1.2 tsi la uçuyorsan sakın daha güçlü araçlara binme sakınKafayı yersin
Ne alakasi var hocam adama manali laflar gonderiyorsun arkadas 1.2 motorun bile performansinin iyi oldugunu soylemis daha guclu motorla kafayi yemek ne alaka
1,2 tsi la ucmus ya bende ayaklarının yere degmesini sagladım.
Öyle bir konuşuyorsun ki gören de 600 700 begirlik amerikanlarla takılıyorsun sanır.
1.2 TSI, senin dizel Fluance'ı adam akıllı sürücüyle geride bırakır. Neyin havası bu yani?
quote:
Orijinalden alıntı: of dead
Aman uçmak önemli değilde konduğunuz yere dikkat edin şaka bir yana kasayı çekmeyecek birşey yokda fazla performans beklentisi olanlar için uygun değil yoksa 1.2Turbo araç çok kötü bir performans değil ancak çok iyide değil birde yakıt olarak fazla yakar.
Sabit fikirli konuşuyorsunuz. 1.4 TSI araçtan 160 BG güç alınabiliyorsa, 1.2 TSI araçtan da ileride 130-140 BG güç alınabilir ki ileride bu tip motorlar çıkacak. 1.4 Scirocco uçuyor, 1.2 araçlar ağlıyor mu yani? Silindir başına inanılmaz litre farkları yok.
Nereden bakarsanız bakın turbo yoksa 1.6 cc bile yetersiz bir hacim. Sen motor bloğunu güçlü yapıp, yeni teknolojilerle desteklersen; 1.0 motordan turboyla 150 BG alabilirsin. Tabi o zaman ne kadar yakar, ömrü ne olur bilemem ama imkansız değil.
Kısacası 1.4 TSI ile 1.2 TSI arasında bence ölümcül farklar yok. Şimdilik tek farkları 1.2 TSI'ın 8V olması. Yakında 16V ve çift aşırı beslemeli 1.2 TSI gelirse siz görün 130-140 BG güçleri.
Bu her firma için geçerli.
quote:
Orijinalden alıntı: arjen553
quote:
Orijinalden alıntı: optiarc
quote:
Orijinalden alıntı: ZZ RAT
1.2 motorun 8 kusur lt yakmasi da ilginc, sirf vergi avantaji icin de 1.2 bana makul gelmiyor. alirim 1.6 en azindan ceker mi cekmez mi muhabbetlerine konu bile olmaz.
Boşverin bu muhabbetleri. Bir gerçek var ki, 1.2 tsi günlük kullanımda 1.6 atmosferiklerden çok daha iyi. 1.6 atmosferikle 1.2 tsi'yı ancak 6.000-7.000rpm'lere çıkarak geçebilirsiniz. Biraz geç olacak olsa da, millet bunu öğrenecek...
1.4 122 Tsi geçemiyor 1.2 mi geçecek?
Yazıyı okudum, sonra soldaki simgeye bakmadan düşündüm. Kesin Hondacıdır dedim. Doğruymuş.
1.6 atmosferik 125 begir i-vtecleri biliyoruz. Deviri sonuna kadar çevirin gidersiniz. Arkadaşım hem gitmiyor hem de yakıyor diye satmasa aracını, kullanmasak inanıcaz.
quote:
Orijinalden alıntı: tolgacem
quote:
Orijinalden alıntı: yılanlıdağ
quote:
Orijinalden alıntı: sucuklubaklava
quote:
Orijinalden alıntı: laprace
1.2 tsi la uçuyorsan sakın daha güçlü araçlara binme sakınKafayı yersin
Ne alakasi var hocam adama manali laflar gonderiyorsun arkadas 1.2 motorun bile performansinin iyi oldugunu soylemis daha guclu motorla kafayi yemek ne alaka
1,2 tsi la ucmus ya bende ayaklarının yere degmesini sagladım.
Öyle bir konuşuyorsun ki gören de 600 700 begirlik amerikanlarla takılıyorsun sanır.
1.2 TSI, senin dizel Fluance'ı adam akıllı sürücüyle geride bırakır. Neyin havası bu yani?
birşeyin havası değil bu.Yazıda ben 1.2 tsi dizel flu ile geçerim dedim mi?Sadece çok performanslı bir araba olmadığını vurguladım o kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: tolgacem
quote:
Orijinalden alıntı: of dead
Aman uçmak önemli değilde konduğunuz yere dikkat edin şaka bir yana kasayı çekmeyecek birşey yokda fazla performans beklentisi olanlar için uygun değil yoksa 1.2Turbo araç çok kötü bir performans değil ancak çok iyide değil birde yakıt olarak fazla yakar.
Sabit fikirli konuşuyorsunuz. 1.4 TSI araçtan 160 BG güç alınabiliyorsa, 1.2 TSI araçtan da ileride 130-140 BG güç alınabilir ki ileride bu tip motorlar çıkacak. 1.4 Scirocco uçuyor, 1.2 araçlar ağlıyor mu yani? Silindir başına inanılmaz litre farkları yok.
Nereden bakarsanız bakın turbo yoksa 1.6 cc bile yetersiz bir hacim. Sen motor bloğunu güçlü yapıp, yeni teknolojilerle desteklersen; 1.0 motordan turboyla 150 BG alabilirsin. Tabi o zaman ne kadar yakar, ömrü ne olur bilemem ama imkansız değil.
Kısacası 1.4 TSI ile 1.2 TSI arasında bence ölümcül farklar yok. Şimdilik tek farkları 1.2 TSI'ın 8V olması. Yakında 16V ve çift aşırı beslemeli 1.2 TSI gelirse siz görün 130-140 BG güçleri.
Bu her firma için geçerli.
Ne demek istediniz aceba 1.2 TSI motorun performansının kötü olmadığından aksine günlük kullanım için yeterli olduğundan bahsettim.Yok 1.0 motordan 150bg perfomans almak yok işte efendim yeni 1.2 TSI motorlar gelince 130-140 bg olacak ne alaka yani?Ya alıntıyı yanlış yaptınız ya da sadece boş muhalefet olsun diye yazdınız.
quote:
Orijinalden alıntı: cracker21
Sorunun cevabınıda dün yeni jetta satın almış birisi olarak ben veriyim. 1.2 TSI çekmiyor kasayı turbo devreye girince resmen uçuruyor :) Bakalım umarım yakıtıda memnun eder.
sen şimdilik sevin yakın zamanda turboyu eline alınca anlarsın çekiyor mu çekmiyor mu? her zaman söyluyorum eğer aşırı güç beslemeli bir araç alıyorsanız en azından en en az 1.6 cc civarı olmalı o motor.. heleki 2bin cc ve üstü olursa tadından yenmez ..ama şimdi sen 1.2 ile harikalar yaratmasını bekliyeceksin o araçtan ve sürekli zorlayacaksın..haa umarım ağzıyın tadı ile binersin arkadaşım..sakın olayı farklı algılama benim söylediklerimide bir uyarı olarak nitele..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme