Şimdi Ara

java programlama dili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar ben delphi öğreniyorum da - delphi ile ilgili forumlara takılırken java progralama dilininde delphiye benzediğini öğrendim ancak bir türlü java programlama dilini bulamadım bu programı hiçbiyerde bulamıyorum -(çok iii mi java dili)-yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden tşkler

• bluej isimli derleyiciyi yukle

internette arama yaparsan program örneklerine ulaşabilirsin
  • bluej derleyicisi ilemi java yazılır pek anlamadım --örnek'de bulamıyorum bu google kafayı yedi java örnekleri yazıorum karşıma sinema siteleri çıkarıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut_afsar

bluej derleyicisi ilemi java yazılır pek anlamadım --örnek'de bulamıyorum bu google kafayı yedi java örnekleri yazıorum karşıma sinema siteleri çıkarıyor

Bluej, JAVA programları yazabileceğin derleyicilerden sadece 1 tanesidir.
    (Nesne mantığını anlamak için ideal bir derleyicidir)
    Windows için bu adresten bluej i indirebilirsin (2 küsür MB)
    http://www.bluej.org/download/files/bluejsetup-220.exe
    (Eğer Bluej derleyicisi ile ilgili bir problemin olursa, nasıl kullanacağını bluej.org taki dökümantasyondan öğrenebilirsin)

şunu derleyicide yaz çalıştır
    (çalıştırmak için önce compile et ondan sonra turuncu kutunun üstüne gelip sağ tıkla, main i seç)

public class Deneme
    {
    public static void main(String[] args)
    {
    System.out.println("Ilk programim");
    }
    }

• Aslına bakarsan java ile pascal birçok yönden oldukça farklı diller. Ama eğer benzettiysen demek ki hiçbir programlama diline yabancılık çekmezsin. Çünkü arlarında olabilecek en büyük fark max bu kadar olur zaten:)

Java oldukça güçlü bir dildir. Hatta taşınabilirlik yönünden de rakipsizdir. Bana sorarsan java için en iyi tasarım ortamı eclipse'tir. Zaten bildiğim kadarıyla şu an en meşhur java tasrım ortamı o. İnternetten ücretsiz olarak indirebilirsin.

Örnek ararken "java" internet ortamında çok kullanılan bir kelime olduğu için yalnızca java örnek yazarak bir şeye erişememen normal. Programlama forumlarında araştırman daha iyi olacaktır. Veya tam anlamıyla tutorial tarzı dökümanlar arıyorsan ingilizce olarak "java howto" veya benzeri kelimeler ile aratman daha iyi olacaktır Örnek bir uygulama için çok klasik oalcak ama "java hello world" yazarsan eminim binlerce örnek koda ulaşabilirsin

• yani anladığım kadarıyla java birden fazla derleyici ile yazılıor (delphi gibi bi programda fln deil))
    bunlardan iki taneside bluej ve eclipse.....

Peki java da da- delphide yaptığım programların işlevinde bir program yapabilirmiyin yani en basitinden java ile bir hastane otomasyonu yazılabilirmi...
  • java ile delphi'de yaptıklarının çok daha fazlasını yapabilirsin. Delphi'de yaptıklarına ek olarak çok kolay html içine gömülebilen internet uygulamları, cep telefonu uygulamaları vs yapabilirsin.

Bu arada diğer cümleni tam anlayamadım. Java bir dil, eclipse de bunun derleyicisi. Ama derleyici konusunda alternatifler var tabi. İstediğini kullanırsın. Delphi'de de durum aynı. Delphi pascal'ı derleyen bir derleyici. Ama tek değil, delphi yerine aynı dili kullanarak çok farklı derleyicilerle de çalışabilirsin. Tercih meselesi yani.

Ama java'nın avantajlarından biri de yazdığın programlar linux altında da problemsiz çalışır. Hiçbir şeyini değişitrmene gerek kalmaz. Bu yüzden derlemesi komut satırından bile yapılabilecek kadar basittir. Ama tabi ki güzel bir editör kullanmakta fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C programlama
    5 yıl önce açıldı
    FullStack Java Eğitimi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hm anladım çok saolun ya bilinçlenmiş oldum
    ha bu arada bluej'i indirdim ama çok ilginç bir arayüzü var ne yapacağımı nereye kod yazacağımı anlamadım
    hem örneğin delphide ve ya visual basicte bir component palette vardır buton edit gibi nesneler ekleyebiliyoruz
    ancak burda buton fln ekleyemiyormuyuz

http://hemenpaylas.gen.tr/show.php/24953_adsz.JPG.html -h-e-m-e-n-p-a-y-l-a-s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_afsar -- 31 Temmuz 2007; 18:19:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut_afsar

hm anladım çok saolun ya bilinçlenmiş oldum
    ha bu arada bluej'i indirdim ama çok ilginç bir arayüzü var ne yapacağımı nereye kod yazacağımı anlamadım
    hem örneğin delphide ve ya visual basicte bir component palette vardır buton edit gibi nesneler ekleyebiliyoruz
    ancak burda buton fln ekleyemiyormuyuz

http://****.gen.tr/show.php/24953_adsz.JPG.html -h-e-m-e-n-p-a-y-l-a-s

sol tarafından new class a tıkla bir turuncu kutu çıkacak ekranda, çift tıklarsan açılır. kodu oraya yazacaksın.

eğer butonları ekrandan ekleyim diyorsan eclipse kullan.

• yardımlarınız için teşekkür ederim
  • Biz okulda iken JCreator diye bir derleyici kullanmisik fena degildi ilk baslar icin daha sonra projeler icin Netbeans kullanmistik.

Bunun disinda eger programlamaya yeni basliyorsan ve de kendi kendine ogrenmeye calisacaksan java'yi tavsiye etmem cunku object-oriented mantigini en basta tek basina anlaman biraz zor olabilir.

Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.