Şimdi Ara

algoritma bilmeden programlama öğrenilebilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaslar soru gayet acik ustadlarin fikirlerini almak istiyorum

• Bu konuda üstad değilim fakat şahsi fikrim algoritmaların programlanın temelini oluşturduğu yani bir şeyin nasıl yapılacağını bilmeden onu yapamazsın gibi bir durum
  • örneğin hesap makinesi yapabilirsin ama bu tür programların üstüne çıkamazsın
  • Orta düzey programcı olarak algoritmalara program yazarken büyük ölçüde ihtiyaç duyacağını söyleyebilirim fakat algoritma bilmeden de basit programlar yazabilirsin ama programlama işinde ilerlemek istiyorsan algoritma bilmelisin.Algoritmanın önemini anlatan bir yazının linkini koyuyorum okuduğun zaman demek istediğimi anlarsın.

Link
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal_17

evet arkadaslar soru gayet acik ustadlarin fikirlerini almak istiyorum

Şöyle açıklamaya çalışayım : Örneğin c++ yada atıyorum Visual Basic öğreniyorsun.
    Sen programlar yazdıkça, yazılım dilinin algoritmasınıda bir yandan çözmüş olursun. Ayrıca geliştirmek için internetten uğraştığın yazılım dili ile ilgili algoritma soruları bulabilirsin. Yani yapman gereken en başta ilgilendiğin yazılım dilinin herşeyini öğrenip, piyasada pek bulunmayan, kendi işine yarayacak, değişik programlar tasarlamak.
  • Algoritma hazırlık yapıp kağıt üzerinde neler yapacağını hesaplayıp herşeyi tamamlayıp en son kod kısmını yazmaktır.Yani algoritma kurmak zor kod yazmak kolay hale gelmiştir ve 10 bin 20 bin satırlık kodlar algoritmasız yazılamaz.Ama oturup algoritmasız hesap makinesidir ya da ne bileyim sayı girdiğininde bunun yazıyla yazılışını söyleyen bi program gibi basit bir şeyler yazabilirsin.Yani Sorunun cevabı algoritma bilmeden de program yazılabilir ama bir yere kadar.
  • Algoritma gerkçekten işin mantıgını anlamak için önemli.Ama arkadaşlar katılırmı bilmem programlama dilini ögrenirkende algoritman gelişiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Duolingo ile öğrenilir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • algritma yol yordam demektir kelime anlamı ile. yazılım dilinin algoritması ya da iş mantığı vs. değildir. teknik tasarım vs. ile de karıştırılmış bu da değildir. öncelikle kavramın ne olduğunu iyi bilmek/tanımlamak lazım.

en basitinden bölme işlemi yapan bir fonksiyon yazacaksanız eğer, bölmenin algoritmasını bilmeniz lazım. bu nedir mesela dersek.

bölünen = (bölüm*bölen)+kalan

şimdi burada çarpa ve toplama işlemi ile ifade ettim ama kağıt üzerinden ilkokulda yaptığımız bölüm tablosu gibi de düşünebilirsiniz.
    neyse, kısaca bölme işleminin yolunu yordamını bilmeniz gerekir. yukarıdaki en temel halidir mesela algoritmanın. şimdi bunun bir de özel durumları var, mesela bölen ya da bölünenin sıfır olması vs. gibi. o zaman diyoruz ki ben bu işin nasıl yapılacağını biliyorsam kodunu da yazarım.

bir sonraki algoritma mesela dizi içerisindeki elemanları sıralamak olabilir. bunun algoritması/yolu nedir dersek bir sürü farklı yol/yöntem var. Bu algoraitmalar da herhangi bir programlama dilinden bağımsızdır. genelde http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudocode ile ifade edilir algoritmalar.

bir de algoritma ile iş akışını karıştırmamak lazım, algoritma en küçük ölçekli çözümlemedir diyebiliriz.

algoritma öğrenmek de çok muallak bir kavram. neyin algoritmasını öğreneceksiniz? öğrendiğiniz algoritmalar ne işe yarayacak? nacizane fikrimci esas önemli olan algortima geliştirmeyi yani yolu/pratiği öğrenmek. bu nasıl olacak derseniz kendim için konuşuyorum en kolay öğrenme şeklim var olan örneklere bakarak, anlamaya çalışmak.

eğer sorunuza geri dönersek eğer, algoritma bilmeden programlama dili öğrenirseniz "tercüman" olursunuz. size söylenenleri bildiğiniz dilde ifade edersiniz. ama algoritma kurabilirseniz "yazar" olursunuz.

