Şimdi Ara

JAVA KONUSUNDA ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
12.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 7 home basic kullanıyorum. 32 bitlik işletim sistemi.

Windows üzerinde java5 update 13 var ve bir de java6 update 35 var. Benim istediğim windowsun açacağım bir programda istediğim zaman bu sürümlerden istediğimi kullanması..

Olay internet browserla ilgili değil. Çünkü denetim masasında java konsole üzerinde bu ayarı yapabiliyorum sanırım. Yani konsolda java>view sekmesinde istediğim versiyonu enable etmem mümkün. Ancak bu anladığım kadarıyla browser üzerinde etkili. Benim istediğim ise bilgisayarda çalıştırdığım programın o anda benim etkinleştirdiğim java sürümünü kullanması ve diğerini hiçbir şekilde kullanmaması..

Sorunun kaynağı e-imza ile uyap e-takip programı arasındaki uyumsuzluktan. E-takip programını bilmeyenler olabilir. İcra takibi hazırlamak için kullanılıyor. sonuçta e-takip java5u13 kullanırken e-imza java6u35 istiyor. Ancak e-takip sistemde java6u35 kurulu olduğu için 5u13'ü görmüyor ve çalışmıyor.

Ben de istiyorum ki 6u35'i istediğim zaman devredışı bırakabileyim.

Çok teknik bir konu sanırım. İnternette yabancı sitelerde path ayarı yapmaktan filan bahsediyor ama tam çözemedim. Örneğin şu adresteki açıklama doğrudan benim sorunum ile mi ilgili, ilgili ise nasıl yapacağımı da çözemedim:

http://stackoverflow.com/questions/271609/multiple-java-versions-running-concurrently-under-windows

Yardımcı olabilen çıkarsa çok sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: krycc

windows 7 home basic kullanıyorum. 32 bitlik işletim sistemi.

Windows üzerinde java5 update 13 var ve bir de java6 update 35 var. Benim istediğim windowsun açacağım bir programda istediğim zaman bu sürümlerden istediğimi kullanması..

Olay internet browserla ilgili değil. Çünkü denetim masasında java konsole üzerinde bu ayarı yapabiliyorum sanırım. Yani konsolda java>view sekmesinde istediğim versiyonu enable etmem mümkün. Ancak bu anladığım kadarıyla browser üzerinde etkili. Benim istediğim ise bilgisayarda çalıştırdığım programın o anda benim etkinleştirdiğim java sürümünü kullanması ve diğerini hiçbir şekilde kullanmaması..

Sorunun kaynağı e-imza ile uyap e-takip programı arasındaki uyumsuzluktan. E-takip programını bilmeyenler olabilir. İcra takibi hazırlamak için kullanılıyor. sonuçta e-takip java5u13 kullanırken e-imza java6u35 istiyor. Ancak e-takip sistemde java6u35 kurulu olduğu için 5u13'ü görmüyor ve çalışmıyor.

Ben de istiyorum ki 6u35'i istediğim zaman devredışı bırakabileyim.

Çok teknik bir konu sanırım. İnternette yabancı sitelerde path ayarı yapmaktan filan bahsediyor ama tam çözemedim. Örneğin şu adresteki açıklama doğrudan benim sorunum ile mi ilgili, ilgili ise nasıl yapacağımı da çözemedim:

http://stackoverflow.com/questions/271609/multiple-java-versions-running-concurrently-under-windows

Yardımcı olabilen çıkarsa çok sevinirim...

