Şimdi Ara

Java ve Android

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
5.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Java'ya daha yeni başladım yani pek fazla bir şey bilmiyorum.Ancak istediğim androide uygulama geliştirmek.Bu konuyu baya araştırdım ama aradığım soruya cevap bulamadım sizin yardımcı olmanızı umuyorum.Uzatmadan sorumu sorayım, androide uygulama geliştirmek için javayı ne kadar bilmem, nelerini bilmem gerekli?

• Javayi yuzde yuz tam tesekkurlu bilmen gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Javayi yuzde yuz tam tesekkurlu bilmen gerekiyor.
    Peki öğrenmek için tavsiye ettiğiniz kitap, eğitim seti, site vb. bir şeyler var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: javand

Peki öğrenmek için tavsiye ettiğiniz kitap, eğitim seti, site vb. bir şeyler var mı ?

Alıntıları Göster
    Ingilizce ogren sonra internette binlerce kaynak var.
  • quote:

Ingilizce ogren sonra internette binlerce kaynak var.

Alıntıları Göster
    teşekkürler
  • quote:

teşekkürler

Alıntıları Göster
    Sormayı unutmuşum javaya başlamadan önce başka bir dil bilmeme gerek var mı? Mesela kolay dillerden HTML gibi bir dili bilmemin yararı olur mu öğrenmeyi kolaylaştırır mı ?
  • quote:

Sormayı unutmuşum javaya başlamadan önce başka bir dil bilmeme gerek var mı? Mesela kolay dillerden HTML gibi bir dili bilmemin yararı olur mu öğrenmeyi kolaylaştırır mı ?

Gerek yok.

Ogrenilicek seyler

1. Java - (Collections, loops, data structures, data types, if, else vsvs...)
    2. Java ile Nesneye yonelik programla teknikleri (Encapsulation, polymorphism , vsvs...)
    3. Java ile Dizayn Paternleri (Factory classes, super classes, vsvs...)
    4. Documentation

3 asamada bunlari ogrenirsen, ileride esnek, tekrar kullanilabilir, performansi yuksek programlar yazabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Gerek yok.

Ogrenilicek seyler

1. Java - (Collections, loops, data structures, data types, if, else vsvs...)
    2. Java ile Nesneye yonelik programla teknikleri (Encapsulation, polymorphism , vsvs...)
    3. Java ile Dizayn Paternleri (Factory classes, super classes, vsvs...)
    4. Documentation

3 asamada bunlari ogrenirsen, ileride esnek, tekrar kullanilabilir, performansi yuksek programlar yazabilirsin.

Alıntıları Göster
    tamamdır çok sağolun

• quote:

tamamdır çok sağolun

Alıntıları Göster
    Benim tavsiyem Herbert Schildtin Java kitabıdır. Eğer Javayı biliyorsanız android classlarını öğrenmeniz sizin için iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HATTUSILI

Benim tavsiyem Herbert Schildtin Java kitabıdır. Eğer Javayı biliyorsanız android classlarını öğrenmeniz sizin için iyi olacaktır.

Alıntıları Göster
    Zamanında şu siteyi takip etmiştim, kısa ve öz olarak Java anlatıyor.

http://home.cogeco.ca/~ve3ll/jatutor0.htm

Başlangıç seviyesi için oldukça faydalı. Eğer sadece Android'e odaklanacaksanız swing ve applet gibi konuları geçebilirsiniz, ancak gene bir göz gezdirmenizi öneririm. Bunun ardından Android için yazılım geliştirme konusunda kaynak aramaya başlayabilirsiniz. Tabi Moribito'nun da bahsettiği gibi biraz daha ileri seviye Java / Nesneye dayalı programlama konuları ile ilgilenmeniz de çok faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Driant -- 12 Temmuz 2012; 17:54:33 >

• quote:

HTML dil değildir. Sunum dosyasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HATTUSILI

quote:

HTML dil değildir. Sunum dosyasıdır.

