Şimdi Ara

JEEP COMPASS III - Genel İzlenim ve Yakıt Tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44
Cevap
4
Favori
32.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güle güle kullanın hocam kazasız belasız inşallah. Renegade kullanıcısı olarak benim de çok beğendiğim bir araç Compass modeli. Jeep Renegade 1.6 120hp 340Nm dizel limited manuel modelinde yine fikir olsun diye paylaşayım karma tüketim 6.5 lt. Araç 1500 kilo.

Hemen hemen aynı ağırlıktaki 1.5 Dizel 5.1 lt karma tüketime sahip Clio'dan sonra bana da biraz koydu açıkçası  Yolda cama çarpan rüzgar sesini de düşününce sert hatlara sahip olan aracın aerodinamik etkisinin de tüketime etkisi olduğunu düşünüyorum.

Bu marka araçların premium etkisi gerçekten var. Aslında buna algı da diyebiliriz çünkü bence de gerçekten tasarımı hoş ve albenisi yüksek. Aracın fiyat konusu açıldığında insanlar gerçekten şaşırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Tolga -- 17 Şubat 2023; 11:32:50 >

• Çok guzel bir inceleme
    Ama araba çok paraya az köfte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt

İlk defa senden duydum  

• Moueson kullanıcısına yanıt

Evet tepkiler var ciddi anlamda

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Çok doğru. Lastik bile 1 lt'ye yakın değişim yaptırıyorken aracın ağırlığı, rüzgar direnci, çekiş sistemi, kullanılan güzergah, hava durumu, sürücü profili hesap edilmeden yakıt tüketim verisi sunmak aldatıcı olabiliyor.

• .Tolga . kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim Hocam. Siz de güle güle kullanın. Jeep kendine has bir marka. Kasa da keskin hatlara sahip, rüzgar direnci için dizayn edilmedikleri kesin :) Ama dediğim gibi tercih meselesi. Şikayet ettiğim konuları biliyor olsaydım da yine başka marka almayı düşünmezdim.

kamiq ile leon aynı ağırlıkta olmasına rağmen aynı 1.0 tsi motorla 1 litre tüketim farkı vardı. suvlarda ciddi farkediyor tüketim. Aracınız da hayırlı olsun bu arada güle güle kullanın :) ben de ekonomiye çok takılırdım ama şu var artık keyif alma vakti.

• Kesinlikle :) Zaten sonra düşündüm "Ayda ödediğim kredi yanında, ekstra benzine verdiğim para" gerçekten yok hükmünde. Ama alışkanlık işte, istatistiksel olarak kanımıza işlemiş yakıt tüketimi. Biri bir araba alsın, hiç kimse "ara hızlanması, güvenlik donanımları vb vb" diye sormaz. Hemen "yakıtı nasıl?" diye sorulur :)

korkmayinbildigim birsey yok ama genelde dusuk hacim asiri besleme motorlar illa bi yerden sorun yapiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 9 aralıkta yeni araç aldım.

Seceneklerim Compass, 3008 1.6 180, 508 GT 1.6 225 ve Cupra Formentordu.

Compass'ı çok beğendim. Test sürüşünde konforu ve sessizliği ile şaşırttı beni. Almama sebeplerim 6 ileri eski şanzıman ve o sıra gelen limited modellerinde sunroof olmaması.

Peugeot bi havalardaydı. Soğudum vazgeçtim.

Cupra bayiinde extra opsiyonlu dolu bir aracı bulunca onu aldım.

Tasarım göreceli, Cupra vahşi, Compass heybetli, ikisi de güzel bence.

Yakıt Cupra'da şehiriçi 9, uzun yolda 7 gibi 110-120 arası.

Lastik sesi ve izolasyon olarak sanki Compass bi tık daha sessiz.

Multimedya ve donanım olarak Cupra az daha dolu gibi.

Fiyat avantajı bence Compasstan yanaydı ben Cuprayıalırken, şimdi durum ne bilmiyorum.

Herkese beğendiği araçlar nasip olur inşallah

• xxl567 X kullanıcısına yanıt

Cuprayi canlı gördüğümde hayal kırıklığına ugramıştım .Daha heybetli bir şey beklerdim . Araç bana çok alçak geldi .

öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. a3 ile ilgili düşüncem;

-süslü bir golf olmasından,

-bulundunduğu sınıf olarak (kompakt hb) kalitesinin belli bir sınırın ötesinde olmayacağını düşündüğüm içindir. yoksa size katılıyorum önünde amblem varsa volvodur,audidir , jeep tir. bu arada bir arkadaşımda 2022 a3 sedan var iç mekan kalitesi gerçekten yükselmiş.

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

Yok Hocam öyle düşünmeyin. Ben TSI motorlu araba alırken de aynısını diyorlardı, 10 yıl 123.000 km kullandım, bırakın sorun çıkarmayı, tek bir kez yağ bile eksiltmemişti. Belki sürekli zorlanırsa , hacimli bir atmosferik motor kadar uzun ömürlü olmayabilir, ama bu motorların özelliği zaten düşük devirde yüksek tork ve güç sağlayabilmesi. O yüzden sürekli sıkıştırmaya da gerek kalmıyor.

