Şimdi Ara

Java'da 2d oyun geliştirme ödevim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama gerekirse Java konu başlığının altına taşınır sanırım. Ben Yazılım Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim. Vize sınavına girdik bundan sonra ders işlemeyeceğiz ve final sınavımızda Java'da 2D oyun geliştirme olacak. Vize konularında ise Nesne Yönelimli Programlamanın ana konuları olarak geçen polymorphism, inheritance gibi konuları işledik. İlk defa böyle bir proje yapacağım için nereden başlamalıyım ? Zaten proje sürecini anlatacağım bu perşembe hocaya hem anlatmak hemde başlamak için bu neye nereden başlayacağım önemli benim için. Bu arada oyun için küçüklüğümün oyunu Contra tarzı bir oyun düşünüyorum. Bundan biraz daha basit olur aynısı olmaz. Örneğin düşman adamlar hareket etmez, aşağıya atlama olmaz, mermi güçlendirme olmaz...
    Evet arkadaşlar bu kadar. Yardım ederseniz memnun olurum.

• mekrhn M kullanıcısına yanıt
    Libgdx ile 2D oyunlar yapabilirsin.Javayi kullaniyosun yazilim gelistirirken.İstersen ayni zamanda hem androide hem masaustune hem de webe yayinlayabilirsin projeni

Youtube kanalinda Turkce libgdx dersleri var faydalanabilirsin linkten:
    https://youtu.be/NV4xTTZbs-I

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Artık her yerde senin gibileriyle karşılaşmaktan ve kalbini kırmamaya çalışarak cevap vermekten yoruldum. Sana benim nasıl mühendis olduğumu sorgula demedim, benim nasıl mühendis olduğum seni hiç ama hiç ilgilendirmez. Zaten bir çok yerde araştırma yapıyorum ve çalışmalara Youtube'da bir yabancı kanalın videolarını takip ederek başladım. Ödevi aldığım gibi foruma yazayım @seyfi84 bana cevap yazsın sonra ödevi bitireyim diye düşünmedim. Buraya yazarım belki bir arkadaş normalde kullandığım kaynaktan çok daha iyi bir kaynak verecek. Belki birisi bana kendi arşivini up'layacak. Ayrıca varsayalım senin düşündüğün gibi biriyim; bundan sana ne? Şimdi lütfen daha fazla kalabalık yapma burada. Git kaliteli mühendis forumdaşlarınla konuş, tartış, yardımlaş...
  • Nordeus kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum ayrıntılı bir şekilde bu gece ya da yarın incelerim.
  • Stackoverflow yardım alabileceğin en iyi ortamdır; ama "ödev" olduğu için kimsenin kolay kolay yardım edeceğini sanmam, eğer stackoverflow'dan yardım almak istersen ödev olduğunu belirtmemeni öneririm. Sonuçta bu bir ödev, kendi araştırman ve emeğinle yapman bekleniyor senden.

Konuya dönersek aynı tarzda bir ödevi bende yapmıştım zamanında, Java için GUI'yi(JFrame ve JPanel) avcunun içi gibi bilmen şart böyle bir ödevi yapabilmek için. Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.