Şimdi Ara

japonlar 2.dünya savaşından sonra nasıl toparlandılar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hırslanarak, Japonlar çalışmayı sevdikleri için hep birlikte kendilerini geliştirdiler 50 - 60 yaşında kendi isteğiyle adam görmek çoktur oralarda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlarda öyle bi gelenek var ki çalışmayanı dışlıyorlar. Nasıl bizde dinden imandan kopana uzaktan bakılıyorsa orada da aynı o şekilde. Orada 6 saatten fazla uyumayan insanlar var(çoğu). Sırf artık işe gelmesinler çoğalsınlar( ) diye çiçek bocek günü yapıp bunların adından resmi tatil uyguladıklarını duymuştum. Fakat japonya aslında o kadar iyi durumda değil, 2.dünya savaşından sonra amerikadan izinsiz hiç birşey yapma yetkileri yok. Kendilerini savunmak için silah geliştiremezler yasak. Amerikanın emrinden çıkamıyorlar. -
  • Okudukça canım Japonya'da yaşamak çekti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antiretro

Orduları yoktu 2015 2016 da kuruldu su an sanırım 7. Sıradalar yani bizi geçtiler. Bir de amerikan kuklası gibi düşünenler olabilir. Japonya asırı milliyetçidir.Doğu batı sentezi üzerine bayağı düşünmüşler. Dışa bağımlılığı en az olan ülkelerden biridir.baska ülkelerin pazarı değil ekonomik özgürlükleri var adamların.çine bile istedikleri zaman atar yapıyorlar. basbakanları Abe de milliyetçi olduğu için basa geçti zaten.su an 2 sorunu var tarımda dısı bağımlılık ve nüfus artış hızı o kadar.

Japonların ana besin kaynağı tahildan çok balık ve pirinç. Balık desen zaten okyanusa kıyıları var.

Eksi sozlukteki bir yazıda adamlarin her öğrenciyi sıfırdan baslatmalari. Kısaca hiç birşey bilmiyor gibi muamele edip ona göre yol haritası izlemeleri ve herkesi başarılı olduğu alanda kullanmaları.

Biz ne zaman bunları uygularız ışte o zaman bir japonya da biz oluruz.

Bu arada japonyanin de facto ordusu yok. De jure ordusu var. Bu orduda bizdeki sahil güvenlik gibi birşey. Afet durumunda vs arama kurtarma çalışmalarına katılıyorlar. Jsdf gibi bir kisaltmasi var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Onlarda Araplar ve cahil savaşçı kesim yok Safkan Japon TÜRKLER İSE çingene şopar laz kürt dağlı pomak macır türk alevi sünni ermeni rum yahudi gibi etnik gruplar var adımız türkiye kısaca baksan içimizde 30 millet var kürtler kürtüm lazlar lazım dedikçe bizden bir şey olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilime verilen önem ve din ile uğraşmama.

• http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=japan
    Buradan bakmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

ünde hocam anlatmıştı,abd , pearl harbor saldırılarını bahane ederek japonya'ya atom bombası attı, daha sonra japonya güçsüz ve kuvvetsiz kaldı, yani abd ne dese kabul edecek pozisyondalardı, bunun üzerine abd yetkilileri liste hazırladılar, maddeler halinde, maddeler bir tanesi resmi dilin değişeceği, eğitim sisteminin abdnin belirlediği şekilde olacağı, geri kalanlar askeri maddeler vb idi, japon imparator bunu kamuoyuna sunmam gerek diyerek ayrıldı görüşmeden, daha sonra yetkileler ile tekrar bir araya gelerek, 2 maddenin kabul edilemeyeceğini geriye kalanları kabul edeceklerini belirttiler, eğitim sistemi değişmeyecek, ve resmi dil aynı kalacak, idi bu maddeler, abd olmaz dedi, daha sonra japon imparator abd de yaşayan vatandaşlarına çağrı yaptı, çağrı şöyleydi; isteklerinin kabul edilmemesi takdirde her gün 10 japon harakiri yaparak kendisini beyaz sarayın önünde öldürecekti ,evet bu olay gerçekleşti her gün 10 japon kendini kılıçla öldürüyordu beyaz sarayın önünde , daha sonra bu olay abd de kamuoyunun tepkisini çekti ve abd anlaşmayı japonyanın istediği gibi kabul etti.

edit: buradan anlayacağımız gibi bir ülkenin gelişmesine etki eden faktörlerden biri eğitim sistemi birisi dil

not: bunların doğruluğunu teyit etmeye çalıştım ama pek kaynak bulamadım, hocanın anlattığı gibi anlattım. kaynak bulan olursa atabilirse sevinirim.