• xxl567 X kullanıcısına yanıt

Size de hayırlı uğurlu olsun Hocam. Aynı süreçten geçip aynı gün almışız arabaları. Cupra biraz daha alçak, spor, ve genç işi olduğu için Jeep Compass seçmiştim. Yaşlı sayılmam henüz, 43 yaşındayım. Ama yaş ilerledikçe bakışınız değişiyor. 15 sene önce yere yakın arabaları severdim. Daha agresif kullanırdım. 102 beygirli A3 ün vasat olan performansını sonuna kadar kullanmaya çalışırdım. Şimdi yerden yüksek, köşeli, büyük, ağır arabaları sevmeye başladım. Sürüş tarzım da, çok şerit değiştirmeden, trafik akışında sakin sakin gitme şekline evrildi. Cupra, Alfa Romeo Tonale gibi arabaların insanı kışkırtan bir havası var. Hem dış görünüşü hem direksiyona oturduğunuzda yarattığı hissiyat :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 18 Şubat 2023; 12:4:1 >
  • Bmw 1 , Mercedes B , Megane , Golf 7.5 , A3 kullandıktan sonra Haziran 2022 de Compass a geçtim

Diiğer bir konuda yazdığımı buraya kopyalıyorum

Tüm markalara baktım ; kimi suva benzemiyordu , kimi konforsuzdu , dardı vs vs sonuçta tercihim Volvo Xc40 , Mercedes GLB ve Jeep Compass oldu .
    llk ikisini sıfır bulamadığım ve ikinci ellerine sıfırdan çok daha yüksek rakamlar istendiği için Compass aldım

Boyum 1.90 90 kiloyum

A3 le kıyaslarsam;

İç hacim , ferahlık ve yüksek sürüş pozisyonu A3 den çok daha iyi. İnip binmesi çok kolay

İç malzeme kalitesi A3 le aynı ,sert tıngırdayan bi yer yok

Benim kullanımımda 100km şehir içinde A3 dizel 6.5 lt , Compass benzinli 8 lt tüketiyor

A3 ün şanzımanı daha başarılı , daha hızlı tepki veriyor.

Trafik işareti okuma düzgün çalışmıyor kafasına göre tabela olmayan yerde 20km filan yazıyor ,

Şerit takip algılaması düzgün çalışıyor ama kapatıyorum çünkü sürekli müdahale etmek istiyor.

İkisinin içi sessizlik olarak aynı.

Konfor olarak A3 17 janttı ,Compass 19 o nedenle bir tık daha sert ama yinede çok konforlu

Start stop çok iyi , devreye girdiğini hissetmiyorsunuz , A3 de rahatsız ettiği için kapatırdım

Kablosuz şarj özelliği bence gereksiz , telefonu sabitlemediğin için araba çukurda bozuk yolda sarsıldığında bağlantı gidip geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi landmoon -- 18 Şubat 2023; 17:15:30 >

• landmoon L kullanıcısına yanıt

Araçtan genel olarak memnun musunuz peki

• Tabela kısmı uzun yolda hep düzgün çalıştı, özellikle takip ettim. Ama Şehir içinde 70 olan iki yeri ısrarla 50 olarak gösteriyor. Ve bu iki yol benim günlük güzergahım olduğu için sürekli uyarıyor.. Ama suç arabanın mı emin değilim. Çünkü yollarda da doğru düzgün tabela yok. Bu da en son aklında kalan neyse ona göre hareket ediyor muhtemelen :)

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Memnunum , 8 ay geçti keşke şunu alsaydım dediğim bir suv olmadı

• Arkadaşlar merhabalar. Bende 2019 model GT Line 1.5 dizel 3008 kullanıyorum. Arabayı değiştirme fikrine girdim. 2 çocukluyum. Ara ara kampa giderim, yılda 1 kez de yurtdışı turu yaparım.

Mercedes GLB ve Jeep Compass öne çıkıyor şuan ama ikisinde de birkaç husus var içime sinmeyen.

-GLB kapılar çok sert kapanıyor demişler, motor arabayı çekmiyor demişler, süspansiyonlar aşırı konforsuz demişler…
    -Compass’ın da bagajı 420lt imiş. Bana baya küçük geldi, sizde sıkıntı oluyor mu bu durum?

-Bir de Compass’ın yeni kasasının çıkması gibi durum var mı yakında? Yeni kasa beklenmeli mi sizce bu saatten sonra?
    -Makyajda iç tasarımı biraz toparlandı deniyor, neler değişti?

3008’den de aşırı memnunum aslında 60.000km’de araç, hiçbir kronik sorunu da yok ama 4x4 bir araca geçmeyi istiyorum açıkçası.. GLB ve Jeep’teki bu hususlarda siz ne dersiniz?

• Eski compassın ön iç tasarımı Fiat Doblo gibiydi , makyaj sonrası güzel oldu ama GLB nin iç tasarımı daha şık.
    Compass'ın süspansiyon konforu bu sınıftaki hiçbir SUV de yok. (almadan hepsini denedim)
    Bagajına 3 tane büyük boy valiz sığıyor

3008 den geçilir mi? İçi daha ferah ama daha sade görünümlü olur. Daha konforlu olur . Ama çok para ödemeniz gerekiyorsa bence geçmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi landmoon -- 28 Temmuz 2023; 17:26:29 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.