ARKADAŞLAR BP10 MODELİYLE KIYASLANABİLECEK BU FİYATLARDA BİR MODEL TAVSİYENİZ OLURSA ONU DA DİKKATE ALACAĞIM.GİDİP DİNLERİM YANİ.TEŞEKKÜRLER
TEKNİKA ARKADAŞIMI DA DUYMUŞSUNUZDUR FORUMLARDA.ŞU YAZISINI ÇOK BEĞENDİM SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM
Kısa bilgiler ve tecrübeler...
Definitive Technology'nin pasif serisi (yani anfisiz) olan modeller diğer eşdeğer güçteki kolonlardan çok farklı ve ilginç yapıya sahipler.
* Mesela Bp6 ve Bp8'i en az 100-150 Watt çıkışı olan anfi ile dinledeiğiniz de güç ve performansını anlıyorsunuz.
* Bp 10'u ise tam anlamıyla verimli kullanıp gücünü anlamak için en az 140 Watt veya üstü çıkış gücüne sahip olan bir anfi kullanmanız lazım.
* Kaldı ki aslında bir çok kişinin dinleyip de alternatif daha ucuz kolonları daha güzel ses veriyormuş gibi değerlendirmesi bence tecrübesizlikten kaynaklanıyor.
* Definitive Technology Kolonların en büyük farklılığı sesi hiç bir renklendirme, difraksiyon ve refüze etmeden dışa vermesi. Aslında bu olması gereken bir kalite farklılığı. Yani anfinizin çıkış kalitesi, Cd player'inizin çıkış kalitesi ve dinlediğiniz kaydın gerçekliğe yakınlığını anlamanın en iyi yolu da diyebiliriz.
* Şunu da belirtmek isterim ki, Definitive Technology kolonlar Bipolar yani çift yönlü ses veren yapıya sahiptir. (Bilmeyen arkadaşlar olabilir diye yazmak istedim.)
* Bence çok önemli bir farklılığı da, çok yüksek ses seviyelerinde dahi, banamısın demeden dayanıyor. Yani yakmaya uğraşın yakamazsınız.
* Son olarak şunu da belirteyim. en küçük modeli bile, çok alt frekans seviyelerine inebildiği gibi çift saf alüminyum Tweater'i sayesinde de 30 Khz'e kadar da çıkabiliyor.
* Tasarım olarak ise en farklı kolon setleri diyebilirim.
Tabi şuna da saygı duymak lazım. Herkes için zevk ayrıdır.
Saygılar...
GERÇEKTEN BEN DİNLEDİĞİMDE DE TİZLER SÜPER ÖTESİ GELDİ BANA
e illallah delirttiniz beni bi kere diyoruz.
ilk mesajında ki müzik için alacağım gözümden de kaçmadı ama ne dersek boştu (:
muratdogru kardeş aynen yaşadıklarımı ve def pf15tl + BP10'a giden yolumu anlatmışsın.
deepbass kardeş şu anda bp-10 ları kullanırken stereo bi amfi kullanıyo musun
arkadaşlar yok mu bp-10 yerine bu fiyatlarda stereoda yani müzik için öncelikli olmak üzere sinemada da güzel performans verebilecek hoparlör tavsiyeniz
eh hadi bakalım inş alırsın yalnız birde klipsch rf 82 lere baksan. gerçi hiç bilmiyorum def kule tiplerini . belki çok farklıdır. ama bi dinle . faydayı gördün
Stereo; marantz 7001. JBL E100 sahibi biri olarak JBL'in 33hz'i ve BP10'nun 20 hz'i arasındaki fark bariz şekilde BP10'nu öne çıkartıyor.3 ay JBL E100 kullandıktan sonra BP10 aldım.Bir kere BP10 dinleyip E100'e geçince dinlediğin parçada hep birşeyler eksik kaldı.Yani 100$ fazlasını verip hiç düşünmeden BP10 alınmalı. Sinema için; kendi deneyimlerimle BP10 test edildi onaylandı (1000-1200 ytl fiyat aralığı bakımından). Demek istediğim ; "nelly furtado-all good things come to an end" şarkısında olduğu gibi nakarat sırasında kademeli 3 bass bölümü var ama nedense bu sadece BP10'da var JBL'de değil, o zaman şarkının background'ını yazıldığı gibi değil JBL'ce dinlemiş olursun ama şarkıyı yazan öyle yazmamış.( JBL E100'leri hala sistemimde mevcut elden çıkarmadım. )
katılıyorum...usta nasılsın iyisin umarım quad ları dinleme fırsatın oldumu hiç
quote:
Orjinalden alıntı: the_cantan
e illallah delirttiniz beni bi kere diyoruz.
