mı gidiyorsun ?

İnternet uzerinden ogreniyorum. kurs icin ayda 300-400 tl istiyorlar .

Yanlış, ayda 300-400 tl falan drğil, fakirsiniz diye fiyatını yüksek söyleyip heveslenen insanların da şevkini kırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Redlife35

internet üzerinden mi kursa mı gidiyorsun ?

İnternet uzerinden ogreniyorum. kurs icin ayda 300-400 tl istiyorlar .

Yanlış, ayda 300-400 tl falan drğil, fakirsiniz diye fiyatını yüksek söyleyip heveslenen insanların da şevkini kırmayın.

Yalan soyledigimi dusunuyorsan buyur bak;http://www.japonkultur.com/tr-kurs.html

• Dostum günde kaç kelime ezber yapiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: airnavy

Dostum günde kaç kelime ezber yapiyorsun

2-3-4 Kanji yeterli oluyor gunde..

• quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

şıkşo diyolar, lanet gelsin gibi bişey mi oluyo o

Anlamı aynen öylede yazılışı farklı. Shikisho gibi bir şey.

Bide dattebeyo var, one olaki?

• Anime yada manga takip ederek mi ilgi duydun japoncaya? genelde japonca ögrenen kesimin %90 i bu yuzden başlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • katei no heiva, sekai no heiva
  • Nankatsu, Tsubasa, Ishizaki, Misaki, Hyuga, Wakabayashi, Misugi, Tashibana

Benim bildiğim bu kadar. Bunlardan önce de bi Konnichiwa derim işlem tamam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • harflerin yazılışı nasıl çok zor sanırım bazıları sanat eseri gibi insanın gözünü korkutuyor
  • Japonca baslangic seviyesi olarak kolaydir ozellikle gramerde Turkler pek zorlanmaz fakat ilerledikce zorlasir.Japonca'yi gercekten anlayabiliyorum diyebilmek icin ileri duzey japonca sinavi olan jlpt-n1 den en az 150-160 puan almak gerekir diye dusunuyorum.(Tam puan 180 gecer puan 100 bu arada bilmeyenler icin) n1 in alti zaten gereksiz az biraz temeliniz varsa n2 yi 6-7 ayda gecersiniz.Ben 2.5 senedir Japonya'da yasiorum ve n1den 145 almama ragmen Japonca biliyor musun diye soruldugunda eh iste az cok diye cevapliyorum.Mutevaziliktan degil hala anlamadigim kalip ve kelimeler cok oldugundan. Tabi jlpt sadece anlama(okuma ve dinleme) kismini olcuyor.Sinavda yuksek skor alip normal konusurken basit cumleler kurmakta zorlanan cok Cinli var mesela.Konusma ve yazmada akici seviyeye ulasmak duzenli calismayla en az 3 4 sene alir. Sandiginiz kadar kolay degil yani.Ha yok ben Japonya'da universite okumak veya calismak istemiyorum, az biraz konusup anime izleyecek kadar anlasam yeter derseniz 1 sene yeterli.Zaten 10 yildir anime izleyenler falan dinleme kismini cok rahat hallederler

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfor-x4.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

saçım yok /kami ja arimasen dediğimiz zaman ateist oluyormuyuz

edit : jpncada tanrı saç ve kağıt sesteş kelimeler

Yok.
    Kullanilan kanji'ye gore degisiyor anlami, tanri icin genelde 女神(megami) kullaniliyor yinede.

女神 Goddess / Tanrıça demek. Bunu bile karıştırıyorsan daha çok yolun var gibi

Onu ogrenmedim aslinda, kanji level 2'deyim yani o kadar ilerleyemedim henuz. Animeden oyle aklimda kalmis..

Öğrenirsin yavaş yavaş, Zaten japonca evde öğrenilmesi zor bir dil değil. Eğer yabancı forumlara falan bakacak olursan öğrenen 10 kişiden 7-8i evde kendi halinde öğrenmiş insanlar zaten, bizim türk milleti çok abartıyor yabancı dil mevzusunu. Hele ki japonca %90 oranında ezbere dayalı bir dil yani kursa falan gitmene hiç gerek yok -gidersen daha rahat öğrenirsin tabi o başka-.

Şuan nasıl öğreniyorsun bilmiyorum fakat Kanjiyi öğrenmenin en doğru yolu yazarak & tekrar ederek düzenli çalışmak. Kendi yöntemimi örnek vereyim, yabancı ortamlarda da en çok tavsiye edilen bu oluyor zaten; Kendine bir defter al, "Haftaiçi" hergün 5er adet farklı kanjiyi "en az" 10 defa yaz, 10 defa romanjisini yaz, 10 defa anlamını yaz. (10 defa 女神, 10 defa Megami, 10 defa Tanrıça mesela). Eğer 10 defada aklında kalmıyorsa 15-20 de yapabilirsin. Haftasonu da bu 25 kanjiyi tekrar et, hepsini 5er defa tekrar yaz. Böylelikle ayda 100 kanji, yılda 1200 kanji öğrenmiş olursun. Zaten genel olarak bir japonca gazeteyi okuyabilmen için 2000-2500 kanji bilgisi yeterli olur. Bu sayede 1-2 yıl gibi bir sürede japoncayı öğrenebilirsin, biraz uzun gelebilir ama bunu kısaltmanın bir yolu yok maalesef. Günde 20 kanji öğrenmeye çalışsan da kafan almaz şekiller karışır, yavaş yavaş öğrenmekten başka çare yok bu dili. Kolay fakat zaman alıyor sadece.

japonca mi kolaydir çince mi ? + hangisini ogrenmek daha iyi olur uzak dogu civarlarina gittigimizde falan ?

Cince tabiki daha yaygin fakat Japonya'ya gidip Cinceyle iletisim kuramazsin.Cinin guney tarafindaki ulkelerde cince bilenler cok diye biliyorum. Guney Kore'de de Cince bilenler var fakat Japonca bilenler de baya fazla neden bilmiyorum.Japonya'ya ozel bi ilgin yoksa Cince'yi oneririm.Ikisini de calisan birisi olarak Cince'de daha cok zorlandigimi soyleyebilirim.Cince'de baslangic seviyesinde oldugumdan mi emin degilim ama telaffuz ve tonlamalarda zorlaniyorum.Sestes kelimelerde farkli tonlamalar Japonca'da da var fakat Cinceye gore daha duz bir cizgide ve konusmasi kolay bana gore.Kisacasi bence Cince daha zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hybrai -- 9 Aralık 2014; 11:07:11 >

• japoncada kufur yoktur japaoncada en buyuk kufur aptal demektir

• Korece varken :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyperior

Anime yada manga takip ederek mi ilgi duydun japoncaya? genelde japonca ögrenen kesimin %90 i bu yuzden başlar

Sadece Anime ve Mangalar icin ogrenmiyorum. Japonya kulturunu de yakindan takip ediyordum, bu yuzden dilleride ilgimi cekti ve ogrenmeye basladim.

• quote:

Orijinalden alıntı: birvarmışbiryokmuş

harflerin yazılışı nasıl çok zor sanırım bazıları sanat eseri gibi insanın gözünü korkutuyor

Kanjileri(japoncada kullanilan cin alfabesini) yazmak, ezberlemek biraz sıkıntı..
    Japoncada kullanilan diger 2 alfabenin(hiragana katakana) yazilimi ise cocuk oyuncagi.

• peki kanjinin ağırlığı ne kadar en çok öğrenmek istediğim dillerden biridir japonca ama yazı dili korkutuyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.