Şimdi Ara

Jazz, Aveo, Fiesta? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son fiyatlardan sonra meriva da öne çıkan araçlardan...
    gayet büyük ve ferah bir araç....

ama yukarıda sunulanlardan seçim yapmak gerekirse ben Jazz derim.
  • Sakın Aveo alma. Ben bir ay kullanma imkanım oldu,hiç güzel bir araba değil. Jazz ve Fiesta arasındaysan kesinlikle Fiesta . Kolay kolay masraf cıkartmıyor.
  • Tabikide Jazzz
  • birader senin o bahsettiğin arabalara 2 çocuk 2 çocuk arabası ile sığmanın imkanı yok
    benim de 1 yaşında çocuğum var
    imzamdaki araç bahsettiklerinin hepsinden geniş
    en arka sağa çocuk koltuğunu koydun geri kalan yere 2 kişi sığarmı ? sığar
    ama yinede uzun yola gelmez
    o çocuk o koltukta put gibi oturmaz
    kalkar dolanır , altı alınır vs. bi ton bok püsür
    hele bagaja bebek arabaları falan imkanı yok
    en kötü altea , scenic, cmax , verso tarzı araba almalısın
    yukarıdakilerin sıfırlarından çok daha iyidir , tabi temiz bulursan

2-3 saat önce kayınço geldi
    27000 tl ye pejo 207 almış benzinli heralde 2.el
    nedir ne değildir hiç bişey sormadım
    *sana herkes hayırlı olsun çok güzel diyecek tamam, bende hayırlı olsun diyorum
    şimdi dost acı söyler diyip , izadaki 1.9dizel arası 26500 e aldık
    git içine otur 2 tur at , ondan sonra 207 yi 208 le çarpıp 307 ye bölermi bölmez mi bana rapor yaz dedim şakayla karışık
    biraz kötülük yaptım ama olsun , gerçekleri göstermekte fayda var

senin konuya dönecek olursak
    ben 1 çocuk eşim çocuğa bakan kayınvalide ile normal şekilde anca sığıyoruz

senin durumunu bahsettiğin araçlar kaldırmaz
    burada çocuğu olanların yorumlarına daha değer ver
    bahsettiğim arabaların 2.elini araştır.

• Opel bayisine git, Meriva'ya bin, eğer inip de başka bir arabaya binmek istersen ben de bu mesajı sileceğim. Hele ki çocuklu bir ailede o arka kapıların rahatlığını gördükten sonra başka bir araba almanın mantıksız olduğunu anlayacaksın. Sürücü mahalinin bu kadar konforlu olduğu ve iç mekanının cam tavan olmamasına rağmen bu kadar ferah olduğu başka bir araç görmedim, duymadım.

Sadece gidip bir incele bayide. Jazz, Fiesta (ki içi mağaradan farksız) ya da Aveo ile rahat yolculuklar biraz zor.
  • Bence siz en iyisi " 2 cocuk 1 de kayinvalidem var sizce hangi araci almaliyim?" gibisinden bir konu acin. Mevcut baslik cok yanlis..!
  • bu devirde cogu sifir araba herkesin isini rahat rahat gorecegi icin galeriye gideceksin disini ve icini begeneceksin buyukluk kucukluk fiyati benzin tuketimi vesaire bakicaksin kendin icin en uygunu hangisi hissediyosan hangisine icin isiniyo ve rahat hissediyorsan onu alacaksin yapicak baska bisey yok bu is boyle olur. forumdan aldigin tavsiyelerle anca olayin yuzde 20sini halledebilirsin. kimse seni ve aileni senin kadar taniyamaz. ben araba tavsiyesi istemistim aynen burdaki gibi ikinci el bi dolu araba secenek sundular ama ben mesela ornek arabada sifir kokusu olmadimi ben o arabayi kullanamam. ben jazzi istedim ama aveoda daa cok kendimi buldum ve aldim ve mutluyum. herkes bilir araba isi aslinda ask isidir. kendini buldunmu alirsin tabi butcenin seni goturdugu kadar yoksa ben yeni kasa range roverda kendimi bulmak isterdim o ayri....
  • her açıdan yeni aveo avantajlı, tavsiye ederim
  • Aveo sedan 506 litre bagaj.
     Jazz, Aveo, Fiesta?
  • kaynana işi bozuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredem
    Sizce bu araçlar içerisinde hangisini seçmeliyim, başka hangi modelleri önerirsiniz. Ya da göze almam gereken başka kriterler var mı?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam listenizde yakıt ve hacim olarak size en uygun araç Honda Jazz gibi duruyor. Jazz ayrıca yenilendi ve Cvt denilen sürekli değişken vites ile geliyor. Bu şanzuman için daha geçen sene sıfır aldığı I-shift yani yarı otomatik Jazz ı değiştirmeyi düşünen arkadaşım bile var. Cvt nin sanki araçta vites yokmuşçasına sabit devirde hızlanan ve geçişleri hissettirmeyen bir yapısı var. Kullanımı çok keyifli bir otomatik vites. Yakıt tüketimi de benzinli araçlar içinde en iyilerinden biri. Bunun dışında kimse önermemiş ve belki de ticari araç diye hiç düşünmediğiniz dizel Fiorino Duologic modeli var. Avantaj olarak yan kayar kapıları ve yüksek oturma pozisyonu sayesinde iniş binişleri çok rahat. Tavan yapısı yüksek ve çok ferah bir araç. Taşrada bile nereye giderseniz gidin anlayan birisi bulunur. Tabi ticari olduğu için her yıl muayene , 6 yıl aynı vergi dilimi, 1. köprü engeli ve düşük hız limitleri gibi dezavantajları da var. Fiyat ve donanım olarak denk gördüğüm FIORINO 1.3 MJET 75HP COMFORT MATIC VİTES VE JOY+ 1.4 (CVT) 36750 gibi bir fiyata sahipler. Şu an benim aracım düz vites Palio ve eşim de rahatça kullansın diye bir sonraki aracımı otomatik, az yakan , bagajı yeterince geniş, bütçeme uygun ve 2 çocuklu bir aileye yetecek bir araç almak istiyorum. En güzeli siz haftasonu bayileri eşinizle beraber tek tek gezin ve mutlaka test sürüşü de yapmaya çalışın. Karar verince de yakın bayilerin hepsini arayın ve tek tek fiyat alın. Sık kullandığım bir karşılaştırma excelim var o da belki size karar vermenizde yardımcı olur.http://www.2shared.com/document/pgsixKSf/Karsilas.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

