Şimdi Ara

Java - 'String' konusunda kodda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ödevimin bir kısmında takıldım ve hiçbir fikir yürütemiyorum.

Sorun şu ki Java object oriented kısmındayız. Benden istediği methodda bir string gönderiyor ancak String şu şekilde = ''a=3;b=4;c=a*b'' ve benden return olarak c=12 döndürmemi istiyor. Ayrıca bu methodla aynı anda 4 stringi deniyor. Diğer stringlerin biri de şu = "v1=100;v2=25;result=v1/v2" . Dediğim gibi hiç bir fikir yüretemedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaLpeLLa -- 28 Aralık 2016; 20:29:40 >

• Metoda neden bunlari string olarak gonderiyor ?
    multiply(a,b) seklinde gonderse direkt a ve b yi int olarak cok daha kolay olmaz mi ?
    Neden String parse etmek ile ugrasmak zorundasin ?
    Odev bu mu ? Yoksa sen mi bu hale getirdin ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Ödev direk bu şekilde maalesef. Evet dediğin şekilde çok çok daha kolay ancak bir şeyleri çözmeyi öğrenmemiz adına bu şekilde zorluyor sanırsam.
  • Sırayla 2 sayı verip en sonda da 4 işlemden birisini yaptırıyorsa standart olarak çok da zor değil. Noktalı virgüllere göre ayır, sonra eşittire göre ayır, en son ifadeyi eşittirle ayırdıktan sonra bir de 4 işlem sembolüne göre ayır. Sonra bitiyor zaten.
  • How to split a string in Java konusunu biraz araştır. Kendin çözersin. Biraz incele örneklere bak yeterli.
  • Cevaplar için teşekkür ederim, hallettim konuyu. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.