ilk mesajında ki müzik için alacağım gözümden de kaçmadı ama ne dersek boştu (:
sizce KLIPSCH rf83 mü def. bp10 mu ? wharfedale 9.6 tavsiyeleri de var ama siz ne dersiniz? klipschleri istanbulda nerde dinleyebilirim?
arkadaşlar pardon ya o rf-83 lerin fiyatı ne öyle:) ben yeni gördüm ve hemen vazgeçiyorum beni aşar:) ancak KLIPSCH RF-62 modeline bakabilirim.bu 3 ü arasında yorum rica ediyorum sizlerden
RF 83 İLE BP 10 ARASINDA ÇOK FARK OLDUGUNU SANIYORUM. RF 82 İSE DAHA EŞİT SINIFTA GİBİ GÖZÜKÜYOR. BENİM ESKİ AV İLE RF 83 LER MÜKEMMEL İŞLER ÇIKARIYORLAR. RF 83 BAŞLI BAŞINA LİDER SÜRÜCÜLERDEN BENCE. ZATEN ONLAR OLMASA HİÇBİŞEY YOK SANKİ YALNIS 62 SERİSİ DE ZAYIF KALIR DÜŞÜNCESİ VAR BENDE. KISACASI MURAT USTA EĞER DÜŞÜNÜRSEN RF 83LERİ AL. AMA BP 10 İLE FİYAT FARKI Bİ HAYLİ ZANNEDERİM.
bp30 ile bp2004 arasında kaldım uzun bir süre bp2004 iki adet 25cm aktif sub içerdiği için onu aldım ama müzik için tavsiye edilmiyor bende etmem ama hala bp30u alsamıydım diye düşünüyorum
bp30, bp10 dan biraz daha hacimli, üzerinde iki tane değil 4 tane bass/mid var bp10 20hz bp30 18hz bp10 300watt bp30 500 watt yaklaşık %40 daha ağır
BP 30 Specifications : Dimensions : 8 1/2"W x 15"D x 46"H Frequency Response : 18 Hz - 30 KHz Rec. Assoc. Amplification : 20-500 Watts/channel Efficiency : 91 dB Nominal Impedance : 4 - 8 ohms Driver Compliment : Two 25 mm pure aluminum dome tweeters; four 17 cm mineral-filled homopolymer-coned, cast-magnesium basket bass/midrange drivers. Finish : Jewel-like piano black lacquer with wraparound black grill cloth (optional white cloth available separately). Weight : 80 lbs. Speakers are supplied with an optional spiking kit.
Bahsettiğin tüm modeller Definitive'nin eski modelleri.
Ancak B30 çok güzel bir kolon olmasına rağmen onu Power anfiyle sürdüğün zaman gücünü ve kalitesini anlıyor insan. Aynı şekilde Bp10'u da 150 Watt ve üstü entegre çıkış katı olan değil Mos-Fet Transistörlü yüksek çıkış katına sahip bir anfi ile sürmen gerekir. Aksi takdir de alacağın ses kalitesi ve gücü zaten seni tatmin etmeyecektir.
Bu arada Türkiye'de çoğunluğun kullandığı anfi markalarından Denon, Pioneer, Onkyo ile çok uyumulu çalışan kolonlar. Yamaha anfi ile beslediğiniz de alacağınız performans sizi pek tatmin etmeyecektir. (En azından bahsettiğim diğer marka anfilerle kıyasladığınız da bu bariz farkı daha iyi anlayabilirsiniz.) Özellikle Yamaha da çıkış katlarına koydukları entegre veya modeline göre koydukları transistörlü çıkış katları, mesela 150 Watt kanal başına yazan bir model anfisinin çıkışı, aslında en fazla 80-90 Watt verecek yapıda.