Alıntıları Göster
    Java için kitap almanı tavsiye etmem, zira internette pek çok döküman var, sana fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Kitabı android geliştirirken al, o da İngilizce yoksa, varsa zaten kos koca google developer var. Zaten programlamaya başlamadan önce ilk olarak İngilizce bilgisi arttırılmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: S

Java için kitap almanı tavsiye etmem, zira internette pek çok döküman var, sana fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Kitabı android geliştirirken al, o da İngilizce yoksa, varsa zaten kos koca google developer var. Zaten programlamaya başlamadan önce ilk olarak İngilizce bilgisi arttırılmalı.

Alıntıları Göster
    Bugun d&r da helbert'in türkçeleştirilmiş SE7 kitabını gördüm param yoktu 65 lira veremedim. Neyse daniel liang'ın kitabıyla idare edeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Supertramp!

Bugun d&r da helbert'in türkçeleştirilmiş SE7 kitabını gördüm param yoktu 65 lira veremedim. Neyse daniel liang'ın kitabıyla idare edeceğiz.

Alıntıları Göster
    eğer ingilizceniz varsa internette ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz muazzam kaynaklar var. Bence yazılım geliştirme ile ilgilenen herkes önce ingilizce öğrenmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogauzun

eğer ingilizceniz varsa internette ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz muazzam kaynaklar var. Bence yazılım geliştirme ile ilgilenen herkes önce ingilizce öğrenmeli.

Alıntıları Göster
    Dediğiniz gibi ingilizcem yeterli olsa sorun olmaz zaten kaynak bulma konusu ancak yeterli değil bazı cümleleri anlayamıyorum kaçınca zaten yarım yamalak oluyor.İngilizceyi ciddi anlamda öğrenmekte uzun bir süreç biraz, kurslara sormuştum kura bağlı dediler ama en azından 1 yılı bulurmuş.Bu yüzdende türkçe kaynak arıyorum yeterli olmazsa ingilizce olanlara bakıyorum anladığım kadarıyla.Birde sormak istediğim javayı öğrenmek ne kadar sürer 0 dan çok karışık bir dilmi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javand -- 13 Temmuz 2012; 19:08:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dogauzun

Alıntıları Göster
    http://www.seyretogren.com/java-temel-dersler.html
    burdaki dersler içerik olarak yeterlimi eksik varmı varsa eksikleri yazabilir misiniz?(zor gelmicekse) (sanki var gibi :) )
    Elimde başka kaynaklarda var(pdf falanda var) ihtiyacı olan varsa pm den ulaşabilir.Yada isterseniz burdan verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javand -- 13 Temmuz 2012; 20:46:56 >

• quote:

burdaki dersler içerik olarak yeterlimi eksik varmı varsa eksikleri yazabilir misiniz?(zor gelmicekse) (sanki var gibi :) )
    Elimde başka kaynaklarda var(pdf falanda var) ihtiyacı olan varsa pm den ulaşabilir.Yada isterseniz burdan verebilirim.

Alıntıları Göster
    java temellerini öğrensen yeter bence nesne temelli programlamayı öğren gir hemen android dünyasına java ile fazla vakit kaybetmene gerek yok

• quote:

Alıntıları Göster
    Sınıflar ve nesneler için şu dersleri izleyebilirsin;

http://www.youtube.com/playlist?list=PL3F9EE70746FAEC24&feature=plcp

Ayrıca şurada sıfırdan Java diye dersler gördüm, içeriğini bilmiyorum ama bir bak istersen;

http://www.youtube.com/playlist?list=PL843ECFB656DCE163&feature=plcp

• quote:

Ayrıca şurada sıfırdan Java diye dersler gördüm, içeriğini bilmiyorum ama bir bak istersen;

http://www.youtube.com/playlist?list=PL843ECFB656DCE163&feature=plcp

Alıntıları Göster
    zirve011'e katılmıyorum java öğrenmek android için zaman kaybı değildir bence.

• quote:

Burdaki konuları kavradıktan sonra androide geçiş yapayım mı? Yoksa daha öğrenilmesi gereken konu var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.