Şimdi Ara

JAZZ - LEON - yada AURİS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 model jazzımı yeni sattım 2009 ve üstü 30bini fazla aşmayacak bi araba arıyorum, aklımdaki arabalar bunlar, aslında satarken yine jazz alırım diye düşünüyordum çünkü gayet memnundum ama bi yandan da farklı bir araba mı alsam diyorum kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.
    1.2 TSI Leon'la ilgili kafamdaki soru işareti turbo motoru: bu motorların sorun çıkarabildiğini okudum birkaç yerde, yoksa yakıt tüketimi fabrika verilerine göre gayet iyi MTV avantajı da var. 1.33 Auris'le ilgili ise acaba Jazz ve Leon'dan daha mı çok yakıt harcıyor sorusu var. Jazz'la ilgili kullandığım için aklıma takılan ciddi bir sorun yok, tek sorun oturduğum yere yakın uygun fiyatlı bir Jazz bulamadım..

• destek??
  • 1.33 motor corollamda var ve araç tüketim konusunda çok iyi.
    şehir dışı 5.5 6 litre,şehir içerisinde de 6 7 litre aralığında tüketimi var.
    1.2 tsi motorlu leon eğer kastırmazsanız 1.33 gibi ekonomik bir ünitedir,sadece lpg düşünürseniz sıkıntı yaratabilir kitleri biraz pahalı,1.33 ise lpg ye tam uyumlu bir motor.
    Eğer spor görünümlü bir araç arıyorsanız leon alın.
    Eğer 2. eli iyi iç mekanı da daha şık bir araç arıyorsanız auris alın.
  • Üçü de mantıklı seçenekler. Performans takıntınız yoksa ve sakin kullanan biriyseniz auris hem daha ekonomik olur hem de sorun çıkarmaz. Sıfır olsa 1.2 tsi önerirdim ama ikinci elde 1.33 daha mantıklı gibi. Garantisi bitmiş bir tsi masraf çıkarabilir.
  • Bazı bayiilerde 2012 model sıfır honda jazz bulunuyor. 34bin tl civarına alabilirsiniz.
  • Jazz'ı bir kere elememiz gerek şimdiden.

diğer konuda ise;

2.eli iyi olsun,sıkıntısız kullanım ve iç görünüme önem veriyorsanız auris
    Dışta sportif bir görünüm istiyorsanız leon almalısınız.(içi nedense kötü leonların.Böyle güzel bir araca bu kadar kötü iç tasarım )

2.eli dert etmeyecekseniz leon alabilirsiniz.Güzel araçtır.

edit:şimdi aklıma geldi.Seatı VAG grubu satın almıştı dimi? Sanırım artık leonda mantıklı bir seçenek gibi gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 16 Eylül 2013; 15:29:08 >

• 1, 33 auris leri rampada cekmiyor diyorlar. hatta bi kac kişiden araçta 5 kişi yokusta gitmemiş araçtan inip te rampa bitesiye kadar yurumusler diye duydum :) 1, 33 auris cok begendigim bi arac ama bu olayı duyduktan sonra sogumustum bu aractan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerr_83

1, 33 auris leri rampada cekmiyor diyorlar. hatta bi kac kişiden araçta 5 kişi yokusta gitmemiş araçtan inip te rampa bitesiye kadar yurumusler diye duydum :) 1, 33 auris cok begendigim bi arac ama bu olayı duyduktan sonra sogumustum bu aractan.

Delinin biri kuyuya taş atmış hikayesi geldi aklıma. Hocam böyle bir şeye inandınız mı gerçekten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

1, 33 auris leri rampada cekmiyor diyorlar. hatta bi kac kişiden araçta 5 kişi yokusta gitmemiş araçtan inip te rampa bitesiye kadar yurumusler diye duydum :) 1, 33 auris cok begendigim bi arac ama bu olayı duyduktan sonra sogumustum bu aractan.

Delinin biri kuyuya taş atmış hikayesi geldi aklıma. Hocam böyle bir şeye inandınız mı gerçekten?

ne bileyim hocam öyle deliler inanmak istemiyorum ama birde böyle durumla karşılaşırsam o arabayı yakarım heralde. sizce 5 kişi full yüklü bu aracın dik bir rampada gitmeme olasılığı varmıdır? Yoksa auris bir önceki jasa 1.33 hayalimdeki butceme göre ideal bir araba. merak ettigim diğer bi konu ise 1.33 ile 1.6 arasında comfor farki varmı süspansiyon lar aynı mı mesela

• quote:

quote:

quote:

ne bileyim hocam öyle deliler inanmak istemiyorum ama birde böyle durumla karşılaşırsam o arabayı yakarım heralde. sizce 5 kişi full yüklü bu aracın dik bir rampada gitmeme olasılığı varmıdır? Yoksa auris bir önceki jasa 1.33 hayalimdeki butceme göre ideal bir araba. merak ettigim diğer bi konu ise 1.33 ile 1.6 arasında comfor farki varmı süspansiyon lar aynı mı mesela

Eski kasalarda aynı ama yeni kasalarda farklı. Yeni kasanın 1.6 ları bağımsız süspansiyon. Daha konforlu, daha sessiz, daha iyi yol tutuş demek.

