Şimdi Ara

jetta 1.6 tdi max hızla alakalı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
16.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Evet bilerek provakatif cümleler kuruyorum çünkü artık çamurculara sabrım kalmadı. Her konuya gelip "tok gapu sesüymüş ehüehüehü" yazan ibibikler yüzünden forumda seviye kalmadı. Moderatörler bunlara hiçbirşey yapmıyor. Neymiş şikayet edecekmişiz, kendileri her konuyu tarayamazlarmış. Ama hükümeti eleştiren mesaj atın, hop mesajlar çup konular kapatılıyor yarım saatte, onlarca kişi şahittir. Her gün 5-10 blok çıkıyor, yine bitmiyorlar. Gerçek bilgi veren az, anca kahve muhabbeti millet. Daha önce yazdığım gibi çamurculara da fanatiklere de uyuzum. Nedir yani 3 liralık mal hepsi ama bir markayı alan o markanın fedaisi oluyor, başka markaları eziyor, kendi aracını öve öve bitiremiyor. Bir de renault, citroen gibi çoğu kişinin kötülediği markalardan bir araca sahipse okuduklarını yediremeyip, bir süre sonra çok önerilen markalara sardırıp sürekli kendince alay edip kötüleyerek kendini tatmin ediyor. Fakat sorun pek çok kişinin girdiği forumlarda bu tiplerin fazlaca olması okunacak net bilgiler alınmasını engelliyor.

Sorunuza gelince ikisi de olabilir. Yani hem güvenlik, her sportiflik. Benim düşüncem saab gibi araçlarda ekonomik amaçlı diğer araçlarda sportiflik amaçlı olduğu yönünde. Bir başkasının yazdığı gibi hız limitleri olan 30 50 kırmızı şekilde net görülecek şekilde yazılmış, hızınızın farkında olun diye, güvenli amaçlı denmiş, almanları düşündüğümüzde bu da olabilir ama ben daha ziyade performans amaçlıdır diye düşünüyorum vw grubundakiler. Ha çok mu sportif araçlar vw grubu, yoo, ama yaptıkları kötü mü bence tam tersi güzel. Klasik eşit aralıklı 20şer artan kadrandan daha canlı bir hız kadranı veriyor bu tip.

Sonuna kadar katılıyorum. Bak ben bir Jetta kullanıcısıyım. Forumda Jeetta konuları açıldığında denk gelirsem konuya yapıcı bir şekilde dahil olmak isterim. Ancak forumdaki giderek artan idiot sayısı sebebiyle ne arabadan ne başka bir şeyden bahsedemez oldum.

Ulan alt tarafı araba konuşuyoruz diyemiyorlar. Adam VW e hatta Jettaya o kadar büyük bir kin ile mesaj yazıyorki, yemin ederim o kişilerin akıl ve ruh sağlığının artık bozuk olduğunu düşünüyorum.

En basitinden, Jettaya yönelik bir soru var ortada. Adam çıkıyor "meksika üretim dandik jetta, tok kapı sesi var o yeter ahahahahaahha" diye söze başlıyor. Şimdi bu adama neyi nasıl anlatacaksın. Adamın IQ yerlerde geziyor. Böyle bir mesajın sahibi gözümde dili dışarıda, göbeği taşmış, hayatta hiçbir platformda başarılı olamamış ve sadece çatışma içgüdüsü olan iç dürtülerden arındırılmış bir yaşam formu geliyor aklıma.

Ben kulanıcısı olduğum halde, "yahu kardeşim sandığınız gibi değil, durum şöyle" dersem ben vw fanatiği, vw fetişi biri ilan ediliyorum. İşte bu yüzden bu tür yaşam formlarının mesajlarına provakatif cümlelerle cevap vermenin en mantıklı yöntem olduğunun farkına vardım.

Dediğin gibi hükümet aleyhine bir yazı yazılsa daha 5 dk olmadan konu çöp oluyor. Ama adam sana ana avrat küfür etse, şikayet etmek zorunda kalıyorsun. O'da 3,4 saat sonra işleme giriliyor. Birde o küfüre insan haliyle birde karşılık verdiysen tamam işin yaş, hoooop 30 gün uzaklaştırma...

Benim ne bu milletten, ne bu devletten, nede bu forumdan hiçbir beklentim kalmadı açıkçası.

• Aynen katılıyorum, malesef durum budur. g.t kılıyız diye övünen insanların olduğu memlekette, böylelerinin forumlarda cirit atmalarına şaşmamak lazım aslında..
  • Jettada jet motor var diyen araç sahibi gordum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: $U$PeCT RoCKerS

Jettada jet motor var diyen araç sahibi gordum

Bende Jetta kullanıyorum. Aracıma her bindiğimde paraşut takıyorum. Bırakın böyle saçma sapan iddiaları artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atilla_06

quote:

Bende Jetta kullanıyorum. Aracıma her bindiğimde paraşut takıyorum. Bırakın böyle saçma sapan iddiaları artık.

Beni yAnlis anladınız. Burda markaya yönelik bisey söylemek istemedim. Sadece insanlar kendi arabasını abartmayı memleketimizde cok seviyorlar. Bu yuzden her soylenilene inanmamak lazim. Bu araçların 200km'de kesildiğini, gücü yetse dahi güvenlik tedbiri amaçlı daha yüksek hızlara çıkarılmayacak sekilde programlandigini, bunun ancak müdahale edilerek serbest bırakılacağını bu işlerle ilgilenen cogu kisi zaten biliyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atilla_06

quote:

Eklemekte fayda var bende volkswagen sahibiyim.

• Konunun çoğunu okudum ve ortalama bilgi seviyesinin pekte iyi olmadığını gördüm. Araçların teknik verilerinde belirtilen son hız, aracın standart yapısında değişiklik yapmadan (lastik, motor vb.) düz yolda ulaşılacak son hızı gösterir. Gösterge hızı marka farketmeksizin tüm araçlarda yaklaşık %10 fazla gösterir. Bunun sebebini bilmiyorum ama bu bilgiyi bizzat kendim 7-8 farklı araç ile gps ile karşılaştırarak teyit ettim. Ölçüm için Magellan explorist 600 gps kullandım. İstisnasız tüm araçlar gerçek hızdan fazla gösterdi. Konuya gelirsek son hızı 190kmh civarında olan bir araç göstergede 210 civarı gösterir. Aşağı eğim durumunda 220 belki görülebilir. Ama daha fazlaya çıkması pek olası değil. Bir de konuda limitörlerle ilgili kafa karışıklığı var. Artık tüm araçlarda motoru koruma maksatlı devir limitörü uygulanıyor. Yani motor belli bir devre gelince sistem gaz keserek daha yükseğe çıkmasını engelliyor. Olay hızla ilgili olmadığı için her viteste farklı hızlarda limitör devreye giriyor. Hız limitörü sadece çok yüksek motor gücüne sahip araçlarda genellikle 250kmh hızda uygulanıyor. Bu tip araçlara da forumda pek fazla kişinin sahip olduğunu düşünmüyorum.
    Edit: jetta özelinde devir kesicinin hangi devirde devreye girdiğini ve bu devrin son vites oranında hangi hıza denk geldiğini bilmiyorum. 220kmh göstergede görülebileceğini devir kesiciye takılmama durumu için söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguroz76 -- 9 Ocak 2014; 17:57:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bir istatistik paylaşayım, kiralık 2013 model 1.6 tdı polo vardı , otobanda 120 ile falan giderken dur bi basayım dedim 5. viteste hiç değişmeden 190 a çok çok rahat geldi, o gün şaşırmıştım bu kadar rahat bu hıza çıktığına, bende klasik söylenen şehir efsanesini tekrarlayım devam etseydim 200 ü geçeceğine eminim çünkü 190 da daha hızlanmaya devam ediyordu ben yol müsait olmadığı için kesmiştim.
  • katalogda son hızı 195 olan laguna 2 ile otobanda yokuş aşağı 225 görmüştüm hemde lpg de. gps hızını bilemem tabi. hemde farketmemiştim önde giden escaladenin içinde ünlü biri olduğunu sanıp yetişmek için basmıştım. kadranda 225 görünce ayetel kürsi okumaya başladım tabi
  • Atma ziya aynı arabayı sürmüş biri olarak 200 den sonra arabanın gitme isteği olmasına rağmen gitmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Ha çok mu sportif araçlar vw grubu, yoo, ama yaptıkları kötü mü bence tam tersi güzel. Klasik eşit aralıklı 20şer artan kadrandan daha canlı bir hız kadranı veriyor bu tip.