quote:

Orijinalden alıntı: emredem
    Sizce bu araçlar içerisinde hangisini seçmeliyim, başka hangi modelleri önerirsiniz. Ya da göze almam gereken başka kriterler var mı?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam listenizde yakıt ve hacim olarak size en uygun araç Honda Jazz gibi duruyor. Jazz ayrıca yenilendi ve Cvt denilen sürekli değişken vites ile geliyor. Bu şanzuman için daha geçen sene sıfır aldığı I-shift yani yarı otomatik Jazz ı değiştirmeyi düşünen arkadaşım bile var. Cvt nin sanki araçta vites yokmuşçasına sabit devirde hızlanan ve geçişleri hissettirmeyen bir yapısı var. Kullanımı çok keyifli bir otomatik vites. Yakıt tüketimi de benzinli araçlar içinde en iyilerinden biri. Bunun dışında kimse önermemiş ve belki de ticari araç diye hiç düşünmediğiniz dizel Fiorino Duologic modeli var. Avantaj olarak yan kayar kapıları ve yüksek oturma pozisyonu sayesinde iniş binişleri çok rahat. Tavan yapısı yüksek ve çok ferah bir araç. Taşrada bile nereye giderseniz gidin anlayan birisi bulunur. Tabi ticari olduğu için her yıl muayene , 6 yıl aynı vergi dilimi, 1. köprü engeli ve düşük hız limitleri gibi dezavantajları da var. Fiyat ve donanım olarak denk gördüğüm FIORINO 1.3 MJET 75HP COMFORT MATIC VİTES VE JOY+ 1.4 (CVT) 36750 gibi bir fiyata sahipler. Şu an benim aracım düz vites Palio ve eşim de rahatça kullansın diye bir sonraki aracımı otomatik, az yakan , bagajı yeterince geniş, bütçeme uygun ve 2 çocuklu bir aileye yetecek bir araç almak istiyorum. En güzeli siz haftasonu bayileri eşinizle beraber tek tek gezin ve mutlaka test sürüşü de yapmaya çalışın. Karar verince de yakın bayilerin hepsini arayın ve tek tek fiyat alın. Sık kullandığım bir karşılaştırma excelim var o da belki size karar vermenizde yardımcı olur.http://www.2shared.com/document/pgsixKSf/Karsilas.htm

nasıl fiorino önerebilirsinizki ?
    2 çocuk lu aile demek minumum 4 kişi
    ben çocukla şuradan şuraya gidiyim desem sırf çocuğun 1 çantası olur
    bebek arabası falan saymıyorum
    fiorino dediğiniz araba şehir içi , hacimli yükü olmayan şirketler için idealdir
    bebek arabası demek fiorino için bagaj yok demektir.
    bebek arabasını koydun ( 1 tane ) bagaj bitti.

konuyu açan arkadaşa ek olarak skoda roomster öneriyorum
    1,4 benzinli modeli uygun fiyata bulabilir

illa da sıfır olacaksa aveo sedan en azından bagajından ötürü uygundur
    500lt civarı sedan b sınıfı araçların bagaj durumu altea cmax gibi mpv lerden bile
    daha avantajlı olabilir
    dezavantajları ise özellikle arka kısmın uzun yolculuklarda mpv ler kadar rahat ettirmemesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses
    nasıl fiorino önerebilirsinizki ? 2 çocuk lu aile demek minumum 4 kişi ben çocukla şuradan şuraya gidiyim desem sırf çocuğun 1 çantası olur
    bebek arabası falan saymıyorum fiorino dediğiniz araba şehir içi , hacimli yükü olmayan şirketler için idealdir
    bebek arabası demek fiorino için bagaj yok demektir. bebek arabasını koydun ( 1 tane ) bagaj bitti.

konuyu açan arkadaşa ek olarak skoda roomster öneriyorum 1,4 benzinli modeli uygun fiyata bulabilir

illa da sıfır olacaksa aveo sedan en azından bagajından ötürü uygundur 500lt civarı sedan b sınıfı araçların bagaj durumu altea cmax gibi mpv lerden bile daha avantajlı olabilir dezavantajları ise özellikle arka kısmın uzun yolculuklarda mpv ler kadar rahat ettirmemesidir.

