Şimdi Ara

Jetta Avrupada neden satamıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
7.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku
    Sorma vallahi. Sırf sedan aldık diye haftada bir pikniğe gidiyorum. Bir zorunluluk gibi hissediyorum.

Köye de gideceğim de bizim oralarda zebze meyva yetişmiyor.

Bu arkadaş dün üye oldu ve şimdiden farklı yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Ayrıca avrupada ciddi oranda station-wagon araç tercih ediliyor.Sedan'a buradaki gibi rağbet edilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

B, C, D sınıfta sedan pek sevilmez.

ne kaldi geriye?

• quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Jetta'nın Avrupa'da çok satması için tek bir neden var mı?

Çok doğru söylemişsiniz hocam

• Size garip gelecek ama özellikle almanyada jetta ile passat tutulmuyor.
  • Nissan qq ile her satis listesinde var ve satislari gayet iyi. Helal olsun adamlara.

http://bestsellingcarsblog.com/2012/05/16/germany-april-2012-bmw-3-series-at-highest-in-4-years/

Almanyada jetta tutulmuyor olabilir evet ama vag grubu burdada uzmanligini konusturmus. Jetta satis rakamlari yok ortada.

vag grubu cidden hukumet destegi ile kendi ulkesini bile kandirmis durumda cok yazik.

Listeye bakiyorum vag grubu disinda hicbi marka listede birlesik yazilmamis.

Jetta - golf - golf plus rakamlari birlestirilmis. Hadi golf plus anlarimda jetta ayri bi model degil mi ?

Yine ayni sekilde a6 ve a7 modellerinin satis rakamlari ortak. Neden ?

E serisi ile cls'nin ayni degil mesela. Bu durum vag grubu disinda hicbi markada yok.

Yine ayni sekilde leon - altea bambaska modeller ama satis rakamlara birlesik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 25 Mayıs 2012; 2:58:43 >

• Benim arac 20. sirada iyi yine

• quote:

Orijinalden alıntı: mardukun

avrupada yeterince piknik alani ve kulturu olmadigi icin bagaj onemli degil.bizimde geleneksel mangal partilerimiz olmasa,koyden kasa kasa cuval cuval zebze meyva getirmesek golf alirdik.ama iste tavugun ayagi oyle deyil.avrupalilarin en fazla ev alisevirisi oluyor 4 torba.ayrica bagaj gibi fazla kapartosi oldugu icin jettanin maliyeti golften fazladir kesinlikle.

Hemide cuval cuval.
  • Fluence (108. sırada) veya Linea (134. sırada) ve hatta Corolla (listede adı bile geçmiyor) neden satamıyorsa Jetta da aynı sebepten satamıyor; sadece ve sadece sedan kasa olduğu için. Bir başka ilginç durum da Scenic ve C-Max'ın listede bu kadar yukarıda olması.

Olayın tek bir izahı var; araç beğeni algısı olarak kesinlikle Avrupa'lı değiliz. Adamlar Toyota Aygo'yu 58.sıraya sokmuşlar, biz hala koca totolu sedanların peşinde koşuyoruz.
  • avrupalılar bizim gibi sedan araç meraklısı değil adamlar ya hb alıyor yada sw
  • Avrupa'da doğuş oto olmadığından olabilir.

• 1. sıradaki araca bakarsanız, jettanın niçin satmadığını anlarsınız..
  • avrupalı akıllı adam ,
    ne yapsın meksikalı aracı ?kaput ve bagaj amortisorları bile kalmadı bunda .
    eskisinde vardı bunda yok .
  • sadece bagaj hacmine ve arka koltuk genisligine bakip da araba alan bi milletiz biz. jetta nin burda cok satmasi normal o yuzden.
  • Bence listeden bizde Golf niye az satıyor sonucu çıkması lazım.
    Bu da bizim liste
    http://bestsellingcarsblog.com/2012/05/08/turkey-march-2012-fiat-linea-now-in-command/#more-16825

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • avrupalılar cettanın bi b.k olmadığını biliyorda ondan :)
  • Yahu bir tutturmuşsunuz Avrupalı sedanı ne yapsın, adamlar HB alıyor vs. vs. Yok efendim biz sedan meraklısıymışız. 4 kişilik bir aileyiz. 10 yıl öncesine kadar 5 kişiydik vefat etti kaldık 4 kişi. Ben, annem ve iki kardeşim. Ben 37, kardeşlerim de 33 yaşında. Bana şimdi HB araba gitmez. Belki C segmenti HB gidebilir ama B segmenti bir HB hayatta işimi görmez. Arabaya sürekli dört kişi binmiyoruz tabi. Ancak bayramda ve ayda yılda bir pazar günleri dört kişi biniyoruz. Genelde hatta sürekli ben kullanıyorum. Yazın ancak tatile gideceğiz ki o bagajı kullanacağız. Birde aylık Carrefour yiyecek alışverişlerinde kullanırız bagajı. Tatile giderken, düşünün şimdi 4 yetişkinin bagajı nasıl dolduracağını. Evde iki bayan ve iki erkek var. İki erkek bir veya iki valize sığarız ama bayanlar öyle değil işte. Onuda alayım, bunuda alayım, o elbiseme bu ayakkabı, bu çantama şu t-shirt ve valiz üstüne valiz. Resmen bagaj full dolu oluyor ve o 500 litrelik koca bagaj zor kapanıyor. Yani HB araba bana gitmez. Boy işine gelirsek. Çok şükür ki 1.70'i geçen yok evde. 1.67'de takılı kaldık. 4 kişi olduğumuzdan arkadakiler pek bir rahatsızlık çekmiyor. Ama bir üçüncü kişi oturursa arkaya o zaman durum berbat oluyor. Bu nedenle artık bundan sonra ki arabam inşallah C segmenti ama yine sedan karoser olacak. Avrupalı adam tabi ki Hb alır. Adamlar 18 yaşına gelince ayrı eve çıkıyor. Aile kültürü yok onlarda. Dolayısı ile hepsinin kişi başı arabasının da olması normaldir. Ama biz Türk milletiyiz ve aile kültürü bizde en baş sırada gelir ve bundan da gurur ve mutluluk duyar, ölene kadar da anamla yaşamayı tercih ederim. Zaten öyle de yapıyorum. Evlenmeye vs. niyetim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

Olayın tek bir izahı var; araç beğeni algısı olarak kesinlikle Avrupa'lı değiliz. Adamlar Toyota Aygo'yu 58.sıraya sokmuşlar, biz hala koca totolu sedanların peşinde koşuyoruz.

geçen hafta kopenhagda idim. zebil gibi Aygo gördüm yollarda...
    hatta elektrikli araba da gördüm, şarj oluyordu..
  • Fiesta'nin 2. olmasi ilginc.
    Kucuk olmasi disinda nesi var ki Avrupa listesinde 2. sirada ?

Ayrica, Jetta almayarak Avrupalilarin otomobil isinden anlamadiklari tescillenmis oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Yahu bir tutturmuşsunuz Avrupalı sedanı ne yapsın, adamlar HB alıyor vs. vs. Yok efendim biz sedan meraklısıymışız. 4 kişilik bir aileyiz. 10 yıl öncesine kadar 5 kişiydik vefat etti kaldık 4 kişi. Ben, annem ve iki kardeşim. Ben 37, kardeşlerim de 33 yaşında. Bana şimdi HB araba gitmez. Belki C segmenti HB gidebilir ama B segmenti bir HB hayatta işimi görmez. Arabaya sürekli dört kişi binmiyoruz tabi. Ancak bayramda ve ayda yılda bir pazar günleri dört kişi biniyoruz. Genelde hatta sürekli ben kullanıyorum. Yazın ancak tatile gideceğiz ki o bagajı kullanacağız. Birde aylık Carrefour yiyecek alışverişlerinde kullanırız bagajı. Tatile giderken, düşünün şimdi 4 yetişkinin bagajı nasıl dolduracağını. Evde iki bayan ve iki erkek var. İki erkek bir veya iki valize sığarız ama bayanlar öyle değil işte. Onuda alayım, bunuda alayım, o elbiseme bu ayakkabı, bu çantama şu t-shirt ve valiz üstüne valiz. Resmen bagaj full dolu oluyor ve o 500 litrelik koca bagaj zor kapanıyor. Yani HB araba bana gitmez. Boy işine gelirsek. Çok şükür ki 1.70'i geçen yok evde. 1.67'de takılı kaldık. 4 kişi olduğumuzdan arkadakiler pek bir rahatsızlık çekmiyor. Ama bir üçüncü kişi oturursa arkaya o zaman durum berbat oluyor. Bu nedenle artık bundan sonra ki arabam inşallah C segmenti ama yine sedan karoser olacak. Avrupalı adam tabi ki Hb alır. Adamlar 18 yaşına gelince ayrı eve çıkıyor. Aile kültürü yok onlarda. Dolayısı ile hepsinin kişi başı arabasının da olması normaldir. Ama biz Türk milletiyiz ve aile kültürü bizde en baş sırada gelir ve bundan da gurur ve mutluluk duyar, ölene kadar da anamla yaşamayı tercih ederim. Zaten öyle de yapıyorum. Evlenmeye vs. niyetim yok.

Sizin durumda olan Avrupalı vatandaş da station araba alıyor zaten,yine sedan almıyor.
    Bence de bize sw arabalar daha uygun.
    Bu arada kültürümüze değinmişsin,bizim kültürümüzde aile kurma kavramı vardır.Anamız babamız senin gibi düşünseydi çoğumuz olmazdık.
    Sen yine annene babana bak ama bir yuva da kur.Bekar kalmayı Türk milletinin özelliği gibi sunma.Neticede senin benim yaşımda olanlar olduğu gibi forumda genç kardeşlerimiz de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczman2000 -- 25 Mayıs 2012; 8:38:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.