Guncel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun: Uyap e-takip programı 1.5.0_14 sürümü ile çalışmakta, avukat portal 1.6.0_41 sürümü ile çalışmaktadır. E-takip yayımcısı tarafından icra takiplerinin tümünün uyap avukat portalından açılabilmesinin sağlanacağı gerekçesiyle e-takip programında güncelleme yapılmayacağı, bu programın güncel java sürümleri için sürüm çıkarılmayacağı bildirildi.http://www.uyap.gov.tr/destek/avukatport/etakip/etakip11012012.pdf linkindeki öneriler değerlendirilebilir.
    Sorunun teşhisinde olası belirtiler:
    1- e-takip programının dosya seç bölümünden sonra açılması gereken bölümleri açılmaz ve işlemlere devam edilmez.
    2- Avukat portalına girişte değişik şekillerde arızalar alınır
    3- Portala girişte tarayıcılar tepki vermezler.
    4- Tarayıcılar güvenlik uyarılarını gösterir veya göstermez portala giriş yapılamaz.
    Sorunun Temel Kaynağı: Yayımcı tarafından hatalı yazılım geliştirme platformu seçilmesi. Yazılım güncellemelerini zamanında yayınlanmaması, özel sektörden destek almaması, Yazılım API'si oluşturmaması ve bu API'leri avukatlara yönelik yazılım geliştirenlerle paylaşmaması olarak gösterilebilir.
    ÇÖZÜM
    Çözüm Özet: Birden fazla java sürümü aynı bilgisayarda aynı anda çalışabilir. Farklı programlar farklı java sürümlerini aynı anda kullanabilir. Eski java sürümlerini kullanmak GÜVENLİK ZAAFİYETİNE neden olacaktır.
    Çözüm Platform: Tüm windows (32/64 bit) sürümleri.
    Gerekli java sürümleri(32 bit): 1.5.0_14 ve 1.6.0_41 sistemde aynı anda kurulu olmalıdır. Başlat>Denetim Masası>Java>java>view alanında 1.6.0_41 kullanıcı ve sistem alanında etkin 1.5.0_14 etkisizleştirilmiş olmalıdır. Bu durumda 1.6.0_41 sürümü sisteme ve tarayıcılara hasredilir.
    Kod değişikliği: uyap2 e-takip masaüstü kısayolunun gösteridiği toplu işlem dosyası içeriği java -classpath lib.jar; "tr.com.havelsan.uyap.fonk.formainframe.UyapAnaEkran" & şeklinde olan dosyanın içeriği "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_14\bin\javaw" -classpath lib.jar; "tr.com.havelsan.uyap.fonk.formainframe.UyapAnaEkran" &
    şeklinde değiştirilmelidir. Tırnak işaretleri koda dahildir. Bu kod eski java sürümünü e-takip programına hasreder.
    Portal için test edilen tarayıcı ve Sürümleri: Firefox beta 20.0, Chrome sürüm 25.0.1364.97 m, İE sürüm: 9.0.8112.16421
    Test edilen elektronik imza: kart Sürüm 1.., elektronik imza sürüm 3 akis 1.44, Kamu SM elektronik imza (sorun imza sağlayıcılarından bağımsızdır)
    Test edilen e-takip Sürümü: uyap2 e-takip tüm özellikleri eksiksiz çalışmaktadır.
    Test Edilen uyap döküman editörü programı Sürümü: 3.4.7 dosya kaydı ve elektronik imzanın yapılabiliyor olduğu testedildi.
    Yukarıdaki konfigirasyonda uyap program ve portallarının tamamı görevlerinin TAMAMINI AYNI ANDA VE AYNI BİLGİSAYARDA EK MÜDAHALEYE GEREK OLMAKSIZIN yerine getirmektedirler.
    Ek tarayıcı ayarları.
    1- Chrome java ayarı : chrome://plugins/ sayfasından java Deployment Toolkit 6.0.410.2 etkisizleştirilmeli.
    2- Firefox java ayarı: avukat.uyap.gov.tr adresine giriş yapıldığında adres çubuğunun sol tarafındaki kilit işaretinden sol tuşla java (TM) platform SE 6 U uygulamasına bu sitede çalışması için izin verilmelidir. Java 1.6.0_41 kurulduğunda firefox'un ilk açılışında eklentisi otomatik kurulur. Firefox güncel olmayan bu eklentiyi çalıştırmak istemez.
    3- IE, Yandex, Opera, java ayarı: Bu tarayıcılar tarafımca desteklenmemektedir.
    Ek Java ayarları: Güncellemelere kapatma Başlat>Denetim Masası>java>update>Check for updates automatically> seçim kutusu seçili değil never check işaretlenmelidir. (Bu güvenlik zaafiyetine neden olur. Kutucuk seçili ve java güncellemesi yapılır ise portal ve doküman editörü bir süre sonra çalışmaz duruma gelirse de e-takip programı bu sorundan etkilenmez)
    İşte linkler:
    java 1.5.0_14 link ölecek
    java 1.6.0_41 link ölecek
    Uyap Döküman Editörü 3.4.7 link sonraki sürümlere ait olabilecek
    Uyap2 e-takip

Yukarıdaki tüm ayarları yapabiliyor ve sisteminizi çalışabilir durumda tutabiliyorsanız avukatlığın yanında yazılım mühendisliği de yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekenek -- 1 Mart 2013; 17:13:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM GEREK :(
    11 yıl önce açıldı
    İphone-Acil Yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.