şimdiiiiiiiiiiiiii. arkadaşlar jbl e 250 ile def pf15 i aynı kefeye koymayın birkere her yönden farklı cihazlar. ben her ikisinide çok iyi biliyorum. def çok daha derin ve kusursuz basslar veren bir cihaz. . . yeni def lerde bu ürün üzerine çalışmalar yapılarak ortaya çıkarılmış ürünler. kısacası ata diyebiliriz. çünkü pf 15 profesyonel bir cihaz oldugunu zaten kanıtladı. jbl lerin üretim yerlerini tam hatırlamıyorum yalnız def ler usa yapımı (baltimore). işcilik olarakda fark atan birşey.
şimdi murat ustamızın kafasına takılanlara biraz yani bildiğimce yanıt yazayım : magnat sub 300 de benim favorilerim arasındaydı. yalnız benim frontlarım çok güçlü oldukları için o subın sistem içinde köreliceğini düşündüm. dahadoğrusu bu şekilde yorumlar aldım. hatırladığım kadarıyla 100 watt bir cihaz. 30 cm sürücülü. asla kötü demiyorum. f/p olarak iyi bir cihaz. yani eğer diğer bileşenler daha az güçte iseler kesin düşünülür. o bahsettiğin şarkıyı bende dinliyorum. bahsi gecen bass seslerini kusursuz aldığımı burda söliim. sub odanın kösesinde duruyor ve diğer kösedeki birkaç boş dvd kaplarının birbiri üzerine titrediğini görebiliyorum. abartı değil buna inanın. 38 cm sürücü ve 500 watt saf güç ile yapılabilecek birşey . . . oda olayı ise tamamen küçük nokta. tıpkı benim yaptığım gibi eğer güçlü gelirse sesinı kısarsın. BU ARADA KISIK SESTE DERİN BASSLAR ALMAYA DEVAMMMMMMMMMMMMMMMMM . . . . ortalama 75 m2 veya üstü salonlarda mükemmel diye biliyorum. yani öyle oldugunu söleyen üstadlar var. 900 milyona alınabilecek en iyi sub. bunu bil. yalnıs sistem bileşenlerinide masaya yatır ve bu bass için yeterli güce sahiplermi bir düşün. eğer daha mütevazi bir sistem ise magnat sub 300 mükemmel. jbl daha güçlü. def ise kusursuz
@shagg kardeş.
Definitive'nin kolonları Çin'de. Subwooferleri ise Hindistan'da üretiliyor.
Jbl ise kolonlarını Meksika da üretiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: muratdogru
peki arkadaşlar size bir de magnat sub300A model subwoofer ı sorucam...bu subwoofer ı dinleyen biri var mı? 400e var sıfırı. 900 milyon vermeye değer mi pf15tlye? ikisinin ortası da JBL:) (630ytll)
arkadaşım, magnat sub300A 400 e sıfırı nerede satılıyor acaba. şu günlerde bende almayı düşünüyorumda. fakat ben sub a 900 veya civarında bir para vermeyi düşünmüyorum.
kesinlikle 30m2 yere fazla gelir ve çevredeki ufak tefek cam eşya ve süs eşyalarından gelen zırıltıdan müzik ve film dinleyemezsin. Ama dediğim gibi supercube III bu sorunu ortadan kaldırır.
quote:
Orjinalden alıntı: shagg
pf 15 in yer seçmesiDOĞRU. YALNIZ tekrarlıyorum s.cup serilerini bilmiyorum. pf 15 ise hem müzikte hem sinemada kusursuz performans veren bir cihaz. benim yaşadığım tek sorun odaya göre büyük gelmesi. aslında onuda sesi neredeyse min. seviyelerinde tutarak cözüyorum.
kullandıın anfide manüel olarak suba ayar yapabilsen sorun büyük ölçüde çözülür
pf15tl nin abartılı basları zaten müzikte işe yarıyor
bence cüp 3 ve pf15tl yi bi dinle onagöre karar ver
bunu turkey forumdaki eski topiclere bakarak öğrenebilirsiniz...eski bir konu olduğundan dolayı model hakkında tam bir bilgim yok ne sölesem yalan olur ama bakarsanız eyer bilgi edinirsiniz
quote:
sevgili zart:) jbl i hangi definitive in yerine aldığını da soyler misin peki
beyler valla hepiniz çok sağolun hele ki destan yazanlar hepiniz çok yardımseversiniz:)..magnattan vazgeçtim definitive bp8 kolonlarım ve yamaha rx-v459 amfim var bunları bilmeniz size daha mı yardımcı olur?arkalarda da şimdilik tannoy mx-1ler var
quote:
beyler valla hepiniz çok sağolun hele ki destan yazanlar hepiniz çok yardımseversiniz:)..magnattan vazgeçtim definitive bp8 kolonlarım ve yamaha rx-v459 amfim var bunları bilmeniz size daha mı yardımcı olur?arkalarda da şimdilik tannoy mx-1ler var
arkadaşım, magnat sub300A 400 e sıfırı nerede satılıyor söylemedin. sen almayacaksın belki ama biz almayı düşünüyoruz.