Araba yüklüyken haliyle yokuşlarda zorlanır, 2. hatta 1. vitese bile düşersiniz belki ama yokuş çıkmama durumu olmaz. Ben 1.0 araçla bile öyle bir durumda kalmadım. Yokuşta tıkanma çıkamama durumu çok çok dik yokuşlarda olur. Trafikte öyle dik yokuş çok nadir vardır. Öyle yokuşlara da 2.0 arabam olsa yine girmezdim.

• quote:

Bazı bayiilerde 2012 model sıfır honda jazz bulunuyor. 34bin tl civarına alabilirsiniz.

fiyat iyi ama çamkıranları aradım şimdi Joy manuel vitesli 38bin dedi:((
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

1.33 motor corollamda var ve araç tüketim konusunda çok iyi.
    şehir dışı 5.5 6 litre,şehir içerisinde de 6 7 litre aralığında tüketimi var.
    1.2 tsi motorlu leon eğer kastırmazsanız 1.33 gibi ekonomik bir ünitedir,sadece lpg düşünürseniz sıkıntı yaratabilir kitleri biraz pahalı,1.33 ise lpg ye tam uyumlu bir motor.
    Eğer spor görünümlü bir araç arıyorsanız leon alın.
    Eğer 2. eli iyi iç mekanı da daha şık bir araç arıyorsanız auris alın.

kardeşim yorumun için tebrik ediyorum. Corollan olmasına rağmen araçları tarafsız önermişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdilek

quote:

Bazı bayiilerde 2012 model sıfır honda jazz bulunuyor. 34bin tl civarına alabilirsiniz.

fiyat iyi ama çamkıranları aradım şimdi Joy manuel vitesli 38bin dedi:((

İzmit haldız otomotivi de bir ara bence. Orada görmüştüm ben.
  • Herkes tüketimden, motorlardan falan bahsetmiş, ben de bunların dışında kalan kendi fikirlerimi yazayım;

Leon tasarım olarak çok başarılı bulduğum, beğendiğim bir araç fakat bence de en büyük handikapı içi. Geçenlerde bir akrabanın 1,6 TDI Leon'unu sürdüm, ben böyle bir kabin görmedim. Kendi arabamdan sonra resmen mezara girmiş gibi oldum, ufacık camlar, karanlık, basık bir iç mekan, klostrofobisi olan binmesin Alıştıktan sonra belki problem olmayabilir fakat arabanın içinden dışarıyı görmekte zorlandım bayağı

Auris'in içi çok daha ferah ama Leon çok daha spor duruyor.

Jazz zaten B sınıfı, yukarıdaki araçlarla karşılaştırılması pek mümkün değil.

• Jazz'a devam... Diğer seçenekleriniz Jazz kadar tutumlu ve donanımlı (bence) değiller.
  • quote:

hocam yapmayın inandım demeyin bunlara sakın benim 93 1.4 toros içinde 5 kişi bagaj kapanmayacak derecede karpuz kavunla dolu çıktığım rampaları görsen 1.33 kenara atılacak bir motor değil
  • Eyvallah sonucta babamizin mali degil bu araclar her aracin eksisini artisini durustce konusmak gerekir.
    Bu araca 1.33e cekmiyor demek icin adamin altinda 200beygir araba olmasi lazim,bos bos konusmasin kimse

• quote:

Himalayaya mı tırmanırken olmus bu olay

1.6 benzinlinin 1 vites altıyla çıkar rampaları sadece.

• auris alın yakıt olarak zaten hepsi aynı yakar , lpg konusundaki problemsizliği, ikinci eli, servisi, kalitesi, zaten öne çıkarıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Himalayaya mı tırmanırken olmus bu olay

1.6 benzinlinin 1 vites altıyla çıkar rampaları sadece.

bana denilen iznik rampasi var orada olmuş dedikleri ne göre :) yorumlara bakılırsa bu arac yolda yani rampada bırakmaz anlaşılan :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.