Şimdi Ara

Jeep Renegade 1.6 Multijet Yakıt Tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
21.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende 1.6 multijet var. Son depoda pompa ölçümü yaptım.

1004km mesafesi 57.4litre ile almışım. 5.7lt/100km ye tekabül ediyor. Yol bilgisayarı verisi 5.5 litre idi. Tamamı uzun yol. Şehir içinde hata payı daha fazla olabilir, ölçmedim. Onu da depo bitince ölçeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

1004km mesafesi 57.4litre ile almışım. 5.7lt/100km ye tekabül ediyor. Yol bilgisayarı verisi 5.5 litre idi. Tamamı uzun yol. Şehir içinde hata payı daha fazla olabilir, ölçmedim. Onu da depo bitince ölçeceğim.
    aynı istasyonda aynı pompada dolum yapın hocam bitince sonucları beklıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Malzeme kalitesi olarak bence biraz haksizlik yapiliyor. Sinifindakilerden kotu degil ama Jeep olunca insanlar daha yuksek malzeme kalitesi beklentisine giriyor. Sonucta bu arac bir B-SUV ve malzeme kalitesi sinifi icinde normal bence.

Renegade i test surusu yapmadan almayin derim. Diger alistigimiz B-SUVLerden cok farkli bir hissiyati. Her ne kadar tam bir off-road araci olmasada direksiyona oturdugunuzda arazi araci suruyor hissi yaratiyor. Aracin sekli de bunda etken tabiiki.

Mesela Mazda CX-3 surunce direk araba kullaniyormus hissi yaratiyor hatta sportif bir araba ama Renegade oyle hissettirmiyor. Kimine bu hissiyat hantallik olarak gelebilir ama benim hosuma gitti diger araclardan cok farkli. Kucuk bir Wrangler suruyorsunuz hissi var.
    Aynen öyle çok net bi şekilde b segment olsa bile bi jeep olduğunu hissettiriyor

Üst bütçelere çıkılmadan bu hissi veren başka araç yok galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Ne aldınız hocam

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Lancia delta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel seçim

• Jeep Renegade 1.6 Multijet Yakıt Tüketimi

Fulleyince yine paylaşırım

teşekkürler @lojistisyen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 26 Temmuz 2019; 11:6:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Bahsettiğiniz araç (Jeep Renegade) ile fiat 500X ortak platform araçlar olup, FCA Melfi fabrikasinda üretilmektedir.

"Tok kapı sesi " dediğiniz kavram sadece kapi icerisine uygulanan bitümlü izolasyon malzemesidir.
    standart bır aracıolanlar bu malzemeyı ekstra olarak alıp yaptırabılırlermı

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

arka lastık hıc eskımez ıste ne guzel

• kcart K kullanıcısına yanıt
    Evet kapı içi izolasyon malzemesi ile..

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Evet kapı içi izolasyon malzemesi ile..
    malıyetler nasıl hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Ulan en komik ya millet fren mesafesi falan hesaplar araba arka kaldırıyor lan resmen.

Aracın hafif,kısa ve yüksek olmasından kaynaklanıyor bu durum. Ekonomik bir araç böyle egzantirik şeylerle karşılaşmamak için güvenli kullanmak lazım.

Bu arada ben de 1.6 multijet linea kullanıcısıyım. Şehir içi 8.5 litreden aşağı yakmıyor araç ama ben hep sol şeritte gazlar sollarım, rampa çıkarken falan da gazı kesmem. Makul devir aralığında kullanıyorum az yakacak diye sürüş keyfimi yok edemem.

Alıntıları Göster
    Benim itfaiye kamyonuyla rampada 3 te bayıldı 2 yemez dedim 1 yaptım kafa ayağa kalktı ödüm koptu. Rampa yukarı kafa her zaman ayağa kalıyordu ağırlık en sona koyulmuş su tankı VS kışın 4 teker zincir sarıyorduk

• Puhahahahahahahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Hay maşallah renegade ve doblo ha, yok fiorino

Malzeme kalitesi b suvlar içinde en iyisi olabilir, c segmentte de sırıtmaz, qashqai'den iyi bence.

Alıntıları Göster
    Qashqai'yi bilmiyorum hocam ama 2019'da arka kol dayamanın izahı yok. Kol dayamayı açınca direk bagajı açmış oluyorsun. Boşlukta büyük, bagaja sivri birşey koysan ilk ani frende mızrak gibi ön konsola saplanır.

