Şimdi Ara

Jetta 1.2 TSİ Çeker mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
7.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burakkagan

...

Alıntıları Göster
    Arabaya 5 kişiyi oturtup test etmek lazım. Ancak öyle anlaşılır çekip çekmediği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Arabaya 5 kişiyi oturtup test etmek lazım. Ancak öyle anlaşılır çekip çekmediği.

Alıntıları Göster
    Basbaya reklam olmuş...

VW yaptığı için çeker. Başkası yapsa çekmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Basbaya reklam olmuş...

VW yaptığı için çeker. Başkası yapsa çekmez.

Alıntıları Göster
    Bende Tsi DSG İbiza var.

Benim araç daha hafif bir de, ben nabiyim o zaman , seninki uçuyorsa ben gaza bastığımda benimki zamanda ileri gidiyor

Şaka bir yana vitesi sporta alıp gazı köklediğinde ,akustik ekzoz sesiyle beraber gelen performans insanı GTi bir araç kullanırmış gibi hissettiriyor.

0-100 ü 9.5 olmasının yanı sıra ara hızlanmaları çok çok canlı...

Bende 1.5 105Hp dizel Megane var, ilk aldığımda bana 2.0 performansı yaşattırdığını düşünmüştüm ama şimdi İbiza ondan da iyi arkadaşlar performans açısından

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Bende Tsi DSG İbiza var.

Benim araç daha hafif bir de, ben nabiyim o zaman , seninki uçuyorsa ben gaza bastığımda benimki zamanda ileri gidiyor

Şaka bir yana vitesi sporta alıp gazı köklediğinde ,akustik ekzoz sesiyle beraber gelen performans insanı GTi bir araç kullanırmış gibi hissettiriyor.

0-100 ü 9.5 olmasının yanı sıra ara hızlanmaları çok çok canlı...

Bende 1.5 105Hp dizel Megane var, ilk aldığımda bana 2.0 performansı yaşattırdığını düşünmüştüm ama şimdi İbiza ondan da iyi arkadaşlar performans açısından

Alıntıları Göster
    ceker mi sorusu cok sacma
    cekmese yılların fiması vw 1.2 moturu millet yolda kalsın diye mi uretip satıyorlar
    araba uretip satmayı okadar basit goruyorsunuz ki uretici firma hic test edilmiyor motorunu cekisini bu arac merdiven altında uretilmis... sanki 3 tekerli plastik bisiklet alacaksınızda onun icin bu soruyu soruyor gibisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cracker21

Sorunun cevabınıda dün yeni jetta satın almış birisi olarak ben veriyim. 1.2 TSI çekmiyor kasayı turbo devreye girince resmen uçuruyor :) Bakalım umarım yakıtıda memnun eder.

Hocam merhaba,

1.4 değil de 1.2 almanızın sebebi aracın alış fiyatı mı? Sadece 3.000 TL fark var. Yoksa yakıtı mı? Yakıtta da 100 km'de 1 lt fark var. Bu durumda 1.2 almaya değer mi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pineke

quote:

Sorunun cevabınıda dün yeni jetta satın almış birisi olarak ben veriyim. 1.2 TSI çekmiyor kasayı turbo devreye girince resmen uçuruyor :) Bakalım umarım yakıtıda memnun eder.

Hocam merhaba,

1.4 değil de 1.2 almanızın sebebi aracın alış fiyatı mı? Sadece 3.000 TL fark var. Yoksa yakıtı mı? Yakıtta da 100 km'de 1 lt fark var. Bu durumda 1.2 almaya değer mi sizce?
    konunun cevabı birçok atmosferik 1.6 benzinli araçtan seri bir araç diyelim tam olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Bu işte bir gariplik var ama bilmiyorum zamanla görücem. 10 litre nedir arkadaşım ya 9 aydır bu aracı araştırıp aldım. Kaç kez jettası olanlara sordum söyledikleri 7-8 arası yakıyoruz. Ama ara ara forumlarda 10 litre yakıyorum diyenler oldu. Farklı farklı vw satıcılarına sordum. İsterseniz yaktırırsınız ama normal bir sürüşte yakmaz dedi. Her neyse dün aracı teslim aldım Ankara da ortalama bir trafikte şehiriçinde kontağı 8.1 le kapattım. Kendimde test etmiş oldum. Üstelik araba henüz 50 km de zamanla düşüyor önceki aracımdan da biliyorum. Dün enişteme verdim test et diye jetta 1.6 benzinlisi var enişte basıyor 3000-3500 devirde vites değiştiriyor. Araba 9.8 litre gösterdi. Sizin arkadaşta tahminen böyle sürüyor.