teşekkürler
ya aslında 430du galiba ama ben 400e alırım diye düşünmüştüm..dikmen ticaret...
yamaha ve def uyumunu herkes bilir. bas frontlarda def miş zaten. şimdiden hayırlı ola !!!!
SW yapıları hereği pek av amfi seçmez.ancak giriş seviyesi ucuz av ampli, subwoofer uyumları bazan problem çıkarır o da aşılır.
yarın doğubanka gidip iki subwoofer ı da dinlemek istiyorum fakat sizin bildiğiniz o bölgede dinletebilecek olan firmalar var mı arkadaşlar.bu gece cevap verirseniz sevinirim:)
dikmen ticarete bir uğra sor...
bende yarın doğubank ve çevresine uğrayıp sub ları dinleyeceğim. umarım güzel ve f/p oranı iyi birşey bulurum. aslında birkaç yıl önce polkaudio psw404 dinlemiş ve çok beğenmiştim, ama şu anda bu ürünü bulamadım. bu sese yakın yumuşak ve dinamik bir sub bakacağım.
murat hocam nerdesin yawww.. msn dede yoksun... inş gönlüne göre olan karsına cıkar
sevgili shagg burda (iki mesaj geride:) yorum yapan kenai arkadaşla buluşup doğubank tarafına gidiyoruz.hem tanışmış oluruz hem de şu def pf15tl nin bi ifadesini alırız dinleten olursa tabi:)
quote:
sevgili shagg burda (iki mesaj geride:) yorum yapan kenai arkadaşla buluşup doğubank tarafına gidiyoruz.hem tanışmış oluruz hem de şu def pf15tl nin bi ifadesini alırız dinleten olursa tabi:)
sahibinden satılık.com^da definitive süper cüpııı için 750 dolar fiyat vermiş istanbul mustafapaşadaymış zaten istanbuldasınız bunuda degerlendirin bari.saygılar
EVET ARKADAŞLAR BUGÜN KENAİ ARKADAŞLA GİDİP DİNLETİLERİMİZİ YAPTIK...DAHA ÖNCEDE SOYLEDİĞİM GİBİ BEN MÜZİK AĞIRLIKLI BİR SUB İSTİYORDUM.JBL DE DİNLEDİM DEFİNİTİVE SUB200TL,PF15TL, WHARFEDALE SW250 DE DİNLEDİM FAKAT BENİM GİBİ BİR BASSSEVERSENİZ KESİNLİKLE MÜZİKTE TATMİN OLACAĞIMIZ BASSLAR BUNLAR DEĞİL.DAHA ÖNCE DE BEN MÜZİK DİNLERKEN SUB KULLANMAM DİYEN ARKADAŞLARIN YAZILARINI OKUMUŞTUM FAKAT OLUR MU ÖYLE ŞEY YA DİYE DÜŞÜNÜYORDUM.BUGÜN BUNUN GERÇEKTEN TAMAMİYLE BÖYLE OLDUĞUNU GÖRDÜM SUBWOOFERLARDAKİ SES DAĞILMALARI BENİ MÜZİKTE NASIL RAHATSIZ ETTİ ANLATAMAM. AMA APAYRI BİR KONUYA GELİYORUM DEFİNİTİVE BP10 LARI DİNLEDİM.KULAKLARIM İNANILMAZ ŞEKİLDE BİR BAYRAM HAVASINA GİRDİ.YÜZÜMDEKİ TEBESSÜMLERİ GÖRMELİYDİNİZ:) O ÖNDEKİ KÜÇÜCÜK WOOFERLARDAN NASIL O BASSLAR ÇIKAR HALA BEYNİM ALMIYO:) KULE TİPİ BU KOLONLARIN ÖN YÜZÜNÜN AYNISI ARKA TARAFINDA DA MEVCUT:) ÇOK İLGİNÇ BİR YAPISI VAR...VE SONUNA KADAR SES VERİYORUZ YİNE DE BANA MISIN DEMİYOR.