• algoritma olmadan ben yazılımı şöyle anlatayım.
    değişkenler (veri tipleri), fonksiyonlar , diziler , for döngüsü (while ve switch de buna dahil) , if koşulu.
    geri kalan her şey mi ? işte o algoritma denilen şey.
  • algoritma sadece neyin ne olduğunu yazıp çizme işlemi değildir. aklınıza hemen akış şemaları falan gelmesin. onca yıldır bu işin içindeyim oturup daha bir tane şema vs çizmemişimdir. algoritma senin neyin nasıl işlediğini ve nasıl işleyeceğini bilmen açısından önemlidir. elin ayağın, herşeyin algoritmadır desek abartmış olmayız. algoritmayı bir yerlerden okuyup öğrenemezsin. kendi kafandan tasarlayacağın, hayal kurar gibi oluşturacağın bir durumdur. bunun eğitimi de pek olmaz. ayrıca algoritma bilmeden programlama dili de öğrenemezsiniz. öğrendiğinizi sanarsınız fakat sadece ezberlersiniz.
  • tskler arkadaslar cevaplar icin ileri duzey programlama icin algoritma sart o zaman calismaya baslayalim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

algoritma sadece neyin ne olduğunu yazıp çizme işlemi değildir. aklınıza hemen akış şemaları falan gelmesin. onca yıldır bu işin içindeyim oturup daha bir tane şema vs çizmemişimdir. algoritma senin neyin nasıl işlediğini ve nasıl işleyeceğini bilmen açısından önemlidir. elin ayağın, herşeyin algoritmadır desek abartmış olmayız. algoritmayı bir yerlerden okuyup öğrenemezsin. kendi kafandan tasarlayacağın, hayal kurar gibi oluşturacağın bir durumdur. bunun eğitimi de pek olmaz. ayrıca algoritma bilmeden programlama dili de öğrenemezsiniz. öğrendiğinizi sanarsınız fakat sadece ezberlersiniz.

peki tavsiyeleriniz nelerdir nasil bir ogrenme yolu secmeliyim
  • işe hazır kodları inceleyerek başla. çalışma mantıklarını anlamaya çalış. bol bol kod yaz. aklına gelen herşeyi yazmaya çalış ama seni zorlayacak projeler seç ki kendini geliştirebilesin. oturup sürekli 4 işlem programı yazarsan hiç bir şey öğrenemezsin. unutma, en etkili öğrenme tekniği proje yapmak ve bu projede alınan hatalara çözüm aramaktır. hatalarla karşılaştığında pes etme çözümlerini bulmadan da bırakma.

ayrıca son olarak nacizane önerim kitaplara da bağlı kalma. kitaplar sana anlatıcının bildiği ve öğretmek istediği kadarını verir. eğer çok acemiyseniz, hiç bir şey hakkında fikriniz yoksa fazla pahalı olmayan, anlatımı güzel temel kitaplara yönelin. onun dışında arama motorları ve php gibi dillerde kendi documentation ları sana hayatın boyunca hepsini öğrenemeyeceğin kadar bilgi sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 13 Temmuz 2012; 15:54:26 >
  • bence algoritmayı çok iyi bilmen lazım... hatta en iyi yazılımcılar fizikçi veya matematikçiler oluyo karmaşık işlemleri daha kolay yoldan çözebiliyolar örneğin matematik müh.
  • Herkes "Git algoritma öğren" demiş.Algoritma öyle gidip kitaplardan falan öğrenebileceğin şey değildir.Algoritma Hayalgücündür aslında ve öyle 2-3 aylık çalışmayla olacak şey değildir.Programlamayla uğraştıkça algoritmanda o aynı oranda oluşacaktır zaten.
  • Öncelikle kendine bir yazılım dili seç. Sana tavsiyem algoritma geliştirmek istiyorsan c++ 'a başla. Bu dilin kuralları biraz ağırdır. Ama zevklidir. "Algoritma" kelimesini anlarsın bu dil sayesinde. Benimki sadece bir öneri. İstersen görsel dil olan visual basic , c# a vs. geçebilirsin.
  • mümkün dostum gayet mümkün.şekil 1.a)ben

yazılım mantık işi.eger bilgisayarın mantıgını ogrenebilirsen ve kendi mantıgını uyarlıyabilirsen bol pratik ve inatla algoritmadan korkmaman gerekir.

tavsiye istersende .net oneririm zira buyuk avantajları var.nerden baslıyayım dersen de suraya bir bak ;
    www.turkayurkmez.com
  • Şu mesaj yazanlardan 2 kişi dışında "algoritma"nın ne anlama geldiğini bilen yok ve millet baya da yazmış yani, çok acı bir durum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen.
    Sana tavsiyem @bestanealtcizgi'nin mesajını iyice oku.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.