Şimdi Ara

japonlar 2.dünya savaşından sonra nasıl toparlandılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamların kafalarına atom bombası salladılar şuan dünyanın en büyük ekonomilerinden biriler. harbi çok takdire şayan bir halk.

• amerika kanatları altına aldı
  • Seviserek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • J.C. MAXWELL J kullanıcısına yanıt
    Zihniyetleri calismak. Bizinki birbirimizi kaziklamak.

• japonyanın resmi tatil günlerine bakarsanız sebebini anlayabilirsiniz

adamların x günü y günü diye saçma sapan tatil günleri var. çoğu kişi yıllık izinlerini bile doğru düzgün kullanmadığı için devlet insanları tatil yapmaya zorluyor

yani işin özü: çalışmayı sevmek

•  japonlar 2.dünya savaşından sonra nasıl toparlandılar
  • Adamlar azimli. almanya da öyle .2 dünya savaşına girdi,ikisinde de favori gösterildi,ikisini de kaybetti,ama hala güçlü,ve " Ü R E T İ Y O R "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 6 Kasım 2016; 17:39:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ünde hocam anlatmıştı,abd , pearl harbor saldırılarını bahane ederek japonya'ya atom bombası attı, daha sonra japonya güçsüz ve kuvvetsiz kaldı, yani abd ne dese kabul edecek pozisyondalardı, bunun üzerine abd yetkilileri liste hazırladılar, maddeler halinde, maddeler bir tanesi resmi dilin değişeceği, eğitim sisteminin abdnin belirlediği şekilde olacağı, geri kalanlar askeri maddeler vb idi, japon imparator bunu kamuoyuna sunmam gerek diyerek ayrıldı görüşmeden, daha sonra yetkileler ile tekrar bir araya gelerek, 2 maddenin kabul edilemeyeceğini geriye kalanları kabul edeceklerini belirttiler, eğitim sistemi değişmeyecek, ve resmi dil aynı kalacak, idi bu maddeler, abd olmaz dedi, daha sonra japon imparator abd de yaşayan vatandaşlarına çağrı yaptı, çağrı şöyleydi; isteklerinin kabul edilmemesi takdirde her gün 10 japon harakiri yaparak kendisini beyaz sarayın önünde öldürecekti ,evet bu olay gerçekleşti her gün 10 japon kendini kılıçla öldürüyordu beyaz sarayın önünde , daha sonra bu olay abd de kamuoyunun tepkisini çekti ve abd anlaşmayı japonyanın istediği gibi kabul etti.

edit: buradan anlayacağımız gibi bir ülkenin gelişmesine etki eden faktörlerden biri eğitim sistemi birisi dil

not: bunların doğruluğunu teyit etmeye çalıştım ama pek kaynak bulamadım, hocanın anlattığı gibi anlattım. kaynak bulan olursa atabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2380D2E6A -- 6 Kasım 2016; 17:51:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

ünde hocam anlatmıştı,abd , pearl harbor saldırılarını bahane ederek japonya'ya atom bombası attı, daha sonra japonya güçsüz ve kuvvetsiz kaldı, yani abd ne dese kabul edecek pozisyondalardı, bunun üzerine abd yetkilileri liste hazırladılar, maddeler halinde, maddeler bir tanesi resmi dilin değişeceği, eğitim sisteminin abdnin belirlediği şekilde olacağı, geri kalanlar askeri maddeler vb idi, japon imparator bunu kamuoyuna sunmam gerek diyerek ayrıldı görüşmeden, daha sonra yetkileler ile tekrar bir araya gelerek, 2 maddenin kabul edilemeyeceğini geriye kalanları kabul edeceklerini belirttiler, eğitim sistemi değişmeyecek, ve resmi dil aynı kalacak, idi bu maddeler, abd olmaz dedi, daha sonra japon imparator abd de yaşayan vatandaşlarına çağrı yaptı, çağrı şöyleydi; isteklerinin kabul edilmemesi takdirde her gün 10 japon harakiri yaparak kendisini beyaz sarayın önünde öldürecekti ,evet bu olay gerçekleşti her gün 10 japon kendini kılıçla öldürüyordu beyaz sarayın önünde , daha sonra bu olay abd de kamuoyunun tepkisini çekti ve abd anlaşmayı japonyanın istediği gibi kabul etti.

edit: buradan anlayacağımız gibi bir ülkenin gelişmesine etki eden faktörlerden biri eğitim sistemi birisi dil

not: bunların doğruluğunu teyit etmeye çalıştım ama pek kaynak bulamadım, hocanın anlattığı gibi anlattım. kaynak bulan olursa atabilirse sevinirim.

Bu bilgileri teyit edebilirsek makale konusu bile olur hocam.

• Adamlar çalişkan,saygılı ve prensipli bunlara sahip olan bir ülkeye 100 tane atom bombası da atsan yıkılmaz
    Edit:buna bakım daha iyi anlarsınız
    http://m.mynet.com/japon-muhendis-harakiri-yaparak-canina-kiydi-guncel-1761374/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremak35 -- 6 Kasım 2016; 18:20:06 >
  • Amerika bomba attiktan sonra ciddi anlamda yardim etti japonyaya zaten o donemlerde kurulan sirketlerin cogu ortak

• pek çoğunun dini yok olanlarda seküler. dolayısıyla adamların tek gerçeği dünya hayatı. sadece dünya için çalışıyorlar.
  • Boşa para harcamıyorlar kadınlara kopek olmak için iyi yapabilcekleri işlerden ayrılmıyorlar

• Nüfusun yüzde 90 ının ateist olması.Tek sebep.
  • william edwards deming'e teşekkur etmeliler etmişlerdirde onur madalyası ile. Demingin şöyle bir sözu var japonya için “Eğer beni dinlerseniz beş yıl içinde dünyayı yakalayabilirsiniz, dinlemeye devam ederseniz dünya sizi yakalamaya uğraşır.” kaizen anlayışları filan var tabiki deming tek başına bu kadar şeyi yapmadı japon insanlarının ustun çabası azmide bunda etken
  • Şöyle konular açın gözünüzü seveyim sabahtan beri konu dışında saçma konular dolanıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim, bilim yani eğitim.

• adamlar çok çalışkan savaştan sonra abd çine ve rusyaya karşı japonyayı müttefik seçti ve kanatları altına aldı filmlerinde bile japon propagandası yaptı e haliyle adamlar zaten çalışkan desteği aldıkları anda uçtular

• Orduları yoktu 2015 2016 da kuruldu su an sanırım 7. Sıradalar yani bizi geçtiler. Bir de amerikan kuklası gibi düşünenler olabilir. Japonya asırı milliyetçidir.Doğu batı sentezi üzerine bayağı düşünmüşler. Dışa bağımlılığı en az olan ülkelerden biridir.baska ülkelerin pazarı değil ekonomik özgürlükleri var adamların.çine bile istedikleri zaman atar yapıyorlar. basbakanları Abe de milliyetçi olduğu için basa geçti zaten.su an 2 sorunu var tarımda dısı bağımlılık ve nüfus artış hızı o kadar.

• 1. Bilime verilen önem. Buluşlar ve destekler.

2. Çalışan ve patron arasındaki denge. Herkes hakkını kazanıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.