İlk 30'a başka ülke arabasını sokmayan japonları kutluyorum.
Jhocam zaten uzak doguda, piyasa japonların elinde. uzak dogu ulkelerinde fransız itaylan araba göremezsiniz. opel,vw ikiliside yok almanlardan. varsada ben görmedim. audi, bmw, merso üçlüsüde az sayıda mevcut. asıl ben çini merak ettim. aceba çinde en çok hangi marka satılıyor.?
Her zamanki gibi japon milliyetciligi bu alanda da kendi gostermis keske bizde boyle olabilsek..
Toyota japon pazarinda eskiden oldugu gibi yine sov yapmis bu markaya zamaninda buyuk emek vermis kurucusu (her ne kadar isci cikarttigi icin gorevini gecici olarak biraksada sirketini bebegi gibi buyutmus - Kiichiro toyoda) disiplinli calisma adamlari bu hale getirmis japonlarda taktirlik bir markadir Toyota.
bir tane bile japon harici otomobil yok, adamlar nasıl büyüyorlar her attıkları adımın hesabı var ulkelerine zarar verecek tek bir adım atmaz bu insanlar, helal olsun...
quote:
Japonyada tercihler değişiyor. En çok satan araç uzak ara Prius. Bizdeki tüm otomobil satış adedi kadar satıyor.
Iste bu cumle herseyi acikliyor. Yani neden Turkiye'ye su modeli getirmiyorlar, neden 1.6 dizelleri yok vs vs. gibi sorularin adamlar icin ne kadar onemsiz oldugunu. Sunu anlayin artik bit kadar Turkiye pazari otomobil firmalari icin onemsizdir. Kimse Turkiye pazari icin motor yada model gelistirmez. bunu birakin kapi kolu bile tasarlamazlar. Elindeki modeli bile getirmeye gerek duymaz hatta cogu zaman. O kadar azdirki Turkiye'deki satislari (toplam satisa oran olarak) Turkiye haritadan silinse hissetmezler bile bunu. Bir Prius bile TR'deki tum otomobil satisindan fazla satiyor Japonya'da. Pazarlari ne kadar buyuk. Hele birde Amerika'yi dusunurseniz.
O yuzden isin ozeti hic kenidnizi yormayin, yok 1.6 dizel yok DSG getirin falan diye adamlarin umurlarinda olmaz, 2 bin tane arac fazla saticak diye. Bir tarafta milyonlarca arac sattigi pazarlar varken.
Ha elinde varsa geitrir o ayri (VW gibi).
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
jazz'ın başarısı muazzam.
Amerikada bile efsane olmuş durumda araba.
cars.com da 1650 tane satılık jazz var en ucuzu 7000 dolar.2007 model 186 bin milde. bir sonraki 150 bin milde 7500 dolar.
aynı paraya benzer yaş ve milde 2.0 tfsi passat, accord 2.4, mazda 6 2.3, camry 2.4, camry solera(convertable), nissan altima 2.5, ford expedition 5.4, f150, ram 1500 vs gibi arabalar satılıyor, ki bu saydıklarımın içinde abd'nin en popüler araçları var, accord, camry, altima, ford f serisi, ram vs gibi. ' büyük ihtimalle ABD'de 2. elini Türkiye'den pahalıya satabileceğin tek modeldir.
Valla analiz cok dogru jazzin ikinci elinin ne kadar degerli oldunu gostermek icin bir kac gercek ornek. bugune kadar amerikada aldigim arabalar
2003 bmw z4 $13500 2003 beetle $6000 2005 grand cherokee $7500 2005 subaru outback $8000
Hepsi sizin soylediginiz jazzlardan az mildeydi ve hepsi en ust donanim bu araclarin 0 fiyatkari jazzin 2 hatta bazilari 3 kati.
Jazz gercekten amerikada basaril olmus bir otomobil. Yalniz bu ikinci eldeki degerli olma durumu jazz a ozel degil civic de ayni sekilde ikinci eli cok guclu. Crv de ayni sekilde 3 kasa onceki crvlere hala 7-8 bin dolar istiyorlar. Honda genelde degerli bir marka ikinci elde.
quote:
Orijinalden alıntı: ugurozer
bir tane bile japon harici otomobil yok, adamlar nasıl büyüyorlar her attıkları adımın hesabı var ulkelerine zarar verecek tek bir adım atmaz bu insanlar, helal olsun...
darısı bizim başımıza , bizdede bir araba üretmeye kalkmadan yok çöpe atılsın vs diye cezveler tv lerde kaale alınıp ropörtaj yapılıyor
Mitsubishi çok kötü yönetiliyor.
hemen hemen her firma fabrikalarina sigmayip yeni fabrikalar acarken, mitsubishinin hollandadaki nedcar fabrikasini kapatmasi zaten islerin yolunda gitmedigini gosteriyor, demek ki sadece bizde degil dunyada da gidisati iyi degil, ama mitsubishi bir otomobil firmasi degil elbette koskoca bir sanayi devi, kolay kolay birsey olmaz, umrunda da olmaz, olmadigi belli ki coltun bazi dezavantajlarina karsin mitsubishi birsey yapmadi gelistirmedi, var olanida eksiltti yada uretimini durdurdu, mesela otomatik dizel coltlar, oysaki dizel motoru ve bu sinifda zor rastlanilan otomatik vites ve yakit tuketimiyle gayet iyi gidiyordu, honda ise jazzin ustune cok seyler koydu, ishift yapti, tutmadi hemen degistiriverdi, duruma gore haraket etti, colta gore daha pahali olmasina ragmen insanlarda tabiki tercih etti, simdi acik ve net, colt la jazz in popularitesi bir mi? tabi ki degil, honda yaptigi yatirimin karsiligini aldi, daha da alacaktir, hele bi hybridi filanda gelirse, bence sehirici icin bulunmaz bir alternatiftir, honda jazz
Impreza 17. sırada. Bir terslik var gibi geldi.
Toyota bu arada adamlar sadece kendi arabalarını kullanıyor bi tane bile mercedes bmw yok helal olsun gelişmişlik böyle birşey işte bilinçli insanlar...
mitsubushi nasıl olmaz ve araçlar çok kötü zevkler renkler tartışılmaz demişler ama japonlar zevksiz insanlar prius ne ya ?
Japonlar otomobili amaç olarak değil, araç olarak görüyorlar.
Fransızlar listede yok. Tamam bu anlaşıldı!
Prestij ve kalite olarak lanse edilen VW ve Almanlar da listede yok. Demek ki bundan Japonların haberi yok.
Sonuç: Japonların kendi markalarına verdiği değerden dolayı hayran oldum.
quote:
Orijinalden alıntı: Aydoğan*
Japonlar otomobili amaç olarak değil, araç olarak görüyorlar.
Fransızlar listede yok. Tamam bu anlaşıldı!
Prestij ve kalite olarak lanse edilen VW ve Almanlar da listede yok. Demek ki bundan Japonların haberi yok.
Sonuç: Japonların kendi markalarına verdiği değerden dolayı hayran oldum.
Ne yalan söyleyeyim bende listeye büyük bir hayranlık ve kıskançlıkla baktım... Düşünsenize ülkemizde ilk 30 arabanın Türk markası ve üretimi araçlar olduğunu, imkansız bir düşünce şu an için
çok sevdğim hatta birinci sıramda yer alan mitsubişiye yazık oluyor gerçekten..
İnsanlar çevreye saygılı hemde bütçelerine sonuçda bizim gibi araba kullanmıyorlar şehir içinde en ideal araç hybrid ama Jazz'da gerçekden çok tutulan bir araç ama güzelde araç yani.