Şimdi Ara

Java FX ile masaüstü uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar.Bir dersim için yapmam gereken bir proje var.Projenin içeriği bir muayene rapor/form düzenleme uygulaması.Raporda ilgili yerler personeller tarafından doldurulacak.Formda bazı yerler standart gelecek bazıları ise çalışanlar tarafından düzenlenecek ve sonunda Excel formu veya PDF şeklinde dışa aktarılacak. Amaç normal Excelde düzenlenen raporlarda kişilerden kaynaklı karışıklıklar olması ve uygulamayla standarta bağlanması.Personel bilgileri/yetkileri ve formdaki veriler SQL Database içinde saklanacak. Bu uygulama için Java kullanmamız önerildi. Daha önce masaüstü uygulama üzerinde çalışmadım hiç.GUI için Netbeans-JFrame mi kullanmak daha iyi olur yoksa IntelliJ-JavaFX mi? IntelliJ kullanmayı istiyorum ama Swing için daha rahat diyorlar ve kaynak daha çok sanırım. Bu uygulama için öneriniz ne olur? Teşekkür ederim.

• Ders projesi olduğu için GUI için Swing daha isabetli olur. MySQL için mysql-connector-java-8.x.x.jar

Bu arada JavaFX de IntelliJ'ye özel birşey değil. JFrame Netbeans'a özel birşey değil Swing paketi içinde bir sınıf.

Her bir IDE'nin GUI desteği tam. Bu durumda en alışık olduğun IDE'yi kullanabilirsin. Benim tercihim Eclipse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam.JavaFX'i hangi durumlarda tavsiye edersin peki?
  • Python ile excel okuma işlemlerini daha rahat halledersin gibime geliyor, eğer sınır yoksa python da geliştirme yapmanı tavsiye ederim.
    JavaFx daha yeni ve bileşenler(butonlar vs..) daha güzel gözüküyor.(Yeni demem aldatmasın yine de eski kalıyor)
    Javafx tutorial diye aratırsan direkt siteler düşer önüne, öğrenme konusunda sıkıntı yaşamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java FX şirketlerde Java FX projelerinde çalışmayı düşünüyorsan veya birçok farklı İS'de çalışacak modern bir proje yapıyorsan önerilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.