Şimdi Ara

jelatinli oyun aldım arkası çizik dolu sıfır oyun aldım jelatini yok! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • spot dükkanlar hakkında size küçük bi bilgi verim.. oyunları toplu halde getirmiyorlarmış.. cd kutu kitapçık ayrı ayrı paketleniomuş yani çoktan oyun gelmeden açık oluo zaten kendileri jelantinliyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malko

quote:

Orijinalden alıntı: clemenza123

bioshocku bastıra bastıra sildim çizikler baya geçti çok derin değilmiş.şu jelatin konusunda aklıma bi arkadaşla konuşurken şöyle bi şey geldi nekadar mantıklı bilmiyorum ama adam 2.el oyunları kendisi jelatinliyosa kendine sıfır gelen oyunlarıda şeridi olduğu için jelatinleri söküp kendisi jelatinliyo olabilir yoksa gelen müşteri bunda niye şerit varda bunda niye yok demezmi?

Üzerinde "playstation 3" yazan şeritleri bir kere sökerse tekrar başka bir ambalaja yapıştıramaz. Farklı kendilerince bir jelatin uyduruyolardır. Bu heriflerin bir çoğunun kendilerinin jelatinleyip sıfır diye sattığını biliyoruz. Eğer uzakdoğudan getiriyolarsa jelatinsiz olma ihtimali var çünkü getirirken kutuları getirmiyorlar, bildiğin korsan dvd jelatinine kağıdı ile beraber koyup türkiye'ye getiriyorlar. Kutu vs çok yer kapladığı için ekstra yerden kazanmak için böyle bir taktik uyguluyorlar. Ben çok yerde gördüm adam kağıt ve bluray'i çıkarıyor sonra ekstra başka bir oyunun kutusuna koyuyor, sıfır oluyor bunlar da tabii ki. Yani başkasının oynamadığı oyunlar :)

yok ben şeritlinin jelatinini söküp başkasına yapıştırıyo demek istemedim hepsini şeritsiz hale getiriyo demek istedim ama şimdi en mantıklı açıklaması alıntıdaki gibi geldi banada çünkü adamlar daha yeni çıkan takasdan gelme ihtimali az oyunlarıda aynı kafadan atma şekilde jelantinli haiyle satıyo .

• Arkadaşlar spot satan yerlerde bu durum herzaman olacaktır çünkü takas sistemi denilen olay var. Spot satan yerlerden aldığımız çoğu oyun ikinci el oluyor ama burada en önemli şeylerden biride oyunun çizik olup olmadığı işini iyi yapan yerler genelde çizik oyunu almıyorlar.

İşin diğer bir yanıda Vulture arkadaşımızın dediği gibi oyunu toptan getirdikleri yada toptancıdan aldıkları için oyunlar kutu, kutu resmi ve Bluray'i ayrı olarak ellerine geliyor. Bu durumdada bazı disc'lerde çizilme yapabiliyor ama az bir oranı çizilir bazen hiç çizilmez.

Bu arada eğer ellerine yeni gelmiş yada öncekiler bitmiş ve rafa yeni koydukları yada depodan getirdikleri ürünlerde sıfır ürün ile karşılaşabilirsiniz
  • Birde çizikleri görünmesi diye jelatinliyorlar.Sonra alan kişide kontrol edemediği için çizikler içindeki oyunu almış oluyor.Bence bunu yapan satıcıdan bir daha oyun alma.Aslında nerden aldığınıda belirtsende en azından buradaki kişilerde bu satıcıdan alışveriş yaparken iki kere düşünmesi gerektiğini bilsin.
  • D&R den bile alsan alirken acip bakican,belli mi olur icinden Bluray bile cikmayabilir
  • Eğer çizik varsa kesinlikle sonradan jelatinlenmiştir.

Bu arada şu PLAYSTATION 3 yazan güvenlik şeridi sadece 2. bölge pal oyunlarda mevcut ve bazı oyunlarda olmayabiliyor (örneğin Tekken 6).
    1. bölge ve 3. bölge ntsc oyunlarda ise PLAYSTATION 3 yazan güvenlik şeridi yoktur.
  • benim hkofferhouse.com'dan aldığım bütün yeni oyunlarda jelatin şeridi vardı.
    sırf bu çakallıklar yüzünden yerli piyasadan ps3 le ilgili iğne almıyorum iğne :))
  • malesef bunları çok yapıyorlar herşeyin sahtesini yapanlar bir jelatinimi yapamayacaklar ama şu anda playstation şeridini yapan yok şeritliyse sıfır.değilse hemen orda açın.
  • Kutusuz,bavulla yurtdışından pekçok oyun getiriliyor,Burada kutu ve jelatin baskı yapılıyor.