Şimdi pek çok arkadaş hemen benim üstüme saldıracaktır, ancak üst seviye elektronik bilgisi olan kişi bu dediklerimi anlayacaktır hemen.
Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: AKREPmt.
bp30 ile bp2004 arasında kaldım uzun bir süre bp2004 iki adet 25cm aktif sub içerdiği için onu aldım ama müzik için tavsiye edilmiyor bende etmem ama hala bp30u alsamıydım diye düşünüyorum
bp30, bp10 dan biraz daha hacimli, üzerinde iki tane değil 4 tane bass/mid var bp10 20hz bp30 18hz bp10 300watt bp30 500 watt yaklaşık %40 daha ağır
BP 30 Specifications : Dimensions : 8 1/2"W x 15"D x 46"H Frequency Response : 18 Hz - 30 KHz Rec. Assoc. Amplification : 20-500 Watts/channel Efficiency : 91 dB Nominal Impedance : 4 - 8 ohms Driver Compliment : Two 25 mm pure aluminum dome tweeters; four 17 cm mineral-filled homopolymer-coned, cast-magnesium basket bass/midrange drivers. Finish : Jewel-like piano black lacquer with wraparound black grill cloth (optional white cloth available separately). Weight : 80 lbs. Speakers are supplied with an optional spiking kit.
evet dediğiniz çok doğru aynı sıkıntıyı ben çekiyorum sağlam bir amfi olmadıkça pek bir tad vermiyor ben genelde sinema izlediğim için fazla eksiklik olmuyor konuyu açan kişi müzik için alacağını belirtmiş sizin de dediğiniz gibi bp10 bile olsa amfiyi değiştirmesi gerekebilir
Sorun zaten hep oradan kaynaklanıyor.
Çoğu kişi, malum hayat şartlarından dolayı, çok meraklı ve hevesli de olsa, ya anfisini ya da kolonlarını istediği gibi alamıyor. Sonra da harikalar bekliyor.
Yurt dışında pek çok kişi bu tür kolonları her kanala taktıkları monoblok power anfiyle, ayrıca besliyor. Ama maalesef burada mümkün değil pek bu. Adamlar da para sıkıntısı diye bir şey yok ki.
tekrar merhaba arkadaşlar.hepiniz gerçekten çok haklısınız şu parasızlık ve bu tutku hep çakışıyolar:( sevgili teknika dostum ve herkes, size son bir karar sorum olacak tabi öneri de olabilir.ben bildiğiniz türkçe pop müziklerini seven biri olarak önce bir hoparlör almak niyetindeyim ve bunu hemen yapmak istiyorum sizin kaşıntı diye tabir ettiğiniz şey oluştu yani:) kafamda o gün normal marantz sinema amfisiyle dinlediğim bp10lar ve wharfedale 9.6 model hoparlörlerden birini almak var..hangisini seçmeliyim ya da siz önerin.hemen alıcam daha fazla bekleyemem:) ve ondan sonra da HARMAN HK 970 ya da NAD C-352 stereo amfi alıcam buna göre bir hoparlör söylerseniz sevinirim ceavplarınızı bekliyorum nolur son bir yardımı esirgemeyin:)
benim yamaha rx-v459 la birazcık idare etmezmi bu hoparlörcükler:)
quote:
Orjinalden alıntı: zart
katılıyorum...usta nasılsın iyisin umarım quad ları dinleme fırsatın oldumu hiç
hi-end babalardan biridir. hangi guad valla kötüsü yok.
quote:
Orjinalden alıntı: muratdogru
benim yamaha rx-v459 la birazcık idare etmezmi bu hoparlörcükler:)
arkadaşım çokyanlış bir yoldasın senin zaten defintive bp8 lerin yokmu ne yapıyorsunya bp8 de alamadın da bp 10 damı alıcan haz hoparlörü şimdilik boş ver sen önce güzel bir anfi al