Daha önceki araçlarım Kia Cerato ve Yeni Kia Sportage tı. Bagaj hacimleri hatırı sayılacak kadar büyüktü. Onlardan sonra Fiorino nun 356 lt lik bagaj hacmi bana çok da küçük gelmedi açıkçası. Sedan aracın bagaj hacmi ne kadar büyük olsa da sw, mpv yada ticari gibi araçların bagajlarının daha verimli olduğunu düşünüyorum. Konuyu açan arkadaş otomatik , az yakan bir araç istemiş ve taksitleri uygun olacak bir araç istemiş. Böyle olunca seçenekler baya azalıyor. Açıkçası sıfır araç fiyatları uçmuş vaziyette. Bana fiyat performans olarak en mantıklı gözüken bu ikisi oldu. Jazz ve Fiorino. Bunların dışında Yeni Caddy 1.6 TDI DSG (46 bin), Grand Scenic 1.5 dCi EDC (58 bin) , 3008 Auto6R - 5008 PREMIUM Auto6R (61 bin) gibi çeşitli aile boyu seçenekler de var.

• Benzinli düşünüyorsanız ben jazz yada fiesta derim . Aveo bildiğiniz içiyor ...

En kaliteli malzemeyi fiesta sonrasında jazz sunuyor .

Donanım olarak belirttiğiniz gibi aveo oldukça iyi .

Çocuklarınız , aileniz için en rahat ve uzun ömürlü olucak model Jazz'dır . 3 modelin arasından en az yakanı olup , donanımı da oldukça iyidir.
  • Cruze düşünmez misiniz
  • bu üçü arasında tartışmasız JAZZ.
    +geniş iç hacim
    +geniş bagaj
    +düşük yakıt tüketimi
    +kalite
  • Sevgili arkadaşlar,
    Cevaplarınız için hepinize çok teşekkürler.
    Sıfır bir araç almak isterken belli bir peşinat üstüne taksitle düşünüyorduk. Son haftalardaki ekonomik dengesizliklerle geleceğe güvenim azaldı, değil bir kaç yıl sonrasını bir kaç ay sonrayı göremez oldum. Nihayetinde elimdeki peşinata ayırdığım paranın üstüne birazcık daha koyup 2.el bir 2001 Renault Scenic aldım. Benim aklım Jazz'da eşimin aklı Aveo'da kaldı ne yalan söyleyeyim
    Yeni şanzımanlı Jazz sürüşü en zevkli Aveo da en yakışıklısı gibi geldi bize. Fiesta ise klasman dışı kaldı.
    Kısmet Scenic'te imiş ne yapalım. 2001 model temizini bulduk. 1.6 motor, 1200 küsür kglık aracı rahat taşıyamıyor ve yakıt tüketimi de yüksek ama hem çok uzun mesafelerde kullanmayacağımız için (işimle evimin arası 5-6 km) hem de performans aramadığımız için çok sorun etmiyoruz.
    Üstelik içi minibüs gibi! Hem yüksek (ki çocuk koltuğuna çocuğu oturturken ciddi kolaylık sağlıyor) hem de epey geniş (kayınvalidem iki çocuk koltuğu yanında rahat rahat oturuyor).
    Elbette sıfır bir araçla karşılaştırmak imkansız, yeni araçlardaki donanım ve teknolojinin onbir yaşında bir araçta olması beklenemez ama şu an için içmeye ayranımız yokken ayağımızı yorganımıza göre uzatmak en mantıklısı geldi.
    Ancak şunu söyleyebilirim ki ileride işlerim biraz daha yerine oturunca sanırım Jazz Aveo gibi içimin gittiği modeller yerine sanırım yine bir MPV alacağım Scenic, Zafira, Meriva gibi. Geniş olmayan bir arabanın büyükaileyi taşıması imkansızmış, bunu anladım. Umarım zamanla Allah yürü ya kulum der de ikinci araç olarak güzel ve performanslı bir hb alırız.
    Yardım ve cevapları için herkese teşekkürler.
    Herkese ailecek geçirecekleri, keyifli, huzurlu mutlu bayramlar dilerim.

• Hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun. Her zaman evdeki hesap çarşıya uymaz. Jazz, Aveo, Fiesta diye yola çıkmışsınız. Kısmet Scenic'eymiş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.