Arkadaşın eski 2003 Megane'ında renault çözmüş bunu. Kilitli kapak koymuş. Bagaja mı erişeceksin, kapağı açıyorsun. Kol dayama açılınca bagaj ortaya çıkmıyor.

5"'lik teybi de Doblo ve Egea'dan tanıdığımız UConnect

Maalesef malzeme kalitesinde bir Fiat kullanıcısı olarak katılamıyorum. Katılmak isterdim de olmuyor. 2017'den daha dandik plastik kullanıyorlar şuan. 2002'deki malzeme dayanımı ise hiç yok. Neyseki garanti konusunda destek veriyorlarda oradan kurtarıyorlar.

• Çöp resmen

F/P dip bir araç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kcart K kullanıcısına yanıt

Jeep Renegade 1.6 Multijet sahibiyim hangi şehir içine göre 5.7 - 7.lt arası yakıyor söyleyinde oraya gidip trip A - B yi sıfırlayıp kontrol edeyim benim arabamdamı bir sorun var diye. İstanbul Çamlıca eteklerinde oturmaktayım yaşım 68 arabanın ne olduğundan biraz anlarım, yakıt ortalamam 13 - 15 lt.ler arasında oynuyor, ilgilenenlerin bilgisine, 5.7 - 7.lt bana hiç inandırıcı gelmiyor.

• Jeep Renegade 1.6 Multijet sahibiyim, hangi şehir içine göre 5.7 - 7.lt arası yakıyor söyleyinde oraya gidip trip A - B yi sıfırlayıp kontrol edeyim benim arabamdamı bir sorun var diye. İstanbul Çamlıca eteklerinde oturmaktayım yaşım 68 arabanın ne olduğundan biraz anlarım, yakıt ortalamam 13 - 15 lt.ler arasında oynuyor, ilgilenenlerin bilgisine, 5.7 - 7.lt bana hiç inandırıcı gelmiyor.

• agalar56 A kullanıcısına yanıt

O arabanın canını çıkarsan 10lt yakmaz. Lt/km değil km/lt değerine bakıyorsunuz büyük ihtimalle. Yani 1lt yakıtla 13-15km gidiyorsunuz

• agalar56 A kullanıcısına yanıt

1.6 multijet manuel aracimla,ortalama hiz 31 km ve 5.9 lt yakit tuketimim var.(Guncel fotolari https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160496508 konusunda görebilirsiniz) Ankara'da en yoğun zamanlarda ve soguk havalarda bile 7-7.5 lt üzerini gormedim.arac 2016 dan beri bende,o derece yakitina hakimim.Denemek isterseniz buyrun Ankara da deneyin,ama insanları yalan söylemekle itham etmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka0658 -- 18 Ocak 2025; 23:35:35 >
  • anka0658 kullanıcısına yanıt

Sayın kardedşim ben kimseyi yalancılıkla itham etmiyorum, ikinci el aldığım 1.6 multijet DDCT Otomatik şanzumanlı, arabanın bakımını yaptırdıktan sonra A trip metre ve B trip metreyi ayrı km.lerde sıfırladıktan sonraki ekran görüntüsüne bakarak yazıyorum, arabayı ikinci el yakıt tüketimi 10.lt ler civarında olacağını tahmin ederek aldım fakat tahminimin üzerinde çıktı, ayrıca arabanın 4 nolu ana yakıt tüketim ekranında ortalama 11.8 yazıyor. Yani fabrika kitapçığındaki gibi değil.

Jeep Renegade 1.6 Multijet Yakıt Tüketimi

Avrupa şartları dediği lifte alınmış vitesi D ye takılmış hiçbir yer sürtünme teması olmayan verileri yazmışlarsa tamam. Teraziye alınmış asfalt yol olsa karşılanan rüzgar 0.km olsa bu değerler yakalanamaz, Türkiye şartlarında uzun yolda 80 - 100 km. hızlarda 7 - 8 litreler yakalana bilir, ama şehir içinde yokuş iniş çıkışlı yerlerde çok dikkatli kullanılsa bile 11 - 12 litrenin altına düşürmek imkansız gibi. Benim Yamaha XMAX 250 cc. tek silindirli motorum bile İstanbul trafiği şartlarında sakin kullanımda 4.5 litre altını göremiyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.