ŞU ANKİ TEK HEDEFİM DEFİNİTİVE BP10...BAYILDIM ALETE RESMEN.BAKIN NE DİYORUM SAYDIĞIM SUBLARI SİZ DE BİLİYORSUNUZ AMA MÜZİK OLARAK BU BP MODELİNİN YANINA YAKLAŞAMAZLAR.BUNLARI KESİNLİKLE ALACAĞIM ANLADIM Kİ GİDİP DİNLEMEDEN BU İŞ KENDİNİZ İÇİN TATMİN EDİCİ OLMUYOR.GENÇTEN İŞHANINDA ALT KATTA HAMİT BEYE SONSUZ TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.BEN HAYATIMDA BU KADAR İLGİ GÖRMEDİM.HEMEN HEMEN BÜTÜN EKİPMANLARI DEĞİŞTİRİP DEĞİŞTİRİP DİNLETTİ BANA.ONA DOĞRUYU BULMAMA YARDIM ETTİĞİ İÇİN MİNNETTARIM HİÇ SIKILMADAN BÜTÜN SORULARINIZI YANITLIYOR BÜTÜN İSTEKLERİ YERİNE GETİRİYOR.ZATEN BÜTÜN SATICILAR BUNU YAPAR DEMEYİN KESİNLİKLE.BEN NE ADAMLAR GÖRDÜM:) EVEEEETT GELELİM MAKALEMİZİN BU SAYDIĞIM SUBWOOFERLARDAN BİRKAÇININ SİNEMA PERFORMANSINA:) O DÜKKANA GİDERKEN HENÜZ ÜST KATTAYKEN AŞAĞIDA GERÇEK BİR SİNEMA DİNLETİSİ VEREN SESİ DUYMAYA BAŞLADIM.TABİ Kİ NE İÇİN GİTTİĞİM BELLİ (SUBWOOFER) KENDİ KENDİME İŞTE BENİM ARADIĞIM SUB KESİNLİKLE BU OLMALI DEDİM VE KENAİYE GÜLÜMSEDİM:) İÇERİ GİRDİĞİMİZDE YERDE DURAN DEV'E GÖZÜM ÇARPTI EVET BU PF15TL İDİ.Bİ 5 DK HİÇ RAHATSIZ ETMEDEN DİNLEDİM VE NEREDEYSE DAHA MERHABA BİLE DEMEDEN BEN BU SUBWOOFERI ALIYORUM DEYİP PARASINI VERİP ÇIKACAKTIM.YANİ SİZE ANLATAMAYACAĞIM GERÇEKTEN DİNLEMENİZİ VE YAŞADIKLARIMI YAŞAMANIZI İSTEDİĞİM BİR SUBWOOFER BU.TEK KELİME İLE MÜKEMMEL HİÇ BOŞUNA SİNEMAYA PARA VERMEYİN VÜCUDUNUZU TİTRETMEK İÇİN:) PF15TL MANYAK BİR ALET...AMA İŞTE DOSTLAR MÜZİK İÇİN DÜŞÜNÜYORSANIZ BENDEN SÖYLEMESİ HİÇ YANAŞMAYIN.TABİ ZEVKLER RENKLER TARTIŞILMAZ.BUNLAR BENİM FİKİRLERİMDİ.HERKESE İYİ SİSTEMLER...HERKES ARTIK BİLİYOR AMA BEN YİNE DE SÖYLEMEK İSTİYORUM BU İŞİN SONU YOK..
HEE UNUTMADAN BİR SUBWOOFER DAHA TAVSİYE EDİCEM SAYDIĞIM MODELLERDEN SUB200TL. EĞER ODANIZ 30-40 METREKAREYE KADARSA BU SUB DA PF15TLNİN İŞİNİ AYNEN GÖRÜYOR:) ODANIZ BU BOYUTLARDAYSA HİÇ BOŞUNA PF15TL ALMAYIN.ONU DA AYNEN FİLM DE DİNLEDİK O DA AYNEN MÜKEMMELDİ.YA YETER YA ELLERİM YORULDU AMA BURDAKİ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMA FİKİR OLSUN DİYE SÖYLEDİM BUNLARIN HEPSİNİ...