Benzinli arabada 3000 devirde vites değiştirmek gayet normal.

O normal de, o şartlar altında o tüketim de normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

1.6 TSI motoru da bekliyoruz VW grubundan.

200 ps yi geçer herhalde 1.6 tsi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

1.6 TSI motoru da bekliyoruz VW grubundan.

200 ps yi geçer herhalde 1.6 tsi

Alıntıları Göster
    Bu 1.2 TSİ Jettaların çekip çekmemesi,yolun ortasında durup kalması,yokuşlarda bayılması,kapı plastiklerinin kalitesizliği v.s. artık gına gelmedimi... Sanki araba sadece kapı plastiklerinden ibaret ya da muadililerinde kapı plastikleri birinci sınıf ceylan derisinden.Her markanın aynı segmentteki araçlarının birbirine üstün ya da zayıf yönleri var mutlaka, her marka mutlaka arabanın bir yerlerinden çalarak küçük hesaplar yapıyor.Yakıt konusuda 1.2-1.3.-1.4-1.6 motor olsun hatta iman gücüyle git sıkışık trafikte 8-10 litre seviyelerinde olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan T.

Bu 1.2 TSİ Jettaların çekip çekmemesi,yolun ortasında durup kalması,yokuşlarda bayılması,kapı plastiklerinin kalitesizliği v.s. artık gına gelmedimi... Sanki araba sadece kapı plastiklerinden ibaret ya da muadililerinde kapı plastikleri birinci sınıf ceylan derisinden.Her markanın aynı segmentteki araçlarının birbirine üstün ya da zayıf yönleri var mutlaka, her marka mutlaka arabanın bir yerlerinden çalarak küçük hesaplar yapıyor.Yakıt konusuda 1.2-1.3.-1.4-1.6 motor olsun hatta iman gücüyle git sıkışık trafikte 8-10 litre seviyelerinde olur.

Alıntıları Göster
    Cektigi kadar...

• quote:

quote:

Hocam merhaba,

mtv unutmayalım yılda 200 tl cıvarı avantajlı.her turlı 1.2 tsi

jetta ıcın polo da kullanılan 1.2 tdi motor gelse guzel olmazmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 25 Mart 2012; 0:55:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

quote:

quote:

Hocam merhaba,

mtv unutmayalım yılda 200 tl cıvarı avantajlı.her turlı 1.2 tsi

jetta ıcın polo da kullanılan 1.2 tdi motor gelse guzel olmazmı

Alıntıları Göster
    denedim aldım çekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 1.2 jetta tsi highline

denedim aldım çekiyor

Alıntıları Göster
    105 HP 175 NM TORK ve boş ağırlık 1300 kilo bence çeker bu araç bir şüpheniz olmasın

Maks. tork, Nm dv/dk 175 / 1550 - 4100 1500 devirden 4100 devire kadar maksimum torkunu sağlayabiliyor bence gayet güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 25 Mart 2012; 23:04:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

105 HP 175 NM TORK ve boş ağırlık 1300 kilo bence çeker bu araç bir şüpheniz olmasın

Maks. tork, Nm dv/dk 175 / 1550 - 4100 1500 devirden 4100 devire kadar maksimum torkunu sağlayabiliyor bence gayet güzel.

