Şimdi Ara

Java New Project CALISMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya indirdim netbeans ve jdk9'u ama new project iconuna tıklayınca yanıt vermiyordu. Internettekiler bir de jdk 8 ile dene dediler ben de gidip jdk8 ile denedim ama olmuyor. New projecte tiklayinca asla bir yanit vermiyor. Sorun nedir acaba bir yardimci olur musunuz lütfen? MacOS kullanıyorum bu arada

• Bu sorunla bende çok uğraştım. Ama sonunda hallettim. Jdkyı ve netbeansı sil. Kurulum esnasında sıralama önemli ilk jdk 8 versiyon 161 olması lazım onu kur (not: jdk 9 ve jdk 8 versiyon 162 de ben bu sıkıntıyı yaşadım) jdk kurulumu sonrası netbeansı kur. Netbeans kurulum esnasında jdkyı seçmeni isteyecek sen jdk 8 ver161 seç. sorunun hallolmuş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkadir123 -- 27 Ocak 2018; 9:4:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu sorunu windows 10 yaşadım onuda belirteyim.

• Abdülkadir123 A kullanıcısına yanıt
    Günaydın hocam cevap için teşekkür ederim. Bir sorum daha vardı. Terminalden bakınca java versiyonum 9.0 olarak gözüküyor tüm dosyaları silmiş olmama rağmen. Jdk 8'i de yükledim ama hala sürümü 9 gösteriyor. Bunun da var mıdır bir çözümü? Yoksa bilgisayara format atıp yepyeni bir başlangıç yapacağım

• Abdülkadir123 A kullanıcısına yanıt
    Netbeans ve jdk 9 zaten sorunlu nedense

• Netbeansı oracle değilde kendi sitesinde full olanını indirip deneyin. ben öyle yaptım sizin sorununuzu yaşamadım.

• hacı win7 veya 10 farketmiyor. ilk başta yüklediğin netbeansı kaldır. sonra jre ve jdk platformlarını indirdiğinden emin ol. daha sonra netbeansı bu platformların kayıtlı olduğu hard disk bölümüne yükle. çünkü c ye yüklediğin jdk ve jreyi, sen tutupta netbeansı d ye yüklemeye çalışırsan hata verir. eğer illaki d ye yüklemen istiyorsan yolu sistem özelliklerine tanıtman gerekir ki hata vermesin. bir de 64 bit li bilgisayarlarda 64 jre yüklü olması şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-65F711D5E -- 6 Mart 2018; 11:27:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yerinde olsam, Eclipse veya Intellij kullanirim Netbeans gercekten cok berbat. tabsiyem bu ikisinden biri.

• Bu saatten sonra Netbeans zaman kaybi. Oracle onlari Apache'ye sutladi, artik bi cacik olmaz ordan, community falan toplamaya calisiyorlar hala..

Kurumsal java hedefliyorsaniz Eclipse, yoksa Intellij, baska secenek simdilik yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac mi kullanıyorsun diyecektim tam, sonda yazmışsın. IntelliJ IDEA kullanmanı tavsiye ederim.

• Mac ve Windows'ta Eclipse kullanıyorum. Sadece Mac'te eclipse.ini gibi bir dosyayı bir işlem için düzenlediğimi hatırlıyorum onun dışında hiçbir sorunu olmayan bir IDE. Java New Project CALISMIYOR gibi bir sorun hiç yaşatmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.