Hatta 2 sene önce satıbn aldığım Winning Eleven 08'in cd üstünde cd kalemi ile yazılmış 87 rakamı yazıyordu,sanırım veri tabanı tutuyorlardı.
  • Valla arkadaşlar ben artık herşeye inanırım.. Yani bu adamlar oyunları kendi yapıyor deseniz yine inanırımmm
  • Aldığınız yer kötü. Bütün satıcıların böyle olmadığını biliyorum. Tavsiye edebileceğim ps3oyunborsası nda mesela disce bakmadan ve sana baktırmadan vermez. Çizik disc almadığı için satmaz da. Başka yerlerden aldığımda da hep baktım, jelatin (çakma tabiki) olsada alacağım oyun olduğu için sonuçta açıp baktım. Bakmadan almayın, kimseye de güvenmeyin.
  • Kadıköyden pes 2010 aldım satıcı sıfır diyor jelatinini sordugumda adam yok kardaş jiletin falan diyor valla yazıoglunda kime sorsamda jelatinli bulamadım dışardan böle geliyor diyorlar ama cd de toz bile yoktu jiletanli oyun sanırım teknosa falan gibi yerlerde satılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

Eğer çizik varsa kesinlikle sonradan jelatinlenmiştir.

Bu arada şu PLAYSTATION 3 yazan güvenlik şeridi sadece 2. bölge pal oyunlarda mevcut ve bazı oyunlarda olmayabiliyor (örneğin Tekken 6).
    1. bölge ve 3. bölge ntsc oyunlarda ise PLAYSTATION 3 yazan güvenlik şeridi yoktur.

2. bölge Tekken 6'larda PlayStation güvenlik şeridi mevcuttur, olmayanlar sonradan jelatinlenmiştir.

jelatinli oyun aldım arkası çizik dolu sıfır oyun aldım jelatini yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 17 Şubat 2010; 17:16:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Eğer çizik varsa kesinlikle sonradan jelatinlenmiştir.

2. bölge Tekken 6'larda PlayStation güvenlik şeridi mevcuttur, olmayanlar sonradan jelatinlenmiştir.

Bazılarında çıkmıyor, ben tekken 6'yı sıfır jelatinli Aral bandrollü aldım onda yoktu, sonra süphelendim gittim Aral oyunu satan bi kaç mağazaya baktım ordaki tekken'lerde de güvenlik şeridi yoktu. Bazılarında çıkmayabiliyormuş, hatta shopto.net'ten alan bazı arkadaşların oyunlarında da yoktu. Enteresan bi durum.

• arkadaşlar spot mağazalarında ps3 güvenlik şeritli oyun zor bulursunuz o yüzden cd lere bakıpta alın
  • quote:

Bazılarında çıkmıyor, ben tekken 6'yı sıfır jelatinli Aral bandrollü aldım onda yoktu, sonra süphelendim gittim Aral oyunu satan bi kaç mağazaya baktım ordaki tekken'lerde de güvenlik şeridi yoktu. Bazılarında çıkmayabiliyormuş, hatta shopto.net'ten alan bazı arkadaşların oyunlarında da yoktu. Enteresan bi durum.

Evet enteresan bir durum, mesela aşağıdaki fotoğaraftaki Aral bandrollü Tekken 6'da emniyet şeridi var.

jelatinli oyun aldım arkası çizik dolu sıfır oyun aldım jelatini yok!

quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

arkadaşlar spot mağazalarında ps3 güvenlik şeritli oyun zor bulursunuz o yüzden cd lere bakıpta alın

Aslında arandığı zaman çoğu oyunun PlayStation güvenlik şeritli olanı bulunabiliyor.

• Konuyla ilgisi yok ama dünden beri pm atılmıyor bilgisi olan varmı?
  • Her jelatinli oyun sıfır olmuyo, çok basit bi şekilde onlara jelatin kaplıyolar, takasla gelen bi oyundur o. Alırken dikkat et. Jelatinde Ps3 bandrolü falan olursa o zaman gerçekten sıfır oluyo.
  • arkadaslar bende gecen gg den oyun aldim disk acayip kotu durumda geldi bana ama calisiyor denedim bir saat kadar oyunda takilma falan olmadi sorum ilerde bu ciziklerden dolayi ps3 lensinde bir ariza cikarmi veya oyunda donma falan gibi seylerle karsilasirmiyim

(daha once hic cizik oyun takmadim psye ondan merak ediyorum )
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

quote:

Orijinalden alıntı: atleticos

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

bende shopto ve başka sitelerden aldım oyunlar jelatinsiz geldi.bazıları jelatinli geldi ama şerit yok

Bugüne kadar shopto dan 7 tane oyun aldım,hepsi jelatinli ve ps3 şeritli geldi.

olabilir dostum xbox oyunu aldığımda hep jelatinli geldi ama ps3 gelmedi bana denk gelişmiştir.bir siteden daha almıştım yurt dışı oda öyle gelmişti ama hatırlamıyorum sitenin ismini

Bu tür yurt dışındaki sitelerden oyun alınca kaç günde geliyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.