Şimdi Ara

Mysql İD sıra sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar sorunum mysql ile ilgili sorunumu yazılı olarak açıklayıp bir tanede resim koyucam yardımlarınızı bekliyorum

Veri tabanımda 2 milyar kayıt var ama yeni kayıt eklerken İD ataması olarak 42 milyarlarda bir sıra numarası veriyor bu sıra numarasını verince bir daha kayıt ekleyemiyorum ancak bu 42 milyarlı kayıtı silip yeni bir kayıt ekleyebiliyorum

tabloyu design table ile açıp ayarlardan baktığımda son verilen id numarasının eksilere (-) lere düştüğünü gördüm ve ne yaparsam yapayım bu alanı değiştiremiyorum farklı bir değer verip kayıt ettiğimde gene eski haline dönüyor yardımlarınızı bekliyorum

http://imageshack.us/photo/my-images/221/hatate.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfeax -- 9 Mart 2012; 15:02:13 >

• ALTER TABLE tablo_adi AUTO_INCREMENT = 1
  • quote:

Orijinalden alıntı: SH@RK

ALTER TABLE tablo_adi AUTO_INCREMENT = 1

bu yöntem işe yaramadı ama kendim çözdüm aynı sorunu yaşayanlar için anlatıyım hatalı tabloyu açın sağ üst panelde short des diye bir yer var sıralıyor ona basın daha sonra İD sıralanacak en üstte mesela 1 2 3 diye gidiyor ama en üstte 30 olmuş o 30 u silin yani sırayı bozanı sonra kaydedin çıkın tabloya sağ tıklayın design table diyin sonra option diyin orda auto increment kısmına 0 yazın otomatik olarak düzelicektir sonra kaydedin sorun çözüldü :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHP ( Admin Paneli Sorunu )
    12 yıl önce açıldı
    php database veri eklemede hata
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.