Alıntıları Göster
    atmosferik 1.6 motorlu araç performansı var araçta yeterli performansa sahiptir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

atmosferik 1.6 motorlu araç performansı var araçta yeterli performansa sahiptir diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    adam olana 1.2 Tsi Çok bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: desoto

adam olana 1.2 Tsi Çok bile

Alıntıları Göster
    105 beygir 175 nm tork ile uçuyorsunuz ne mutlu size. Beklentilerin çok düşük olmasının tek iyi yanı bu sanırım. Performans nekadar vasat olursa olsun sonuçta mutlu ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

105 beygir 175 nm tork ile uçuyorsunuz ne mutlu size. Beklentilerin çok düşük olmasının tek iyi yanı bu sanırım. Performans nekadar vasat olursa olsun sonuçta mutlu ediyor.

Alıntıları Göster
    arkadaş çekmeyecek olsa süs olsun diye mi koymuşlar, ha ne kadar çeker orası ayrı konu... gidiyor mu gidiyor...

1.3 cdti astra çektikten sonra hepsi çeker

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

arkadaş çekmeyecek olsa süs olsun diye mi koymuşlar, ha ne kadar çeker orası ayrı konu... gidiyor mu gidiyor...

1.3 cdti astra çektikten sonra hepsi çeker

Alıntıları Göster
    1.2 isminden dolayı muhtemelen 2. elde ileri zamanlarda sıkıntı olacaktır. Ancak günümüzde tamamen ekonomiye odaklanıldığı için 1.2 yakıt bakımından jetta gibi bi kasaya fazla minik kalmıyorsa ve bu yüzden fazla yakıt tüketimi olmuyorsa tercih edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Arkadaşlar sakin kullanacak adama her motor yeter. Ekonomi motoruyla milletle kapışmaya çalışıp çekmiyor muhabbeti tam anlamıyla saçmalık.

Güzel yorum yapmışsınız.
    Kendimi örnek verecek olursam şu an kullandığım araç 2005 Ford focus zannedersem 100bg dir.
    Hiç kimseyle s.d.k yarıştırmam,sakin kullanırım az benzin harcarım...
    Param yettiğinde düşündüğüm bunun gibi yeni teknoloji benzinli 1400 veya 1200cc benzinli araç alıcağım inşallah.
    Araba seçiminde ihtiyaçlar,tarz,ekonomi vs seçimler vardır.Bence en iyi araba en sorunsuz olanıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak2258

Kalkışta gerçekten cok iyi bir araba.Özellikle düşük devirlerde cok canlı.Arabayı kullanmadan önce o kadar cok gereksiz konusan insan var ki..

Kalkışta canlı mı? Hadi 1. vites tamam diyelim. 1.2 bile olsa 1. vites bir şekilde hareketi hissettirir. Anlamadığım turbo olan belli bir devirden sonra turbo devreye girip te güç artışı sağlayan Ya da tadı yüksek devirlerde alınan bir motora sahip olan aracın özellikle düşük devirlede çok canlı olduğunu iddia ediyorsunuz. 1302 kg boş ağırlığa sahip olan ve maksimum beygir gücünü ki o da 105 hp cik ancak 5.000 devirde verebilen 4100 devirde maksimum torkuna ulaşabilen Bir aracın özellikle düşük devirlerde çok canlı olduğunun iddia edilmesi ancak araba kullanmaktan anlamadığınızı gösterir. Deseniz ki sonuçta 1.2 motordan beklenen performansın en üst sınırlarında performans gösteriyor. Anlarım haklısınız da sonuçta silindir hacimleri yaklaşık bir kutu kola kadar olan(300cc.) motordann alabileceğiniz performans belli. Jetta 1.2 tsi ise sunduğu performans ile diğer 1.2 araçlarla kıyaslanmaz bile. Sakin kullanmayı anlarım. Ancak ne zaman sıkışacağınız ya da nasıl bir ortamda sollama yapacağınız trafik koşulları içinde belli olmuyor. Bu nedenle ben kendi adıma güçlü ve büyük motorları beğensem de Benim gibi düşünmeyenlere de saygı duyarım. Toparlarsak 1.2 motorun çekmesi olarak aracın hareket etmesini kast etmişseniz çeker. O kadar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.