Şimdi Ara

Jel akü fiyatları!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 1güneş pilinden ürettiğim enerjiyi depolamak için 12 volt 14 amperlik bir jel akü arıyorum ama bulmadım bulabilen varsa cevap yazsın.(12 volt 6 amperlik veya 12 volt 14 amperlik arasında bir değer de olabilir)Ben jel akü yerine Ups akü veya motosiklet aküsünü kullanabilir miyim? (http://www.akudunyasi.com/Energy-SMF-Jel-YTX14L-BS-12Volt-14Amper-Aku-012V-0014Ah,PR-2675.html)Cevaplarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Motosiklet aküsü olmaz ancak jel akü yerine rahatlıkla kuru tip bakımsız UPS akulerinden kullanabilirsiniz

Teşekkürler.Ben 12 volt 14 amperlik bir akü istiyorum.Güneş pilinden ürettiğim enerjiyi depolmak ve kullanmak için bunun için ups akü kullanacağım.Peki bu sistem içinhttp://solarmarketonline.com/urun_detay.asp?id=626 bu tip bir şarj kontrol cihazına gerek var mı?
  • Steca tarom serisimi Daha değil elime almak görmek bile nasip olmadı 35A lik.Rüzgar/güneş hibrit Profesyonel bir cihaz.1güneş pili derken paneller watt olarak satılıyor.Her hücre Genel kitap bilgisinde 0.5v tur.12v akü şarj etmek için 12v 14 A için Min. da fark etmez(5watt bile olabilir) ancak Max.30watt lık bir panel ile 8satt gibi sürede 1günde sağlıklı şarj sağlanabilir.
    Elektrnik den azda olsa bilginiz varsa kendinizde yapabilirsiniz.Standart Akü şarj redresöründen farkı yoktur devrenin.
    Yada piyasada 30-40tl lik pek kaliteli olmasada iş görür cihazlar mevcuttur saygılarımla...
  • quote:

Solar panelinizin gücü, volt değerleri nedir ona göre şarj kontrol cihazının gerekip gerekmediğini söyleyebilirim..

Almayı planladığım ürün buhttp://shop.gunes-pili.com/product_info.php?info=p462_SM50S.html 12 WP bana bundan tam ışıklı ortamda 30 watt üretebileceğimi söylediler.Maks. Sistem Voltaj (Usmax): 12 V Nom. Voltaj (Umpp): 18,4 V Açık Voltaj (Uoc): 22,40 V bu bilgiler var.Gerek var mı sizce hocam ?

• 12watt panel için biraz pahalı değilmi sence dostumÜstelik euro uçuş rakamlarındayken
  • quote:

Almayı planladığınız ürün ile 12 volt 7 AH aküyü ancak şarj edersiniz şarj kontorl kullanmak gerekmez sadece Artı kısmına seri bir diyot ile aküye bağlantı yapın yeterlidir...

Hocam satış temsilcisi bana 5 wp lik bir güneş pilinden tam aydınlık ortamda 15 watt üretebilirsin dedi bana pek inandırıcı gelmedi sizce mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 21 Şubat 2012; 18:32:17 >
  • http://www.mutluinciaku.com/jel-aku-fiyatlari.html

aradiğini burda biliyorsun hem fiyatlari da uygun bence bir bak istersen arkadasim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ButchêR

http://www.mutluinciaku.com/jel-aku-fiyatlari.html

aradiğini burda biliyorsun hem fiyatlari da uygun bence bir bak istersen arkadasim

Sağol ama ben taşınabilir bir akü arıyorum bundan olayı 4 kg yi aşmamalı.Ondan dolayı mecburen ups aküye yöneliyorum.
  • quote:

Almayı planladığınız ürün ile 12 volt 7 AH aküyü ancak şarj edersiniz şarj kontorl kullanmak gerekmez sadece Artı kısmına seri bir diyot ile aküye bağlantı yapın yeterlidir...

Hocam bana 5 wpden 15 watt üretebilirsin dediler öyle bir şey sizce mümkün mü?Birden ben 30 wattı 4 saat kullanmak için 12 volt 14 ah lık bir akü kullanacağım 12 voltaj çıkışlı sistem için proplem olmaz değil mi?
  • Atalardan sonra münübüs yolunda BAS AKÜMÜLATÖR var oraya bir sor istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilây

Atalardan sonra münübüs yolunda BAS AKÜMÜLATÖR var oraya bir sor istersen.

Yardımın için sağol ama ben İstanbulda değilim ki
  • quote:

Yukarıda elinizdeki Panele göre kullanmanız gereken aküyü belirttim. Kurala uygun olanı bu.. ama siz 14 AH lik bir akü kullanırsanız şarj süreniz 2 kat artacaktır.. Doğal olarakta gün boyunca bu akünüz şarj olamıyacaktır .. Gelelim akünün kullanımına siz 30 watt enerjiyi 4 saat kullanacaksınız. Bunun için yaklaşık saatte 2.5 amper harcama olursa 4 saatte en iyimser düşünceyle 10 amper harcıyacaksınız. Ancak sizin kullanacağınız akü kuru tip bakımsız akü olduğuna göre bunun ancak %65 ini kullanırsınız. Bu kullanımdan sonra akünüzün gerilimi 10.5 voltlara düşeceği için sisteminizdeki harcama çökecektir... Size bu konuda nasıl bilgi verdilerse bilemiyorum ama olmayacak duaya amin demek gibi birşey... Böyle basit hesap ile nasıl size bunu söylüyorlar anlayamıyorum... Çözüm olarak siz bu değerlerde sorunsuz çalışacaksanız o zaman panelinizin gücünü 2 katına çıkartmak zorundasınız, o zaman 14 AH lik akünüzü tam doldurabilirsiniz.. ve kullanımdaki sürenizde belkide 3 saat veya 3.5 saat ancak olacaktır. çünkü hava bulutlu olur güneş olmaz. güneşe açı uygun olmaz v.s. Sorunsuz bir sistem için 17 AH akü ve en az 25 Watt panel kullanın... Sonuçta süküt-i hayale uğramayın...

Hocam ben bunla değişik düşünülmemiş bir sistem planlıyorum.Onun için ben minimal boyutlarda ürün kullanmalıyım.Sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda ben 40 wattlık bir panel alacağım elde ettiğim enerjiyi bunu 25-30 watt 5-6 saat kullanacağım.Akü boşa dolmasın diye.Ben akdeniz bölgesinde yaşıyorum bugünlerde 7 saate varan güneşlenme süresi var tam performans çalışamayacağı için 30 watt üretse depolasa ben bunu 25-30 watt olarak 5-6 saat kullanırım.Hocam bu akülerin Maks. Sistem Voltaj (Usmax): 100 V Nom. Voltaj (Umpp): 17,39 V Açık Voltaj (Uoc): 21,60 V.Ben yine 12 voltluk akü kullansam olur mu?Akü kaç amperlik olmalı.Ben yaptığım araştırmalar sonucu 12 volt 25 ahlik akü kullanmayı düşünüyorum olabilir mi?

• quote:

25 AH lik Akü kullanmanız çok dahaiyi olacaktır. düşündüğünüz şekildeki uygulamanız uygun dur . sorun olmaz... kolay gelsin..

Allah razı olsun hocam sayenizde teşvil oldum ve bunu yapacam kesin yaptıktan sonra resimleri paylaşırım.Ancak hocam yine diyot yeterli olur mu sizce kontrol için yoksa kontrol cihazını mı gerekir?
  • quote:

Aslında 40 watt panel kullandığınızda bir kontrol devresi kullansanız çok iyi olur, ancak 25 AH lik bir akü kullandığınızda 40 watt panelden en fazla 3 amper alacağınızı varsayarsak ve süreklide bir sarfiyatınız olacağı için akünüze bir zarar vermiyecektir. Bu yüzden siz 2 adet 3 amperlik hızlı diyot alın ve bunu paralel bağlayıp aküye bunun vasıtasıyla bağlantı yapın . İleride akünüzün şarzını arada bir kontrol edin eğer voltajı 15 volt cıvarına çıkarsa o zaman artık bir şarj kontrol kullanırsınız o zaman bana haber verirsiniz bir tane hazırlarım size... Kolay gelsin

Peki hocam en yakın zamanda sipariş vereceğim diyotları falan bağladıktan sonra proplem olursa size haber veririm destekleriniz için teşekkür ederim.

• quote:

Aslında 40 watt panel kullandığınızda bir kontrol devresi kullansanız çok iyi olur, ancak 25 AH lik bir akü kullandığınızda 40 watt panelden en fazla 3 amper alacağınızı varsayarsak ve süreklide bir sarfiyatınız olacağı için akünüze bir zarar vermiyecektir. Bu yüzden siz 2 adet 3 amperlik hızlı diyot alın ve bunu paralel bağlayıp aküye bunun vasıtasıyla bağlantı yapın . İleride akünüzün şarzını arada bir kontrol edin eğer voltajı 15 volt cıvarına çıkarsa o zaman artık bir şarj kontrol kullanırsınız o zaman bana haber verirsiniz bir tane hazırlarım size... Kolay gelsin

Hocam bir sorum daha var
    1-Aküyü doldururken aynı zamanda kullanabilir miyim?
    2-Akü şarjı ve kullanımı için nasıl bir devre gerekli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

nerdesin hocam belki bir yardimimiz dokunur sana ya bir araştirmada senin için yapariz yani

• quote:

quote:

quote:

nerdesin hocam belki bir yardimimiz dokunur sana ya bir araştirmada senin için yapariz yani

Kahramamanmaraş ama zaten kargo ile sipariş vermeyi düşünüyorum internet üzerinden

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kahramamanmaraş ama zaten kargo ile sipariş vermeyi düşünüyorum internet üzerinden

en mantıklısı hocam doğru karar vermişssiniz kolay gelsin sana

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

en mantıklısı hocam doğru karar vermişssiniz kolay gelsin sana

Dostum senin bildiğin böyle esenk kıvrılabilir bir güneş pili 40 watt civarı ne kadar olur?

• hocam bana bir 1 saat müsade et bakalım bir araştirayim bide konusmam gereken birileri var onlarla irtibata geceyim sana haber vericem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.