Aynısını biz yazınca ateş püskürüyosunuz VW düşmanı diye. Sonunda bizim dediğimize geldin.
    Verdiğin örneklerin hemen hepsi süperspor araçlar. VW bunu 105 hp arabasına bile yaparak sahte bir sportif his veriyor işte. Sen de aynısını dedin biz de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Şu Vw nin göstergelerine de hastayım. 100 e geldiginde gostergeyi yariliyor. Amaç erken hizlaniyor düşüncesi vermekten başka bir şey değil. Bir de limitor varmış herhalde. 105 beygir arabada neyin limitoruyse. Jetta konusunda su smile i koymadan da olmaz.

Üstün alman teknolojisi işte. Yürümeyen dizel arabayı bile hızlı gösteriyor

Ne ilgisi var, oradaki amaç insanları kandırmak değil, sürücünün psikolojik olarak hızlı gittiği hissini vermek ve daha fazla hız yapmamasını sağlamaktır. Tamamen güvenlik amaçlı bir şey, ama konumuz Jetta olunca mâlum kalabalık toplanmış yine...

Benden önce yazan arkadaş da bende ne yazmışız? ''Araç hızlı gidiyor hissi sağlamak''

Sen ne yazmışsın? ''sürücünün psikolojik olarak hızlı gittiği hissini vermek''

Aynı şeyleri yazmamıza rağmen sen niyet okuyuculuğu yaparak bizi malum kalabalık diye itham ediyorsun.
    O zaman ben de aynı niyet okumayı yaparım ve derim ki ; Sen de konu VW olunca en ufak eleştiriyi kaldıramayan malum kalabalığa dahilsin.

• bassa daha giderdi... şehir efsanesi gibi
  • Hız sapma olayını pek bilmiyorum ama otoban gişelerini geçtikten sonra ana yola bağlanana kadar uzun bir mesafe vardı. Radarı gördüğümde hızıma baktım. Ayağımı gazdan çektim hemen. Ibre 105 civarında idi. Elektronik hız göstergesi de açıktı. 104 gösteriyordu. Gelen cezada 103 ile ceza yemiştim. Pek sapma yok gibi geldi bana. Bu arada otobana bağlantı yolunda hız sınırı düşukmus. Onu bilmiyordum. 125 tl ye öğrendim. :)

• eğim rüzgar zemin hepsi farkettirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Şu Vw nin göstergelerine de hastayım. 100 e geldiginde gostergeyi yariliyor. Amaç erken hizlaniyor düşüncesi vermekten başka bir şey değil. Bir de limitor varmış herhalde. 105 beygir arabada neyin limitoruyse. Jetta konusunda su smile i koymadan da olmaz.

Üstün alman teknolojisi işte. Yürümeyen dizel arabayı bile hızlı gösteriyor

Ne ilgisi var, oradaki amaç insanları kandırmak değil, sürücünün psikolojik olarak hızlı gittiği hissini vermek ve daha fazla hız yapmamasını sağlamaktır. Tamamen güvenlik amaçlı bir şey, ama konumuz Jetta olunca mâlum kalabalık toplanmış yine...

Bununla ilgili kaynak gösterebilir mısınız?

• ibre yanılma paylarınıda hesaba her zaman katmak lazım

imzamdaki aracın fabrika son hızı 210 km
    ben bu araçla tam 3900 dd de 6 viteste düz yolda 230 km gördüm
  • Bassa Bile Yolun Eğimli Olduğunu Düşünüyorum.
  • 190la giden passatin arkasina dayandim saga gecip yol verdi 1.6tdi

• Benim bir dayım var L300 e 180 bastım diyordu eeee ibre 160? Aynı kafa :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.