şehir efsanesi. tabi millet sever böyle romantik şeyleri hemen artılamışlar hay Allah'ım ya. eğitilmezsiniz...

• 2. Dünya savaşı esnasinda insanlik disi korkunc deneyler yapmislar. Unit 731 isimli birim tarafindan yurutulen bu deneylerin sonuclarini abdye vermeleri karsilarinda sorumlular dokunulmazlik almislar. Daha sonra japonlarla abd bir cesit stratejik muttefik olmuş

İlerleyen yillarda da yalin uretim sistemine gecmisler, konunun duayeni shiego shingo o donemde güney doğu asyadaki 27 uluslararası sirkete danismanlik yapmis.

Uretim sistemlerindeki bu donusum maliyetlerin azalmasi, zamandan ve noksanliktan tasarruf, is gucunun daha efektif kullanimi ve israftan kacinmayi beraberinde getirmis japon sanayi cok daha dinamik hale gelmis

• Sast kullanıcısına yanıt
    Mal kalitesi de önemli önceden japon malı Çin ile aynı kalitede iken Avrupalı bir adam gelip bir şeyler değiştirmiş.hatta aynı sistemi kurmak için önce reformlarından çok etkilendiği, Türkiye uğramış hayal kırıklığına uğrayıp Japonyaya gitmiş.
    Ama kim olduğunu unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiretro -- 6 Kasım 2016; 21:20:11 >
  • Sen japonsun zeki insansin bi kere.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Zihniyetleri calismak. Bizinki birbirimizi kaziklamak.

Vay be ogameci. Sen yaşıyor musun hala?

Seni görmek içimi ısıtıyor, güzel geliyor valla ne yalan söyleyim.
  • xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    Bunu diyosan muhtemelen ateistsin. Ee kardeş sen nabiyon. Okey mi donuyon kahvede

• Sony yi buldular

• quote:

Orijinalden alıntı: DelirteJackson

Hırslanarak, Japonlar çalışmayı sevdikleri için hep birlikte kendilerini geliştirdiler 50 - 60 yaşında kendi isteğiyle adam görmek çoktur oralarda

Nickiniz güzelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: redwolf0

Onlarda Araplar ve cahil savaşçı kesim yok Safkan Japon TÜRKLER İSE çingene şopar laz kürt dağlı pomak macır türk alevi sünni ermeni rum yahudi gibi etnik gruplar var adımız türkiye kısaca baksan içimizde 30 millet var kürtler kürtüm lazlar lazım dedikçe bizden bir şey olmaz

Dediğin gibi o tür ülkelerde ırk kavgası çıkmıyor , çekik gözlüyse tamamdır kısacası , birde ada ülkesi olmaları dışarıdan göç almalarını engellemiş bir noktada bana göre , Türkiye yol geçen hanı , bir diğer neden ise işçinin hakkının verilmemesi , Türkiye çalışkan bir topluluk değil kendimizi kandırmayalım , bunun tek nedeni verilen ücretlerin düşük olmasılıdr çoğu kişi mutsuz işinden
  • Ünideki hocalar da hikaye yazmaya başladıysa bu ülkede eğitim gerçekten bitmiş demektir..

• Atom bombasını attıktan sonra ABD her türlü desteği sağladı. O yüzden günümüzde ABD'den nefret etmiyorlar aksine seviyorlar.
  • Ülkemize gelen japon turistlere bakarsanız ellerindeki telefonlar çoğunda eski model
    adamlar tüketmekten çok üretmeyi seviyor ve çabalıyorlar
    biz ise nasıl harcasak al sat yapsak para kazansak çabasındayız
    helal vallahi adamlara
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.